tiistai 25. marraskuuta 2008

Desperate housewife täällä taas moi!

Mies tuli kotiin ja ehdotti ravintolalounasta johon minä vastasin: "Ei ku syödään kotona, mä teen ruokaa". Siis mikä mua oikein vaivaa?!?!? Ravintolalounas tai kotona kokkaaminen?!? Eh, no minä väänsin tonnikalalaatikon. Ohessa ohje.

TONNIKALALAATIKKOTämä on kyllä maailman helpoin ruoka väsätä ja aina maistuu.
Ainekset:
Perunaa (ehkä n. 7)
2 dl ruokakermaa
sipuli
tonnikalapurkki tai pari
aurinkokuivattuja tomaatteja
juustoraastetta
Vähän suolaa
Leikkaa peruna suikaleiksi/pyöreiksi lastuiksi.
Pilko aurinko kuivattu tomaatti,sipuli.
Laita kaikki ainekset vuokaan ja sekoita.
Kuten kuvasta näkyy minulta oli aurinkokuivatut tomaatit loppu, joten käytin tavallista tomaattia. Lisäksi laitoin purkillisen raejuustoa..tai jotain. Luulin ostaneeni samanlaista raejuustoa kuin kotosuomesta,mutta eh....ei mennyt ihan nappiin. Purkissa luki fiocco di latte, eli maitohiutaleita ja mielestäni kuva oli hyvinkin paljon raejuuston näköistä. En nyt sitten tiedä oliko tuo juustoa vai mitä, mutta lisäsin sen purkin tuonne sekaan jokatapauksessa, kun ei sitä tulisi pelkästäänkään syötyä. Hyvää tuli tuolla tavalla muiden aineksien seassa :D
Jos jostain syystä ostat tuollaista ruokakermaa kun minulla kuvassa, suosittelen uudelleen sekoittamista. Täällä kun ei ruokakermakaan ole samanlaista kuin Suomessa vaan se on tuollaista ei juoksevaa ja hyvinkin rasvaista.
Tämän jälkeen ei muuta kun uuniin n. tunniksi asteita semmoset 200 :)
Ai niin...ja sitten puolen tunnin jälkeen lisäsin hieman juustoraastetta päälle. En laita sitä heti, koska muuten se kärähtää. Jotkut käyttävät myös foliota estääkseen palamisen. Tätä reseptiä voi sitten käyttää yhtä hyvin esim kinkulla tai lihalla. Mun reseptit on kaikki aina ilman pippuria, koska G on allerginen...ja koska Italiassa ei pahemmin pippuria käytetä, mutta toki voi sitäkin makunsa mukaan lisäillä.Tänään en ole ollut vain hyvä vaimo tehdessäni miehelle ruokaa vaan myös good mama :) B on muutaman päivän piirrellyt joulupukkeja ja sanonut haluavansa joulua huoneeseensa. Tänään tehtiin sitten lumihiutaleita. Hienosti leikkaus sujui ja tuli kuulkaas hienoja hiutaleita.

Hiutaleet koristelee nyt B:n huoneen ikkuna. Eikö olekin hienoja? Kovasti haluaa näyttää ukille ikkunaa, kun tulee visiitille tässä v-loppuna. Eli muistakin kehua niitä....tai edes HUOMATA ne ;)
Jääköhän nuo lumihiutaleet ainoaksi lumeksi näillä taajuuksilla tänävuonna?!? Noh, aika näyttää ;) Nyt vain sataa vettä vettä ja vettä.


ps. Laitoin tuohon oikealle tuollaisen "viestipaikan". Eli jos ette halua kommenttia jättää niin pikaisia viestejäkin saa ja pitää jättää :) Älkää toki unohtako kommenttejakaan :)
EDIT/// HAHAA....pieni B:n hassutus tupsahti tuonne kommentteihin ;)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kylläpäs B on oppinut leikkaamaan hyvin,ihan lumihiutaleita, teet varmaan mumminkin ikkunaan niitä kun tuut pian Suomeen, odotan jo kovasti. t. mummi

-S- kirjoitti...

B sanoo mummille: Teen mä niitä joululumihiutaleita sinne mummillekin...jos ne mahtuu....ja voin tehdä lintujakin...sellasia punahilkkoja ja sitten sellasia harakoita :)

Anonyymi kirjoitti...

Hihihih! Ihana Btä!! Ja toi kuva missä se pitää hiutaletta on AIVAN IHANA!!! :)