maanantai 12. tammikuuta 2009

Käsitöitä

Olen tainnut mainita tämän blogin yhdeksi kategoriaksi myös käsityöt. Olen tällä hetkellä tekemässä yhtä huivia, mikä ei näytä kovin lupaavalta ja tämän vuoksi ehkä innostuskin sen tekemiseen on aika matalalla eli hitaasti valmistuu. Mutta en ole vielä paljastanut joulutekosiani, eli tässä ne nyt sitten tulee.Viini-Jussi oli aika kiva juttu jonka netistä löysin, joten niitä tuli tehtyä. Ohje löytyy Ullasta täältä.

Tein parit ballerinat samaan tyyliin kuin aikaisemmatkin ballerinat, eli nämä. Ohje perustuu tähän myös Ullassa olleeseen ohjeeseen, jotka tosin ovat huovutetut ballerinat eli ilman huovutusta nuo silmukoiden määrät ovat huomattavasti pienemmät, mutta helppo oli kuitenkin omaa jalkaa apuna käyttäen katsoa se oikea pituus. Täällä varsinkin tuo malli on aivan ykkönen -ei kuuma perus villasukka, vaan tuollaiset mukavat jalkapohjien lämmittäjät :D

Suosittelen miettimään pariin otteeseen haluaako noita paljetteja laittaa, sillä tuo viimeistely kesti huomattavasti odotettua kauemmin.


Sitten onkin vuorossa tämä ihana patalappu. Tämänkin olen tehnyt jo kertaalleen, tosin hieman pienempänä. Edellinen löytyy täältä. Ohje löytyy harmaa villasukka -blogista täältä ja on kiva nopealle virkkaajalle. Patalapusta tuli kaksinkertaisella langalla myös sopivan paksu eli keittiön kuumien pannujen kanssa oiva apuväline.


Sitten mennäänkin näihin hellyyttäviin nalleihin, hihihih! Molemmat nallukat on tehty samalla ohjeella. Ohje oli erittäin helppo ja yksinkertainen. Nallet on tehty kahdesta samanlaisesta palasta, jotka on sitten vain laitettu yhteen. Ohje löytyy Suuri Käsityölehti marras-joulukuu 2008 numerosta ja laitanpa sen tähän sivun loppuun vielä itselleni ylöskin suoraan kopioituna ja tietty teidänkin nähtäväksi, jos joku vaikka innostuisi....ystävänpäiväkin alkaa jo lähestyä ;)
NALLE


Nallen korkeus: 16cm
Nalle neulotaan kahtena samanlaisena kappaleena.


Aloita toisesta jalasta: Luo ohuemmille puikoille 8s ja neulo ainaoikeaa 13krs, katkaise lanka ja jätä s:t odottamaan. Tee toinen samanlainen kappale. Ota sitten molemmat s:t samalle puikolle ja jatka näillä 16 s:lla ainaoikeaa. Kun olet neulonut 7 krs, lisää molempiin reunoihin käsiä varten 6s. Neulo näillä 28 s:lla ainaoikeaa 6 krs ja päätä sitten molemmissa reunoissa 8s. Jatka lopuilla 12 s:lla päätä varten ainaoikeaa ensin 3 krs. Lisää sitten molempiin reunoihin korvia varten 1 s joka 2 krs 2 kertaa ja joka 4 krs 2 kertaa = 20 s. Neulo 2 krs ja kavenna sitten 1 s molemmissa reunoissa joka krs 2 kertaa = 16 s. Päätä s:t kerralla. Tee toinen samanlainen kappale.

Jalkapohjat: Luo ohuemmille puikoille 2 s keltaisella ja neulo ainaoikeaa. Lisää samalla molemmissa reunoissa 1 s joka krs 2 kertaa = 6 s. Neulo 4 krs ja kavenna sitten molemmissa reunoissa 1 s joka krs 2 kertaa. Päätä loput 2 s kerralla. Tee samanlainen toinen kappale. (Nyt muistinkin, että ei nuo kaksi nallea ihan samanlaiset olekaan sillä tuohon tummempaan nalleen unohdin tehdä nämä jalkapohjat kokonaan, hihihih. Anyways, nätti tuli ilmankin)

Viimeistely: Kiinnitä taka- ja etukappaleet toisiinsa, jätä alareunat auki. Täytä nalle vanulla ja ompele päähän korvien poikkisaumat. Kiinnitä jalkapohjat paikoilleen. Ompele mustalla langalla silmät, kuononpää ja suu laaka-sekä varsipistoin. (Itselläni ei ole tietoakaan mikä on laaka- tai varsipistoin, joten tein vain jotain jotta haluttu kuvio saadaan aikaiseksi :D ) Solmi lopuksi rusetti kaulaan.
Tämä nallukka jäikin sitten meille, kun annoin sen tesorolleni yhdeksi lahjaksi :)


ps. Kaikki viime vuoden käsityöt löytyy tunnisteesta Valmiit Käsityöt 2008. Niitä on kerääntynyt vasta vähän, kun innostuin käsitöistä vasta pari kuukautta sitten. Ehkäpä tälle vuodelle kerääntyy hieman enemmän, EHKÄ!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olet sä kyllä taitava! Upeita! :) -K

-S- kirjoitti...

Heh, tänks K. Jotain sähellän aina sillon tällön ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tuttuja juttuja oli kuvissa. ;)

Kiitos muru! :)