torstai 27. elokuuta 2009

Yllàripyllàripakettisuomesta :D:D:D (yhdyssana??? ON!!!)

Eilen B:lle tuli yllàtyspaketti mummilta. Ihana saada jotakin nàin odottamatta.
Innoissamme avasimme pakettia, jossa oli siis meidàn kaikkien nimet. Minà sain K&T lehden, kiitos siità :D Mutta G...G oli hyvin pettynyt pakettia avatessaan, sillà paketissa ei ollutkaan hànelle mitààn, vaikka hànen nimensà paketissa lukikin, joten muistakin tàmà ensi kerralla àiti ;)

Noh B sai tuollaisen eskarikerho -kirjan jota piti sitten heti aloittaa tekemààn.Joo ja kyllà, nuo kuvassa ovat tyhjià vessapaperirullia tuossa B:n vieressà, mutta ei suinkaan roskaa vaan hàn haluaa tehdà niistà kiikarit :D Muistan veljenikin tehneen kiikareita lapsena vàlillà jopa talouspaperirullista niin olivat siten isommat :D

B teki kirjan tehtàvià varmaan kaksi tuntia tauotta ja tànà aamuna ensimmàinen asia olikin hakea kynà ja tuo vihko ja tulla tekemààn lisàà. Alemmassa kuvassa hàn onkin mun jalkopààssà sàngyssà tekemàssà noita tehtàvià, kieli pitkàlllà yllàri yllàri! Hàn tarvitsee apuani lukemaan tehtàvàt, koska ei itse vielà lue, mutta hyvin on tehtàvàt osannut. Luulen, ettà hànellà on kova halu oppia, koska on koulujenalusta niin jànnittynyt. Tààllà ihmiset puhuvat hànelle kuinka hàn menee nyt isojen lasten kanssa kouluun.....ja minà yritàn siinà sitten tuppuutella, ettà ne on ne samat tarhakaverit jotka tulevat kouluun eli eivàt isompia kuin hàn. Kaikki vàhàn vain kasvaneina. Hieman on poika hàmillààn. Jotenkin hàn edelleenkin ajattelee, ettà hànen tulisi osata kaikki jo ENNEN kouluunmenoa ja tilannetta ei helpota nuo kommentit mità ihmiset sanovat. Nonnille olen jo sanonut, ettà eivàt saa puhua mistààn "isommista" lapsista, kun ei se niin mene ja kun toista jo valmiiksi niin jànnittàà. Tulisi nimenomaan painottaa ettà kaverit ovat samat jotka tarhassakin. Nyt vain on aika opetella enemmàn kirjoittamista, laskemista ja lukemista. Kyllà B hiljalleen tuntuu silti minua enemmàn uskovan ja tuntuu ymmàrtàvàn mità hànelle olen puhunut.


Myòs vauvaa hàn pohtii paljon. Viimeyònàkin heràsi keskellà yòtà kysymààn, ettà koska se vauva oikein syntyy ja mità se vauva NYT tekee. Olen lukenut hànelle paljon mummin antamaa kirjaa jossa Ella saa pikkuveljen. Aluksi Ella ei ollut perheenlisàyksestà innoissaan, mutta muutti lopulta mielen. Vàhàn samaan tapaan on mennyt B:nkin kohdalla :D Vihje àitille lokakuuta ajatellen: Lisàà iltasatukirjoja suomeksi olisi kiva saada! ;) Olen jo kyllàstynyt samoihin kirjoihin. Yritàn jopa lyhentàà satuja aina jollakinlailla, mutta B on kyllà liian hereillà ja kyselee sitten ettà miksi en lukenut sità ja tuota kohtaa. Hyvin ovat tuttuja sadut siis hànellekin, tosin hàn ei tunnu yhtààn kyllàstyneen, heh!Minà olen saanut flunssan toissapàivànà sieltà altaalta, prkl! toivottavasti en ihan vielà rupea yhtà heikoksi flunssien suhteen, kuin nàmà paikalliset, joille pieni tuulenvetokin saa aikaan angiinan. Voimat ovat nyt minulla vielà enemmàn poissa, mità oli aikaisemmin ollut. Olen nukkunut pitkià pàivàunia ja pysytellyt sisàllà.

Tànààn kuitenkin hermostuin kynsiini. Kàteni ovat olleet niin kauan hoitamattomat, joten siihen oli nyt saatava muutos! Jalat ovat kunnossa alkuviikon pedikyyrin jàljiltà ja nyt pààtinkin tehdà itselleni manikyyrin...tai noh, oikeastaan vain lakkaukset ja hieman jotain rasvaa pààlle.

Vàri oli aika tumma. Jos silmààni liian tumma ei miellytà, kuten usein kày niin laitan sitten jotain vaaleaa kukkaa tai muuta kuvioa hieman "raikastamaan" ilmettà. Tàllà kertaa laitoin valkosia raitoja :D

BB ja salkkarit ovat alkaneet, joten painun niità nyt mun nettiTVstà katsomaan. Koko kesàn olen tuijotellut huippumallihaussa Canadassa tai Australiassa tai jossakin ja Diilià, joten kiva palata vanhaan tuttuun salkkariin. En vielà voi sanoa, ettà koukutan, mutta tiedà vaikka sità jàisi koukkuun jossakin vaiheessa :D

Buona notte !

11 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ylläripaketteja on kiva saada!
Voi pikku B,kun jännittää sitä kouluunmenoa,toivottavasti menee ihan hyvin se sinne meneminen.Onko pitkä koulumatka? Entäs ryhmät, ovatko isoja vai pieniä?
Nätit nuo kuviot kynsissäsi!

-S- kirjoitti...

Yaelian: Eikòhàn se ihan hyvin mene. Se nyt vain pàhkàilee. Koulu on nimittàin samassa rakennuksessa, kuin tarha. Sisààn menee vain toisesta ovesta. Siellà ovat muistaakseni kolmannelle asti. Koulu on làhellà tàssà eli ehkà kilsan pààssà, jos sitàkààn. Koulubussi tulee hakemaan kodin edestà ihan samalla tavalla kuin tarha-aikoinakin, joten aika paljon on kuitenkin tuttua ja turvallista :D
Oisko heidàn ryhmàssààn joku 15-20...en mene takuuseen.

MaaMaa kirjoitti...

Ihana yllaripaketti! :) Ja tosi hienoa, etta B on noin innostunut oppimaan uutta! Toivottavasti ei liikaa jannita sita kouluunmenoa, ei sekaan ole kivaa...
Hei tosi hienot kynnet! Mulla on suht samanvarista tummanlilaa lakkaa omissa kynsissa ja just mietin etta voisin ostaa jotain sellaisia koristekukkia tms joilla vois laittaa vahan lisailmetta kynsiin. Ma en ole lakkoja kayttany vuosikausiin, mutta nyt on tullut yhtakkia uusi vimma .. :)

Iloista viikonloppua ja toivottavasti flunssasi paranee hetipian!!

Anonyymi kirjoitti...

no moi! ihana ylläri oli myös se Been uintivideo( varsinkin vilkutukset mummille)hienosti osaa jo uida..ja kynnetkin olivat hienot.Tilasin itellekin manikyydin kun on kynnet vähän kärsineet marjojen keruusta ja perkuusta. yritän keksiä Glle myös jotain ylläriä ensi keralla.hih,(mitähän lukemista, vai jotain kuvalehteä???????)parane taudista ja haleja kaikille ja hyvää viikonl. nyt on huvilakauden päättäjäiset,vaikkei se nyt vielä pääty.

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Osta ihmeessà jotain kukkia tms...valkoisia noin tummiin kynsiin. Tulee paljon hienommat ja raikkaammat niin. Noi mun raidat on vàhàn riski tehà, ku ei tià onnistuuko aina ohut viiva vai ei, heh.

àiti: Joo se oli aivan innoissaan, kun sanoin ettà tekee jotain hauskaa niin saadaan hyvà video. Heti alkoi kova esitys, hihih! Joo koita keksià jotain G:llekin, hehe ;) En tiedà mità se voisi olla, hmmmm...Mà en ookaan ollut ikinà manikyyrissà. Tuntuu et kàdet menee heti samanlaisix uudestaan...pitkàkestosempi tehà jotain jaloille.
Mukavaa huvilakaudenpààttàjàistà sinne kaikille. Kerro mummollekin terkkuja :D

Susadim kirjoitti...

Miten teit nuo viivat? Jollain ohuella pensselillä? Yksinkertaiset, mutta hienot! Mä käytän vain väritöntä lakkaa ja niitä kukka tarroja, ne on ihan kivoja ja nopeita laittaa.

Minkähänlaista kuvalehteä se äitimummi oikein ajattelikaan vävypojalle lähetellä?! ;D

-S- kirjoitti...

Susadim: Mulla on sellainen ohut pensseli millà nuo saa tehtyà. Mun kynnet on niin tyngàt, ettà niihin sopii ihan hyvin tummempi lakka (pitkiin sellaiset ei mielestàni niinkààn sovi), mutta lyhyissàkin usein tarvitsen jotain raikastetta, kuten esim ne helpot kukat :D
Hehe...jaa-a...sen ku tietàis mità oli àitillà mielessà, heh! Ehkà parempi jàttàà G:n nimi kuoresta pois, heheheh!!!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihana seurata teidän yhteydenpitoa ja pakettien lähettelyä :) B:llä säilyy ja kehittyy suomenkieli hyvin kun tekee tehtäviä ym. ja oppii varmaan sitten pian lukemaankin molempia. Kaksikielisyys on aivan huippujuttu ja sen kehittymistä on tosi hienoa seurata, varsinkin jos tietoisesti panostetaan molempiin kieliin niin tulos ei voi olla muuta kuin hyvä! :) Tsemppiä flunssan kanssa!
Terkuin se viestittelijä ;)

Maijamaija kirjoitti...

Ihana B kun se on niin innoissaan. :) Oot ihan oikeilla jäljillä kun tuet sen koulun aloitusta ja sanot, että ihan samat kaverit siellä on. B saattaa ehkä kokea jonkun verran ettei osaa aivan kaikkea niinkuin "natiivit" kielen puolesta ja jännittää senkin takia. Siksi on hyvä, että ei painoteta liikaa että menee "isojen" kouluun. Tehtäviä tosiaan kannattaa tehdä ja molemmilla kielillä niin tulee käsitteet tutuksi sekä italiaksi että suomeksi. :)

Ihanat kynnet! Ooks päättäny haluaks jonku toisen värin ohuella pensselillä? :)

Pushal!

-S- kirjoitti...

Maijamaija:Joo tottakai jànnittàà....puhuu jokapàivà koulussta ja vauvasta. Nyt se puhuu kuinka menee kouluun oppimaan, eli ihan jees :D
Mikàs se olikaan se sivu minkà aikoinaan sanoit...voisin kàydà tsekkaas niità vàrejà ;)

Anonyymi kirjoitti...

Iinalla on toi sama kirja!!! Ja kovasti täälläkin on sitä tehty
T: Jasu