tiistai 21. lokakuuta 2008

Italia on pizzojen maa!


Ei tarvitse pelätä, että tulee taas reseptiä., vaikka ruoka-aiheinen otsikko onkin. Ei tällaisilla kokin taidoilla mitään kokkausblogia saa tehtyä. Kerron kuitenkin, kuinka yllätin mieheni tänään. Joo mieheni, vaikka ei aviomies ehkä vielä olekaan. Minuakin täällä kutsutaan moglieksi (vaimo) ja kovasti vain nyökyttelen, että joo joo minäpä se, joten kyllä se mieskin saa silloin mies olla!Ajattelin vääntää pizzaa tänään iltapalaksi. Rima on aika korkealla tällä Italiassa pizzojen suhteen, joten päätin turvautua ihan reseptiin (löytyi päivän iltalehdestä). Ongelma tuli kuitenkin jo siinä vaiheessa vastaan, kun ohjeissa luki 1 pussi kuivahiivaa ja minulla oli vain 25 g tuorehiivaa. En todellakaan osaa sanoa, kuinka paljon on yksi pussi...niitäkin on muistaakseni erikokoisia. Noh, siinä sai sitten se ohje jäädä ja turvauduin ystäväni (suurtalouskokki) apuun. Kuten aiemminkin mainittu, ystävien reseptit ne parhaat reseptit on, joten hyvillä mielin jatkoin pizzan tekoa. Jauhojen koostumus tai joku on hieman erilainen kuin Suomessa. Täällä kaikki taikinat ovat jotenkin omituisen tuntuisia.

Benjamin on jo tottunut paikallisiin pizzoihin ja halusikin pizzan makkaranpaloilla. Täällähän on myös muita kummajaisuuksia pizzoissa, kuten pizzaa ranskalaisilla, rucolalla, pizza alla nutella (eli siis sitä suklaavoita), pizzaa smartieseilla (niitä smarties karkkeja) jne jne. Lisäksi ei ole mikään valmiiksi oletettu juttu, että pizzassa on aina tomaattipuretta ja juustoa päällä. Ne pitää erikseen mainita, jos niitä haluaa. Perus pizza on vain tomaattipuretta ja juustoa...siis MITÄ? Eihän siinä pizzassa ole siis mitään!

Minä kuitenkin turvauduin ihan perinteiseen Suomalaiseen pizzaan. Tonnikalaa, kinkkua, aurinkokuivattua tomaattia, juustoa ja ananasta. Ananastahan ei täällä laiteta pizzoihin ollenkaan, mutta olen totuttanut mieheni syömään myös pizzaa alla ananas, hih!


Tällä hetkellä tuo ensimmäinen pizza on uunissa ja odottelen miestäni kotiin. Hetken päästä alkaa elokuva " L'amore non va in vacanza" (alkuperäinen englanninkielinen nimi tosin The holiday) ja ajattelin, että ehkä pysyisimme paremmin hereillä jos söisimme samalla...onnistuukohan?


Tässä odotellessa toista pellillistä uuniin voisinkin kertoa kerrankin hyvästä palvelusta. Sain sitä täällä saman tunnin aikana jopa kahdesta paikasta, WOW! Noh, olinkin kyllä ihan täällä meidän kylässä, joten kyllähän nämä nyt suht ystävällisiä ovat, mutta tämä toinen tapaus on kyllä ihan mainitsemisen arvoinen. Olen alkanut opettamaan G:lle englantia ja nyt ajattelin ostaa hänelle harjoitusvihon. Minä S 27-v ajattelin vihkon olevan hieman kauniinpi jos hieman tuunaisin sitä englanninkielisin tekstein (ei saa nauraa!). Menin tabacchiin (lehtikauppa) kysymään olisiko heillä jotain englanninkielistä lehteä. No ihme olisi ollut jos heillä olisi löytynyt. Pyysin siis halvinta mahdollista lehteä leikattavakseni. Tämä mukava signora meni hakemaan minulle eilisen lehtiä kasan. Lisäksi hän löysi tuollaisen IngleseIoPosso (EnglishICan) -DVDn.
Se oli sellainen English for beginners juttu, joka sisälsi myös harjoitusvihon. Signora sanoi, että ota se. Se on ylimääräinen. Sain nämä kaikki siis ilmaiseksi, JEEEE!! Tuonne Tabacchiin menen varmasti uudelleen :) Piti minun sitten ihan vaan vielä hyvästä palvelusta ostaa tuollainen herkullisen värinen purkkaboxi.

Pizzat tuli valmiiksi. Leffa alkaa. Vain se mies puuttuu. Eih, miehille ei sais tehdä yllätyksiä, ku ne aina itse pilaa ne, PRKL!!!

EDIT// Tässä kuvia lisäillessä voisin manita, että ei se yllätys niin pilalle mennytkään. Mies oli vartin myöhässä ja missasi leffan alun. Pizza onnistui todella hyvin :) Leffa oli hyvä ja katsottiin se loppuun asti....tai siis minä katsoin. G nukkui!!! ;)

5 kommenttia:

Pau kirjoitti...

Otan sinuun pian yhteyttä henkilökohtaisella sähköpostiosoitteellani, jota en nimen saatavuuden vuoksi viitsi laittaa nettiin.

-S- kirjoitti...

Kiitos Laura kommenteista. Kirjottelen tänne, koska oletan että tämän luet viimeiseksi. Ihanaa kun tulit lukemaan kuulumisia. Mä odottelen sua jo ylikovaa tänne :D Enää pari viikkoa, jeeee!!!!
Se ikeashoppi oli kyllä aika kiva, vaikkakin pieni. Noh, hiljalleen kai opettelen tekemään niistä lihapullistakin niin hyviä, kun siellä sillä superhuippuhyvällä ohjeella. Love you!

Anonyymi kirjoitti...

Joo, tännehän mä päädyin viimeseks :) on kyllä aivan MAHTAVAT sivut ja tuntuu että ootte hieman lähempänä kun saa katsoa kuvia ja lukea juttuja..mulla on aivan tajuton ikävä sua..alkaa itkettään, mutta enää about 15 päivää ja nähdään..jipii. Love you, Laura

-S- kirjoitti...

Maijamaija sanoi ihan samaa, että tuntuu että ei me niin kaukana ollakaan. Ja arvaas mitä?? Musta tuntuu ihan samalle, ku jätät tänne kommenttia. Mutta tietenkin haluan sitten ihan perus maileja ja puheluitakin :) Un abbraccio!

Anonyymi kirjoitti...

Hihhih! Joo, mä en voi unohtaa isomman siskon, Jn ilmettä ku se tilas vuos sit reissussa Briteissä pizzaa...kun oli joutunut syömään mun ja Kn käskystä kasviksia leirillä... Sen pizzan päällä oli nimittäin ihan älytön läjä salaattia. :D Voi että me naurettiin!