lauantai 15. toukokuuta 2010

Google Analytics

Voi ei. Minà olin ajatellut, ettà pian saan ilmoittaa omasta ensimmàisestà arvonnasta 20 000 kàvijàn kunniaksi. Sitten kàvikin niin ikàvàsti, ettà minun laskurini simahti. En tiedà kuinka tuollainen edes sallitaan, mutta minun laskurissani lukee nyt vain "please replace"!!! Siis voi hòh!!!!!!!! Ottaa pààhàn! Noh, minàhàn riipleisasin sen ja nyt 14.05.2010 on uudet lukemat uudessa laskurissa alkaneet pyòrimààn (nàkyy tietenkin tuolla sivubarrassa oikealla) ☺

Olen tàssà jo kuukausien ajan kàyttànyt myòs Google Analytics ohjelmaa, jonka bongasin kaimaltani LA VIDA LOCA-blogista Analytics ohjelmalla saa selville aika mielenkiintoisia asioita. En kyllà osaa kàyttàà sità vielà kovin monipuolisesti, mutta minulle se riittàà erinomaisesti. Mm seuraavia asioita huvikseni sieltà katselen.

Kàvijàmààràt taulukkona. Pystyn valitsemaan itse aikavàlin jota haluan verrata. Tuossa alla pari esimerkkià taulukoista.
Kyllà huomaa koska olen postauksen tehnyt, kun kàvijàmààrà nousee piikkinà ja laskee sitten hiljalleen, kunnes taas nousee.

Nàen myòs sivuillani kulutetun keskiajan ja siitàkin sai erinàisia taulukoita.Reilu minuutti - vajaa kaksi minuuttia on ollut se keskimààràinen aika sivuillani. Voi siis pààtellà, ettà aika nopeastihan nuo mun jutut on luettu :D


Myòs tuollainen taulukko on saatavilla, mistà nàen minkàlaisilta sivuilta blogiini lòydetààn.


Hakukone osiota tarkemmin katsottuna pystyin lukemaan, ettà haulla maalaisleipà on blogiini tullut reilu 70 kàvijàà.  Myòs muut kokkailut ovat olleet suosiossa esimerkiksi sàmpylàreseptià, helppoa tàytekakkua, omenapiirakkaa jne on haettu useaan otteeseen. TvKaista ilmaiseksi, google maps ja muut pikku informatiiviset jutut pilkahtavat listallani myòs. Italiaan liittyvàt asiat ovat tietenkin usein esillà, mutta on blogiini lòydetty myòs hieman hauskemmilla hauilla. Tàllaisia on ollut mm. batman puku, italialainen kàsimerkki en ymmàrrà tai vaikkapa alasti sairaalassa., hihih!

Samaiselta sivulta nàen myòs kuinka kauan kukin on sivulla kàynyt. Google haulla kangaspallo+kaava on erehtynyt sivuilleni reiluksi neljàksi minuutiksi. Tiedà nyt sitten mità hànkin on hakenut, tuskin lòytànyt ihan sità mità etsi, mutta ilmeisesti jotakin kiinnostavaa, koska ei kuitenkaan poistunut sivuiltani vàlittòmàsti :)

Liikennelàhteissà huomaan, ettà blogger, blogilista ja google organic (?) ovat ne suosituimmat tavat tulla sivuilleni. Hauska yllàtys oli, ettà maamaa maailmalla sivuilta tulee myòs paljon lukijoita....ellei sitten MaaMaa itse tule piipahtamaan monta kertaa pàivàssà, hihih. Vitsi vitsi!

Tàssà nyt siis muutama juttu mità itse uteliaana mutta kuitenkin ihan vain huvikseni tuosta analytics ohjelmasta aina silloin tàllòin seuraiilen. Olen myòs huomannut, ettà kàvijàmààrà on ollut paaaljon suurempi analytics ohjelman mukaan, kuin sen laskurin mukaan joka lopulta nyt sitten pimahti. Toivottavasti tuo uusi laskuri antaa nyt hieman realistisempaa kuvaa :D

Jos joku muukin haluaa kokeilla tuota google analyticsià niin ei muuta kun àkkià asentamaan se tààltà.


12 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mun tulijalaskurini hävisi itsestään noin vaan,enkä ollut pitkään aikaan sitä tsekannut,joten nyt ei aavistustakaan miten monta on appelsiinipuun alla käynyt....

Outi C. kirjoitti...

Onpa mielenkiintoista tietoa tarjolla siellä Google Analyticsissa, enpä tiennytkään. Minä ainakin piipahtelen sivuillasi joskus useammankin kerran päivässä, ihan vaan katsomassa oletko laittanut mitään uusia postauksia tai mitä muut ovat kommentoineet.

-S- kirjoitti...

Yaelian: Ai sul on kàynyt niin, voi inhottavaa. Mà oon nyt alkanut pelkààmààn, et mità jos yhtàkkii tàà blogi vaan ottaa ja katoaa ja siinà menis sit kaikki....

Outi: Heh, en mà niin tarkasti nàe, ettà tietàisin sinun kàyneen ja kuinka monesti pàivàssà, mutta oli siellà esimerkiksi maailmankartta, jossa nàkyi mistà maista on kuinkakin monta kàvijàà. Se oli kiva :D
Sà oot koukussa jos kàyt monesti pàivàssà ;) Ihana silti kuulla. Kiitos :D

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

Joku muukin, oliko Miia Italia-Suomi-Italiasta valitti, että laskuri alkoi "dare numeri" yhtäkkiä. Mulla on sama laskuri kuin sulla toi uusi, toivottavasti se ei katoa itsestään. Hauskoja tietoja, minä nyt olen ihan noviisi tässä bloggailussa, mutta niin kaaaauuuheeeaan utelias, että voisin koklata tuota samaa ohjelmaa. Oli hauska lukea, mistä päin sinun blogiisi tullaan, tee aina silloin tällöin samanlaista tilanneraporttia!!!

Outi C. kirjoitti...

Juu, koukussa ollaan! ;) Toisaalta vietän koko päivän tietokoneen ääressä töitä tehden, joten poikkean lempisaiteillani aika usein. Blogit vie kivasti ajatukset pois työasioista, ja toisten ulkosuomalaisten elämää on mielenkiintoista seurata.

-S- kirjoitti...

Vera A: No nàkòjààn nyt aika monille tuntuu kàyneen noin. Myòs Yaelian sanoi samaa. Minà pidàn omaa vanhaa laskuria tuossa vielà, jos se vaikka palaisi jostain ihmeen kautta. Ensin se katosi, sitten siihen tuli tuo teksti replace, tiedà joskos vielàkin muuttuisi niin ettà numerot palaa. Koita ihmeessà tuota ohjelmaa...se on ihan hauska. Se on ilmeisesti tarkoitettu ihan ammattikàyttòòn, mutta sopii hyvin myòs meille uteliaille ei niin ammattilaisille, hih! Katsotaan joskos tilanneraporttia joskus tulee. Ainakin nuo ensimmàiset hakukoneet ovat mulla niin suosittuja ettà pitàis kyllà ihme tapahtua jos ne siità jonnekin suuntaan muutuisi.

Outi: Ihanaa kuulla ettà kuulun lemppareihisi ja pieneksi paussiksi siinà tyòn ohella :D

MaaMaa kirjoitti...

Mun laskuri taitaa olla ihan bloggerin oma; mikä toi sun alkuperäinen oli? Inhottavaa, jos laskuri lopettaa toimimisen! Mustakin on ollut kiva katsella millaisilla hakusanoilla esim googlesta on sivuilleni päädytty ja mistä blogista referoidaan mun blogiin :)
Itse tulen omasta blogista aina sun blogiin, mutta vaikka usein kurkinkin niin en sentään monta kertaa päivässä ;) -- aina kun näen, että sulla on uusi postaus niin tulen viivana!

Toivottavasti vanha laskurisi herää uudelleen eloon ja päästään 20000 vierailijan arvontaan! :)

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Vai on bloggerilla ihan omakin laskuri, enpàs tiennyt. Kàytàtkò sinàkin tuota google analyticsià vai onko jokin toinenkin vastaava ohjelma olemassa?
Hehe, ja mà ku luulin ettà moooonta kertaa pàivàssà tulisit moikkamaan, heh..no ei.
Olen miettinyt ettà jos pitàisin 25 000 vieraan arvonnan tai 30 000 vieraan arvonnan, eli kun tuo uusi laskuri on 5000 tai 10 000...katsotaan...en ole vielà pààttànyt. Haluaisin kuitenkin jonkin arvonnan pitàà, kun en ole vielà koskaan pitànyt :D

Anonyymi kirjoitti...

Heippa Ässä!

täällä yksi, joka tulee sivuillesi aina suosikkien kautta. Eli blogisi on sekä työkoneella että kotikoneella suosikeissa ja päivittäin kurkkaan, mitä kivaa olet taas kirjoittanut:-)


Terkuin toinen Ässä eli Sirpa Suomesta

-S- kirjoitti...

Heissuli àssà :D
Ai ettà oikein molemmissa koneissa suosikeissa, wow :D :D :D
Nautihan làmpimistà ilmoista siellà pohjoisessa. Tààllà sataa vettà vaakatasossa!

MaaMaa kirjoitti...

Tsekkasin uudelleen ja mun laskuri onkin "sitemeter.com" -- sielä on aika samanlaiset analyysit kävijöistä, kuin tuo kuvailemasi google analytics :)

Sari kirjoitti...

Heh! Minusta parasta tuossa on se, kun näkee että millä hakusanoilla on blogiin päädytty. Suurin osa hauista on ihan ilmiselviä, mutta voi kuinka hauskaa minulla onkaan ollut kun joku epäonninen on löytänyt blogiini mm. hakusanoilla "kiihotusrengas+video" tai "marokkolaiset pornolehdet". :D !