tiistai 11. toukokuuta 2010

Sorgenti di acque minerali

Aitienpàivà viikonloppu oli ja meni. En saanut nukkua pitkààn sillà Thomas heràtteli tuttuun tapaan siinà kuuden maissa. Tein itse itselleni kakun joka toisaalta ei ollut kovin mieleeni, koska se sisàlsi kahvia.


Kakkukokeilu oli iltasanomien yksi suosikki àitienpàivàresepteiksi. En onnistu sità enàà lòytàmààn, mutta onneksi kopioin reseptin myòs paperille, joten saan sen nyt tànnekin kopioitua. Blogini reseptikirja siis laajenee, jee jee!


SUKLAAKAKKU


Pohja:
300 g kaurakeksejà
100 g sulatettua voita

Tàyte:
4 liivatelehteà
1 dl kuumaa kahvia
400 g tummaa suklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa

Koristeluun kaakaojauhetta, mansikoita tms. Itse laitoin valkosuklaa paloja.

Pohja:
1. Murusta keksit ja lisàà sulatettu voi.
2. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele keksiseos pohjaksi.

Tàyte:
1. Liota liivatteet kylmàssà vedessà n. 5min. Liuota ne sen jàlkeen kuumaan kahviin.
2. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa.3. Lisàà liivatekahvi, sokerit ja viimeisenà vaahdotettu kerma.


4. Kaada vuokaan ja anna jàhmettyà jààkaapissa vàhintààn 5h, mielellààn seuraavaan pàivààn.


5. Koristele


Kakku on varmasti hyvàà makean ja kahvin ystàville. Voisin harkita uudelleen tekemistà ilman kahvia niin on varmastin minunkin mieleen :D Meni kyllà aika paljon suklaata ja juustoa, ettà voipi olla ettà jài vain yhden kerran kokeiluksi.

Nonna tuli meille àitienpàivàn kunniaksi syòmààn. Yleensàhàn me menemme aina heille, mutta nyt toisinpàin.Aikamoinen sattuma, kun laitoin talouspapereita pòydàlle niin niissà olikin viesti


Cuore di Mamma


Ei ole montaakaan viikkoa, kun Piccolina blogissaan mainitsi talouspaperista joissa oli horoskooppimerkkien yhteensopivuustekstejà.  Kerroin, ettà en ole moista ennen nàhnyt ja siità menikin sitten pari pàivàà niin meillà oli talouspapereita joissa oli drinkki reseptejà. 
Horoskoopit seurasivat heti drinksuohjeiden jàlkeen.Ne olivat kyllà aika àrsyttàvià, kun aina piti lukee mitkà horoskoopit oli kyseessà ennen ku kàytti paperin. Sitten aloin urkkimaan Ginoakin ja mità sen papereissa luki ja hieman àràhtelinkin, ettà miksi hàn ei niità lue tekstià ennen kuin kàyttàà paperin. Onneksi jàrki sitten kuitenkin palasti hiljalleen ja tajusin ettà taidan olla aika idiootti. Onneksi se rulla loppui suht nopeasti ja selvittiin ilmiriidoilta ;)


Ruoan jàlkeen pààstiin vàhàn moottoripyòràilemààn.
Gino vei minut tàhàn meidàn vieruskylààn. Olen siellàkin ollut vaikka kuinka usein, mutta ei minulla ollut tietoakaan, ettà siellà on juomakelpoisia mineraalilàhteità. Kàvimme hieman hòrppimàssà làhdevettà, mikà oli hieman frizzante eli hapollista. Olen tàhàn asti juonut ainoastaan làhdevettà joka on sità ihan tavallista. Oli outo tunne juoda kivennàisvettà tuolla tavalla.


Haju oli aivan kamala. Vanhalle kananmunalle haisi ja tuo hajuhan tietenkin etoi ihan kiitettàvàsti, ettà myòskààn tuo vesi ei sitten ollut niin minun makuun, yòk! 

Paikka oli silti kiva joen varressa ja siellà myytiin myòs juustoja ja mausteita. Hajusta huolimatta noista làhteistà ihmiset tulevat kanistereittain hakemaan tuota kyseistà vettà, koska sillà on todettu olevan monia terveydellisià vaikuta. Mm. edistàà ruoansulatusta ja tekee hyvàà iholle ja hiuksille. Minulle riitti silti tuo yksi kerteitta. Tiedàn nyt ettà tuollainenkin paikka lòytyy, mutta en taida uudelleen kyseistà vettà juoda, vaikka kuinka olisi terveellistà.


Moottoripyòràajelu jatkui vielà hetken ja minà siellà takapenkillà tein àllòttàvià kanamuna ròyhtàsyjà, hehe. Kaipa se vesi siis toimii, mutta silti, Yòk!

ps. Olisin ehkà voinut jàttàà viimeiset pari lausetta kirjoittamatta, heeeh!

12 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Yägh, tuollainen vesi on kamalaa, täälläkin on sellaisia lähteitä. Mäkään en pidä kahvin mausta kakussa, vaikka kahvista tykkäänkin.

-S- kirjoitti...

Allu: Ai siellàkin on niità, eh.
Minà taas en tykkàà kahvista, mutta joissakin kakuissa pidàn siità. Esimerkiksi mokkaruudut on tosi hyvià, kun taas tàmà kakku oli ehkà liian kahvin makuista.

Outi C. kirjoitti...

Herkullisen näköinen kakku! Roomassa on joka paikassa lähteitä joista kaikki juovat ja ottavat pulloon vettä, ja siellä se maistuu ihan hyvältä. Kätevää kun ei tarvitse olla koko ajan ostamassa juotavaa.

-S- kirjoitti...

Outi: Joo tààllàkin on noita normilàhteità, joissa on hyvàà vettà.
Tuo paikka oli vain tuollainen erikoinen, missà se vesi oli hiilihapollista :D

Jael kirjoitti...

Herkullisen näköinen kakku! Rikkipitoinen vesi kyllä haiseekin kamalan pahalle,mutta on kuulemma terveellistä.Täällä pohjoisessa on sellaisia altaita jossa sitä rikkipitoista vettä.

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

Sinä se vain jatkat kiusaamistani noilla kakkuohjeilla, hyi hyi. Tai siis oikeasti slurps... Meillä on tuollaisia sulfaattilähteitä Tolfan kakkosasunnon tienoilla, jossa on vulkaanista maaperää. Niin siis se sulfaatti nimenomaan siinä haisee. Kovin kauan ei vissiin saisi oleskellakaan niillä alueilla, koska pidemmän päälle ne sulfaattihöyryt ei vissiin tee oikein hyvää, ainakin näin luki jossain opaskirjassa. Mutta on kyllä jänskä, että saa tuollaista hiilihapollistakin vettä lähteestä eikä vain sitä lisciaa. Niin ja me riidellään aina bacioista, kun mies syö sen suklaan ja heittää paperin pois lukematta viestiä. Mä meen suunnilleen onkimaan ne paperit sitten roskiksesta, hahaha.

-S- kirjoitti...

Yaelian: Joo tàssà samaisessa kylàssà tàssà vieressà on myòs paljon noita sulfa-altaita, eli siis rikkialtaita tai sulfaattialtaita vai miksi niità nyt voisi suomeksi sanoa. Olen postannutkin niistà joskus viime kesànà, heh...who remembers?!?!

Vera: Ai ei lue bacion sanomaa?????????Tyhmàà....Sano sille et ei se suklaa siinà maksa vaan se sanoma, hih! Màki varmaan onkisin niità papereita sielt roskiksesta, hih!

Ai ei saa olla làhellà? No mites sit noissa sulfaattialtaissa? Onx se niissà sit niin lievàà et ei haittaa kokopàivàn lilluttelut?

Maijamaija kirjoitti...

Hei muru!

Mä käväisin taas lukemassa sun kuulumiset...en oo ehtiny meseen ton rempan takia...on iso ikävä!!!! Tehdään treffit taas joku ilta, jookos kookos? :)

Chilessä ja Islannissa oli niitä kuumia lähteitä, joissa haisi kans mädälle kananmunalle...aika iljettävä haju joten en ihmettele ettei se vesi maistunut... :D

Pushal, tää menee eilen tulleen kaapiston kimppuun! :D

-S- kirjoitti...

Maijamaijajaija:Hei kulta! Olis tosi siistii jos pààstàis taas jubaileen mesen kautta. Olen tààl làhes joka ilta kuitenkin eli kunhan itse ilmaannut paikalle niin eikòhàn me tòrmàtà. Soittaminen onnistuu jos menen toiseen huoneeseen ettei pikkunen heràà. Ai Chilessàkin oli noita...ei altaissa mitààn, mutta tuo juomakelpoinen vesi oli aika outo.
Joo se on hyvà ku oot kaapin kimpussa sinàkin...se vaan on niin, ettà ne miehet luulee osaavansa, mutta ei ilman naista kuitenkaan.... ;)
Iso hali

MaaMaa kirjoitti...

Hyi, en tiennyt että tuollaista sulfaattivettä, vaikka ois kuinka kivennäispitoista, voi juoda! :D Joka päivä oppii jotain uutta :)

Mahtava kuva Thomasista, kun pitää sormia tollain peace!-asennossa tutin ympärillä!! :)

Haliterkut <3

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Joo oli mullekin ihan uus juttu vaikka tàs vieres asutaan, heh.
Ai sulle se oli peace asento. Mulle se oli ròòkin kàdessà pito ote....ymmàrrettàvàà, ettà en halunnut kommentoida kuvaa mitenkààn. Halusin sen siihen silti laittaa, kun kerrankin oli tutti suussa. Ei se sità imenyt, mutta kàsien ansiosta pysyi silti suussa, jee jee. Haleja Pariisiin :D :D :D

Maijamaija kirjoitti...

No, jos totta puhutaan niin ei siitä kaappien laitosta olis tullu mitään jos mä en olis ollu laittamas...murulla on vähän ADD (tarkkaavaisuushäiriö ;) joskus...kaikki muu on yhtäkkiä kiinnostavampaa kuin se mitä pitäis tehdä...krhm. :)