torstai 13. elokuuta 2009

1 Vuosi Italiassa :DSiità on nyt tasan vuosi, kun meitsi làhti B ja muutama ylimààràinen matkalaukku lisàkiloineen Italiaa kohti, jààdàkseen. Pààtòs oli loppujen lopuksi helppo. Tuntui oikealta ja ainoalta mahdolliselta tavalta jatkaa onnellisesti yhdessà.

Vuodessa onkin sitten tapahtunut aika paljon. Paljon odotettua enemmàn. Alkukangerrusta oli meillàkin, kun opettelimme asumaan yhdessà. Tàhàn asti meistà oli toinen aina ollut lomalla, kun tapasimme, joten nyt se oli sitten sità "perusarkea". En millààn pysty ymmàrtàmààn, kuinka tààllà on vielàkin tapana asua erillààn, kunnes on papin aamen suhteelle saatu. Minà ainakin koen sen aika vaikeaksi, ettà alkaisi oppia tuntemaan sità omaa puolisoaan kunnolla vasta sitten, kun on naimisiin pààsty. Olisikohan tuo yksi syy myòs Italian kasvaviin avioerolukemiin?

Myòs ystàvià on kova ikàvà ja vàlillà tuntui ihan mahdottomalta saada tààltà ketààn kaveria, joka olisi edes vàhàn samalla aaltopituudella. Aika on tehnyt tehtàvànsà ja olen saanut muutaman hyvàn kaverin, joiden kanssa tuntuu klikkaavan hyvin :D Ei ne tietenkààn vedà vertoja suomen ystàville, mutta helpottaa paljon tààllà olemista ja tiedà sitten ajan kanssa kuinka làheiseksi tàssà suhde heihinkin muuttuu :D Positiivisin mielin katselen rauhassa eteenpàin.


Nyt takaisin hàihin. Me asuimme yhdessà jo ennen naimisiinmenoa ja pààtimme mennà naimisiin, syyskuussa. Noh, suunnitelmiin tulikin muutos sitten heti kàttelyssà, kun tuli iloyllàtys perheenlisàyksestà lokakuun alkuun. Hààt siirtyivàt G:n kàskystà kesàkuulle, koska hànen mielestààn lapsen jàlkeen minulla olisi ollut niin paljon muuta ajateltavaa, ettà en olisi naimisiin enàà halunnutkaan. Luulen, ettà hàn on tuossa oikeassa. Hààt olisivat varmasti siirtyneet muutamalla vuodella heti kerralla.
Tàssà alla "muutama" hààkuva. Saakohan kuvat klickkaamalla isommaksi, vai pitààkò mun tehdà tààllà ensin joku toiminto? Lisàà hààpàivàstà
tààllà.

Lapsikin nyt siis tekee tuloaan. Nyt on enàà vajaa kaksi kuukautta h-hetkeen. Aika on mennyt TODELLA nopeasti. B:tà odotellessa se oli nimenomaan odottamista...nyt aika on mennyt hujauksessa. Osasyy oli varmasti se kun ensimmàiset 4 kuukautta meni aikalailla sàngynpohjassa, joten se ei ollut niinkààn sità ihanaa raskausaikaa. Sitten tulikin hààsuunnittelut ja suomenloma ja nyt sitten ollaankin jo elokuussa ja saan vihdoin rauhassa "keskittyà" odottamiseen :D

Kysyimme aikoinaan B:ltà haluaisiko hàn pikkuveljen vai -siskon. Hàn vastasi siihen aika kàrttyisàsti, ettà ei kumpaakaan. "Voglio una gattina" "Haluan kissanpennun", hàn sanoi!!! Mitàs siihen nyt sitten...Tuossa hànelle kissanpentu.Ohje lòytyi jostakin vanhasta Suuri Kàsityò lehdestà.
EDIT////////OHJE LòYTYY SUURI KàSITYò MARRAS-JOULUKUUN NUMEROSTA V.2008//////
Oli aika haasteellinen tyò tàllaiselle aloittelijalle. Tein kuten ohjeissa sanottiin, vaikka en vàlillà edes ymmàrtànyt mità osaa kissasta olin tekemàssà, mutta kyllà siità kissa tuli :D (silmàt puuttuu, tiedàn. En aio niità edes lisàtà, ei nàyttànyt mielestàni hyvàltà, eh :-s)


Noh, lopulta myòs B:n ajatus on muuttunut ja hàn on iloinen tulevasta pikkuveljestààn. Vàlillà hàn kertoilee kuinka hàn sitten leikkii piraattia veljen kanssa mòkillà. Vàlillà toteaa ààneen kuinka meità onkin pian neljà. Vàlillà hàn tulee halaamaan mahaani. Jos kerron, ettà vauva potkii niin B:n mielestà se potkii koska haluaa tulla jo pois mahasta. Paljon hàn myòs ihmettelee kuinka se vauva oikein siellà mahassa voi uida. Hànen mielestà minun pitàisi mennà paljon uimaan, ettà se vauvakin saa vettà jne jne.
On myòs hetkià jolloin hàn sanoo, ettà ei halua pientà itkevàà vauvaa, ettà haluaa olla vain kolmestaan, mutta pààosin ollaan ihan positiivisissa mielissà kaikki tààllà odottamassa uutta tulokasta :D


Tàssà kai nàmà pààasiat mità vuodessa on tapahtunut. Ihanaa sanoa vuoden jàlkeen, ettà muutto ei kaduta pàtkààkààn :D Hyvin menee ja antaa mennà vaan :D

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulle oli tosi yllätys että olet ollut Italiassa vain vuoden. En ole alusta asti seurannut blogiasi nimittäin. Minua kiinnostaisi kuulla teidän tarinasta, että kuinka tapasitte ja miten asuitte Suomessa näinkin pitkään erillään. Tietysti jos haluat kertoa täällä blogissa...
Minä olen asunut avoliitossa Italiassa reilut kolme vuotta ja muutettiin yhteen puolen vuoden jälkeen tapaamisesta. Naimisiin ensi vuonna mutta nämä avoliitto vuodet on kyllä olleet tarpeen. En voisi kuvitella meneväni naimisiin ensin ja sitten vasta asumaan yhteen. Tosiaan sitä täällä tapahtuu.

Jael kirjoitti...

Olipa kiva postaus:-)
Olin kuvitellut sinun asunee kauemmin Italiassa.Kiva että olet hyvin kotiutunut ja tuolla aurinkoisella asenteellasi varmaankin vielä löydät sieltäkin hyviä ystäviä, vaikka aina niitä vanhoja ystäviä on ikävä,niin on mullakin. Mutta onneksi tänään tietoliikenteen avulla yhteydenpito on niin paljon helpompaa kuin ennen:-)
Onpa söpö tuo kissa minkä teit!
Ja hääkuvat ovat tosi ihania,tosin niitä ei voi nähdä suurempina, klikkaaminen ei auta, mutta näkyvät ne hyvin muutenkin.

Jaana kirjoitti...

Aivan ihania haakuvia! Olette todella kaunis pari :) Mina en ainakaan saanut niita klikkaamalla isommaksi, mutten kylla tieda mika auttaisi..

Asuitteko siis aikaisemmin B:n kanssa Suomessa ja G Italiassa?

(Sori, kun skandit puuttuu..)

Susadim kirjoitti...

Voi mikä ihana tapahtumarikas vuosi sulla onkaan ollut!! Tosin luulin, että olet asunut siellä vähintään B:n syntymästä saakka. Miten ihmeessä jaksoitte niin kauan elää etäsuhteessa ja sinä yksin B:n kanssa? Musta tuntuu, että vuosi etäsuhdetta alkaa riittämään mulle...en jaksaisi enää yhtään tällaista... :(

Upeita hääkuvia! Tuo mustavalkoinen on ihan MIELETTÖMÄN hieno!! Taivaskin näyttää niin upealta ja dramaattiselta...oi mikä tunnelma!

Ja voi sentään miten ihanan kissulin olet B:lle tehnyt :) En ikuna osaisi tuollaista tehdä. Eiköhän se B ajan kanssa sopeudu myös siihen pikkuveljeen... arvasinkin siitä ruokalapun väristä, että tiedätte jo sukupuolen :)

Mukavaa viikonloppua!

Virpi kirjoitti...

Aivan mahtavan upeita kuvia!!! Oliko teillä palkattuna ammattivalokuvaaja? Missä välissä oikein ehditte pitää kuvaussessioita, kun tuntui, että hääpäivä oli täynnä ohjelmaa :) Kuvissa huokuu onnni, läsnäolo ja kiireettömyys. Harmi, etten minä ainakaan saanut klikattua kuvia suuremmiksi.

Olin ihan järkyttynyt, että oletko muuttanut pysyvästi Italiaan vasta vuosi sitten! Luulin, että olet ollut siellä aina :) Milloinkohan aloin seurata blogiasi, en muista, ehkä vajaa vuosi sitten. Elitkö ennen sitä pysyvästi Suomessa, ja tapasitte miehesi kanssa aina silloin tällöin? Kyllä nykyinen ratkaisu vaikuttaa hyvältä :-)

On ihailtavaa miten hyvä olet käsistäsi. Kuinka hienoa perheellesikin on, kun näet vaivaa ja luot kaikkea uutta pehmoleluista ruokiin.

Iloista loppuodotusta, ja kaikkea hyvää Italiaan.

Terveisin Helsingistä,
Virpi

-S- kirjoitti...

Kiitos kaikille kommentoijille. Aivan meinasi tippa linssiin tulla tuosta Virpin kommentista, osasyy saattaa olla myòs tàmà tàmànhetkinen tilani, hih. Kiitos, todella kauniisti sanottu :D
Kauniisti oli kyllà muutkin kommentoineet. Tuli todella hyvà mieli <3
Olemme asuneet erillàmme G:n kanssa liian kauan. Oli kaikennàkòistà ajateltavaa ja minullakin vakituinen tyò jne jne...ei ollut helppoa. Noh, nyt kuitenkin tààllà ja se on pààasia :D

Hàissà oli ammattikuvaaja. Ei me itse tuollaisiin oltaisi ikinà kyetty, hih!

Kuka olet anonyymi, joka asustelet italiassa??? Missàpàin?


Tosi piristàvà saada kommentteja nyt ihmisiltà jotka niità ei yleensà jàtà vaan seuraavat hiljaisuudessa...ja sitten minà sika tulen ja kommentoin kaikkia yheisesti, HYI mua!!!!
Valitettavasti on hieman kiirus ja kuitenkin halusin vastata heti..anteeksi vielà kun en henkilòkohtaisesti tàllà kertaa vastannut....odotamme juuri sità samaista suomi-italo perhettà meille kylààn, jonka syntymàpàivillà pari viikkoa sitten olimme :)

Allu kirjoitti...

Tosi upeita kuvia ja kiva kuulla teidän tarinaa.

Sateenkaari kirjoitti...

Ei suurene minullakaan kuvasi.
İhania kuvia.Olipa valtava haakakku,ja erikoinen taidonnayte tekijalta.
Mahtava kuva tuo,missa olette raunioilla suutelemassa.

-S- kirjoitti...

Allu: :D :D :D

sateenkaari: Joo ei nuo kuvat suurene ilmeisesti kenellàkààn. Ei minullakaan. En tiedà mità voisin tehdà ettà niin kàvisi :(

Hààkakku oli aika erikoinen. Kokeilin ainakin kolmea erilaista kakkua, enkà tykànnyt ainoastakaan. Lopulta en jaksanut enàà kokeilla ja pààdyin tuohon tuttuun Delizia di limoneen. En pitànyt ajatuksesta, ettà kakku on matala ja mielestàni ei silloin nàyttàvà, mutta hieno kakku siità lopulta tuli. Ja hyvààkin oli :D Jokainen vieras sai tuollaisen yhden pallukan, joten aika iso kakku oli, kun vieraita kuitenkin hieman vajaa 100 :D

Rauniot ovat Paestumista :D Ehdimme sinne ottamaan kuvia kesken ruokailun. Poistuimme paikalta tunniksi ottamaan nuo kuvat (todellisuudessa kuitenkin ehkà kahdeksi tunniksi, hih)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia kertakaikkiaan! Vähän arvelin että ne rauniot ovat Paestumissa. En ole käynyt siellä koskaan, mutta olen nähnyt kuvia ja se näyttää tosi mielenkiintoiselta paikalta.

Tänään tuli ostettua yksi uusi Italian-tuttavuus, nimittäin pullo sitruuna-oliiviöljyä, olio al limone, valmistettu Calabriassa! Sitä maistatettiin eräässä ravintolassa Lontoossa (Carluccio's) ja se oli niin hyvää että pakkohan sitä oli ostaa. :)

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Outi : Paestum on kaunis paikka.
Sitruuna-oliiviòljyà, wow....tuo olisi uusi tuttavuus minullekin. Limone kyllà sopii varmasti hyvin oliiviòljyn kanssa. Ainakin salaatteihin voisin kuvitella kàyttàvàni.....tai lihaan....nyt alankin miettimààn jo ruokaa....ei ei ei...pois se minusta....kello on jo yli puolenyòn ;)
Oletko aina ollut kiinnostunut italiasta, vai enemmànkin nyt kun matkanne alkaa làhestymààn?

Maijamaija kirjoitti...

Voi muru rakas, mun tuli itku kun luin tän postauksen. Muistan sen päivän vuos sitten kun nähtiin kaupungissa ja ostin sen yhden laukun ja sä mietit että tarviitko vielä isomman laukun mukaan kun tavarat oli aavistuksen pakkausta vaille vielä vaikka lähtö oli samana iltana...vietettiin vielä hetki yhdessä ja sit toit mut kotiin, halattiin pihalla ja siinä se itku tuli. Ja tuli taas. Mun on sua NIIIIIIIN ikävä!!!!!!!!!!!!! :'( Ei voi olla että nähdään vasta vuoden päästä seuraavan kerran... :( Oot rakas ja tärkeä, onneksi tätä kautta voi lukea kuulumisia.

On ihana nähdä, kuinka onnellinen olet. Olet sen kaiken ansainnut!!! Te kaikki kolme siis. :) Ja kohta neljä...ilmotat sit vielä kun nuppunen on syntynyt. :) Laitan sit paketin postiin. <3

Olet ajatuksissa, pushal.

P.S. joo-o, "me vaan käydään kuvauksessa". ;)

-S- kirjoitti...

Maijamaija: Voi kulta. Ei mun nyt sua itkemààn pitànyt laittaa. Hali <3

Heh, tuohan nyt ei ollut mikààn erikoinen juttu, ettà laukut ovat pakkaamatta vielà làhtòpàivànàkin, hih!

Joo ikàvàà kyllà, mutta en voi tulla jouluksi, kun vaavi on niin pieni. Olet tietenkin aina tervetullut tànne jos liian suuri ikàvà iskee :D
Ja lue ihmeessà kuulumiset tààltà, mutta tule nyt hyvà nainen hieman useemmin meseen tai sinne facebookin, muutenhan tàà kuulumisen vaihto on hieman yksipuolista. Oot rakas!

Tietenkin ilmoittelen heti, kun vaavista jotakin ilmoitettavaa. Nyt se ainakin potkii kovasti. Sille tulee heti ahdinko, jos olen kyyryssà. Pakko vaan jaksaa pitàà selkà suorassa, heh. Ollaan onnellisia...ja ihanaa ettà sinàkin olet onnesi lòytànyt <3

Maijamaija kirjoitti...

Mun kotipossu lohdutti mua: mehän voidaan mennä vaikka heti ens viikolla Italiaan kun ei nyt ole ajokorttiakaan. :D Hih. Ihana. <3 Ja todellakin, onnellinen olen. :)

Mä yritän tulla useammin meseen jne. :)

Luin muuten uudestaan ton mun viestin ja vaikutti ihan hassulta: "ilmota sit vielä kun nuppunen syntyy..." aivan niinku se olis viimenen mitä ilmotat. Heh. Ei sentäs!!! Ei todellakaan! :) Ajatus ilmeisesti katkennu kirjottaessa. :)

-S- kirjoitti...

Maijamaija: Hei toi oli ehkà paras idea mità "possu" olis tàhàn hàtààn voinut keksià :D àkkià nyt vaan sità lippua ostamaan :D

En mulla tullut pieneen mieleenkààn miettià sun sanomisia noin vààristyneesti. Hehe...ja minàhàn se olen tunnettu niistà oudoista lauseista jne, eh..ja aina mut silti ymmàrretààn niinku mà halun, vaikka sanonkin jotain aivan muuta, eh :-s

Anonyymi kirjoitti...

Minä anonyymi asun Genovassa :).

-S- kirjoitti...

Anonyymi: Vais niin. Minàkin asuin Genovassa reilu puoli vuotta...tai oikeastaan Chiavarissa :D

Toivottavasti olet viihtynyt siellà :D

Anonyymi kirjoitti...

"Oletko aina ollut kiinnostunut italiasta, vai enemmànkin nyt kun matkanne alkaa làhestymààn?"

Italia on aina ollut suosikkimatkakohteeni, en vain ollut päässyt siellä käymään ennen kuin pari vuotta sitten ekaa kertaa. Sen jälkeen ollaankin suunnattu sinne jo muutama kerta, ja aina yhtä innoissamme suunnitellaan seuraavaa matkaa. Eli Roomaan mennään ensi kuussa, ollaan kerran oltu siellä ennenkin muutama päivä, mutta eihän se riittänyt alkuunkaan. Mies on kiinnostunut muinaisen Rooman historiasta (ja miksen tietysti minäkin) joten jo senkin puoleen siellä riittää ihmeteltävää. :-D

Muualla Italiassa Rooman lisäksi olemme käyneet Venetsiassa, Toscanassa (Siena ja Firenze), Umbriassa (Assisi), sekä siis siellä Sorrentossa ja sen ympäristössä.

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Outi: Hui...nyt kun luen tuon lauseeni niin sehàn kuulostaa aika tylyltà. Tarkoitus ei todellakaan ollut olla tyly, vaan ihan vain uteliaisuudesta kyselin :D
Tehàn olette jo paljon Italiaa kierrelleet...ja oikeassa olet, ettà Roomaa ei ihan hetkessà katsotakaan. Rooma on jotenkin kaunis kaupunki kun se historia vain kàvelee sua vastaan :D

Anonyymi kirjoitti...

Ei ollenkaan, S! :-D

T. Brittilän Outi

MaaMaa kirjoitti...

OIVOI miten MAHTAVAN IHANIA hääkuvia!!! Kiitos, että laitoit näytille! Ah!
Mäkään en oisi ikimaailmassa uskonut, että vain vuoden olet sielä italiassa asustellut! Upea vuosi onkin ollut, niin paljon iloisia tapahtumia täynnä, vaikka varmasti ollut uutuudessaan välillä koettelevaakin. Olette kuitenkin ilmiselvästi toisillenne luodut ja niin sulonen perhe, että! Ja toinen poika tulossa, pikkuveli! Supersulosta!

Tuo kisu jonka olet kutonut on aivan mielettömän hieno!!! Ei uskois, että alottelija kyseessä! Voin kuvitella ihmettelyt, että "mitäköhän kohtaa kissasta tässä nyt kudon..." :D :D

Halituksia!!
(ääk, kirjotin ekaks halutuksia :D)

-S- kirjoitti...

Outi: No kiva :D

MaaMaa: Joo vuosi on ollut aika hurja nyt kun taaksepàin nàitàkin postauksia kattoo. Se on jànnà kuinka paljon sità unohtaa, onneksi on tàmà blogi hieman muistuttamassa. Joo G on kyllà mun elàmàni mies. Siltà se on aina tuntunut....ei ollenkaan samalta kun aikaisemmat miehet :D
Oi, hyvà kun mainitsit tuosta kissasta...pitààkin kàydà editoimassa, kun lòysin sen oikean lehden missà kissan ohjeet lòytyy :D

HalUtuksia takasin ;)