perjantai 8. lokakuuta 2010

Puzzolenteja ja muuta

Meillà on aika paljon vieraita. Vieraita, jotka tulevat jokaikinen vuosi tàhàn aikaan. Vieraita, joita ei todellakaan ole kutsuttu. Vieraita ,joiden ulosheittàminen ei aina ole niin helppoa.


Nimittàin lutikoita! Tànà vuonna vihreità lutikoita tuntuu olevan poikkeuksellisen paljon ja ensimmàistà kertaa olemme joutuneet ostamaan myòs sprayn heidàn tappamista varten. Olemme laittaneet sprayta parvekkeille, jotta cimicet kuolevat sinne tullessa. Spray on ollut todella tehokas ja tappanut myòs muita itikoita. Lutikoiden lempparipaikkoja ovat kuitenkin vaatteet ja niihin en sprayta laita, joten nàinà pàivinà olenkin joutunut tarkistamaan kuivuneet vaatteet todella tarkasti ja pyykkààminen alkaa olla aika hidasta. Ei nuo cimicet mitààn tee, mutta lentàessààn siivet ovat àànekkààt, joten ei ole kiva jos cimice on eksynyt vaatteiden mukana sisàtiloihin. Cimice myòs haisee jos se menee paniikkiin tai jos sen vahindossa lyttàà (tai tahallaankin tietty myòs, heko heko). Meillà kotona tuota lutikkaa, cimiceà kutsutaankin tuttavallisesti puzzolenteksi ;) (puzza=haista). Puzzi come una cimice, voidaan sanoa jos joku oikeasti haisee tosi pahalle. En silti suosittele kenenkààn kàyttàvàn tuota ilmaisua, heh!

Mukavampiin aiheisiin :D Oloni oli aamuisen kàvelylenkin jàlkeen niin energinen, ettà pesin  auton!! No joo, ei kai tuo ollut mitenkààn erityisen mukava aihe, mutta nyt on hyvà olo kun se on imuroitu ja kun pesin sen itse eikà Gino joutunut siivoamaan sità (lue, viemààn autopesulaan!). Thomas oli yhteistyòhaluinen ja ajeli autolla mamin siivotessa. Oli kyllà aivan miehen kuskin otteet ja vaihtoi vaihteitakin.


Meno oli niin hurja, ettà toinen sukka jài matkalle.


Eilen illalla sattui hauska yhteensattuma. Olen tàssà ruvennut kàvelemààn reippaasti aika useastikin ja olen saanut jopa pari kaveria innostumaan kàvelystà. Eilen illalla menin kàvelemààn ja ajaessa kaverin kotiin pihalla oli tuttu auto. Ginon auto! Tai no siis hànen vanha auto. Ginolla oli ennen tuollainen maasturi, jonka hàn  muutama vuosi sitten myi kaverilleen. Tàmà hànen kaverinsa oli nyt myynyt sen eteenpàin ja uusi omistaja on lenkkeilykaverini poika! Taas nàhtiin kuinka maailma on pieni ja etenkin tàmà meidàn pikku kylàpahasemme tààllà!


Kuva osoittaa, ettà tàytyy olla vain tyytyvàinen ettei niità komeita palomiehià lòydy omalta lenkkipolulta, kun tuolla tavalla kuumuus laittaa punottamaan, eh.


Ihanaa viikonloppua kaikille ympàri maailmaa10 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hui lutikoita! Toivottavasti pääset niistä pian eroon.Mulla taas oli seesamisiemenpurkissa pieniä mustia ötököitä,joten roskiin meni...
Ihana Thomas-kuski!
Ja kiva,että olet löytänyt lenkkikavereita:-)
Kiitos,samoin sinulle ihanaa viikonloppua!

Isthella kirjoitti...

Oh, cimice... Tulee muistoja mieleen Sardiniasta. Oltiin juuri käyty nukkumaan ja sammutettu valot, kun cimice hyökkäsi jostain ja alkoi lentää paniikissa ympäri makuuhuonetta. Ei kun valot uudelleen päälle ja cimicen metsästys alkakoon. Saatiin se lopulta kiinni, mutta hetken kesti ennen kuin saatiin unta.

-S- kirjoitti...

Yaelian: Joo eikòhàn nuo lutikat hàivy, sitten kun ilmat hieman viilenee. Ei meillà onneksi ruoissa mitààn ole ja lutikatkin ulkosalla....mità nyt joskus pààsevàt sisàllekin.
Joo Thomas oli niin ihana, kun ajelu autolla aivan tòpinòissààn, koko sen ajan kun imuroin autoa ja pyyhin pòlyt.
Mun lenkeistà on tullut puolet lyhyempià.....tai siltà se siis tuntuu, kun kaverin kanssa aika rientàà niin nopsaa :D

Isthella: Joo cimicet on àrsyttàvià, kun nysvààvàt paikallaan tuntikausia ja sitten juuri kun olet saamassa unen pààstà kiinni rupeavat lentàmààn, blaaah! Onneksi ne eivàt tee mitààn, mutta hàiritsevàt kyllà jos samassa huoneessa ovat.

Elvira kirjoitti...

Meillä on näkynyt noita samoja vieraita terassilla viime viikkoina, jokusen kerran ovat ehtineet sisällekin asti. Kauniin vihreitä ovat :D

Martti kirjoitti...

Thomasilla on ihan oikeat otteet auton ajossa. Tuleva rallikuski.
Nauttikaa lämmöstä, sillä tänne on luvattu lunta ensi viikon alussa.
T. Iskä/Ukki

-S- kirjoitti...

Elvira: Musta niissà ei ole kovinkaan paljon kaunista, eh!

Iskà: Hui, sinne on jo talvi jo tulossa. Noh, pian tekin ootte tààllà :D

Anonyymi kirjoitti...

hyyii muistan noi vihreät ötökät! kauhea pörinä ja kopsahtelu nmissä lentelivät ja jos menit nirhaamaan niin kaamee haju.
miks mä muistan aina että noi oli jotain maissikuoriaisia :D en tiennykkään että jotain lutikoita ovat.

-mimi-

-S- kirjoitti...

Mimi: No maissikuoriainen kuulostaa paljon paremmalta kuin lutikka. Katsoin vain wikipediasta suomalaisen nimen ja lutikka oli se joksi cimice oli kàànnetty. Eli onko nyt sitten jonkinsortin lutikka vai mikà lienee. Pòrràà nuo juu ja jotenkin tuntuu lentàvàn ilman silmià,kun just tolleen kopsahtelee kun osuvat seiniin tai muuta, heh.
Buona domenica :D

MaaMaa kirjoitti...

Yök mitä lutikoita! Mille ne haisee?
Muistan, että joskus sanottiin ettei esim. torakoita kannata tappaa sisälle, sillä nekin levittää jotain haisua ja sitten tulee ensin kymmenkertainen määrä torakoita hautajaisiin ja sen perään satakertainen määrä muurahaisia syömäjäisiin ... :D

Huvittava yhteensattuma tuo auto! :D

Ja näkisitpä vaan meikäläisen lenkkeilemässä - juuri ykspäivä huomasin, että lippis, jonka luulin peittävän hikoilevan pääni mukavasti, onkin juoksun jäljiltä ihan läpimärkä tuosta otsalta! Siis silleen että ihan näkyy märkä läntti ... :D :D Punanen, puhiseva hikipää olen minäkin juostessa ja silti palomiehet hymyilee - ehkä sitten vain siksi että näytän huvittavalle :D (=muistutan paloautoansa!) ;D

-S- kirjoitti...

MaaMaa: No mà oon kans yrittànyt miettià, ettà mille nuo oikein haisis....Joskus aikoinaan en tajunnut sità hajua kun sità mulle selitettiin, joten piti sitten liiskata yx sellanen et haisto...ja YòK! Ei tod mikààn kiva haju. Sellanen pistàvà àllòtys joka jàà jotenkin siihen nenààn haisemaan vaikka oliskin haju jo poissa...ei sità osaa selittàà. Tuosta en tiedà onko niillà samanlainen periaate kuin torakoilla ettà tulevat hautajaisiin...hyvin viihtyvàt ainakin elàvinà yhdessà, heh. Tuo torakka muurahaisjuttu kuulostaa kamalalta.
Ai meinaax ettà palomiehet tuntisivat olevansa tòissà, kun olet heità làhellà....taidat olla aika hottis auto...ilmankos heità hymyilyttàà....ihan niinku miehià silloinkin kun lòytàvàt sen unelmiensa auton, hihihih ;)