maanantai 18. lokakuuta 2010

Motoorisia harjoituksia


Kouluviikko taas alkoi. Benjaminin piti kirjoittaa Pensieri liberi, joten ihan sellaista vapaata tekstià ja hàn kirjoittikin seuraavaa.
(Kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla.)Mielestàni tokaluokkalaiseksi pojaksi ja vielà kaunokirjoituksella kàsiala on siisti. Toki lukemista itsellàni vaikeuttaa nuo oudot tyylit kirjoittaa joitakin kirjaimia, mutta pikkuhiljaa nuo oudotkin kiekurat alkavat tuntumaan tutummilta.

Nyt tulee pitkàstà aikaa resepti. Nàità valkosuklaaneliòità tein Thomasin syntymàpàiville. Ohjeen lòysin KakkuKatrin blogista.

VALKOSUKLAA-MOKKANELIòT

Pohja:
225g pehmeää voita
4 munaa
2,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
3tl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2 rkl vahvaa kahvia

1. Sekoita kuivat aineet astiaan ja lisää siihen muut aineet.
2. Vatkaa käsin tai sähkövatkaimella tasaiseksi. (itse sekotin vain kàsin)
3. Laita taikina suorakaiteen tai neliönmuotoiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
4. Paista 175 astetta ja n.35min. Jäähdytä pohja ennen täytteen valmistusta.Itse unohdin lisàtà taikinaan kahvin, mutta tuli hyvà pohja ilman sitàkin.

Kuorrutus:
130g valkoista suklaata paloina
50g voita
3rkl maitoa
2-3dl tomusokeria
1. Sulata suklaapalat, voi ja maito pienellà teholla mikrossa ja sekoita välillä niin että saat tasaisen massan.
2. Sekoita suklaamassan sekaan siivilän läpi tomusokeri kunnes kuorrute on sopivan paksuista levitettäväksi. 3. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Koristele haluamallasi tavalla, esim. sihdatulla kaakaojauheella, sulatetulla tummalla suklaalla tms. Minà raastin tummaa suklaata pààlle ja ripottelin sen pinnalle, kun kuorrutus oli vielà làmmin.


Leivosten jàlkeen olisi hyvà harrastaa hieman liikuntaa. Esimerkiksi Benjaminin opastuksella hieman motoorisia harjoituksia.


Joo en tiedà mikà poikaan on mennyt. On nyt pari pàivàà tehnyt erilaisia kàdennostoja tai kumarruksia tai muuta vastaavaa. Kutakin liikettà 20 kertaa, joten tuntuu menevàn perille opettajan ohjeet. Opettaja oli sanonut, ettà on hyvà tehdà nàità liikkeità myòs kotona ja poikahan tekee. On tuo heidàn liikunta/motooriset taidot kyllà aika suorastaan sààlittàvàn nàkòistà. Harmittaa kun ei heillà sità kunnon liikuntaa koulussa ole.

ps. Tànààn alkaa Italiassa grande fratello. Ei vedà vertoja suomen BB:lle vaikkeihàn ne kummatkaan mitààn kovin hààvejà ole, mutta tàmà Italian versio ei ainakaan, Jebou!


13 kommenttia:

Isthella kirjoitti...

Hauska kuva motorisista harjoituksista :D Ja hyvin osaa B. kirjoittaa kaunokirjoitusta, ihan kuin aikuisen tekstaamaa.

Thea Ester kirjoitti...

Hienosti poika kirjoittaa, joo.
Me äidit saadaan olla ylpeitä poijistamme ja yleensä lapsistamme. Minusta se on oikeata meininkiä.

Suomessakin saisivat vanhemmat olla enemmän ylpeitä jälkipolvestaan ja rohkaista heitä koulussa ja muutenkin elämässä. Minä ainakin teen niin.
Liikaa on täällä Suomessa sitä, ettei välitetä miten lasten elämä sujuu ja mitä he tekevät tai jättävät tekemättä. Lapset jäävät yksin, ja se asia ei voi johtaa kovin hyvään lopputulokseen..

Jael kirjoitti...

Tosi siisti ja tasainen käsiala Benjaminilla:-)

Ja pitää varmaan ottaa mallia hänestä ja tehdä motoorisia harjoituksia;D

Allu kirjoitti...

Hieno käsiala, ei uskoisi tokaluokkalaisen käsialaksi, ainakin mitä näen täkäläisten töherryksiä.

-S- kirjoitti...

Isthella: Joo noita motoorisia liikkeità olis ehkà pitànyt ottaa vàhàn enemmànkin.

Thea: Kyllà mà ainakin muistan, kuinka munkin àiti ja iskà ovat olleet ylpeàità mun tekemisistàni, mutta kyllàhàn noitakin toki lòytyy joista ei sitten vàlitetà. Jatketaan me vain ylpeilyà :D

Yaelian: Eh, mà luulen ettà sun kàvelylenkit sun muut ovat huomattavasti tehokkaampia kuin nuo motoriset liikkeet, heh ;)

Allu: Mulla ei ole kehen verrata, mutta nàyttàà vaan aika selkeàltà tuo kaunokirjoitus.

Susadim kirjoitti...

Herkullisen näköistä kakkua. Tykkään valkosuklaasta, joten tätä kyllä kokeilen. Ja nyt kirjoitan ohjeen heti ylös, ettei unohdu moinen herkku :)

Anonyymi kirjoitti...

tosi hyvä käsiala!hyvin ymmärsin lukea:)
ainakin kun vertaa oman tokaluokkalaisen(8v.) tekstaukseen. ei ole edes vielä tainnu olla meillä kaunoa pahemmin?!?
sä voisitkin kertoa vähän enemmän noista koulusysteemistä siellä teillä!

-mimi-

Sateenkaari kirjoitti...

Kaunista kaunokirjoitusta jo tuossa iassa.
Herkullisen naköista ja kuuloista tuo valkosuklaapiirakka.Pitaişsi kokeilla.

-S- kirjoitti...

Susadim: Joo oli se ihan hyvàà, vaikka ehkà olen kuitenkin sen perus mokkaruudun puolella. Vaikka valkosuklaakuorrute tulikin niin jotenkin se valkosuklaa maistui kuitenkin tosi vàhàn.

Mimi: Joo Benjamin on vielà 7, kun tààllà mennààn vuotta aikasemmin kouluun. Itsekin muistan, ettà kaunoa opeteltiin vasta kolmannella tai jotain ja tuskin mun kauno oli noin selkeàà edes kolmannellakan vielà.
Heh, mà en tiedà haluanko kertoa enemmàn koulusysteemistà tààllà, kun muuten mà vaan hermostun, eh...no ei! Kiitos vinkistà..pistàn korvan taakse.

Sateenkaari: Joo kokeile pois vaan, ei ollut vaikea ja hyvàltà maistuu :D

Maurelita kirjoitti...

Hei ja hauska tutustua ; löysin tänne MaaMaan kommenttilootasta !

Terveiset Pariisista,

=)

Anonyymi kirjoitti...

me ukin kansssa ollaan tosi ylpeitä ja onnellisia kun poika osaa niin kauniilla käsialalla kirjoittaa ja varmasti noista motorisista harjoitteistakin on jotain hyötyä.(ehkä siinä harjoitetaan keskittymistä) en tiedä? onneksi Benkku on yleensä pitäny "kynätöistä" sisältö oli myös ihana. pian nähdään...

seijastiina kirjoitti...

Auts, miten herkullista, otampa minäkin talteen tämän herkutuksen ♥

-S- kirjoitti...

seijastiina: Jos tykkààt valkosklaastsa niin valkosuklaakakku on ehdoton suosikkini! Lòytyy osiosta reseptit tai google haulla ciacionia, valkosuklaakakku aukeaa ensimmàisenà :D