torstai 22. huhtikuuta 2010

Pannacotta

Tànààn kokeilin taas Italialaista reseptià ja nyt oli vuorossa "keitetty kerma" eli oikealta nimeltàhàn siis pannacotta. En nyt ymmàrrà mità oikein odotin saavuttavani pannacotan vàsààmisellà. Tulisiko itsetehtynà parempaa vai mità, koska en loppujen lopuksi erityisesti pidà pannacotasta. Noh, kokeiltu on nyt jokatapauksessa ja ei se pahaa pannacotan ystàville ole, joten tàssà resepti.

PANNACOTTA




6 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori
½ dl sokeria
3 liivatelehteà
2 rkl appelsiinimehua

1. Kuumenna maito, vaniljasokeri, sitruunankuori ja sokeri kattilassa.


2. Nosta kattila liedeltà kun seos kiehahtaa.
3. Liota liivatelehtia kylmàssà vedessà 5 min.
4. Liuota livatteet lämpimään appelsiinimehuun.
5. Sekoita liivateliuos maidon joukkoon.

6. Jaa seos annosvuokiin ja anna jààhtyà jààkapissa  n. 3 tuntia.


7.Kumoa tarjoilua varten.
8. Koristele halutessasi suklaalla,marjoilla tms.



Benjaminille on tullut nàinà pàivinà aivan julmetusti làksyjà. Monta sivua matikkaa ja vaikka mità. Tànààn kuitenkin làksyjà tuli paljon vàhemmàn ja meille jài aikaa tehdà sitten jotain muutakin. Tein pojan onnelliseksi pelaamalla hieman Bakugania, vaikka en pelistà mitààn ymmàrtànytkààn. Ei ymmàrtànyt kyllà Benzikààn. Taitaa olla hieman vanhemmille tarkoitettu peli. Bakuganit ovat kuitenkin ihan kivoja leluja. Ne ovat palloja, joissa on magneetti. Kun magneetti osuu magneettikorttiin tai muuhun rautaan niin pallo aukeaa ja sieltà tulee esiin joku elàin tai monsteri tai muu vastaava.




Alkuillasta minua alkoi hieman kyllàstyttàmààn kotonaolo, joten làhdimme pyòràilemààn. Tai siis Benjamin pyòràili ja minà lykkàsin vaunuja. Thomas ei ollut kovin innoissaan matkasta...


Mutta veljen pyòràtemppuja katsellessa pikkuisenkin mieli piristyi :D



Kotiin tultuamme aurinko oli jo mennyt alas ja oli aika pimeàà. Benjamin pitelee Thomasta aina silloin tàllòin minua auttaessaan. Hàn pyytàà aina kiirehtimààn. Taitaa kahdeksan kiloa olla aika paljon pojan kàsivoimille, hih! Thomas ei ole tuosta sylistà moksiskaan :D


Kaikenkaikkiaan mukava pàivà. Nyt menen hyvillà mielin nukkumaan, sillà huomenna tapaan yhden uuden suomalaisen tàllà alueella, kivaa :D

 





8 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Musta pannacotta on ihanaa! Kiitos reseptista :))

Rita A kirjoitti...

Izzetehtyä pannacottaa - nostan hattua, ja korkealle! Alan ymmärtää miksi se maksaa niin paljon ravintola Rossossa. Mielelläni söisin useamminkin ellei olisi niin kallista.

Tulisin mielelläni auttamaan B:tä matikan tehtävissä mutta en tajua matikasta mitään :D

-S- kirjoitti...

Susa: Ai onko sità mustaakin....ehehe....olipas tyhmà vitsi, melkein naurattaa :-o
Siis olkkes hyvà vaan reseptistà. Itse lisàisin ehkà vielà vàhàn enemmàn sokeria..tykkààn makeasta :D

Rita: Hehe, joo se ei oikein irronnut vuoasta niin nàyttàà ihan làssàhtàneeltà, mutta maku on silti sama. Jos noin kovasti tykkààt niin tee kuule sinàkin itse. Ei tule kalliiksi! Kantsii vaan valita hieman paremmin tuo vuoka mistà se olisi mahdollista sitten kipata. Sòin kyllà osan myòs lusikoimalla...maku muuttui muka hieman, hihih!
Kyllà mà luulen ettà nàmà addizionet ja sottrazionet onnistuisivat aika hyvin, vaikka ei matikkanero olisikaan, hih!

Anonyymi kirjoitti...

Heh, pannacotta. Pakko kommentoida, kun oltin miehen kanssa ekaa kertaa ulkomaan reissulla ja jälkiruokalistalla oli pannacotta niin hän käänsi sen heti että "ahaa, pannukakkua" :D Noh, ei ihan ollu pannukakkua mitä saatiin, mutta ihan hyvää silti. Nyt aina naureskellaan, kun on pannacottasta kyse :D
t. viestittelijä

Virpi kirjoitti...

Ihan törkyhauska kuva tuo alimmainen :D

-S- kirjoitti...

viestittelijà: Hehe....mahtoi olla yllàtys tuollainen "limainen" pannukakku, hih!

Virpi: Joo vois kuvitella, ettà raukka Thomas. Mutta ei se kyllà kovinkaan kàrsi, vaikka joskus hieman kummastunut ilme saattaakin kasvoilta paistaa, hih!

MaaMaa kirjoitti...

Muakin nauratti vika kuva kun isoveli niin roikottaa pikkuveljeä :D

mä ostin tollaset bakugan pelit toissajouluna veljen pojille ... yritettiin kovasti ymmärtää pelin sääntöjä, mutta oli tosi vaikeaa! Onneksi ne pallot on tosiaan ihan itsessään kivoja leikkikaluja, joten ei mennyt ihan hukkaan :)

NAMI mikä pannakotta resepti! *kuolaa näppikselle*

Hyvää viikkonloppua ♥

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Joo ei tosta pelistà saanut tolkkua. Nyt tulee piirrossarjakin tuosta bakuganista ja siinà ne pelaa tuota pelià...en siltikààn tajunnut, heh!
Hyvàà viikonloppua sinnekin ♥