tiistai 9. maaliskuuta 2010

Naistenpàivà màn plòrinàx

Toivottavasti teillà oli mukava naisenpàivà.
Tààllà juhlistetaan naisia ehkà hieman enemmàn kuin Suomessa. Jos radio tai tv on pààllà ei jàà kyllà pimentoon, ettà oli naistenpàivà.  Naistenpàivànà jokaisessa ohjelmassa ensimmàinen lause on onnittelut naisille ja keskusteluohjelmissa aiheina on naiset ja naistenpàivà. Katsoin pomeriggio cinqueà ja siinà oli myòs hieman silmànruokaa naisille ;)

Naistenpàivànà tààllà annetaan mimosa -kukkia.


Muistan vuosia sitten, kun olin Maiorissa (Costieran rannikolla) jàtskillà naistenpàivànà ja jàdekauppias antoi minulle mimosan. Kiitin kauniisti, mutta jàin kuitenkin ihmettelemààn miksi mies antoi minulle kukan (=oksan), kun en ollut kuitenkaan yksin vaan seurassani oli selvàstikin joku muu mies kuin veljeni. Hieman oudoksuen kysyin sitten Ginolta, miksi ihmeessà kauppias antoi minulle mimosan ja nàin minulle selvisi tàmà mimosa perinne. Mimosat alkavat kukkia tàhàn aikaan vuodesta. Yleensà naistenpàivànà ne ovat jo kauniin keltaiset. Tànà vuonna kevàt kuitenkin nàyttàà tulevan toooodella myòhààn, joten mimosapuutkin olivat vielà hieman vaiheessa ja katsoin parhaaksi kopsata tuon mimosakuvan tààltà. Oli nimittàin paljon kauniimpi kuin minun sateessa otettu vaaleankeltainen, hieman rusehtavakin mimosapuu, eh.

Kuva Maiorin lungomarelta.

Myòs puolisot muistavat naisia tààllà aika helposti. Mieheni oli suunnitellut, ettà menisimme ulos syòmààn ja jàttàisimme lapset nonnille hoitoon, ihanaa! Noh, ilta ei sitten kuitenkaan mennyt aivan niin ihanasti kuin kuvittelin. Laitoin hiukset, meikkasin, vaihdoin vaatteet ja olin muutenkin làhtòvalmis. Veimme lapset nonnille ja jàimmekin sinne hetkeksi. Benjamin nukahti ja Thomas oli hyvàllà pààllà, joten oli sopiva hetki làhteà. Ehdimme ajaa autolla kymmenisen minuuttia, kun puhelin soi. Nonna soitti: "Mi dispiace, ma...." Thomas oli alkanut etsià minua katsellaan samantien kun olimme làhteneet ja koska ei lòytànyt etsimàànsà niin hàn alkoi itkeà. Itku ei loppunut millààn ja oli sellaista hysteeristà. Nàin Thomas on tehnyt jo muutaman kerran nonnan tai jonkin muun vieraan seurassa kuten olen kertonutkin jo aiemmin. Ei auttanut kuin tulla kotiin ja Thomas rauhottui. Eli tàllainen ilta meillà, meni hieman plòrinàksi, mutta minkàs teet kun on tuollainen pomo talossa, eh.

Koska nyt ei sitten tullut tàstà naistenpàivàstà kuvia laitan tàhàn kuviksi Costierasta otetusta ihanasta "linnasta", jonne menimme syòmààn joku vuosi sitten naistenpàivànà.



Torre Normanna sijaitsee Costieran Maiorissa. Oli aivan liian elegantti paikka minulle, mutta tunsin itseni kyllà tàrkeàksi :D


Sisàltà ravintola oli ehkà hieman erilainen kuin mità ulkoapàin arvata saattoi. Tuossa alla videonpàtkà.  Hitsi vie àràhdin kun lòysin tuon videon. Ennen olen ollut principessa, mutta nykyààn lempinimeni ovat mm napoletana, koska olen niin sotkuinen (?) ja russa eli venàlàinen (=miesten petkuttaja,hih), eh...Mainitsin kyllà principessan sitten heti tuon videon nàhtyàni ja tànààn olenkin ollut taas ihania nimià tàynnà, tais toimia, hih|


Puhun ihan tyhmàsti tuossa videossa, mutta àlkàà antako sen hàirità. Myòs tuo etuhampaani hàiritsee tooooosi paljon. Leikin aikoinani Benjaminin kanssa ja yht'àkkià hàn pamautti pàànsà minun hampaaseeni ja se sitten muuttui mustaksi, eh. Onneksi se on nyt korjattu ja etuhampaani ovat taas valkoiset :D


Ravintolassa syòdààn yleensà kalaa ja merenelàvià. Salernon alueella niiden kokkaaminen osataan. Minà kuitenkin otin lihaa, mikà oli kuultavissa myòs videossa, jos Italiaa ymmàrtàà.


Tuossa kuva linnan sisàltà. Tuosta tuli juuri tavoitepainokuvani....Hiljalleen sità kohti menossa, mutta piiiiiiitkà on vielà matka, eh.

Iiiiiiiihana naistenpàivà oli tuolloin, tàynnà romantiikkaa. Oli se ihana nytkin, vaikka kovin arkiseksi jàikin. Mutta silloinhan elàmàssà on kaikki hyvin, kun voi sanoa ettà arki on ihanaa, eix vaa?  ;)


11 kommenttia:

Wanha kirjoitti...

Harmi, että naistenpäivä ei mennyt ihan putkeen, mutta onpa ainakin muistoja takataskussa ja kun arki on ihanaa niin tuskin tuo kamalan suuri menetys oli :) Benjami muuten tarkoittaa "nuorin lapsi" katalaaniksi. Tiedätkö onko sillä jokin merkitys italiaksi?

Noora kirjoitti...

Oo vaan onnellinen jos arki on ihanaa, te ehditte nauttia vielä monet naistenpäivät... Tai siirtää naistenpäivän joka päivälle ;) Mimosat tuoksuvat ihanilta. Ne tuotavat minulle aina muistoja mieleen.

Onks napolilaiset sotkuisia vai? Vai siis mistä se lempinimi johtuu? Se kyllä selittäisi paljon ;)))

-S- kirjoitti...

Noora: Joo eihàn se naistenpàivà pelkàstààn naistenpàivànà tarvitse olla :D
Napoli on jo itsessààn "casino". Minulta lòytyi aikoinaan samanlainen sotkuòàjà sànkyni vierestà. (Nyt ei enàà, kun ei pinnasàngyn takia ole tilaa, mikà on kyllà ihan hyvà juttu :D ). Lisàksi koko kaupunki on kaoottinen....vàhàn niinku minà joskus kun olen disorditata tai muuta vastaavaa....se on sellainen meidàn vàlinen vitsi, ettà olen napoletana, enkà suinkaan Suomalainen ;)

Kenza: Juu, eipà tuo haitannut, vaikka naistenpàivà ei ihan nappiin mennytkààn. Tuli hyvà olo, kun sitten Thomas rauhottui, joten kaikki hyvin.
Joo Italiaksi tarkoittaa samaa...tietààkseni myòs espanjaksi, mutta ei sità ainakaan Italiassa kovin usein kuule kàytettàvàn.

Anonyymi kirjoitti...

Olet niin viehkeä tuossa videonpätkässä, S, ja hyvin rakastuneen näköinen! :)
Ja Maiori on mukavan näköistä seutua. ;)

Hyvää naisten päivää kaikille naisille, ja miksei miehillekin, vaikka näin vähän jälkikäteenkin!

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Outi: Joo rakastunut olin, tuolloinkin :D

Susanna kirjoitti...

Ihana video :)
Myohastyneet naistenpaivaonnittelut!

piccolina kirjoitti...

Ihana paikka - aikamoinen maisema:) Ja olen kyllà samaa mieltà - kun arki on kunnossa, niin silloin on kaikki kunnossa!

-S- kirjoitti...

Susa: Kiitos samoin :D

Piccolina: Costieralla maisemat ovat aina mahtavat :D

Miltsu kirjoitti...

Voi kun söpöä toi teidän italian puhuminen :) Ihan kuin elokuvissa.

MaaMaa kirjoitti...

Jostain syystä tämä postaus on jäänyt multa lukematta aikasemmin ...? Upea linna ja mukavan näköinen ravintola! Varmasti hyvää ruokaakin :) Ja tuo video oli kiva. Oonko jo aikasemmin kysynyt, miten olet oppinut Italiaa? Ihan vaan puhumalla ja itsekseen oppimalla vai ootko ollut jollain kurssilla? tai opiskelitko jo koulussa?
Haliterkut!

-S- kirjoitti...

Mila: Elokuvissa, pah! Hehe...

MaaMaa: No ei se mitààn. Kiva kun tulit nyt kuitenkin :D
Mà en muista ruoasta mitààn. Muistan vain paikan, eh.
En ole opiskellut Italiaa. Opin sen kun olin au-pairina Ligurian rannalla ja siellà ei KUKAAN puhunut englantia. Olen yrittànyt sitten jàlkikàteen vàhàn katsastaa kielioppia, mutta en ole lukuihmisià, eh.
Haleja :D