lauantai 11. lokakuuta 2008

Ollanko me Afrikassa vai missä???

Odottelimme B:n kanssa scuolabussia, kun silmiin osui tuo tuossa kuvassa!!

Jos ei kuvasta saa selvää niin ihan vain tiedoksi, että se on KÄÄRMEENNAHKA!!! Siis ollaanko me nyt ihan oikeesti Afrikassa vai missä...tuli kyllä taas niin erämaaolo!!
Mä sanoin B:lle, että ei se oo elävä. Käärme on vain jättänyt nahkansa siihen. "Niin, ku sen tuli hiki" B totesi. Jeps, siksipä juuri :) Hyvää tarhapäivää kulta!Hoitopäivän jälkeen B oli yhtä suurta iloa. Oli ollut mukavaa tarhassa ja silleen. Se hieno valkoinen grembiule oli nätisti sotkettu sinisellä ja punaisella. "Me saatiin maalata tänään" B innostui. Onneksi huomenna vapaapäivä, joten grembiule samantien pesuun!10-12.10.08 täällä järjestetään tartufo-juhlat. Tartufo on Suomeksi tryffeli. Niin hyvälle ja maukkaalle, lähes karkille kun se kuulostaakin niin sitä se ei silti ole. Tässä teille siitä pieni tietopaketti:

Tryffelit (Tuber) on sienten sukua. Lajit elävät maan alla symbioosissa tammen ja joidenkin pähkinäpuiden kanssa. Eräät lajit kuuluvat maailman kalleimpiin ruoka-aineisiin. Tryffelien löytäminen on hankalaa, koska sienet elävät kokonaan maanpinnan alla. Tryffelin etsintään on yritetty kouluttaa sikoja ja koiria, jotka tarkan hajuaistinsa avulla löytäisivät tryffeliesiintymät. Sikojen kanssa on se ongelmana, että ne yrittävät itse syödä löytämänsä tryffelit.

Täällä vuorilla sitä on kuitenkin saatavilla ja koirat löytävätkin niitä.. Jokavuotiset tartufojuhlat ovat siis parhaillaan käynnissä. Menemme sinne tänään katsomaan mikä on meininki. Kuvia ja juttuja tulee sieltä sitten huomenna, ehkä!


Hei oletteko huomanneet, että olen lisännyt blogiin tuollaisen tunnisteet -kohdan, joka siis järjestelee nämä sepistykseni myös kategorioittain. Onko ideoita mitä muita tunnisteita olisi hyvä käyttää?!?!

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hyi helkkari! Etta ma vihaan kaarmeita... Meidan kotikulmilla ei ole onneksi tullut vastaan, ainoastaan liskoja, gekkoja ja sammakoita.. Niin ja 10 senttisia etanoita!

Anonyymi kirjoitti...

Hitsi mä nauroin benkun kommentille :) toinen on niin hyvä, käärmeelle tuli hiki...:) Ihanaa kun kirjotat näitä ylös, ajattele mikä aarreaitta sitten joskus vuosien päästäkin ;) -L

Anonyymi kirjoitti...

Hihhih, onhan täälläkin käärmeitä! :D
Eikä vaan Afrikassa...
Tänään oli muuten töissä tosi mahtava kansainvälisyysjuhla...oli yläkoulusta maahanmuuttajaoppilaita esittämässä tanssiesityksiä jne...vau. :)

-S- kirjoitti...

Oi vitsi...kuulostaa mielenkiintoiselle ne teidän juhlat...ja varsinkin jos ne oli lapsia jotka tanssi kaikkee oman kulttuurin juttuja...ihanaa!!!