sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Ravioli lauantai

Satuin eräänä päivänä kehumaan nonnan tekemiä ricotta-ravioleita.
Siitä seurasi sitten se, että nonna on monta päivää kysynyt, koska tekisimme ricotta-ravioleita.
Tänään se päivä sitten oli. Alla kuvia ja ohjeet.Tee aluksi seos missä on noin 900g ricotta-juustoa, 2 kananmunaa, hieman suolaa ja persiljaa. Sekoita hyvin.

Vaivaa taikinaa. Taas vain jauhoja, kananmunaa ja vettä. Ravioleihin sekä tagliatelleihin taikina tulee olla hieman kovempaa, kuin muunlaisessa pastanteossa.

Työstä taikinaa pastakoneessa ensin kohdassa 9 ja myöhemmin kerran kohdassa 4 (aivan kuten tagliatelleissa, jotka on neuvottu aikaisemmin).

Laita taikina alustalle ja laita lusikalla ricotta-muna-persiljapalloja kuvan osoittamalla tavalla.

Käännä taikain niin että seos peittyy kunnolla.

Painele hieman ricottan ympäriltä ja tee neliöitä tuollaisen rullaavan jutun avulla (mikä sen nimi on?) Eikä muuten ollut mitään lastenleikkiä. B:kin tarvitsi hieman avustusta. Jos tuo härveli menee liian lähelle ricottaa niin ravioli aukeaa keitettäessä. Jos taas vetäset sillä liian kaukaa ei ravioleista tule hyvännäköisiä.

Valmiit neliöt jauhoitetulle alustalle odottelemaan.

Raviolit kattilaan ja voila. raviolit ovat valmiita :D

Kastikkeeksi sugo semplice, koska ravioleissa itsessään on jo makua. Öljyssä hieman sipulia ja valkosipulia, jonka päälle sitten tomaattikastiketta. Anna hautua ja lisää vielä hieman basilicaa.

Ohhoh, mikäs se tuo on?


Asiasta kukkapenkkiin. Minkökähän takia tuo sivunasettelu ei suju, ei sitten ollenkaan? Jotenkin nämä rivit vain hyppii ihan minne sattuu....Ongelma on ollut alusta asti. Joskus jaksan malttaa ja yrittää ja yrittää ja yrittää vielä uudelleen, mutta joskus...Blaaah, jätän millaiseksi tämä kone sen haluaa jättää :-o
5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

olipas hienon näköisiä "neliöitä" ihanaa kun siel on aina kaikki hääräämäs keittiös, vai onko ne katsastamas kuinka sulta sujuu? kyl me saadaan jouluksi vähän erilaisia ruokia kun opettelet siel.heh...... ja B sai kengurukarvan niskaan(ettei palele)........

-S- kirjoitti...

Joo kaikki me ollaan keittiössä. Ne muut vaan "neuvoo" kuinka pitää tehdä, ku me mammat häärätään, heh :)

Anonyymi kirjoitti...

Se on taikinapyörä (kai). :)

-S- kirjoitti...

Taikinapyörä...hih..kiitos maijamaija. Sä oot aina suuri apu näissä "vaikeissa" sanoissa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hihih! Kaikkeni annan! :D