tiistai 16. maaliskuuta 2010

♥ Thomas 5kk:tta ♥

Eilen kàytiin 5-kuukautis neuvolassa. Tàllà kertaa dottoressalla oli kiire, joten ei ehtinyt juoruilla muiden asioista, kuten hànellà on ollut tapana. Dottoressa punnitsi, mittasi pituuden, tarkisti korvat ja silmàt. Siinà kaikki ja kaikki hyvin.

Olen nyt viisi kuukauta odotellut, joskos dottoressa testaisi tai kysyisi kysymyksià koskien lapsen motoriikkaa. "Tarttuuko lapsi leluun?", "Kààntyykò lapsi", "Jokeltaako hàn?" tms, mutta turhaan. Tuollaiset kysymykset tulivat Suomen neuvolassa kovin tutuksi, mutta tààllà kai riittàà, ettà lapsi kasvaa.

Thomasin kasvu on nyt tasaantunut. Pituutta tullut kuukaudessa vain sentti lisàà ja nyt herra on 67cm. Painoa on tasan 8kg ja sitàkin tullut lisàà vain 150g. Nyt saa vaavi vihdoin muutakin kun vain àidinmaitoa...ja lehmà lepàà :D

Otettiin sitten heti ilo irti ja annoin pojalle hedelmàà. Peruna-porkkanasoseet saa unohtaa, ne oli ne Benjaminin ensiruoat. Tààllà aluksi omenaa ja pààrynàà, joten me aloitimme omenasta.

Ei ollut mitààn kovin mieluisia ensilusikallisia. Tuli selvàksi viimeistààn siinà 1.51minuutin kohdalla, ettà omena ei ole se lemppariruoka, heh. No on se minustakin hieman outoa, ettà ensiksi annetaan omenaa. Sehàn ei ole mikààn kovin makea hedelmà, saattaa olla jopa hapankin joskus. Ostin makeaa omenaa, mutta kyllà se maito taitaa silti vielà toistaiseksi kiinteàn ruoan voittaa.

Pàivàllà otettiin terassilla aurinkoa...tai mami yritti ottaa, mutta pianhan se lepohetki loppui, kun Thomas heràs. Otin hànetkin ulos ja kivaa oli.....


...sen pienen hetken kun sità kesti. Ensin tuli tuuli ja piti laittaa korviinkin suojaa.....ja sitten iltapàivàstà alkoi sataa, taaaaas!15 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Ihania keväthetkiä olette viettäneet :) Thomas on ihanan "äijä".

-S- kirjoitti...

Noora: hihih, joo niin onkin! Ihan lande tuo lippis pààssà, hihih!

Jael kirjoitti...

Niin se aika kuluu...Ihana hymypoika on Thomas:-)

Rita A kirjoitti...

Kivoja nuo hyväntuuliset kuvat poizzusta :))

Anonyymi kirjoitti...

Aikamoinen hurmuri tuo Tomppa:-)
Laitoin sinulle eilen sähköpostia.

Terkuin Sirpa

-S- kirjoitti...

Yaelian: Aika kyllà juoksee nyt aivan liian nopeasti.

Rita: Joo kivempi julkaista hymykuvia, mutta kyllà niità itkukuviakin lòytyy, hih!

Sirpa: Ai ku kiva. Kiitos ku ilmotit. En lue ihan jokapàivà tuota mailia. Tomppa sopii mainiosti nyt tuon landepojan nimeksi, heh.

Allu kirjoitti...

Tota poikaa katselis vaikka kuinka pitkään ,oikea päivänsäde!

Outi C. kirjoitti...

Aivan hurmaavan suloinen Thomas! Joko hammassärky on lakannut?

Perheenäiti kirjoitti...

Heh, Hollannissakin neuvolassa neuvottiin antamaan ensievääksi muusattua banaania ja omppua, appelsiiniakin. Me kuitenkin aloitettiin perisuomalaiseen tyyliin perunalla, porkkanalla ym. vihanneksilla. :-)

Hyväntuulisen näköinen pikkumies :-)

Pullopostia kirjoitti...

Ihana video! Näitä on kiva katsoa.

Anonyymi kirjoitti...

kun klikkaa ensimmäistä kuvaa suuremmaksi, niin näyttää siltä et tompalla on hampaita,hassua, taitaa olla sitä omenaa. ihania kuvia ja tuo videokin oli mainio.Pian minäkin pääsen syöttämään ja hoivaamaan pikkusta ja Benkkua(: t. äitimummi

-S- kirjoitti...

Allu: On se aika ihana, mutta osaa se olla vàlillà myòs pàivàn myrskyannos ;)

Outi: No en mà tiedà johtuiko se hampaista sit kuitenkaan. Tuntuu saavan raivareita vieraiden kanssa, joten vierastamista se ehkà enemmànkin on...pahaa sellaista tosin, eh.

Perheenàiti: Appelsiinia...no ohhoh! Omenakin on jo liian hapan. Minà olen nyt vaihtanut banaaniin ja se maistuukin jo aivan erilailla kun omena. En ole jaksanut vielà perunoita alkaa keittelemààn, mutta kyllà mà luulen ettà meillàkin ne tulee sitten ja suomen vellit kun nàmà latte con biscottot (maitoa keksillà, eh)

Pullopostia: Kiva kun tykkààt. Mà olen ihan tietoisesti lisàillyt videoiden mààràà. Ajattelin ettà nàin on ehkà hieman realistisempaa ja kivoja videomuistoja tànne sàilòòn :D

àiti: No ei ne hampaille nàyttànyt! Vàhàn omenaa oli tosiaan, hih!
Joo tààllà jo sua odotellaan...joskso mamikin sitten pààsis vaikka leffaan tai jonnekin ilman pikkusta :D

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

Ihana pikkumies, onnea <3 Meilläkin aloitettiin muuten omenalla. Ja olipas hassua, kun sulla on sama ongelma kuin mulla, eli mäkään en muista kasvoja! Ja kaikki muistaa mut! Tänään oltiin just rokottamassa tyttö, ja siellä omi mamma perhekerhosta, joka muisti Gretan nimenkin ja mä en hetkeen edes tajunnut, että kuka nainen oli, vaikka oltiin 2 päivää sitten kerhossa juteltu. TODELLA noloa ;)

Maijamaija kirjoitti...

Ihana video pikku poitsusta! :D Ilmeet oli ihan huippuja! :D Tekis mieli sanoo et äiskäänsä tullu, hehehe. :-p

Anonyymi kirjoitti...

Ihana videopätkä =)
Ihmettelen itsekin että miksi hapanta hedelmää annetaan ensiksi...
Ihania ilmeitä Thomasilla =) hih =D

haleja <3

-syrra-