torstai 30. lokakuuta 2008

SCIOPERO (lakko)

Voi päivä alkoi huonosti. B on pitänyt meitä hereillä mitä kummallisimmilla syillä. "Äiti, nukutteko te jo?" "Äiti, miksi ulkona sataa?" "Äiti, miksi huomenna ei ole hoitoa?" "Äiti, saanko mennä vessaan?" "Äiti, laitan oven kiinni" "Äiti, miksi tuo valo palaa ja tämä ei?" Äiti, mitä tarkoittaa hätävalo?" Täällä oli siis viime yönä taas sähkökatkos ja se kesti tällä kertaa yli kuusi tuntia. Aivan kamalat ilmat ollut nyt viimeiset pari päivää, että tervetuloa vaan Ms. L. Enää viikko ja sitten olet täällä, ihanaa! Toivotaan parempia ilmoja.
Noh, B herätti lopulta minut kello seitsemältä. Tänään ei ollut edes koulua, sillä opettjat ovat lakossa. Noh, ajattelin kaikesta huolimatta käyttää ajan hyödyksi ja tein niitä juustosämpylöitä, tällä kertaa ilman juustoa lisänä basilikaa ja liian suuri loraus oliiviöljyä ja AVOT, hyvää tuli. Ja tällä kertaa ihan leivän näköisiäkin olivat. G oli yöäreydestään huolimatta hyvinkin tyytyväinen aamiaispöydässä :D


Meidän oli tarkoitus tehdä B:n kanssa kaikkea mukavaa täänään lakon kunniaksi, mutta mitä sitä ihminen voi, kun ulkona sataa kaatamalla. Päätimme mennä uimaan. Ihan uimahalliin tälläkertaa, sillä ulkoaltaat on suljettu. Tämä halli mihin menimme olikin joku erikoinen uimakoulupaikka, missä vanhemmat eivät saa olla lapsien kanssa ja lasten on mentävä uimakouluun tai he eivät saa mennä veteen ollenkaan. Eli se siitä quality-ajasta lapsen kanssa. Saas nähdä joskos pitää sitten laittaa B uimakouluun, eh. Joo ja lisäksi tähän uimahalliin tarvitsi myös lääkärintodistuksen, että olet terve, joten tuo uinti jäi sitten kyllä ihan haaveeksi. Ei siksi että tässä sairaita olisimme, vaan ihan vaan että ei sitä noin vaan lääkärintodistukseksi muututa. Noh, joku toinen kerta. Toivottavasti pian!


Iltapäivällä söimme tonnikala-omeletteja. Maistui, mutta olisin toki voinut käyttää vanhaa hyväksi todettua omelettiohjetta jonkun internetin kaloripommin sijaan. Noh, ensi kerralla tiedän ja sitten tulee myös senkin ohje. Nyt kuitenkin tämä tämänpäiväinen.


TONNIKALA-OMELETTI


4 munaa
1 dl ruokakermaa
suolaa


1 tonnikalapurkki
pakastevihanneksia
1 tomaatti
puolikas sipuli
aurinkokuivat-
tua tomaattia

parmesaania  1. Sekoita munat ja kerma ja ripottele sekaan suola
  2. Pasta vihannekset, sipuli, aurinkokuivatut tomaatit, tomaatti ja tonnikala pannulla
  3. Kada puolet munakerma-seoksesta isolle pannulle ja paista molemminpuolin. Tee sama toiselle puoliskalle
  4. Asettele munakkaar lautaselle ja kaada tonnikala-vihannesseos munakkaiden päälle.
  5. Kääri munakkaat käärölle
  6. Ripottele päälle parmesaania

Kuvassa näkuu munakkaiden lisäksi myös parmesaan juustoa ja viinipullo sekä aamulla tekemäni sämpylät. Nuo muutamat, jotka aamupalan jäljiltä jäivät :D

Palatakseni vielä noihin B:n typeriin kysymyksiin keskellä yötä. Muutama viikko takaperin B huusi keskellä yötä: "Äiti, mä puhun Italiaa: Mangiate!" Joo hyvä, tokaisin unenpöpperöstä. B sitten: "mitä se tarkoittaa?". Eh, ihan hyvää osaamistahan tuokin jo oli ;) Onneksi nyt jo hieman toisin, vaikka jokapäivä tarhasta kotiintullessa jotakin sanaa minulta kysyykin.

ps. Huomenna luvassa mukava ylläri. Mutta se siis vasta huomenna. Voin jo paljastaa, ettäei ole mikään halloween-juttu vaan asia mitä jo odotetaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo on tuo uiminen hiukan hankalaa taala! Varsinkin kun pitaa olla itsenainen suomalainen nainen! :P Sitten kun altaan loytaa niin se onkin joku 2x4 metria. Terveystodistus ja lakki paahan on ihan pakko, myos suihkusta uinnin jalkeen pitaa maksaa erikseen. Varaudu! Huomasin viime viikolla etta mun lahella on joku paikka. Viela kun sais rohkeuta ja aikaa menna kyselemaan.

-S- kirjoitti...

Oi ihanaa Signorina da Roma. Kiva kun sinäkin kommentoit :D:D:D Joo on tää hieman vaikeaa tämä uimahallin bongaaminen. Täällä lähellä on nyt yksi ja kävin kysymässä saako sinne mennä uimaan ihan äiti lapsensa kanssa meiningillä ja risposta oli että saa, JEEE! PERO, se avataan vasta 15.11.08, joten ei auta kun odotella, blaaah!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa kun B oppii! JEE!!! (tosin olihan se varma että se oppii mutta varmasti superihanaa huomata se!)