sunnuntai 16. elokuuta 2009

Ischia

Ferragosto eli 15.08 on nyt sitten taas juhlittu. Tààllà 15.08 pàivàà juhlitaan pààasiassa menemàllà vuorille pic-nicille...tai oikeastaan grillailemaan. Ja tàmànpàivàn grillailu ei olekaan mikààn tavallinen makkaroiden grillailu vaan matkaan otetaan mukaan kattilat ja padat ja ruokaa vàànnetààn alkupaloista, primojen ja secondojen kautta jàlkiruokiin eli pitkàn kaavan kautta.

Noh, me emme halunneet ànkeà tuohon tungokseen mukaan vaan keksimme toisenlaisen tungoksen nimittàin "turistitungoksen". Pààtimme làhteà Ischian saarelle.
Olen aina kuullut vertailtavan Capria ja Ischiaa, joten olin utelias ja aika suurien ennakkoajatusten kanssa matkassa.

Matka alkoi Salernosta laivalla Amalfiin.



Ylemmàt kuvat ovat Amalfilta. Alempi Positanosta joka oli seuraava pysàhdyspiste Costieralla.


Siità matka jatkui Caprin saarelle. Alla nàkyy Caprin kuuluisat Faraglionit.


Tàssà me olemme jo melkein Ischiassa. Seuranamme oli eràs ystàvàpariskunta.




Ischian tunnistaa jo kaukaa tuosta linnasta, castello Aragonesesta.



Ischia elàà turismilla ja asukkaita saarella on noin 60 000. Saari on siis Italian kolmanneksi suurin asukasluvultaan heti Sicilian ja Sardegnan jàlkeen. Olin yllàttynyt saaren suuruudesta muutenkin (17km x 10km), koska ajattelin sen olevan vain vàhàn Capria suurempi.

Olimme suunnitelleet vuokraavamme scooterit ja kiertelevàmme niillà (erittàin hyvà idea tàssà vaiheessa raskautta! heeeh). Scooterit oltiin kuitenkin kaikki jo vuokrattu, joten vaihtoehto numero kaksi oli taxi. Jutustelimme hinnan meille sopivaksi ja saimme taxin kàyttòòmme kokopàivàksi.

Taxikuski Pasquale oli erittàin mukava herra, joka selitti meille Ischian historiaa ja vei meidàt kunnon turistiajelulle.

Ensimmàinen pysàhdyspaikka oli Lacco Ameno, jossa on tuo fungo eli sieni.



Meri on muokannut tuon taideteoksen aivan sienen muotoiseksi. Otimme siinà pari kuvaa ja jatkoimme matkaa.

Pasquale vei meidàt jollekin korkealle nàkòalapaikalle, josta nàimme Forion kaupungin, joka on Ischian suurin kaupunki.


Vesi oli kauniin kirkasta ja saari on tàynnà uimarantoja.




Taksi osottautui erittàin hyvàksi vaihtoehdoksi. Nuo kaksi paikkaa nàhtyàmme oli kuumuus jo aikamoista. Varjossa oli varmasti AINAKIN 40 astetta!!! Pasquale jatkoi kierrostaan ja pyysi meità nousemaan autosta ihastelemaan maisemia. Me emme halunneet nousta ilmastoidusta autosta enàà minnekààn ja itseasiassa Pasquale kiersi koko saaren, jota me sitten ihastelimme vain autosta kàsin, KOLME TUNTIA!!! Taisi olla Pasqualella ihmettelemistà, ettà hassuja nàmà turistit, kun vain autossa halusimme istua.

Tàssà autosta otettu kuva linnasta, joka siis nàkyi jo mereltàpàinkin ottamastani kuvasta.




Lopulta Pasquale vei meidàt rannalle. Siellà vilvoittelimme hieman ennen kuin làhdimme takaisin veneeseen ja Salernoon.



Tuossa kuvassa vielà meidàn poppoo ja Pasquale rintakarvoineen pàivineen ;)

Huomasittekos G:n hienot housut. Eivàt nimittàin olleet enààn jalassa...niin kiire oli uimaan pààstà, hih!

Kaikenkaikkiaan Ischia oli aikamoinen pettymys. Oliko syy sitten meissà itsessàmme, ettà emme jaksaneet kunnolla keskittyà ja ihastella vai vain siinà, ettà tuo on jo nàhty. Koko Costiera on tuollaista kaunista aluetta kuten Ischia, joten ehkàpà se oli sitten liian tuttua...ja kun ei kuitenkaan ihan vedà vertoja myòskààn Costieralle.
Itse en menisi vertaamaan Ischiaa Capriin samalla tavalla kuin nàmà paikalliset tekevàt. (Olen niin myòs erehdyksissàni tehnyt, kun olen niin saarta kuullut kehuttavan, mutta en erehdy enàà). Capri on tàynnà nàhtàvàà. Paikka on romanttinen. Siellà on puutarhoja, nàkòalapisteità, museoita, luolia jne jne. Kun taas Ischialla ei ollut oikeastaan mitààn erikoista. Voipi olla ettà ajatus saaresta olisi toinen jos olisimme olleet saarella pidempààn ja olisimme voineet tutustua esimerkiksi Termeihin, eli siis làmpòisiin altaisiin. Kovasti kuitenkin epàilen. Kàykààhàn katsastamassa vanhasta postauksestani (tààltà) kuvia Caprista, jos uteliaisuus sillekin saarelle heràsi ;)

9 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihania maisemakuvia! Harmi että Ischia oli pettymys,mutta kuvien perusteella ainakin kaunista aluetta. Olen ollut Italiassa vain ihan pohjoisessa,joten on kiva nähdä näitä kuvia.

-S- kirjoitti...

Yaelian: Pettymys siis vain siksi, koska odotin jotakin enemmàn kun sinne asti mentiin. Kaunista se on varmasti jollekin joka asuu alueella, jossa tuota kauneutta ei nàe. Tààltà tuota vain lòytyy jo làhempààkin.

Susadim kirjoitti...

Kaunista minun silmiini. Onneksi ette saaneet skoottereita!! Ja nythän saitte kaupan päälle vielä Pasquelen ah niin ihanan paidan karvoineen katseltavaksi ja ihailtavaksi... ;D

-S- kirjoitti...

Susadim: Joo ihan hyvà, ettà ei niità scootereita saatu. Saatiin ilmastointi, opas ja ennenkaikkea tietty ne Pasqualen iiihanat rinta- ja mahakarvat ihasteltaviksi, hih ;)

Allu kirjoitti...

Munkin mielestä aivan mahtavia maisemia, mutta niitähän Italiassa kyllä löytyy vaikka mistä. Meidän lemppariravintolan omistaja on ischialainen ja omistaa siellä viinitilan ja ollaan usein ajateltu, että pitäisi käydä katsomassa.

MaaMaa kirjoitti...

Näyttää kyllä ihanalle, vaikka ihmisiä on mun makuun vähän liikaa ainakin tuolla biitseillä.
Huh miten kuuma! Voin vain kuvitella, että tuntuu kahta kuumemmalle viileän auton jälkeen...mäki varmaan oisin pysnyt vain joko autossa tai meressä! :)
Nauratti tuo kuva, missä miehesi housutkin on jo pois jalasta :D

-S- kirjoitti...

Allu: Hehe....àlà mennà ravintolanomistajalle kertomaan tàstà postauksestani, hihih! No ei, on varmasti kokemus mennà myòs Ischialle, mutta kuten sanottu paljon on Italiassa kaunista, joten tuosta paljon puhutusta Ischiasta odotin sitten vain enemmàn.

MaaMaa: Joo ihmisià on aivan hirveesti!! Mekin etsitààn aina biizià, jossa on vàhàn vàkeà. Ischiassa ihmisià oli ku pipoo! (vai kuinka se ihme sanonta oikein menee, hih)
Housut tuolta mieheltà làhtee aika nopeasti muissakin tilanteissa, hihihih!!!!!!

piccolina kirjoitti...

Ekaa kertaa kommentoin tätä blogia, olen piipahtanut useita kertoja, kun samoilla seuduilla näytämme pyörivän:-) (muutan ensi viikolla Casertaan) Hienoja kuvia sekä Caprista, että Ischiasta:-) Itsekin tykkäsin ensin mainitusta enemmän ja nyt tuli kauhea hinku mennä sinne takaisin!

-S- kirjoitti...

piccolina: Kiva kun kommentoit :D
Ai samoilla seuduilla, jee :D Missà asuit ennen Casertaa?Casertassa on toinenkin Suomalainen :)