keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Ei täälläkään ihan aina hurjastella...

Kuka määrää tahdin? Meilläpäin ne on lampaat. Lampaat päättävät minkälaista vauhtia kaduilla ajellaan. Olin odottamassa B:tä hoidosta, mutta ohi menikin tuollainen ruuhka...Otin muutaman askeleen taaksepäin. Mietin pitäisikö myös portti sulkea vai pysyvätkö he suunnassaan. En sulkenut ovea, koska bussi oli tulossa hitaasti hitaasti lampaiden perässä. Hyvin osasivat jatkaa matkaansa minusta välittämättä. Nappasin B:n kotiin ja suljin portin. Nämä kuvat ovat siis meidän pihasta.


Poikkeuksellisesti lampaat pysähtyivät tuohon edessämme olevalle nurmikolle syömään.

Siinä oli sitten B:llä ihmettelemistä. Koko illan hän oli parvekkeella tarkkailemassa tilannetta.


Vuorillakin on vielä vähän lunta jäljellä :D

14 kommenttia:

Susadim kirjoitti...

Päästä yksi määmää portista sisään, niin siinähän sulla on käsityöaineksia ( samoin jotain ruokapöytään..) :D Huomasin vasta sun Jussi-pussin, yritänpä minäkin sellaista väkertää, näytti kivalta.

Rita A kirjoitti...

Lampaat kivoja ja rauhoittavia. Meikätytöllä ollut tänään liian kiire... haluan laskea lampaita :)

Quanto me piace questa musica! - Ohhoh, nyt se alkaa toimia kehtolauluna. *Haukottelee*

MaaMaa kirjoitti...

Hihhihi! Lampaat on huvittavia kun ne on tommosia aika yksinkertaisia; mennä mojottavat ja sitten seisoo jauhaen ruohoo.

Irlannissa lampaita on varmasti tuplasti enemmän kuin ihmisiä, pikkuteillä tuola maalla ja vuoristossa pitää aina olla varautunut siihen, että mutkan takana on lammaslauma :)

-S- kirjoitti...

Susadim, en mä tuollaisista lankaa halua..taikka ruokaa....mä haluan vain sen kauniin värisen pienen lankakerän....ja hyvää lihaa....miettimättä sen enempää, että se on lamamasta :D Tuo viini-jussin teko ei ole edes vaikea, joten kokeile ihmeessä. Siinä on vain perus silmukoita, eli ihan iiiiizi biiiizi. Kerro sit kuinka meni :D

Rita, una pecora, due pecore, tre pecore, quattro pecore....sogni d'oro bella.

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Ehdit tässä välissä jo kommentoimaan :-o Hyvin ovat yksinkertaisia otuksia nuo lampaat juu. Italiassa onkin sananlasku "Meglio un giorno da leone che cento da pecora" eli parempi yksi päivä leijonana kun sata(päivää) lampaana...eh, olipas hieno käännös ;)Mutta, I'm sure you got the point :)

Jaana kirjoitti...

Oi, mitkä maisemat teiltä on!

Täällä kylissä tahdin määräävät lehmät. Kun niitä kuljetetaan kotoa laitumelle ja takaisin, voi isokin tie olla jumissa ja autot pujottelevat kantturoiden välissä. Pari kertaa ollaan satuttu kohdalle juuri tuohon aikaan. Oli hieman jopa pelottavaa pienen Corsan kyydissä kun kymmenet lehmät löntystivät ihan vieressä.. lampaat ovat niihin verrattuna pieniä ja söpöjä ;)

-S- kirjoitti...

Jaana: Juu minäkin aina jaksan ihailla näitä maisemia. Vuoria jokapuolella! Lampaat ovat pieniä ja söpöjä ja HAISEVIA, hihih! Lehmiä on täälläkin, mutta ei ihan tässä meidän kylässä silti, onneksi :D Niitä kyllä pelkäisin ihan kamalasti, kun jo lampaatkin saa perääntymään....voin kuvitella olosi siellä keskellä lehmiä, eh :-s

Anonyymi kirjoitti...

Hihi, jotenkin rauhoittavaa ;)

Marja-Leena kirjoitti...

Eksoottisen ja romanttisen näköisiä eläimiä ja maisemia. Lapissa tiellä voi olla lampaita tai poroja, muualla Suomessa harvemmin mitään eläimiä tiellä, onneksi.

-S- kirjoitti...

Hannelen paratiisi: Minulle rauhoittavaksi muuttuu siinä vaiheessa, kun en ole liian lähellä, hih ;)

Marja-Leena: Tuossa hetkessä maailma ympärillä on hetken pysähtynyt johonkin vuosikymmenien taakse. Hassua, kun näkee vanhan vanhan paapan paimentamassa noita lampaita...Vanhanaikaisen tunnelman pilaa vain autot (onneksi suht harvassa), jotka yrittävät pujotella lampaiden välistä, heh :D

Susadim kirjoitti...

Mistäs arvasitkin, että mulle tarvii olla hyyyyyyvin simppeleitä neulomis -ja virkkaus ohjeita ennen kuin onnistuu ja tulee valmistakin :D Kerron kyllä suureen ääneen, jos saan yhtä sievän Jussin aikaiseksi.

Italialainen musiikki kuulostaa kyllä todella hyvälle :)

-S- kirjoitti...

Susadim: Heh, en mä sitä noin ajatellut. Noh, mun blogissa kaikki on helppoja, koska musta ei ole kyllä mihkään mahottomiin koukeroihin. Jokaikinen työ on mullekin jo suuren suuri saavutus :D

Anonyymi kirjoitti...

Moi :)
Onpas teillä ollu ihmeteltävää :)
Täällä tällä hetkellä -10 astetta ja lunta on pyryttänyt aamusta asti. Kuulemma lumisade jatkuu 2 päivää :( 30 cm lunta maassa. :)

*haleja*

-syrra-

-S- kirjoitti...

Moikka sis, Ihanaa kun siellä on lunta, täällä vain sataa vettä. -10...noh, sehän on ihan siedettävä, ku broidi ilmotteli että sielläpäin on -27!!! grrrr.....Paljon haleja sinne :D