tiistai 19. lokakuuta 2010

Apua! Paniikki! Blogger help!!!!

Nyt se sitten tuli. Paniikki. Blogini menee maksulliseksi tai hàviàà kokonaan ja mità kaikkee mun pààssà nyt pyòriikààn. Hyvà ettei itku tule :( Auttakaa mua...
Ongelmani on seuraava:
Olin àsken tekemàssà postausta ja lisàilemàssà kuvia. Btw, onko teidànkin kuvien lataamissydeemi muuttunut joku pari viikkoa sitten? Mulla on ja en tykkàà siità, se vanha oli parempi. Noh, nyt kuitenkin kuvia ladatessa tuli seuraavanlainen teksti:

Hups! Tallennustilasi loppui. Käytät 100 % valokuville varatusta 1 Gt:n kiintiöstä. Osta lisää tilaa
Kuvat tallennetaan Picasa-verkkoalbumien tiliisi ja ne sisältyvät kuville varattuun 1 gigatavun ilmaiseen tilakiintiöön. Hankkimasi lisäsäilytystila jaetaan Gmailin, Picasa-verkkoalbumien ja Google-dokumenttien kesken. Lisätila lasketaan ilmaisen kiintiön päälle.
 
Elikkàs elikkàs, tilanne on nyt se, ettà en onnistu lisààmààn kuvia ilman ettà OSTAISIN tuota lisàtilaa?!?!?! Eih, ei se nàin pitànyt mennà.
Onko kenellàkààn muulla tapahtunut vastaavaa? Kuinka hàn toimi siinà tilanteessa? Ei varmasti panikoinut ja hermoillut kuten minà vaan keksi ratkaisun samantien...Minà en kuitenkaan sità onnistu nyt tekemààn, joten teidàn ihanien apu on tarpeen....niin ja NOPEASTI, kiitos :D
 
Ajattelin jos tekisin uuden google-tilin, jos se on yleensàkààn mahdollista? Minulla ei siis edes tietààkseni ole google tilià vai onko libero maili google tilini (siis se maili, jolla kirjaudun tànne bloggeriin?  Onnistuisinko tekemààn siis uuden google tilin ja jotenkin kàyttàmààn sitten sità ja sen tilaa tààllà bloggaillessa?
 
Mà menin jo paniikissa poistelemaan joitakin kuvia sieltà picasa-verkkoalbumista (jota en muuten tiennyt ettà oli edes olemassa), kunnes sitten luin ettà poistamalla sieltà albumista ne poistuvat myòs blogista. Muutama kuva blogistani tulee siis tàstà syystà nyt seuraavan vuorokauden aikana poistumaan.
 
En haluaisi tehdà enempàà mokia, joten kàànnyn teidàn puoleen. Toivottavasti ainoa mahis ei ole uuden blogin luominen...Haluaisin niin kovasti sàilyttàà tàmàn ensimmàisen beibini ♥
 
Auttakaa te pro-bloggaajat ja muut viisaat......
 
Kiitos ☺
 

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka, kyllä varmaan voit avata uuden blogin eri sähköpostiosoitteella, esim vaikka gmailin puolelle. Kunhan muistat sitten ilmoittaa uuden osoitteen:-)

SaaraBee kirjoitti...

En osaa muuta neuvoa, kuin että aloitat uuden blogin... Silloin on taas tilaa kuville.

Isthella kirjoitti...

Ei kai tämä liity siihen, että Bloggerissa näkyy viesti, että kuvien lataaminen ei onnistu tiettyyn aikaan huoltotöiden takia?

Mulla on suurin osa kuvista Flickr.com -palvelussa, josta sitten nappaan näitä kuvia tänne blogiini. Mutta sekin on maksullinen tietyn kuvamäärän jälkeen. Mutta koska kuvaan paljon, ei minua haittaa sen maksullisuuskaan. Se on virtuaalinen valokuva-albumini.

Toisen Google-tilin luominen onnistuu kyllä, mutta et varmaan suoraan tähän blogiin saa sieltä kuvia liitettyä samalla tavalla kuin ennen, koska uuteen Google-tiliin kuuluu sitten myös uusi blogitili eikä tämä vanha.

Mutta onko myös Picasa-tilisi täynnä vai voitko sieltä suoraan napata kuvia? Tai voitko lisätä kuvia käyttämällä "lisää kuva url-osoitteesta" -työkalua?

anumorchy kirjoitti...

Ei ole tuollaista tullut viela vastaan. Paljonko se sitten pahimmassa tapauksessa maksaisi? Mina aina pienennan alkuperaisia kuvia siirtaessani niita blogiin. Muutenhan nailla uudemmilla kameroilla jokainen kuva tulee tosi isoksi, kun niita pikseleita piisaa. Tuon pienennyksen teen ihan lataamisen nopeuttamiseksi. Maksusta ja tilan rajallisuudesta ei ole ollut tietoa.

Minä vaan kirjoitti...

Höh, eihän ne voi noin tehdä! Mä en ole kovin perehtynyt näihin blogijuttuihin, mutta ei mun mielestä blogin pitämisen pitäis olla maksullista. Sun kannattaa varmaan kysyä Mungolife-blogin pitäjältä Annalta, onko hänellä vastaavia ongelmia ollut. Hänellä on aina paljon kuvia ja tekstiä, joten voisi olettaa että myös tallennusongelmia on ollut.
http://mungolife.blogspot.com/

-S- kirjoitti...

Pirpana: Joo uuden blogin voisin aloittaa, mutta kun se on kuitenkin se mità en haluaisi tehdà.

Vihreatniityt: Jeps, se alkaa tuntua nyt ainoalta vaihtoehdolta.

Isthella: Ei liity siihen viestiin. Ja sehàn on vasta huomenna se pàivà kun lataaminen ei onnistu (vai olikohan huomenna, mut ei ainakaan tànààn tiistaina)
Ai sulla on tuo Flickr.com. Olen huomannut siità jotain linkkejà joskus jossain, mutta en ole mennyt ikinà katsomaan sen tarkemmin palvelua. En tiennyt sen olevan maksullinen. En halua maksaa.
Okej, tossa nyt oli muuten tuo vastaus mità hain, eli siis ei onnistu uuden tilin luominen tàlle samaiselle blogille. Ainoaksi vaihtoehdoksi tuntuu jààvàn se ettà pistàn uuden blogin pystyyn.
Picasaan voin vielà lisàillà juu, mutta en taas ymmàrrà mità tuo url-osoite tarkoittaa ja kuinka sillà voisin hakea kuvia?

anumorchy: Ei mullakaan vasta kun nyt. Ei kai ne kovinkaan paljoa maksaisi, mutta en halua maksaa mitààn. Mà en osaa edes tuota kuvien pienentàmistà ennen siirtàmistà jne. Jos ei ole kovin monimutkaista niin olis ihanaa jos voisit sen selittàà?!?! Nàin seuraava blogi voisi kestàà kauemminkin kuin kaksi vuotta :D

Lady Laetitia: No àlà muuta sano. Eikà edes varoitellut etukàteen, ettà alkaa tàyttymààn vaan yhtàkkii vaan tuli stoppi et tàhàn loppu nainen sun kuvien latailu, eh.
Kiitos tuosta linkistà. Taidan kallistua kuitenkin jo ihan uuden blogin luomiseen......

Isthella kirjoitti...

URL-osoitteesta kuvan lisääminen liittyi siihen, että jos sulla olisi Flickr-tili (se on maksuton myös tiettyyn rajaan asti), niin voisit sieltä napata tämäntyyppisen kuvan URL-osoitteen: "flickr.com/kuva.jpg" ja sitten se kuva näkyy sun blogissa.

Jael kirjoitti...

Täällähän on jo hyvin neuvottu.Ilmaisblogitgan ovat ilmaisia tiettyyn gigamäärään asti,ja sen jälkeen pitää tosiaankin ostaa lisää tallennustilaa,eli paras ratkaisu todellakin on tuo uuden blogin luonti.Ja tämähän kuitenkin säilyy sulla,ja voit linkittää siihen uuteen niin että tähän pääsee jos haluaa. Mullakin varmaan kohta tulee vastaan tallennustilan loppuminen.Musta taas tuo bloggerin uusi kuvantuontisysteemi helpottui

Jael kirjoitti...

Ja vielä:Kun avaat uuden blogin samalla profiililla kuin tässä,niin silloinhan säilyvät ne profiilitiedot,eli myös emailosoitteesi siinä blogissa.

Miltsu kirjoitti...

Mulla on toooooosi paljon kuvia eikä ole tullut mitään tuollaista vastaan. Minäkin kyllä pienennän kuvat ennen lataamista. Mutta oman käsitykseni mukaan mun täytyy vaan avata sitten uusi blogi kun tämä tulee täyteen mutta en odota sen täyttymisen tapahtuvan ihan heti. Sinuna ottaisin yhteyttä ylläpitoon ja kysyisin asiasta.

Isthella kirjoitti...

Tsekkasin vielä ja totesin, että Flickristä blogiini tuomat kuvat eivät mene Picasa-albumiani täyttämään. Eli minulla ei ihan heti pitäisi tulla täyteen tuo tallennustila.

-S- kirjoitti...

Isthella: Ai se toimii noin..wow, eli lataamiseenkaan sulla ei mene ollenkaan aikaa? Minà olen jo làmmennyt ajatukselle uudesta blogista, joten olisi kiva kyllà saada se sitten hieman tilavammaksi. Kiva tietàà, ettà flicr ja picasa eivàt ole toisiinsa yhteydessà...ainakaan blogin kautta.

Yaelian: Joo ihanat kanssabloggaajat auttavat kiitettàvàsti ♥
Minà alan jo hiljalleen làmpenemààn uudelle blogille :D
Miksi tuo kuvasydeemi sun mielestà helpottui? Pitàà ottaa kaikki kuvat samantien blogiin tai jos valitset vain osan niistà niin seuraavalla kerralla kun avaat kuvalootan (vaikka siis olet edelleen postauksessa sisàllà) niin niità kuvia ei ole?!?! Musta se edellinen oli parempi...vaikka yksitellen pitikin ne sieltà poimia vai onkohan mulla ehkà hieman auki vielà tuo uusi sydeemi. Saa antaa neuvoa:D
Joo ja tuo blogi pitàà kyllà avata samalla maililla jotenkin, ettà saan sen tàhàn samaan profiiliin :D

Mila: No mà luulen, ettà yllàpito ei tàssà tapauksessa auta..muisti tàynnà ja that's it :(

MITEN KUVIA PIENENNETààN? Màkin haluaisin osata, mutta en tiedà miten. Jos Mila tai joku muu voisi tàhàn vielà vastata niin saisin hienosti alkamaan uuden blogin, joka on jo tyònalla pikku pààkopassani ;) Jee jee!

anumorchy kirjoitti...

Mina kaytan Picasaa kuvankasittelyohjelmana. Sielta kun tekee export-toiminnan, se kysyy etta pienennetaanko kuvia samanlla vai jatetaanko alkuperaseen kokoon. Ja ne blogiin menevat kuvat poimin sitten sielta kansiosta, minne tein sen exportin.
Kun kuvat on blogissa, sen kansion voi sitten poistaa.

Susanna kirjoitti...

Ma ostin lisatilaa kun putiikkini oli kiireinen. Ei se paljon maksanut.

-S- kirjoitti...

anumorchy: Kiitos vinkistà. Kokeilinkin jo tuota export-toimintaa ja hyvin se kai toimi:D Tosi kiva kuulla toisten bloggareiden bloggaustyylejà ja just tota et miten ja millà ohjelmalla fotojaan muokkailee ja latailee sun muuta :D

Susa: Ah, sinà teit niin. Minà olen jo uuden blogin lumoissa...Ihan pian se on avauskelpoinen, jos sais viel hetken lapsilta rauhan :D

Rita A kirjoitti...

Minulle tuli sama paniikki joku kuukausi sitten, mutta sain blogikaverilta vinkin ja ostin lisätilaa, muistaakseni 5 dollarilla. Helpompaahan se oli kuin aloittaa uusi blogi.

-S- kirjoitti...

Rita: Ai sullekin on niin kàynyt. Ei nàkòjààn ollut kallis lisàtila, mutta minà olen jo innoissani uudesta blogista, joten se saa nyt olla :D Tiedàn ettà lukijoille tietenkin pikkuriikkinen vaiva, kun joutuvat lisàilemààn sinne lukijaksi, mutta toivottavasti ei mahdoton :D Sinà ainakin lukija jo taas olitkin, kiitos ♥

MaaMaa kirjoitti...

täällähän olikin jo neuvottu ja päätökseenkin tultu! :)

Kiitos ihanasta Ciacionia -blogista ja onnea uuteen blogiin! Voit olla satavarma, että sielä visiteeraan ihan yhtä ahkerasti kuin tääläkin <3

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Kiitos itsellesi. Aivan ihania kommentteja oon tànne sulta saanut ja seuraavaankin niità kovasti odottelen....suorastaan vaadin ;)

P kirjoitti...

Hei,
En voi olla kommentoimatta, koska tuohon ongelmaasi on olemassa tosi helppo ratkaisu. Oletko huomannut, että kuvasi ovat aivan älyttömän suuria. Yksi kuva keskimäärin 10 megabittiä. Kuvan kokoa pienentämällä (se on suositeltavaakin, kun niitä ladataan nettiin) voit 10 gigaan tallentaa miljoonia kuvia! Eli tämä sama ongelma on varmasti vastassa uudessa blogissasikin ennen pitkää, jos lataat kuvat noin suurina. Jos tarvitset neuvoja siihen miten kuvia voi optimoida nettiin, autan mielelläni :)

-S- kirjoitti...

P: Kiitos auttavaisuudesta :D Tàllà hetkellà tuolla uudessa blogissa olen kuvat siirtànyt anumorchyn (lòytyy ylempàà kommenteista) mukaan. Sen olen huomannut suht helpoksi. Tietenkin sitten blogissa laitan jotkut kuvat suurempana eli se kun postauksessa olevaa kuvaa voi muokata erikokoiseksi. Ei kai tuokin vaikuta muistitilaan? Taidan olla kyllà aika kàmmi nàiden teknisten juttujen kanssa, eh. Mità tarkoittaa optimoida? Eh...just tàllanen mà oon. Kiitos kuitenkin kovasti avusta ja jos haluat selittàà oikein yksinkertaisesti kuviensiirtotapoja bloggeriin niin siità kyllà tykkàisin. Olen melkovarma ettà vielàkin on joku yksinkertaisempikin tapa.