torstai 20. marraskuuta 2008

Reseptejä

Tänään näyttää tulevan tällainen resepti-postaus.

Eilen tein noita viinereitä ja ne onnistui yllättävän hyvin. En alkajaisiksi ollut yhtään varma, onnistuuko resepti, mutta G maistoi yhden...ja toisen....ja kolmannen.....maistoi niitä illan aikana niin monta, että yhdellä kädellä ei niitä lasketakaan, joten viinerit on hienosti läpiajettu ja resepti saa kunnian esittäytyä sivuillani.


Tällaisia niistä pitäisi suurinpiirtein tulla, jos tekee ao. reseptin mukaisesti. Resepti on http://nasuttaja.vuodatus.net/ tuolta. Aivan ihania kokkausjuttuja löytyy. Kannattaa piipahtaa katsomassa. Tein näihin ohjeisiin kuitenkin muutamia muutoksia. Kirjoitan oman version sulkuihin.






VANILJAVIINERIT




Taikina:


150 g margariinia


3 rkl sokeria


2 munaa


50 g hiivaa


1 dl kermaa (maitokin käy)


7 dl jauhoja




Täyte:



100g margariinia


1 kkp tomusokeria (Joo ja en ollut niin blondi, että olisin mittaillut näillä meidän kahvikupeilla tuota määrää. Käytin isoa maitolasia)


2 tl vanilijasokeria


1 appelsiini kuoriraaste (puolikas sitruuna raastettuna)




Päälle:



½ dl vanilijakreemijauhetta (en tiedä mistä olisin tuota löytänyt, joten ostin crema-jauhepussin ja lisäsin vain maitoa ohjeen mukaisesti)


1½ dl vettä.


2dl tomusokeriaappelsiini-aromia (pelkkää tomusokeria)




  1. Murenna hiiva pieneen astiaan, lisää vähän sokeria ja sekoita kunnes muuttuu juoksevaksi.(Ei ole tullut ikinä pieneen päähän mieleen, että hiiva muuttuisi sokerin kanssa juoksevaksi, mutta kyllä niin vain pääsi nyt käymään. Tässä taas tuli todistettua huippuhyvät kokkailutaitoni, teille muillehan tuo on varmasti aivan itsestäänselvyys, eh)


  2. Lisää joukkoon kerma.


  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kulhossa.


  4. Lisää munat yksitellen.


  5. Lisää hiiva-kermaseos ja viimeiseksi jauhot. Sekoita nopeasti tasaikseksi taikinaksi.


  6. Anna kohota 60-80 min.


  7. Vaahdota täytteen margariini ja lisää sokerit, kuoriraaste ja sekoita


  8. Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä päälle täyte.



  1. Rullaa pötköksi ja leikkaa paloiksi.


  2. Laita pullat paperivuokiin ja kohota väh. 20 min.


  3. Voitele munalla ja paina keskelle kuoppa.


  4. Sekoita vesi ja vanilijakreemijauhe ja lisää keskelle.




  1. Paista 225 asteessa n. 15 min.


  2. Sekoita tomusokeri, vesi ja mausta appelsiini-aromilla.


  3. Pursota pullien päälle käyttäen vaikka tukevaa muovipussia, johon olet leikannut reiän.
(Heh, menipäs hienosti tuo numerointi. Päätti sitten aloittaa alusta aina kuvan jälkeen, eh :S )


Mulla pääsi tapahtumaan reseptissä pieni virhe. En ymmärtänyt, että täällä rasvapakettiin on merkattu ne viivat 25g:n välein (Suomessa 50g:n välein) ja epähuomiossani laitoin näinollen taikinaan vain puolet rasvan määrästä. Ei tullut ollenkaan pahoja myöskään näin, eli suosittelen kyllä että jättää sitä rasvaa hieman pois, vaikka ei viinereistä terveellisiä saa, vaikka ei laittais rasvaa ollenkaan. Wienerien teko kesti odotettua kauemmin ja näiden tekoon tarvitaankin hieman malttia. Jokatapauksessa, kyllä aion tehdä näitä toistekin, niin hyviä olivat.



Sitten mennäänkin jo toiseen kokkailukokeiluuni, eli juustosarviin. Ohje taas jostain nettisivulta.


Nämä juustosarvet oli erittäin nopea tehdä. Oiskohan mennyt joku puolisen tuntia.



JUUSTOSARVET





(12 kpl)


50 g margariinia


3½ dl jauhoja


2 dl juustoraastetta


2 tl leivinjauhetta


1 tl suolaa


1dl kermaa + 1 dl maitoa (=1 kermaviili)


täyte:


½ muna


1 dl juustoraastetta


voiteluun:


½ munapinnalle


juustoraastetta



Sekoita margariini ja kuivat aineet. Lisää kermaviili sekoittaen. Riko muna (säästä puolet voiteluun). Lisää puoliskaan juustoraaste.


Jaa taikina kahteen osaan. (minun puoliskas taikinaa)


Kauli 2 ympyrää, jotka jaetaan taikinäpyörällä 6 osaan. Levitä täyte leveämpää päähän ja kääri sarveksi. Voitele ja ripottele juustoraaste.


Paista 225 asteessa n. 10 min.


Minä laitoin tällä kertaa puolet scamorza-juustoa ja loput parmiggianoa.


Edelleenkin oli liian vahvan makunen tuo juusto. Taidan jättää juustojutus vähemmälle....tai noh, sain ystävältäni juuri toisen juustosarviohjeen, eli saatanpa kokeilla jos se olisi parempi resepti...Mutta tästä lähtien yritän välttää kokonaan parmesaanin käyttöä....Varmasti olisi ollut hyvää ilman parmesaania. Oli muuten ihanan rapeita (murenevia) sarvia.


Ei kommentteja: