torstai 8. tammikuuta 2009

Puita puita puita...TULTA :D


Rekka toi meille paljon paljon paljon paljon paljon puunhalkoja. Kokonaista kaksi rekallista. Noh, ne kipattiin sitten tuohon autotallin eteen. Minä ajattelin hieman hyötyliikuntamielessäkin laittaa puut järjestykseen autotalliin.

Voi hitsi mikä työ!!! Tuossa on monen tunnin aherrus....ehkä noin kahdeksannes työstä on nyt tehty, jeee. Nyt selkä kipee, aaaargh!

Siinä oli sitten tuo hyvät elämäntavat osuus ja nyt sitten iltasyömingeihin. Eh, tein köyhiäritareita seuraavalla ohjeella:
KÖYHÄT RITARIT

8 viipaletta kuivahtanutta ranskanleipää (tai pullaa)


LIEMI:


2 dl maitoa
1 muna
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa

3-4 rlk voita paistamiseen

Päälle mansikkahilloa (ja kermavaaahtoa)

1. Sekoita kulhossa maito, muna jauhot ja mausteet.
2. Kasta leipäviipaleet maitoliemeen ja paista pannulla kuumennetussa voissa molemmin puolin kullanruskeaksi.3. Nosta leivät vadille. Levitä päälle hilloa (ja kermaa)


Hyvää oli pitkästä aikaa ja en anna yhden "ritarin" pilata hyvin alkanutta elämäntapamuutosta.


Nyt painun olohuoneen puolelle katselemaan elokuvaa ja nauttimaan siitä minkä vuoksi tänään olen niin hurjasti raatanut.Mikäs sen ihanampaa kuin takkatuli olohuoneessa :)2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Hei - tässä yksi iskältä opittu vinkki puupinon kasaamiseen: lado reunimmaiset puut hieman eri tavalla. Vuorottele kerroksia, ensin lado yksi kerros noin kuin onkin, ja sitten toinen kerros, jossa puut ovat "vaakasuunnassa", jotta saat ruudukon reunaan, niin pino ei kaadu niin helposti. Hankala selittää, toivottavasti ymmärsit mitä meinasin, eli vuorotellen puita päällekkäin "vaaka- ja pystysuunnassa ylhäältä pinon päältä alas katsottuna" :)

Oi ja pitääpä tehdäkin itse köyhiä ritareita, kaipailinkin jotain suomalaista ruokaa... :)

-S- kirjoitti...

Hei annnim, voi hitsi, en ole tuollaisesta latomistyylistä kuullutkaan. Mietinkin tässä jos voisin jatkaa nyt sitten toisessa suunnassa, mutta mun on tosi vaikea kuvitella, että pysyisin laittaa siihen yhtäkkiä puun poikittain. Ovat nimittäin niin erikokoisia. Latomistyylissäni kyllä koitin laittaa oikeaan reunaan hieman pienempiä ja vasemmalle isompia...ja isoista isoimmat ovat tietenkin pohjalla. Mutta kiitos vinkistä, jos kasa jossain vaiheessa hajoaa niin muistan kyllä neuvosi :D