keskiviikko 19. elokuuta 2009

Costieran ranta

Eilen meillà oli rantsupàivà. Suomi-Italo perhe oli seuranamme ja menimmekin heidàn rantapaikkaansa eli Costieran rannalle. Rannalle pààsi ainoastaan meriteitse, joten ei muuta ku paattiin.
Oli aika mielenkiintoista mennà veneellà rannalle. Olikin ensimmàinen kerta kun tuollainen menopeli valittiin. Veneità kuitenkin tuli ja meni jatkuvasti, joten ei oltu missààn aikatauluissa kiinni.


Tàmà oli rantamme.
Rannat olivat hyvin pienià ja vierivieressà. Itseasiassa uiskentelimme rannasta toiseen ja ihastelimme maisemia. Costieran rantaa en olekaan ennen nàhnyt noin làheltà mereltàpàin ja kyllà siellà olikin katseltavaa. Isommilla veneillà kun menee niin ei nàe niin selkeàsti mità kaikkea rannoilla onkaan ja autolla taas nuo rannat eivàt này.
Uimme siis rannoista toiseen, mutta myòs luoliin. Luolien sisàllàkin oli ikàànkuin rantaa. Oli kivaa. Lapsetkin tulivat osille rannoista mukaan kellukkeineen lautoineen :D
Uintiretken jàlkeen olikin jo nàlkà.

Meidàn biizillàmme oli tuollainen vesiputous. Vesi oli kylmàà ja makeaa, joten kàvimme huuhtomassa suolavedet siinà pois. Pussit putouksen alla ovat juomia tàynnà. Vesi piti juomat viileinà, Ah!

Syòmisien jàlkeen leikit jatkuivatTuolle rannalle on mentàvà jo aamupàivàstà, sillà ranta menee varjoon jo heti neljàn jàlkeen.Rannan jàlkeen menimme Italoperheen luo syòmààn. R (V:n àiti) valmisti meille pastaa vanhanajan tapaan. Siinà oli myòs mantelia, joka maistui maukkaalle pastassa. En ole ikinà syònyt pastaa josta lòytyy manteleita. Vielà hassumpi yhdistelmà oli paikallisen alueen erikoisuus, eli R oli tehnyt meille jàlkiruoaksi melanzane alla cioccolata, eli kesàkurpitsaa suklaalla. Eikò kuulostakin hassulta? Luokittelin sen sarjaan Pizzaa suklaalla (pizza con nutella), focacciaa (leipà) smartieseilla jne, mutta ei!!! Tuo oli oikeasti makea jàlkiruoka ja maistui erittàinhyvin meille kaikille :D Kiitos R :)En ottanut kuvia heidàn kotoaan tàllà kertaa, mutta alla kuvia vielà meidàn perjantai-illasta, kun he olivat meillà grillailemassa.

V ja hànen pelottava ilmeensà. Aika hurja! Hih!

Mikàhàn show niillà tuossa oli meneillààn :-o

Miehet grillaa :D

Ihana ilta oli tàmàkin :D

8 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Pojat leikkivät varmaan euroviisuja kappaleena "olen suomalainen". Nonniin, kylläpäs väsyttää, huomaan sen sanomattakin tyhmistä jutuista :)

Pullopostia kirjoitti...

Mullekin ihan uutuuksia noi mantelit pastassa ja melanzane suklaalla. Ihana olisi maistaa.

Jael kirjoitti...

Ah niin kauniita maisemia! Jännää tuo että se vesiputous pitää juomat kylminä,luonnon jääkaappi! Kesäkurpitsaa ja suklaata, mielenkiintoista, voisitko onkia reseptin ehkä?
Pojilla näyttää olleen tosi kivaa yhdessä:-)

-S- kirjoitti...

Pulloposti: Joo paikallisia erikoisuuksia nuo olivat. Harvemmin Italialaisetkaan tuosta kesàkurpitsasuklaasta tietàà.

Yaelian: Vesiputouksessa virtaava vesi oli niin kylmàà, ettà kyllàhàn se viilensi hyvin. Toinen vaihtoehtohan olisi ollut se yli 40 asteen làmpò, heh!
òòòò....reseptejà lòytyy ainakin italiaksi. En haluaisi mennà tàrvelemààn R:n reseptià, mutta ties vaikka joskus itsekin kokeilisin...ja jos nàin on niin laitan kyllà reseptin tànnekin :D

MaaMaa kirjoitti...

Ihana päivä rannalla: upeita kuvia! :) Mantelia en ole mäkään kuullut pastassa olleen, vaikka kyllä kaikenlaisia muita pähkinöitä ja siemeniä. Varmaan oli ihan hyvää.
Vesimelonia ollaan meki dippailtu suklaahan kun on syöty suklaafondyeta; siihen sopii melkein mitkä tahansa hetelmät ja kudelmat :)

MaaMaa kirjoitti...

Piti vielä kommentoida tuohon "miehet grillillä" kuvaan, että on se hassua kun kansalaisuudesta ja maasta riippumatta miehet aina on grillillä kuin kalat vedessä! Kai se on joku alkuvoima tuli+ruoka+kuumuus+LIHA mikä ne sinne uskollisesti johdattaa! Onkohan kellään kuvia, että naiset oisi tollain kokoontunut grillille! :D :D

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Joo mansikat suklaalla jne on kokeiltu, mutta tuo kesàkurpitsa oli outo yhdistelmà, tosin toimi :D

Miehet grillaa mielellààn...se on se alkuvoima, hih! Siihen meidàn on turha mennà vàliin, kun kerrankin tekevàt jotakin mielellààn.....muuten tuokin "tyò" jàisi meille naisille, hehehe! No ei kai....miehet vaan osaa ton homman paremmin...ja jostakin syystà vaikka ruoanteko kiinnostaakin niin grillailu ei kuulu siihen.

Rita A kirjoitti...

Jännät syömiset ja nuo lapset on tosi söpöjä. Ihana raportti kaikenkaikkiaan :)