lauantai 6. maaliskuuta 2010

Pienet suklaaleivàt

Haha, girlygirl postaukseen viitaten, huomasin juuri ettà blogini kuvauksessa lukee "tyttònen kirjoittelee...". Olen kai kuitenkin omasta mielestà kuitenkin aika girly. Pitàis tuo kyllà vaihtaa, kun en ole enàà mikààn tyttònen vaan olenhan jo rouva ja perheen àiti ja vaikka mità....aika juoksee....Vaihdan sen tàssà joku pàivà.

Haluaisin tehdà myòs uuden taustan tàlle blogille. Ajattelin, ettà jos sanon sen ààneen niin se voisi kàydà paremmin toteen. Mielessà kun se on ollut tàssà jo kuukausia, mutta en ole vain saanut aikaiseksi. Osaisiko joku neuvoa minua postauksien nimmareiden teossa? Haluaisin siis nimmarin jokaisen postauksen alle joka on sitten aina sama. Kuka osaa auttaa? pliiiis

Nyt asiaan...
Koitin tehdà eilen jotakin suklaasta. Olen vuosia sitten ostanut Suklaaherkut kirjan Suomesta, mutta en ole tehnyt sieltà vielà mitààn.


Mà en pysty vastustamaan suklaata ja tuo kirja vaikutti tàydelliseltà. Tàydellinen se ei kuitenkaan ollut, sillà usein kun olen miettinyt ettà tekisin siità jotain niin muistan, ettà ainesmààràt ovat grammoina ja minulta puuttui vaaka. Mutta ei puutu enàà :D

Ostin joku viikko sitten Guzzini-merkkisen keittiòvaa'an. Guzzini on hyvà, mutta aika kallis Italialainen keittiòvàlinemerkki. Halusin silti ostaa tuon vaa'an, jottei ihan heti menisi rikki. Myòs Italialaiset reseptit ovat grammoissa, joten olihan tuo jo làhes vàlttàmàttòmyys. Alla resepti jos joku haluaa kokeilla.



PIENET SUKLAALEIVàT




225 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
60 g voita
1 rkl sokeria
50 g suklaarakeita (rouhittua suklaata)
1,5 dl maitoa
(kermavaahtoa ja nutellaa)


1. Siivilòi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Leikkaa voi pienikisi paloiksi ja lisàà ne jauhoihin. Nypi taikina nokareiseksi.

2. Lisàà sekaan sokeri ja suklaarakeet

3. Kaada vàhitellen sekaan niin paljon maitoa, ettà saat pehmeàà taikinaa.

4. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla tyòtasolla 10 x 15 sentin kokoiseksi ja noin 2,5 senttià paksuiksi suorakulmioiksi ja paloittele se 9 neliòòn. Itse kaulin suoraan leivinpaperin pààlle ja paloja tuli 12. 

5. Siirrà neliòt uunipellille jàttàen riittàvàsti tyhjàà tilaa.

6. Sivele pintaan hiukan maitoa ja paista 220 asteeseen làmmitetyssà uunissa 10-12 minuuttia, kunnes leivàt nouseva ja ovat kullankeltaisia. Anna jààhtyà hieman ennen tarjoilua.

7. Halkaise leivàt kahtia, jàtàen silti kiinni toisesta pààstà ja levità vàliin hieman nutellaa ja kermavaahtoa.

Minun makuuni nuo eivàt olleet tarpeeksi makeat leivoksen, joten oli kyllà aivan vàlttàmàtòntà lisàtà vàliin nutellaa ja kermavaahtoa. Kovin oli leipàmàisià keksejà kuitenkin (joo tiedàn, ettà nimikin sen kertoo...en kuitenkaan oikein sisàistànyt asiaa noin kirjaimellisesti). Tuli aivan sellainen olo, ettà oli pakon edessà keksitty joku resepti jonka sai lisàtà tuohon suklaakirjaan. Tuskin tulen tekemààn noita enàà uudelleen. Sopii sellaiselle, joka haluaa vain vàhàn makeaa.


Olen huomannut, ettà lòydàn postaukseni helpommin, jos yhdessà postauksessa on vàhemmàn asia-aiheita, joten tàmà postaus olikin sitten tàssà. Ehkàpà tulevaisuudessakin teen hieman lyhykàisempià postauksia....Kompensoidakseni tuota voisin kuitenkin yrittàà kirjoittaa hieman useammin..Saas nàhdà toteutuuko nàistà lopulta kumpikaan. Kunhan ovat ideoita ja toteamuksia pààssàni, jotka nyt kirjoitinkin sitten tànnekin ylòs.


6 kommenttia:

piccolina kirjoitti...

Voi apua miten herkullisen nàkòisià suklaaleipià:-O Ja aika mielenkiintoiselta vaikuttaa tuo kirja;-D

-S- kirjoitti...

piccolina: Ne oli aika leipià, eli ei kovin makeita kuten jo mainitsinkin. Pitànee kokeilla tehdà kirjasta jotakin muuta :D

Susadim kirjoitti...

Heiiii, ei leivosten tarvitse olla niin makeita! Taitaisin suurena sokerihiirenä tykätä tuon kirjan ohjeista. Juuri nautiskelin Prahassa muutaman päivän ihania leivoksia, jotka olivat makeita, muttei ällömakeita. Nakerran tässä parast´aikaakin paikallista suklaata, eikä sekään ole makeaa samalla lailla kuin meidän sininen. Laita vaan lisää ohjeita :) Leppoisaa lauantai-iltaa!

(p.s. Se nimmari juttu on musta tosi kiva, olen miettinyt sitä, mutta laiskuus on voittanut...)

-S- kirjoitti...

Susadim: Aivan yyyyyyyyli ihana kuulla susta pitkàstà aikaa. Vai olet ollut Prahassa. Varmasti oli mahtava reissu. Minà en olekaan siellàpàin kàynyt ja leivoksista pààtellen en nyt sitten menekààn, hihihih!
Oih, miksi mainitsit fazerin sinisen.....njam!! Se on aivan parasta, vaikka onneksi myòs tààltà lòytyy makeita suklaita :D :D :D
Mà haluan ettà leivokset on just sellasia àllòmakeita taikka sitten ihan raikkaita...ei tuollaista...òòò...leipàà. Sain mà sen kyllà ihanan makeaksi tuolla kermavaahdolla ja nutellalla :D
Laiskuus voittanut....eli osaisitko sen tehdà? Jaksaisitko neuvoa mistà sen saa jos osaat? kiitos jo etukàteen :D

Susadim kirjoitti...

En ikävä kyllä osaa auttaa Ässäsein, mutta muistan, että sitä kysyttiin jossain vaiheessa. Uuden blogimallin luodessa se ehkä tulee eteen? En ainakaan äkkiseltään löytänyt asetuksista.

-S- kirjoitti...

Susadim: Ok, pitààpàs katsoa sitten siinà vaiheessa kun uusi blogityyppi on valittu. Kiitos silti vaivastasi mennà sinne asetuksiin :D