torstai 18. syyskuuta 2008

Mutta missä on Suomi???

Heräsin tänään ystäväni viestiin, jossa hän kertoi kuulumisia, myös Italiasta. Hän kirjoitti Italiassa olevasta pasta- ja leipälakosta. Kysyin asiasta mieheltäni, joka ei ollut tietoinen asiasta. Ajattelin tämän olevan kuin kuukausi sitten julkaistu iltasanomien artikkeli: "Autossa suutelu kielletty sakon uhalla". Tuostakaan ei kukaan Italiassa ollut tietoinen. Välillä tuntuukin, että iltasanomat ja Suomi tietävät tapahtumat asiaa koskevia Italialaisia enemmän.



Päätin kysäistä lakosta myös muilta ja kas kas, lakko olikin ihan totta ja ihmisten tiedossa. Lakko pidettiin pastan ja leivän kallin hinnan vuoksi. Voi voi voi...itse voisin laittaa tämän maan karkkilakkoon, jos se hintoja alentaisi. Ostin irtokarkkeja hintaan 3€/100g!!! Ihmeellisintä kai oli se, että niitä karkkeja osti moni muukin ja vielä hymyssä suin. Äitiiiii...tuo mulle irttiksii!!!!! :)



Ostin nuo karkit tänään Barista, missä oli messut Fiera del levante 2008. Siellä oli kaikkea mahdollista mitä mieleen tulee.

...Oli marmelladia ja pikkuleipiä...

Tässä miehet pääsi ihastelemaan armeijamaasturia....tai mikä nyt sitten olikaan ;)


Ialian herkullisia juustoja maistelemassa....



Lasten liikennekoulu. Tai siis jotainhan ne tuossa mainosti sillävälin kun lapsi oli ajelemassa, mutta tuohon väliin oli helppo teeskennellä ulkomaalaista turistia ja ottaa vain rennosti....

Lisäksi messuilla oli hienosti esillä maailman maat. Maat esittelivät standeillaan oman maan asioita ja askareita.

Italia oli jaettu maa-alueittain ja tässä Puglia.



Egypti myi koruja

Kiina tietenkin silkkiä


Intia tällä standilla koruja ja muuta pikkujuttuja. Joillakin mailla oli useampikin standi.

Venäjäkin oli pariin otteeseen näkyvillä.


Ihana stand Senegalilla.


Tanskalaiset myi liinavaatteita sekä peittoja.


Perú-standilta ostettiin tuollainen laululintu. Taidettiin soitella sillä aika hemmetin kauniisti, kun ensimmäisen vartin sisään jo kolme eri ihmistä tuli kysymään mistä tuollaisen linnun olitiin ostettu. Ois pitänyt pyytää Perúlaisilta provikkaa ;)

Mutta hei, kysymys kuuluukin MISSÄ ON SUOMI?????? Olin aika yllättynyt että noinkin suurilla messuilla ei Suomea näkynyt. Messut ovat jokavuotiset ja järjestetään aina Barissa. Ensi vuonna Suomi myös mukaan!! Mä voin suostua jo stand-emännäksi ;) Mutta mitäs Suomalaista sielä kannattaisi myydä?

2 kommenttia:

HarriT kirjoitti...

MOi!
Tosi mukava lukea täältä kuulumisia ja katsella kuvia ;) Mutta tekstit vaan vilisee silmissä kun ne on tolla vihreällä... Tummemmat värit on aika paljon helpompia luettavia tuolla vaalealla pohjalla ;) -harri-

-S- kirjoitti...

Harri, joo voi hyvinkin olla. Luitko noita muitakin päiviä...ne on selkeempiä...olisin vaihtanut tuon vihreän ja kirjoittanut ja asetellut muutenkin tuota sivua hieman toisin, mutta en tiedä mitä tämä oikeen tuona päivänä sekoili...ja jostain syystä en nytkään enää pääse muokkailemaan. Toivottavasti sun matka meni hyvin :D