tiistai 4. marraskuuta 2008

Sämpyläresepti

Eilen kipaisin ostamassa B:lle tarhaan tarvikkeita. Vanhempainillassa kävi ilmi, että hän tarvitsee mapin minne saa laittaa vuoden aikana tehdyt piirustukset ja muut askartelut. Lisäksi ostin penaaliin vielä liiman ja parit matitat, niin kuin B lyijykyniä kutsuu.


Noh, sattui siinä mukaan vähän muutakin. B:n piirustukset ovat olleet ympäri huonetta, joten nyt niillekin on paikka tuossa salkussa. Tuo hellunen vaaleanpunainen baci&abbraccin vihko olikin sitten mulle ;) B lähti iloisena tarhaan superman kansio kainalossaan :D Minä jäin tekemään leivän loppuun, jonka olin aloittanut aamutohinoissa samalla kun laitoin B:tä valmiiksi tarhaan. Minä siis tein sämpylöiden sijaan "ranskanleipämäisen" ja pidin leipää uunissa reilu 15min. Sämpyläohje toimii kuitenkin loistavasti. Tulee hyviä pehmeitä säpylöitä, joten tallensin nyt sen reseptin tänne yksinkertaisuudessaan ilman juustoja sun muita.

Sämpylät: (noin 8 kpl)


2½ dl maitoa
25g hiivaa
1tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi peitettynä.
Paista 225- asteisessa uunissa 12-15 min.G toi lounaaksi kalaa. Tai siis katkarapuja. Hän teki samanlaisen kastikkeen kuin viimeksi (ks. osio reseptit), mutta lisäksi kastikkeessa oli kesäkurpitsaa. Söimme kastikkeen pastan kanssa.
Pian B tulee tarhasta ja lähdemme Eboliin lankakauppaan. Olen aloittanut G:lle kaulahuivia ja lanka loppui kesken. Illalla olen B:n kanssa yksin. G lähtee elokuviin. Pitäisiköhän minunkin katsoa elokuva, joku tyttöjen leffa ehkä tänne myöhäisiltani iloksi?


Se piirustus jota B piirteli reilu viikko sitten ei kuulemma ole mennyt perille, harmi! Tuossa kuitenkin hieno kuva siitä. B:n tyttöystävälle E:llehän sen oli tarkoitus siis mennä. Siellä oli mukana myös tuollainen Hello-Kitty heijastin, jonka B kerran osti E:lle ihan omilla rahoilla. Toivottavasti posti tuo sen vielä, vaikka sitten reilusti myöhässä. M, jos ei postia ala kuulumaan niin näytäthän tuon piirustuksen silti E:lle, joohan?

B E ja keskellä leppäkerttu.


EDIT/// Tuli juuri iloinen ilmoitus, että kirje oli saapunut määränpäähän :)

1 kommentti:

-S- kirjoitti...

Ihanaa sorella mia, että saat sinäkin kirjoitettua tänne vihdoin. Mukavaa koulua. Se on se sama koulu mitä minäkin "tällä hetkellä" käyn. Aivan ihanaa, että kirjoittelette tänne.

Hei Mummi, ei olla ostettu vielä sitä kylpytakkia ;) Enkä siis ostakaan