keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

IKEA ja suomalainen mies :D

No niin. Olisikohan minunkin aika hiljalleen palata postailemaan hieman useammin. Aiti lensi Suomeen eilen ja olemme tààllà paranemaan pàin, joten aika palata arkeen. Kàvimme maanantaina lààkàrissà, jotta Benjamin voi palata takaisin kouluun. Tààllà tarvitaan lààkàrintodistus, jos on koulusta yli viikon poissa tai takaisin ei ole menemistà.

Sairasteluistamme huolimatta pyrimme tekemààn tààllà àitini kanssa myòs jotakin. Kàvimme mm. Ikeassa...Aivan, IKEASSA joka on avattu tàhàn Salernon kupeeseen eli ei tarvitse mennà enàà Napoliin saakka, JEEEEEE!!!!
Enhàn minà sità Ikeaa tàssà niinkààn hehkuta vaan làhinnà svenska shoppia....
....ja niità vaarallisen hyvià Daim karkkeja, hehe!Ikean valikoima on kaikissa Ikeoissa kuulemma sama. Tietenkin esillepano on varmasti hieman vaihtelevaa. Italiassa on paremmin esillà esimerkiksi viinipullotelineitàtai jalkapalloja,


kun taas Suomessa nàkyvàà tilaa saavat vaikkapa tiskiharjat.


Ostettiin àitini kanssa myòs hieman kankaita. Aiti haluaa tehdà verhot ja hàn opetti minulle myòs laukunteon. Laitan siità postauksen, kun olen saanut toisenkin laukun tehtyà. Jotenkin pààssyt kaikki ompeleminen unohtumaan sitten ylàaste kàssàtuntien, eh :-s


Onneksi myòs kangaspuolella, kuten làhes jokapuolella oli lasten leikkipaikkapisteità, joten ei Benjaminkaan kinunut, kun me valitsimme, mittailimme ja leikkelimme kankaita. Joo ja ei ollut muuten vaikeaa, vaikka itse pitikin kankaat leikellà ja hinnoitella.Iltapàivàllà poikkesimme Ikean ravintolassa vielà lihapullilla.


Onneksi poikkesimme sillà lihapullia ja perunamuusiakin mukavampi yllàtys oli se, ettà tapasin uuden suomalaisen joka asustelee nàillà alueilla :D :D :D :D :D

Ravintolan kassapoika kysyi olinko ruotsalainen. Sanoin, ettà melkein eli suomesta. Hàn vastasi siihen iloisesti, ettà ai, no sitten tunnet varmasti M:n?. Noh, en tuntenut. Hàn aivan innostui ja meni hakemaan erààn miehen luokseni. Tàmà Mr M on asunut Italiassa vuoden verran ja juttu alkoi heti luistaa. Ihanaa, olenkin toivonut, ettà "suomiseuramme" tàllà alueella kasvaisi. Vaihdoimme sàhkòposti- ja blogiosotteita. 
Noh, kotiin pààstyàni olikin sitten hieman ikàvàmpi yllàtys. En lòytànyt enàà sità lappua missà M:n tiedot olivat, yhyy! En tajua!!! Olisinko jàttànyt brickalle kun vein astioita vai mità sille oikein sattui. Tilanne on aina vàhàn tàllainen kun Thomas on sylissà jatkuvasti, enkà nàin pysty kunnolla keskittymààn. Noh, ei tuo ole mikààn syy huolimattomuudelleni, mutta nàin siinà nyt valitettavasti vain kàvi. 
Onneksi annoin kuitenkin omat yhteystietoni myòs hànelle. Nyt en siis voi kun toivoa, ettà M laittaisi minulle tànne kommenttia ja nàin saisin yhteystiedot uudelleen. Minà kyllà lupailin puhuessamme, ettà kàyn heti katsomassa ja kommentoimassa blogia, mutta nyt se ei valitettavasti ole mahdollista. Ehkà tàssà pitàà mennà hàntà koipien vàlissà uudelleen Ikeaan kinumaan yhteystiedot uudemman kerran, eh. Niin ja vielà nolompaa, jutustelimme varmasti làhemmàs tunnin, enkà tullut maininneeksi edes etunimeàni, eh...
Idiootti SARI tààllà moi! 

Laitahan M kommenttia tai mailia jos nàet tàmàn.

Myòs muut jos luulevat, ettà ovat ehkà tòrmànneet Etelà-Italiassa asustavaan herraan blogin kautta niin laittakaahan minullekin linkki, kiitos grazie :D


17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Ässä!

Onko sulla tämän M:n oikea nimi tiedossa/Muistissa? jos on, niin koita hakea Facebookista.

Terkuin Sirpa Suomesta

Allu kirjoitti...

Kiva, että olette parempaan päin. Siellähän oli mun tiskiharja ja meidän kellarin viinihyllyt kuvissasi.

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

Toivottavasti connazionale ottaa pian yhteyttä! On aina ihanaa, kun lähistöllä on muita suomalaisia, minullakin on täällä Torinon seudulla yksi supersympaattinen suomalaismamma kaverina! Mikähän tuossa muuten on, ettei aina tule esiteltyä itseään, joskus olen esim. lentsikassa puhunut varmaan 1,5 tuntia jonkun kanssa, josta en tiedä sitten lopulta edes etunimeä! Vaikka juttua riittäisi kuinka ja suorastaan sielunhenkeläiseltä tuntuisi, niin se esittely unohtuu :DDD Varmaan just siksikin, että juttua riittää niin hyvin... ;)

Perheenäiti kirjoitti...

IKEA on tosiaan lähes Suomea :-) ja sieltä ruokapuolelta löytää kaikkea herkkua. Noiden lisäksi me ostamme aina myös pakastettuja lihapullia sen kilon pussin, ne on pojan herkkua ja äidille helppo lämmittää.

Sattuipa hauskasti, että tapasit uuden suomalaisen. Pieneksi kansaksi meitä taitaa olla vähän joka maassa :-D

Jael kirjoitti...

Toivottavasti M nyt lukee tätä blogiasi että saat ne yhteystiedot...
Kiva kuulla että olette jo terveempiä ja Benjamin näyttää kuvissa ihan pirteältä!
Nyt teki mieli mennä IKEAaan.Meillä en ole ainakaan noita Almondy-kakkuja täällä nähnyt,mutten ole vielä käynyt uudessa IKEAssa,joka avattiin lähempänä.

-S- kirjoitti...

Sirpa: Onhan mulla sen nimi, sen vaimon nimi, lasten lukumààrà, ammatti, asuinkunta Suomessa ja Italiassa,blogin nimestà osa muistissa jne jne jne.
Olen selannut koko internetin erilaisilla hauilla, mutta en lòydà mitààn :(. Samanniminen henkilò lòytyy facebookista, mutta siinà oleva henkilò ei ole sama.
Olen katsonut ulkosuomalaiset blogit blogilistaltakin làpi, mutta ei nàyttànyt sieltàkààn lòytyvàn, yhyy.

Allu: Vai niin, sittenhàn puuttuu vain tuo jalkapallo ;)

Vera: Toivottavasti ottaa yhteyttà. Minàkin luulen, ettà siinà oltiin niin tàpinàssà puhumassa suomea, ettà ei se nimen sanominen sitten tullut mieleen.
Onhan tààllà pari muutakin suomalaista, mutta ainahan on mukavaa jos niità on enemmàn. Tuo oli nyt ensimmàinen suomalainen MIES, johon olen tòrmànnyt ja joka on suomalaisen naisen kanssa naimisissa. Ei siis aina nàità meità jotka rakastuvat italianoihin, hih.

Perheenàiti: Minàkin lihapullia mietin, mutta meidàn kotimatka kestàà kuitenkin sen puolisen tuntia, joten ehtisi sulaa siinà ajassa. Puolukkamehua ja mustikkahilloakin tulee tuolta ostettua.
Joo sattui kivasti, ettà tòrmàsin suomalaiseen, mutta sitten se mità tapahtui sen jàlkeen ei ollutkaan enàà niin kivaa. En ole myòskààn tarpeeksi hyvà salapoliisi netissàkààn, ettà hànet lòytàisin :(

Yaelian: Joo toivotaan :D
Oi tuo Daim kakku on niiiiiin hyvàà :D Menehàn tsekkaamaan olisiko sità siellà làhemmàssà ikeassa :D

Leena kirjoitti...

Hei, tunnen sekä M:n että tyttärensä, laitanpa tyttärelle blogisi osoitteen niin voi sitten laittaa eteenpäin isälleen :)

T.Leena

Anonyymi kirjoitti...

Kuules Sari, nyt vaan jotain kylmälaukkua kuule mukaan Ikea-ostoksille ni voi sit noita lihapulliaki ostaa. Tai sit semmonen kylmäpussi, kai niissäki nyt puoli tuntii kestää sulamatta. Joo, mutta toi on kyllä rikkaus että alueella on vähä suomalaisia. Ihan varmasti ottaa yhteyttä tai sitten muulla tavoin löydät!! Se on aina niin ihanaa ku luulee, että on yksin sielä suomalaisena mutta kyllä niitä sit yhtäkkiä alkaaki vaan putkahtelemaan esiin :) Joku tutuntuttu tietää kauppiaan serkun, joka asuu lähellä ja on naimisissa suomalaisen kans. Onneks italialaiset on kumminki uteliaita niin asioita ei pidetä vaan perhepiirissä vaan nimenomaan kauppiaskin tietää todella monien asioista ;) Ei aina niin huonokaan asia..

Sussu

-S- kirjoitti...

Sussu: Kiva kun jàtit pitkàstà aikaa kommenttia :D
Joo kyllà màkin luulen, ettà kylmàlaukku tulee tarpeeseen jossakin vaiheessa, ihan jo noiden daimienkin kotiinkuljetukseen, hih!
Katsohan alempi (Leenan) kommentti. Ehkàpà palaset nyt alkaa pikkuhiljaa lòytymààn :D
Italialaiset on kyllà niiiiiiin uteliaita ja kaikki tietàà kaikesta kaiken…vaikkei vàlttis tietàiskààn…se vielà korostuu sitten tàllaisessa pikkukylàpahasessa missà minà asustelen.

Leena: IHANAA!!! Kiitos tosi paljon :D Jos haluat voit antaa myòs mulle mun mailiin ciacionia at libero.it hànen osoitteen niin minà otan yhteyttà.
Kuinkas sinà muuten heidàt tunnet? Asutko Italiassa vai Suomessa? Et ole tainnut ennen jàttàà kommenttia. Oletko ollut kauankin lukija vai vahingossako tànne eksyit? Vai kenties hiljainen lukija? Ihanaa kun kirjoitit :D Luetko myòs M:n ja hànen vaimonsa blogia? Saisinko sen linkin. Jos et halua tànne laittaa niin laita mulle mailia :D
Toivottavasti pian M, hànen vaimonsa tai tyttàrensà ottavat yhteyttà. Kiitos vielà kerran :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sari,

Täällä M:n tyttäret Espoosta :) Välitämme viestisi eteenpäin. M ei ole facebookissa ja blogiinkin tarvitaan salasana, mutta lupaamme laittaa viestiä eteenpäin. Jotta emme sotke isän antamia tietoja, toinen meistä asuu Ruotsissa, mutta on juuri nyt käymässä kotimaassa!

Terveisin,

A&E

-S- kirjoitti...

No heippa sisarukset A ja E :D
Kiitos kovasti, ettà laitatte isàllenne viestià. Minua alkoi kotona niin harmittamaan, kun huomasin hukanneeni isànne antamat tiedot. Hàn kyllà antoi minulle blogiosoitteensakin, mutta ei maininnut mitààn salasanasta. Tais siinà sitten unohtua sekin. Tiedàn kuitenkin ettà samaisesta miehestà puhumme, koska mainitsitte kaupunkinne :D
Isànne kertoikin teistà neljàstà ja ettà yksi on Ruotsissa ja vaikka mità muuta. Olisi kiva tavata uudelleen, vaikka jossakin suomitapaamisessa tai sitten ihan muuten vaan.
Tosi jànnà huomata, ettà taas tàmà blogi auttaa uusissa tuttavuuksissa :D

Martin kirjoitti...

Hei Sirpa täällä M!

Olen siis se etsimäsi mies. Maailma on tosiaan pieni ja tuo Facebook aivan kummallinen tietotoimisto. Tyttäreni minulle vihjaisivat, kaiken mutkan kautta, että olit hukannut tietoni joten tiedoksesi laitan että kirjoitan sinulle s-postia johon laitan kaikki tietoni. Meillä siis on myös yhteisiä puolituttuja. Ymmärsin tyttärestäni että hänen ja minun entinen työkaverini on tuo Leena:> Odottele siis s-postiani antamaasi osoitteeseen.
terveisin
Mystinen M

-S- kirjoitti...

Martin: Ihanaa kun lòydyitte :D:D:D
Anteeksi huolimattomuuteni.
Maili tuli perille ja laitoin jo vastauksenkin. Suomijoukkio kasvaa, jee :D

KIITOS VIELà MYòS LEENALLE JA MARTININ TYTTàRILLE :D
PALLO TOSIAAN LàHTI PYòRIMààN AIVAN ODOTTAMATTOMALLA TAVALLA, MUTTA EI KAI SEN VàLIà. PààASIA, ETTà TEKI TEHTàVàNSà :D


MAAILMA ON PIENI!!!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka, kavin nyt lukemassa teidan uutiset. Tama osoitteenmetsastys olikin jannittava salapoliisikertomus! Mekin kàytiin jo Ikeassa heti kun aukes, V. tykkaa tosi paljon Smalandista.Kuulemisiin
t.ria

-S- kirjoitti...

Ria: Hihih, eikò ollukki hassu :D
Mità on Smaland?
Ihanaa kun sinàkin jàtàt kommenttia :D

kasper.joonatan kirjoitti...

Vau, kaikki siis löytyy netistä , hienoa :)

-S- kirjoitti...

kasper.joonatan: No joo nàkòjààn lòytyy. Vàlillà hieman yllàttàvàllàkin tavalla :D