lauantai 29. marraskuuta 2008

Grotte dell'Angelo

Isipappa on täällä ja joulu on tullut, tai siltä ainakin "lahjojen" takia tuntui. Olin laittanut jotakin listaa mitä haluan tänne Italiaan, mutta tämä koko matkalaukullinen ylitti kyllä odotukseni aivan totaalisesti. Esittelen ne teille myöhemmin, vaikka olenkin intoa täynnä ja tuskin maltan odottaa.

Nyt kuitenkin päivän tapahtumiin. Isukki tuli eilen 5 tuntia myöhässä lentokentälle ja saavuimme kotiin vasta yhden aikaan yöllä. Suurin osa lennoista oli kokonaan peruttu, joten olimme tyytyväisiä että tuli silti saman päivän aikana :D Illalla emme siis ehtineet tehdä mitään, ei edes maistaa omenapiirakkaa, hehe! Noh, parempaa pienen seisomisen jälkeen eix joo, joten maistettiin sitten vasta aamupalalla.

Koko yön satoi kaatamalla ja samaan tahtiin tiputti myös päivällä. Ajoimme kohti Pertosaa ja Grotte dellÁngeloa (enkelin luolaa). Päivä mitä parhain "sisätiloihin". Katsokaahan tuota kaatosadetta ja tietenkin meidän sateenvarjot olivat väärässä autossa, AAAARGH!!!Kuvakin tuli epäselväksi rankan sateen vuoksi, eh. Olisikohan sittenkin se lumisade mukavampi? ;)

Grotte dell'Angelo on yksi Italian kahdestakymmenestä luolasta ja sijaitsee yllätys yllätys 40min ajomatkan päässä meiltä, heh!

Luola kierros alkoi veneessä istuessa. Luola on erittäin kosteuspitoinen paikka ja vettä tippuu ties mistä. Kosteuspitoisuus on 60-80%, lämpötila (+16) on vakio.


Taisimme olla aika out of season, kun olimme ainoat jotka halusivat luolaan mennä. Kivahan se oli, kun saimme sitten yksityisen oppaan ihan vaan meille neljälle. (Suomessa olisi varmasti sanottu, että kierros toteuttuu jos osallistujia vähintään 8 tai jotain) Opas puhui muuten jopa englantia, ihanalla todella vahvalla italian aksentilla tietenkin ;)


Luolassa on salamalla kuvien ottaminen kielletty, mutta tämä opas otti meistä kuitenkin muutaman kuvan salamalla...mukava heppu!

Paljon nähtiin Oscar-palkinnosta pastaan....

Tuossa alla suuri meduusa, hih!

Vain mielikuvitus oli rajana :) Mielikuvituksesta puheenollen.... Meidän makuuhuoneessa on ihmisen naama! Se tuijottaa sieltä katonrajasta. Maalaaja on sen sinne tainnut huomaamattaan pensselöidä...tai tuputtaa. Yritin näyttää sen myös isälleni, mutta hän ei naamaa huomannut. Minä haluan kyllä jatkossakin nähdä lampaita pilvistä ja sitärataa, sehän osoittaa vain että on nuori (ei hullu), joohan??? ;)


Noniin, takaisin luolaan. Tuossa luolassa maahan kasvaa hiljalleen "kivimuuria" ylähäältä tippuvista kosteustipoista. 1cm sadassa vuodessa, eli aika pitkäjänteistä työtä, eh.Tuosta mentiin sala del paradisoon (paratiisi aukiolle).Luola nähty ja sitten huilimaan. Illalla menimme syömään.

Annos oli pikkasen erimaata kuin minun kokkailuni, eh...ihan vähän vaan ;)

B raukka nukahti heti oman pizzan syötyään. Tarjoilija toi meille lisää ruokaa.

Hummeri oli vain yksi monista annoksistamme. Isille pitää Italiassa tarjota mereneläviä, joita Suomessa on lähes mahdoton ellei mahdoton saada.

Vielä dolcet päälle ja päivä oli piipussa. Saas nähdä mitä huomiselle on luvassa ;)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana päivä teillä ollut! Molto bene! :)

Toivottavasti paketti tulee pian... en malta odottaa että saat sen! :D

Pushal!

-S- kirjoitti...

hey maijamaija. en mäkään malta odottaa!!!! Love you!

Anonyymi kirjoitti...

Oi että, varmasti ollut ihana päivä. Ite oon ollu 39 asteen kuumeessa jo 4 päivää eikä helpota :( Oli muuten tosi herkullisen näkösiä reseptejä, pitää kokeilla joku päivä ;)
Ihanaa, kohta nähdään. =)

<3 haleja <3

-S- kirjoitti...

Voi ei. Toivottavasti kuume pian hellittää...Haleja sinnekin, eh...kenelle ??? ;)