tiistai 5. lokakuuta 2010

Suomijengi kokoontui :D

 
Minusta on ihanaa jàrjestàà tapaamisia suomalaisten kesken ja jàlleen olemme saaneet porukkamme kokoon.


Benjamin on odottanut kovasti V:n tapaamista. Heillà on tapana hieman riehaantua, kun leikkivàt yhdessà ja sanoinkin Benjaminille autossa, ettà hàn voisi isompana yrittàà olla hieman rauhallisemmin ja saada mahdollisesti myòs V:tà rauhoittumaan jos siihen tulee tarvetta. Noh, en tiedà minne autossa puhutut kàyttàytymisohjeet olivat kadonneet, koska samantien kun ovi aukesi Benjamin huutaa V:n nimeà volumet kàànnettynà kaakkoon: “VIIIIII…….!!! Siltà seisomalta he painuivat ylàkertaan ja leikkivàt siellà koko illan. He ovat omasta mielestààn molemmat hieman bambini speciali, koska osaavat molemmat sekà suomea ettà italiaa. Yhteiseksi kieleksi heille on nyt jàànyt suomi, vaikka silloin ensitapaamisella keskustelivatkin italiaksi.


Aikoinaan meità oli vain kolme suomalaista. Minà, L, R ja lapset. Nyt porukkamme on kasvanut jo kolminkertaiseksi ja ensimmàistà kertaa olimme koko poppoo koolla. Meidàn jengissà on vain yksi mies ja monta naista. Juttua tuli ja nauru raikui. On mahtava keskustella, kun meillà kaikilla on sama tausta ja silti olemme kuitenkin niin erilaisia. Yksi on arkeologi, toinen taiteilija, kolmas pààllikkò, neljàs vapaaehtoistyòlàinen, viides kààntàjà, kuudes kotiàiti jne jne jne. Ihanaa sekasakkia koko porukka!


R:n luona on ihana tyyli. Skumppalasit on kaikki eriparia –tarkoituksella :D


Cin cin!


16 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tosi kiva ,että joukkonne on kivasti kasvanut,ja että järjestätte noin mukavia tapaamisia! Ovatko välimatkat pitkät?
Täällähän toimii suomalainen kirjasto kerran kuussa,juuri eilen oli se päivä. Taidankin ensi kerralla tehdä siitä postauksen

Sari kirjoitti...

Aaaa en tiedä miksi mutta mua kävi oikein itkuttamaan liikutuksesta kun luin tuon että Benjaminille ja V:lle on jäänyt yhteiseksi kieleksi suomi... :'D <3

SaaraBee kirjoitti...

Täälläkin me suomalaiset kokoonnumme kerran kuussa syömisen merkeissä johonkin ravintolaan. Ihan joka kerta en pääse mukaan. Hauskaa on aina, ja juttu luistaa, niin kuin teilläkin siellä Saapas-maassa!

-S- kirjoitti...

Yaelian: Ei ole vàlimatkat pitkàt. Kaikki on reilun puolentunnin sàteellà. Itseasiassa mulla on se pisin matka muiden luo, kun tààllà landella asustelen, heh.
Me vaihtelemme lehtià ja kirjoja, mutta ei ole kyllà mikààn kirjasto. Pidà kuule siità postaus, kuulostaa mielenkiintoiselta :D

Sari: Voi Sari sua ♥

Vihreatniityt: Meillà ei ole niin sàànnòllistà tuo tapaaminen, mutta kerran kuukaudessa kuulostaa kyllà hyvàltà ja onhan meillàkin omat tavoitteemme :D
Olemme mekin miettineet ravintoloita, mutta toistaiseksi pidàttàytyneet vielà ihan kotibileissà :D

Allu kirjoitti...

Kiva, että olette löytäneet toisenne. Ja tosiaan jännä, että pojat puhuvat keskenään suomea, hieno juttu.

-S- kirjoitti...

Allu: Joo on kiva, ettà pojat puhuvat keskenààn suomea, vaikka muiden lasten kanssa kieli onkin italia.

Heljä kirjoitti...

Suomivoimaa ja -hymyä kuvan täydeltä. Tuli hyvä mieli lukijallekin. Mun miltei kaikki "vanhat" suomikaverit ovat täältä kaikonneet, mutta blogin kautta onneksi tullut muutama uusi.
Täällä toimii Suomikerho ja -koulu joka toinen viikko, mutta tapaamisaika on hankala ja täältä pitkän matkustamisenkin takana.

Isthella kirjoitti...

Ei ainakaan mene skumppalasit sekaisin, kun kaikilla on erilaiset. Hyödyllistä!

Thea Ester kirjoitti...

Voi kuinka mukava poppoo teillä koolla siellä, vau! Hienoa että järjestätte tällaisia tapaamisia!

Sateenkaari kirjoitti...

Aikoinaan oli taalla Antalyassakin suomalaisten kokoontumisdia,kun oli suomalaisia asujiakin enemman.Nyt meita on niin vahan,etta tapaillaan toisiamme yksitellen.Mukavia tuollaiset tapaamiset.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvasta päätellen teillä oli ihan perinteiset suomalaiset kahvikekkerit :-) Kiva:-)

-S- kirjoitti...

Heljà: Apua, tuo olisikin todella harmillista jos meidàn porukasta joku hàipyisi. Toivottavasti muutkin ovat ihan ikuisesti tààllà.
Toi suomikoulu kuulostaa tosi kivalta. Nàin jonkun dokumentin, jossa kreikassa ainakin pidetààn noita suomikouluja. Tààllà on ehkà pohjoisessa, mutta ei tààllà meidàn làhettyvillà.

Isthella: Joo ei mene sekasin lasit, hih :D

Thea: Joo tykkààn porukasta...ja kiva kun on kasvanut :D

Sateenkaari: No edes yksitellen. On sekin jotain. Mielestàni on kiva nàhdà yksitellen, mutta myòs yhdessà :D

Pirpana: Joo ei me mitààn ruokia vaadita, kuten usein nàmà paikalliset. Meille riittàà erinomaisesti kakkukahvit :D

Sateenkaari:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko koskaan yrittänyt tarjoilla tätä suomalaista kahvittelukulttuuria italialaisille? jos, et, niin tässäpä haaste:-)

Abbracci!!!!1

-S- kirjoitti...

Pirpana: No onhan sità kahviakin pelkàstààn jonkun kakkukahvin kanssa tullut tarjottua, jos tulee joku yllàtysvisiitille. Juhlissa tààllà vain usein odotetaan sità ruokaa ja vielà pidemmàn kaavan kautta.
Un abbraccio!

MaaMaa kirjoitti...

Ihana suomitapaaminen ja teillä näyttää olleen tosi kivaa :) Kyllä on varmasti ihana päästä juttelemaan Suomeksi ja vaihtamaan kokemuksia Italianmaalta, kun kaikille on molemmat maat tuttuja :)

Heljälle erityishali tätä kautta! Onneksi se, ettei enää olla samassa maassa ei vähennä meidän Ystävyyttä!! <3

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Suomeksi on ihana puhua ja just ku tilanne on kuitenkin loppujen lopux sama kaikille.
Heljàlle haleja! :D Nyt sun pitàà mennà suomikokoontumisiin siellà Pariisissa, siellàkin niità varmasti pidetààn.