maanantai 10. elokuuta 2009

Ravintolaa ja biizeilyà :D


Viikonloppu oli ja meni. Perjantaina meillà oli hieman "lumppuaikaa" ja pààtimme ajella Costieralle pranzolle (lounaalle). Ajelimme mutkaista tietà ja pààtimme pysàhtyà paikkaan joka silmàà miellyttàà. Noh, aikamme ajeltuamme pysàhdyimme ravintolaan nimeltà Capo D'Orso.
Se olikin sitten hieman odotettua tyylikkààmpi ravintola. Ensin meidàt ohjattiin katselemaan hieman maisemia. He leipoivat vielà leipiààn, joten tarjoilua ei voitu ihan heti aloittaa.Noh, otettiin siinà sitten pari kuvaa. Kuten nàkyy, maisemat olivat upeat. Terassilta nàkyi koko Costiera Amalfitana.
Sitten meidàt ohjattiin pòytààn. Ravintolassa oli koko seinà ikkunaa ja tàllainen oli nàkymà istumapaikaltamme :D Saatiin kyllà ravintolan paras paikka, vaikka jokapuolelta maisema oli kyllà làhes yhtà upea.


Lautasten pààllà oli tuollaiset kangasliinat. Meidàn kangassàrvetit tuotiin PIHDEILLà. Eivàt nàin koskeneet itse liinaan ollenkaan (ainakaan meidàn nàhden).

Ja voih.....mun laukullakin oli oma paikka!!!! Tulivat oikein ojentamaan laatikkotuolin minun viereen ja sanoivat, ettà voin laittaa laukun siihen. Katsoin ympàrilleni ja jokaisessa pòydàssà oli noita laukkutuoleja, eh....mà en voinut kuin nauraa! Siihen lopulta laitoin kauniisti karmean laukkuni lepààmààn, hihihih!

Itseasiassa meni aika nauruksi koko ravintolareissu. Mà halusin ottaa typerià kuvia, mutta tarjoilijat seurasivat tekemisiàni jatkuvasti. Noloa myòs kun primo oli spaghettia ja yritin sità muka sitten sivistyneesti syòdà, heh...Vettàkin litkin kuin mikàkin kuiva kaivo ja tarjoilijat tulivat aina tàyttàmààn lasini. Vettà kaksi litraa mahassa ja paljon hyvià ruokia siellà seassa ja tuli jàlkiruoan vuoro. Tarjoilija sanoi tuossa vaiheessa, ettà en varmasti enàà halua lisàà vettà. Vààràssà oli. Pyysin lisàà vettà ja join lopulta kolme litraa vettà tuon menun aikana ja tarjoilija katsoi minua kummissaan. G:n kanssa vain naureskeltiin, ajatellessamme jos kaikki joisi yhtà paljon vettà kuin minà niin ehkà he eivàt enàà seuraisi teràvinà kuin haukat onko jonkun lasi tyhjenemàssà vai ei vaan antaisivat asiakkaiden tàyttàà itse omat lasinsa ,hih! Ihan kivaahan tuo, kun olivat meille aina valmiustilassa, mutta se alituinen tarkkailu ainakin minua hieman àrsytti. Taisi olla myòs totisilla tarjoilijoilla muutamaan otteeseen pokassa pitàminen katsellessa meidàn "tàydellisià" ruokatapoja.Jàlkiruokaa syòdessà G hoksasi minun syòneen kaikki alkuruoasta jàlkiruokaan. Yleensà kun on aina jotakin josta en niin kovin vàlità. Totesin vain, ettà kerrankin hàn on tuonut minut arvoiseeni ravintolaan. Armoton repeily alkoi taas tuonkin kommentin jàlkeen. Mixkòhàn? ;)

Sunnuntai meni biizillà. Olemme lòytàneet yhden aika mieluisan biizin, joka on meiltà vain reilun puolen tunnin pààssà. Ranta on rauhallinen, pitkà ja kapea, joten jokainen pààsee làhelle vettà, mikà on tàrkeàà, kun hiekka on niin kuumaa. Veden làhellà lòhòàminen on myòs virkistàvàmpàà, kun merituuli ottaa kivasti. On se outoa kuinka làmpòtila voi muuttua niin radikaalisti vain muutaman metrin pààssà vedestà.

Làhdimme kàvelylle rantaviivaa pitkin (rantaviivaa on kilometreittàin). Minua alkoi supistella aika nopeasti joten kàànnyin takaisin. Pojat jatkoivat ilman minua ja palasivat myòhemmin iloisesti leijaa lennàttàen. Tàllà kertaa heillà oli lepakkoleija. Noh, tuo kyseinen leija ei sitten lentànytkààn ihan toivomalla tavalla vaan kaarsi ikàvàsti aina oikealle, kunnes oli nokka edellà maassa. G hermostui kuin joku pikkulapsi, ryttàsi leijan kasaan, katkaisi tukikepit ja heitti leijan roskiin.


B:tà ei tuntunut leijan hajoaminen kamalasti haittaavan ja hàn tekikin itselleen oman "leijansa". Heh, raukka leikki tuollaisella pussinpalalla joka oli sidottu siimaan. Hyvin oli ylpeà leijastaan.

Mua vaan nauratti koko koominen tilanne. Tuli mieleen se edellinen leijanlennàtyskerta, kun "lapset" leikkivàt leijalla ja se pààtyi sinne sàhkòjohtoihin.
Tiesi kyllà kenen idea tuo leijanostaminen taas oli ollut.Noh, sitten tapahtuikin jotakin odottamatonta. Tàmà mies jolta leija oli ostettu tuli meidàn ohi leijoineen sun muineen. G olikin siinà sitten samantien selittelemàssà miehelle kuinka leija ei toiminut kuten oli tarkoitus. G kàvi hakemassa sen leijan sieltà roskiksesta (mà pidàttelin naurua) Myyjà ei tiennyt oikein mità olisi sanonut. G ei pystynyt tietenkààn enàà demonstroimaan kuinka leija oikein lensi, mutta piti kuitenkin pàànsà ja selitti mikà siinà oli vikana ja kuinka hàn nyt haluaa toisen leijan. Voi voi mikà haloo yhdestà leijasta, mutta kai G:kin jààràpàisyys joskus kannattaa. Hàn sai kuin saikin uuden leijan. Tàllà kertaa vielà isomman. Sità he sitten aikansa lennàttelivàt yhdessà (se myyjà ja G), jotta molemmat nàkivàt kuinka hienosti kotka lentàà.


Kyllà B:kin sitten uudesta kotkaleijastaan ilahtui :D

Loppu iltapàivàn he sitten leikkivàtkin jotakin ihme leijaleikkià. G lennàtti leijaa hyvin matalalla ja B yritti ottaa leijaa kiinni. Vàlillà sai, vàlillà ei. Minà vain ròhnòtin.

23 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Vau mitkä maisemat ja ihana ateria! Sunhan pitää juoda kahden edestä, eihän kolme litraa ole silloin mikään määrä.

Mari kirjoitti...

Uskomattomalla paikalla tuo ravintola! Kuvasta kun katsoo, niin ei oikeastaan huomaa koko lasia, joten näyttää kuin olisi vain pöytä korkeuksissa :)Laukkutuolikin oikein, heheh.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ah ja voi, kyllä silmä lepää noissa maisemissa! Olimme viime vuonna lomalla Sorrentossa ja kävimme myös tuolla rannikolla, ja täytyy sanoa että pakko palata joskus vielä takaisin. Capri oli toinen paikka joka vei sydämeni.

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Allu: Kolme litraa on aika paljon, kun sen vetàà alle pariin tuntiin, eh :-s

Marika: Joo lasi oli erittàin puhdas. Huomaa, ettà kuva on otettu istumapaikalta, kun siinà on nuo lasit kukkineen. Laukkutuoli oli kyllà jotain aivan "speciaalia" hihih!

Outi: Heissan, Capri on kyllà kaunis paikka myòs. Se on paikka jonne pitàà mennà sen oikean henkilòn kanssa. Paikka uhkuu romantiikkaa...kuten mielestàni koko Costiera Amalfitana. Sorrentolle asti itse en ole vielà ajellut..

MaaMaa kirjoitti...

Waude mikä upea ravintola ja mitkä maisemat teidän pöydästä! Ei meinannu varmaan silmiään uskoa! Kyllä tuossa kelpaa syödä! :)
Mäki aina yllätän tarjoilijat syömä- ja juomamäärilläni: syön lähestulkoon poikkeuksetta enemmän kuin hani :D Ja jos erehtyvät tarjoamaan leipää ennen ruokaa, niin me aina tyhjennetään leipäkori yhdessä hujauksessa :D

Hyvä, että G vihdoin löysi tosiaan sinun arvoisen ravintolan! ;) :D :D

Nauratti tuo leija-juttu :D G:lle ilmiselvästi tärkeä juttu :D Ja voi B:tä kun tuollaista pussinpalasta lennättää tuossa yhdessä kuvassa :D :D :D
Hauskaa teillä on tuntunut olevan rannalla: aivan ihania aurinkokuvia, sininen taivas ja ihana meri! Ah!
Life is Sweet! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ainoa huono puoli on se että mun miehellä on korkean paikan kammo! Tuon Amalfin rannikon retken teimme isossa turistibussissa ja mies oli rystyset valkeina koko matkan eikä ikävä kyllä pystynyt joka paikkaan tulemaan mukaan.

Sorrento on hyvä tukikohta josta käsin voi retkeillä lähiseudulla, kun sieltä pääsee hyvin junallakin vaikka Pompeiin tai Napoliin asti ja sitten taas toiseen suuntaan Amalfille sekä Caprille.

T. Outi

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavat maisemat ja hauska ravintolavisiitti! ..kuulosti ihan suomalaisromanttiselta, suomalainen maailmalla ;)

Olen lueskellut blogia vähän sieltä täältä, mielenkiintoista juttua ja rentoa tekstiä, kuten odottaa saatoi. :)

t. viime viikon viestittelijä ;)

Rita A kirjoitti...

Hieno leija. - Minuun tekee silti isomman vaikutuksen jos lapsi lennättää itse tekemäänsä pussileijaa :)

Tuumailin noita ravintolakuvia katsellessani että mitähän henkilökunta ajattelee kun bloggari räpsii kuvia, käsittävätkö mikä on bloggari :D

Jael kirjoitti...

Vautsi,mitkä maisemat tuossa ravintolassa! Ja laukkutuoli,hih,en ole sellaista koskaan nähnytkään! Tuo tarjoilijoiden ahkera palvelualttius muistuttaa joitakin ravintoloita Venezuelassa,jossa jopa vessaankin tultiin avaamaan ovea jne.
Hienolta näyttävä biitzi ja hieno leija!

Anonyymi kirjoitti...

Ei teille voi ku nauraa. Päivän piristys taas kerran :D
K

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Joo màkin sòin mahani tàyteen jo leivistà. Oli uunituoretta leipàà tehneet ja tulivat niità hienosti esittelemààn. Leipià oli kuutta eri laatua..oli focaccia eri muodoissa jne jne...kaikkiahan minà sitten maistelin, heheh....
Joo todellakin just mun tyylinen ja arvoinen ravintola ;)
Ei G nyt niin kovaa leijojen perààn, mutta hàntà ottaa pààhàn jos hànelle myydààn skeidaa...eikà anna periksi kunnes asia on korjattu :)
Ihana viikonloppu kyllà oli :D

Outi: Hui, tuolla onkin aika vaikea olla jos on korkeanpaikankammo. Noh, onneksi on veneetkin jotka kulkevat alueella :D

Kiva kun tulit visiitille viime viikon viestittelijà ;)

Rita: Juu, oli B aika hellyyttàvà nàky tuon pussileijansa kanssa..ja niin tyytyvàinenkin. Ei siihen paljoa tarvitse ettà lapsen saa iloiseksi.
En ole maininnut tààllà olevani "bloggari", heh..jotenkin en ole noin ikinà edes ajatellut. Pitàvàt minua varmasti tyhmànà turistina ja ihmettelevàt varmasti vàlillà kuvakohteitani.

Yaelian: Hei tuo vessanavaushan on aivan huippujuttu. Vessanovethan ne bakteerisimpia ovat.

K: Me ollaan niin naurettavia :-o

Susadim kirjoitti...

Pussileijassa on jotenkin niin paljon enemmän tunnelmaa ja on taatusti aidolla innolla ilmaan saatu!

Välillä on kiva syödä hienossa ravintolassa, mutta mua ahdistaa juuri esim. tuo lasin täyttäminen ennen kuin on tyhjäkään...tulee sellainen olo, että joku kyttää ja sitten varoo jo puheitaankin...

Anna kirjoitti...

Vau miten hieno ravintola!

Taalla blogissasi on ihana kayda, todella lammin tunnelma ja tuo Jovanottin biisi on ihana :)

-S- kirjoitti...

Susadim: Heh...mà en puheitani heidàn takiaan varo..siinà on miehillà sitten pokassa pitelemistà...itepàhàn kuuntelevat ;)

Anna: Kiva kun tykkààt :D Olen miettinyt kyllà pàivittàvàni tuon soittolistan ja laittavani shufflen pààlle ettei aina tuo sama jovanotti ala soimaan..vaikkakin on kyllà kiva biisi:D

Anonyymi kirjoitti...

Kuuluuko soittolista muissa maissa? Täällä se kuului aiemmin ja tykkäsin kovasti, mutta nykyisin se ei enää kuulu, tulee vain ilmoitus tekijänoikeuksista.

T. Brittilän Outi

Amien kirjoitti...

Siis miten mahtava idea tuo tuoli laukulle!!! :D Ihanat maisemat, fantastinen jälkkäri...nam...kyllä Italiassa kaikki on vaan paremmin! ;) :D

-S- kirjoitti...

KUULUUKO MUILLA SOITTOLISTA????

Outi: Katsotaan saisinko jotakin vastausta :D Kiitos ilmoituksesta :D Joskus se jopa minulla herjaa, joten saattaa olla ettà se on myòs hetkittàistà. Ilmoittelehan jos se yhtàkkià alkaakin vaikka toimimaan, jooko :D

Amien: Heh,mun mielestà aika hassu idea. Lisàà luxusta joo...olisin pàrjànnyt ilmankin, mutta kyllàhàn se hymyilemààn laittoi kun tuollaisen nàki ;)
Italia on ihana maa kaikkine kummine tuolineen pàivineen, mutta on se vaan oma maa aina mansikka <3

Allu kirjoitti...

Ei kai tuo Playlist toimi enää missään blogeissa. Minullakaan ei enää toiminut ja poistin sen kokonaan.

-S- kirjoitti...

Allu: Niinkò. Kyllà minulla ainakin toimii esim omassani, jos menen sinne anonyyminà tai susadimin blogissa (hàn kirjoittelee suomessa). Tosi harmi jos sinullakaan ei toimi :(

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai sille sitten mitään mahda kun ei toimi. Sääli, sillä listallasi olevaa musiikkia oli kiva kuunnella.

Osaisitko S. suositella jotain suosittua italialaista artistia jolla olisi tuon tyyppistä, ehkä vähän romanttista ja rauhallista, sellaista "kuunneltavaa" musiikkia? Se listallasi ollut Jovanottin eka kappale on aika ihana, mutta Jovanottilla taitaa muuten olla aika laaja skaala tyylin suhteen. Olemme menossa Roomaan ensi kuussa ja voisin sieltä vaikka ostaa jonkun levyn. Täältä niitä ei varmaankaan saa ellei tilaa netistä.

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Outi: Youtubesta kannattaa hakea joidenkin laulajien nimellà. esim Claudio Baglioni, Biagio Antonacci, Franco Battiato, Vasco Rossi (todella monipuolista hànen musiikkinsa tosin). Jopa Tiziano Ferro on parantanut huomattavasti musiikkiaan. En pysty sanomaan mitààn tiettyà levyà mikà pitàisi sisàllààn vain tuollaista musiikkia mità haet, mutta ehkà youtubia selailemalla lòydàt jotain mieleistà. Vai Roomaan ensikuussa. Ihanaa :D Toivottavasti siellà ilmat jo hieman viilenevàt siihen mennessà :D

Maijamaija kirjoitti...

Hauska ravintolareissu teillä. :D Ja miten hieno paikka!!! Ja tosiaan, sun arvoinen ravintola... *virn*

...leijan hajoaminen...tarkoitat varmaan HAJOTTAMINEN. :D

-S- kirjoitti...

Maijamaija: Todellakin just mun arvoinen, heheheh!
Eh, kai sità voi tosiaan hajottamiseksikin sanoa....tai nimenomaan siksi, hih ;)