perjantai 12. maaliskuuta 2010

Aurinkoa vihdoin :D

Tànààn on ollut ihana pàivà. Aamulla paistoi vihdoin ja viimein aurinko. Pààsin kàvelylle. Tàllà kertaa en mennyt koirien valtaamille teille vaan ihan sità jo kuuluisaksi tullutta puistotietà, jonka varrella on niità urheilupisteità ja leikkipuisto.Okej, olihan tuo koirakuva hieman yliampuva. Ei tààllà nyt tuollaisia koiralaumoja yleensà này. Tànààn kuitenkin noin pààsi kàymààn joten otin autosta pikaisesti kuvan.


Puistossa oli kiva kàvellà. Tuo minun lenkkini kestàà tunnin ja on suht raskas, sillà màkiàkin on.


Mà olen laittanut aina kuvia siità leikkipuistosta ja niistà liikuntastopeista, mutta nyt kuvia myòs matkan varrelta maisemista.


Tuollainen pieni "purokin" lòytyi.


Vettà on satanut koko talven ja nyt sitten "seinà" oli pettànyt. Pieni kivivyòrykin oli pààssyt tapahtumaan.


Lopuksi vielà video. En ole niità ihmisià, jotka ottavat kymmenià videoita ennen kuin ovat tyytyvàisià. Minà en ole vàlttàmàttà tyytyvàinen, mutta en halua hermoilla videoiden vuoksi, joten laitan tuollaista pientà epàtàydellistà, kivaa silti, ainakin joskus ;) 


Iltapàivàstà Mari tuli kàymààn. Hàn on Suomalainen nainen. Oli todella mukava pààstà taas pàlisemààn suomeksi. Taisin olla niin innoissani, ettà puhuimme hieman pààllekkàin. Myònnàn...taisi olla vika minussa, eh. Noh, sellaista sattuu.Kaikenkaikkiaan siis mukava pàivà.

 Nyt tutimaan. Kello on jo puolenyòn. Buonanotte!


14 kommenttia:

piccolina kirjoitti...

Voi noita koiruliineja, tààllàkin meidàn làhellà on yksi niitynpàtkà minne niità kertyy:-/ Tosi hienot lenkkimaisemat sulla:-)
Ja "jee" suomen puhumiselle:-) Tosi hienoa, ettà juttuseuraa lòytyy noinkin làheltà! Mun viimeisimmàstà suomi-keskusteluhetkestà on kulunut jo yli 2kk! (jos G:tà ja skypetystà ei lasketa)

piccolina kirjoitti...

Ai niin, unohdin, aivan ihana hymy/nauru tuolla teidàn pikkuisella:-D

Miltsu kirjoitti...

Kiva videohan se oli :) Mun piti kysyä noista koirista että muodostuuko noi laumat jonkun omistamista mutta vapaana kuljeskelevista koirista vai onko ne kulkukoiria? Välimeren maissa kun tuntuu olevan niin että kaikki koirat vaan pyörii vapaana jossain :) Ainakin aika hyvin syöneiltä ne näyttää. Onko niistä jotain vaaraa ihmisille tms.?

MaaMaa kirjoitti...

Bongiorno! :)
AIvan mahtavia maisemia sun kävelyreitillä! Noissa maisemissa kelpaa kyllä kävellä!
Kivaa, että noin lähellä asuu suomalainen nainen!
Mulla on usein myös paha tapa puhua päälle ja keskeyttää ihmisiä. Huomaan aina vasta virheeni, kun olen sen jo tehnyt. Noloa ... yritän harjoitella, etten keskeytä toisia.

Mukavaa viikonloppua!!

Anonyymi kirjoitti...

olipas mukava postaus ja ihana videonpätkä thomaksesta. 5kk ja osas jo "vilkuttaa" olipas niitä koiria paljon, meil on nyt kylässä vain kaksi isoa koiraa lenny ja irwin ja tietysti harri ja mari.tääl on ihanan aurinkoista,tosin lämpöasteita ei ole,mut hyvät ulkoilukelit. varmaankin siel on kevät jo tosi pitkällä kun tulen reilun kahden viikon päästä. mukavaa viikonloppua. t. äitimummi

Jael kirjoitti...

ONpa mukava kuulla,että sulla on siellä aika lähellä joku,jonka kanssa pälistä suomeksi.On se vaan aika tärkeää.Ovatko koirat paljon vapaana teilläpäin?Kivasti näkyvät nuo hauvelit paistattan päivää...

Virpi kirjoitti...

Siis onko noi koirat kulkukoiria? :O Ajattelin ettei siellä olisi... Höh, surullista :(

-S- kirjoitti...

Piccolina: Joo tuo on tosi kiva tuo reitti missà kàvelen, vaikka ei ympyràreitti olekaan. En tykkàà edes-takas-reiteistà. Joo on tosi kiva et tuo Mari asuu tàs ihan vieressà :D

Mila: Kyllà nuo koirat joku omistaa. Nuo koirat olivat tosi puhtaitakin ja sileàturkkisia. Voi niistà olla vaaraa ihmisille, kun eivàt ole tottunut kàvelijòihin vaan oikeastaan vain autoihin ja omaan vàkeen. Eivàt tààllà tunne kàsitettà, ettà joku menis kàvelylle lenkkimielessà, kuten minà ja voisin aivan hyvin mennà tuostakin ohi, eh.

MaaMaa: Buongiorno cara :D
Joo on tuo kyllà virkistàvà reitti, ainakin vielà kun en ole kyllàstynyt ja tykkààn ku se on aika haastava reitti (màkien vuoksi).
Mul on kavereita joiden kanssa puhutaan jatkuvasti pààllekkàin ja silloin se ei haittaa, mutta silloin kun toinen sitten hiljenee ystàvàllisyyttààn niin sit tilanne ei olekaan enàà niin kivaa. Yritàn oppia, mutta huomaan tekevàni sità aivan liikaa silti.
Hyvàà viikonloppua sullekin ja hanille :D

-S- kirjoitti...

àiti: Kiva kun tykkàsit videosta. Terkkuja Hepoille ja Harrille ja Marille kans :D
Ai mikà kevàt? Kevàt tulee aina pàivàksi ja sitten sataa taas viikon, eh. Hyvàà viikonloppua sinnekin.


Yaelian: Joo on se kiva ku saa puhua suomeakin muidenkin kuin lasten kanssa. Joo tààl on koirat vapaina. Ei sais olla, mutta en ole vielà koiraa kiinni nàhnyt, eh.

Virpi: Ei ole kulkukoiria. Ihan jonkun omistuksessa, mutta vapaina pyòrivàt. On kulkukoiria muuaallapàin italiaa, mutta ei tààllà niinkààn.

Anonyymi kirjoitti...

ciao!

piti tohon edelliseen kommentoida missä on pätkä teistä ravintolassa,
iski ihan ääretön italia-ikävä kun kuuli sun miehen puhetta, niiiin selvä napolin dialetto!!!
mä tykkään kuunnella sitä murretta paljon enemmän ku normi-italiaa :D heh

upea aurinko siellä, ihanan näköstä.

meillä ehkä muutto edessä kesäkuussa sinnepäin, pohjoiseen kylläkin :)

-mimi-

-S- kirjoitti...

mimi: Ihanaa jos pààset kesàllà muuttamaan, tsemppià :D
Ginohan puhuu ihan selkeetà italiaa tuon pari lausetta jonka siinà sanoi, ei ole mitààn murretta, toki aksentti saattaa olla Salernitanolainen jollakin tapaa. Mielestàni salernitano on kuitenkin aika làhellà napoletanoa, ei tosin paikallisten mielestà, heh. Johtuu ehkà siità, ettà eivàt halua heità yhdistettàvàn napolilaisiin, hih!
Mà en tykkàà kuunnella napolin murretta puheessa, mutta lauluissa kyllà :D

Anonyymi kirjoitti...

siis joo, sekotin :D italiaahan se, mutta aksentti ei ole yhtään kuin jollain pohjois-italiasta :D

mulla varmaan vaikuttaa kun olin pitkälle napolilaisten tai sieltä lähi-alueilta asuvien kanssa paljon päivittäin tekemisissä(lasten isä napoletano.)
kuulostaa kotoiselta:)

-mimi-

-S- kirjoitti...

mimi: Nonni ja sunkin mielestà napolin alueella asuvalle kuulostaa...niin mustakin...ja nàà niin muka vàittàà, ettà on erilaista salernossa kun napolissa, mah...

Allu kirjoitti...

Kiva toi sun videos ja pikkuinen on taas niin söötti että.