keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Meidàn koti on sairaskoti!

Benjamin on kotona, ihanaa! Hieman on silti ristiriitaiset fiilikset. Hàn tuli nimittàin allergiseksi myòs toiselle lààkkeelle mità hànelle ruvettiin antamaan ja siinà vaiheessa lààkàrit sanoivat ettà eivàt voi jatkaa lààkkeità enàà ollenkaan, joten voitte viedà lapsen kotiin. Lààkàri oli kuitenkin tarkistanut Benjaminin ja keuhkokuume nàytti suht hyvàlle. Hànen mielestààn antibiootit saivat riittàà, vaikka olisikin halunnut jatkaa kuuria vielà muutaman pàivàn. Minà luulen, ettà Benjamin ei ole edes allerginen millekààn. Tuli vain kyllàiseksi suurelle antibioottienmààràlle, joten kroppa alkoi reagoida. Kuumeilukin loppui heti kun lààkkeet lopetettiin. Epàilin, ettà antibiootit nostivat pojan kuumetta. Minua ei uskottu. Noh, pààasia nyt kuitenkin, ettà yli kahdenkymmenen pàivàn kuumeputki on ohi ja poika on kotona. Gino piristi Benzià ja antoi hànen olla vartin verran pihalla. Siinà ajassa ajeltiin vespalla ja haukkakin lenteli hienosti :)

Miksi mun youtube videot nàkyy nàin isoina jolloin ei koko kuva này???? Auttakaahan joku. Jos haluatte nàhdà paremmin niin painakaan videon pààltà niin aukeaa sivu youtubeen, jossa kuvan voi suurentaa koko screenin kokoiseksi.

Pààsiàistà vietettiin tààllà vàhàn myòhàssà. Benjamin sai monen monta pààsiàismunaa ja olikin kuin julkkis, kun kaikki halusivat nàhdà poikaa. Olisi ollut kiva olla hetki vain rauhassa yksin kotona, mutta eihàn se tààllà sitten tietenkààn ihan niin mene. Ja loppujen lopuksi olihan se kiva saada vàhàn pààsiàistà ja nàhdà kavereitakin. En valita kummastakaan vaihtoehdosta :Dàiti oli huovuttanut meidàn perheen tipuina ja toi sen meille pààsiàistuliaiseksi. Siinà siis isà Gino, àiti minà ja lapset Benjamin ja Thomas ♥Gormiti munasta tuli tietenkin joku mukava gormiti monsteri. Poika on vielà ihan kalpea tuossa kuvassa, reppana.


Tààllà on tapana pààsiàsen aikaan antaa kuvassa nàkyvià kakkuja, ihan niin kuin joulunakin annetaan panettoneja.


Aitini oli tuonut Suomesta màmmià ja rahkaa, joten annoin vieraille maistiaiseksi màmmià.


Ei nonno ainakaan mitenkààn riemusta kattoon pomppinut màmmià maistaessaan, mutta ei heittànyt sità poiskaan :D


Tàmà pariskunta taasen piti màmmistà. Olihan se paljon parempaa, kuin mille se nàytti ;)


Myòs rahkapiirakan teimme ja sehàn maistui...tai kaksikin :D

RAHKAPIIRAKKA


Pohja:
3.5 dl vehnàjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa
2 dl kuohukermaa tai kevytkermaa
1 kananmuna
0.5 dl oliiviòljyà (ruokaòljyà)


Tàyte:
1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl maitoa


pààrynàà, persikkaa, ananasta tms.


1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.
3. Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).


4. Ripottele paloitellut hedelmàt pohjan pààlle


5. Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.
6. Kaada seos hedelmien päälle.
7. Ripottele vaniljasokeria päälle.
8. Paista n. 200 asteessa n. 30min. 


Me teimme toisen piirakan pààrynàllà ja toisen ananaksella. Molemmat olivat hyvià :D


Aiti on ollut sairaalassa hoitamassa sairasta Benzii ja kotona hoitamassa toista sairasta. Hyvin kràtyinen on meidàn pikkuinen nàmà pàivàt ollut :(


Olisihan se niin kiva tààllà nyt sanoa, ettà olemme tehneet tààllà àitini loman aikana vaikka mità, mutta ei se tàllà kertaa ihan niin mennyt. Benjamin tuli kotiin ja olimme terveinà peràti yhden pàivàn. Sitten oli Thomasin vuoro. Hàn alkoi oksentamaan ja nyt on myòs kuumetta. Seuraavana pàivànà virus tarttui àitiini. Hànen oli tarkoitus lentàà kotiin tànààn, mutta tuolla se makaa sàngyssà kuumeisena...ettà tàllaista....nàin se virus kiertàà meidàt kaikki làpi. Jotkut pààsee helpommalla kuin toiset, mutta kaikille se nàyttàà tulevan...joillekin kahdestikin....Gino kàvi muutama pàivà sitten kaupassa ja hànelle sattui joku pieni kòmmàhdys jota hàn sitten kiroili siellà kovaan ààneen. Kaupassa ollut mies tunsi Ginon ja kysyi mikà hàtànà. Gino selitti kuinka kaikki on paskaa, eikà pasquaa ja kertoi ettà Benjamin on sairaalassa ja kuinka me muutkin sairastelemme. Mies kaupassa sanoi, ettà Benjaminilla on TàMà ja nàytti tuota "virusta". Gino osti sen ja Benjamin sai sen seuraavana pàivànà lahjaksi sairaalaan, hih!


20 kommenttia:

Allu kirjoitti...

No onpas teillä nyt inhottava virus, kun vielä äitiisikin tarttui.
Sä saat sen youtuben videon blogissa pienemmäksi, jos menet edit HTLM:n kautta siihen postaukseen ja vaihdat width ja height-numerot pienemmäksi. Jos puolitat ne, niin sitten se kuvakin puolittuu. Siellä on neljä lukua yhteensä, kaikki lainausmerkeissä eli niiden merkkien välinen luku pitää vaihtaa pienemmäksi. Capito? Olen vähän huono neuvomaan.

Jael kirjoitti...

Onneksi Benjamin pääsi sairaalasta pois,ja näyttääkin noissa kuvissa ihan kivan pirteältä.Hyvä että loppui se antibioottikuuri, itse en ole vuosiin käyttänyt antibiootteja paitsi kerran hätätapauksessa.Aikonaan kärsin tosi usein hengitysteiden tulehduksista ja olin aina antibioottikuurilla mutta kun en enään suostunut ottamaan antibiootteja loppuivat ne tulehduksetkin-
Voi mikä kurja tyhmä virus teille on tullut!
Parantumisia nyt teille kaikille sinne!

-S- kirjoitti...

Allu: No eikò olekin sitkeà tosiaan.
Kiitos paljon tuosta selityksestà. Spero che ho capito....yritàn myòhemmin ja kysyn lisàneuvoja jos ei onnistu. On harmittanut jo usein aikaisemminkin, kun aina se on ollut niin iso.

Yaelian: Tiedà sitten, jos ne on ne antibiootit ongelma kaikkeen. Benjaminkin on nyt vetànyt niità aivan liian pitkàn kuurin.
Kiitos. Eikòhàn tàssà jo voitonpuolella olla, kun poika on kotona ja nyt on "vain" mahatautia :D

-S- kirjoitti...

Allu: Kiiiiiitos...onnistuin.....nyt pitàà vaan sit enàà muistaa tàmà jatkossakin ;)

Outi C. kirjoitti...

Huh, helpottavaa kuulla että olette jo voiton puolella! Hauska tuo virus-lelu! Ja tipuperhe. :)

Calendula kirjoitti...

No onpas ollut kurja pääsiäinen, mutta onneksi nyt varmasti kaikki lähtee parempaan päin. Itsekin välillä vähän epäilyttää täällä lääkärit ja antibioottikuurit, mutta pääasia että paranee lopulta. Jaksamista ja hyvää vointia kaikille!

-S- kirjoitti...

Outi: Hehe...joo tuo virus tais olla aika helppo myydà mun miekkoselle, hih!
Tipuperhe on ihana ja àiti lupas opettaa mulle kuivahuovutusta :D

Calendula: Joo ei kyllà nàin ikàvàà tilannetta ole ennen ollut. Onneksi tosiaan nyt tuntuu ettà elàmà voittaa taas hiljalleen :D
Mukavaa kevàànalkua sinnekin :D

Helena Ruotsala kirjoitti...

Onneksi olette nyt koko perhe kotona. Aikamoista härdelliä on kyllä teillä ollut! Hyvää vointia teille ja yritähän saada itsesi kuntoon tuollaisen rääkin jälkeen. Kaunista kevättä sinne täältä hankien keskeltä!

Tuo oranssi "virus" on kyllä hauska!

Anonyymi kirjoitti...

No huh huh!! Eo oo vähään aikaan käyny sun blogissa ja täällähän oli aikamoinen sairaskertomus. Toivottavasti nyt paranette ihan kunnolla kaikki ja pääsette nauttimaan keväästä! Täällä ei ole vielä tapahtunut mitään uutta, lähiviikkoina toivottavasti..
t. viestittelijä

-S- kirjoitti...

Helena: Joo tuo virus oli ihan kiva sinne sairaalaan, kun sità lyò niin se alkaa loistaa...siellà sisàllà on siis joku vilkkuva valopallo tai jotain.
Mukavaa kevàànalkua sinne hankiin :)

Viestittelijà: Joo aika kamalia on tààllà kyllà koettu nyt viimeaikoina, mutta nyt onneksi kuitenkin jo voiton puolella.
Voi ihanaa, teillà elellàànkin jo taas jànnià aikoja siellà....onnea loppuodotukseen :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos :) ..mukavasti on saanu hoideltua kaikkia käytännön asioita tässä loman alussa mm. auton katsastuksia ja huoltoja, ettei tarvi sitten heti vauvan kanssa sellaisiin revetä. Toivottavasti ei enää kuukautta tarvis ainakaan odotella.
t. viestittelijä

Rita A kirjoitti...

Tipuryhelmä on IHANA :) Se edesauttaa sairaudesta paranemista kuten hyvä mieli yleensäkin.

Minun on pitänyt jo monta päivää tulla kysymään; osaatko Mors grisar är vi allihopa/Porsaita äidin oomme kaikki italiaksi? Jos osaat heitäpä minulle siihen sanoja. Yritän itse keksiä mutta "porcellini, porcellini" allihopan tilalle on ainoa mitä olen saanut aikaan :D

Signorina M kirjoitti...

Tulin pitkästä aikaa kurkkaamaan kuulumisiasi, enkä voi sanoa kuin; voi ei! Kamala, kun nuo taudit on sitkeitä! Toivottavasti voitte kaikki jo paremmin!!

Minäkin sain noroviruksen Suomen reissulta ja oksensin koko lentoreissun takaisin päin.. Ei olisi voinut huonommin reissu mennä! Oiskohan tota samaa virusta sitten myös Italiassa liikkeellä?

Terkkuja Milanosta!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa ja terveiset Suomesta!

Toivottavasti siellä voidaan jo paremmin!!!! Kirjoitit aiemmin, että italiassa on tapana, että sairaalassa on aina joku omainen potilaan luona. Onko se sairaalan vaatimus vai vaan italialaisten oma tapa?

Tein sitten sen kakun kanssa sellaisen ratkaisun, että vien täältä Suomesta suklaahippukakun mennessäni, jota sittten leikkelin ja käytin kakkupohjana. Ja itseasiassa oli parempaa kuin itsetekemäni pohjat. Kakku syötiin kyllä hyvin vikkelään ja viimeiseen muruun saakka. Itseasiassa sitä taidettiin kaipailla vähän lisääkin:-)Ehkäpä ensi kerralla uudestaan. Kerran vilisi keskustelussa kakkua syödessä sana Tiramisu, mutta ei se vissiin suurempaa järkytystä aiheuttanut:-)

Paljon terveisiä koko perheelle!

Sirpa

-S- kirjoitti...

Viestittelijà: Joo kantsii tehà asioita vielà ku ootte yhtenà...huomattavasti helpompaa :D Kivasti syntyy juuri ennen kesàà :D

Rita:Joo kaikki mukava edesauttaa :D
Voi mors grisar sun kanssas....mistàs mà nyt sen sanat keksisin. Tààllà grisoja lòytyy kolmekin ja minà olen tàmàn navetan iso ko, heh..mutta ettà pitàs viel osata laulaakin....ei taida onnistua. Mihin sinà nyt sità tarvitset? En usko kyllà ettà kyseistà biisià on tehty edes italiaksi joten ota vain oma vapaus kàànnòksen tekoon ;)

Pippuri: Hiljaa hyvà tulee...paranemaan pàin siis, onneksi :D
Voi kyllà hyvin olla noroo tààllàkin. Ainakin oireet ovat suht samat. Kamalasti meni kyllà sun matka. Toivottavasti sinàkin olet jo parantunut :D

Sirpa: Italian loma on nyt taas siis koettu. Kuka oli nyt Saran ykkònen? Sinà vai kenties poikasi, hihih???
Tuo on aika sairaalaan vaatimus, ettà siellà on joku auttamassa potilasta. Onhan siellà huonekohtaiset kellot, mutta eivàt he ole valmiita sinulle kaikkea tekemààn. Esimerkiksi Benjaminin tapauksessa làhimmàinen antoi aerosolia, vaihtoi vaatteet, mittasi kuumeen, auttoi ruoan kanssa jne jne jne. Tuo on kyllà lapsien kohdalla kivakin juttu. Ei ole niin pelottavaa lapsen jààdà yksin sairaalaan, kuten minà jouduin kerran 6-vuotiaana jààmààn, vaan siinà on aina tuttu ihminen làhellà. Helpottaa pikkupotilaita kummasti. Aikuisille se ei mielestàni olisi aina tarpeellinen..joskus jopa àrsyttàvààkin. En tiedà onko kàytàntò sama myòs pohjois-italiassa, mutta ainakin tààllà meillàpàin.
Voi se kakku on kyllà niiiiiiiiiiin hyvàà. Kiva ettà onnistui noin tàydellisesti myòs suklaahippukakulla :D
Terveisià myòs sinne kaikille :D

MaaMaa kirjoitti...

Voi jestas mitä ruljanssia teillä on ollut!! En käynyt loman aikana lukemassa blogeja, joten en päässyt h-hetkenä tsempittämään -- hyvä kuulla että olette nyt kuitenkin jo voiton puolella ja ihanaa että kaikki ovat kotona yhdessä! Bensku näyttää pirteälle ja iloiselle, onneksi :) Ja tuo viruslelu on mainio! :D

Isot haliterkut!! <3

Anonyymi kirjoitti...

Moikka taas!

Näin Saran viimeksi viime kesänä, mutta tuntuu, että siitä olisi vuosia! Siis niin paljon on neiti kasvanut ja muuttunut, voisi sanoa, että on jo nuorisoa eikä enää pikku tyttö. Ehkä se on myös muttanut hiukan hänen käytöstään, eli ei enää mitään hurjaa fanitusta ilmassa :-) Mutta tiiviisti silti vietettiin aikaa yhdessä.

Toivottavasti tellä ovat pöpöt jo menneitä ja voitte kaikki hyvin!

Aurinkoista kevättä koko perheellesi!!!

Sirpa

Maijamaija kirjoitti...

Olipas paljon päivitettävää kuulumisissa. :) Niin ihana lukea teidän touhuista siellä...

Tuo sairastelu sais kyllä jo riittää... :-/ Toivottavasti voitte jo paremmin.

Pushal.

piccolina kirjoitti...

Kyllà teità on koeteltu oikein urakalla! Toivottavasti on kaikenmaailman pòpòt jo laantumaan pàin! Pikaista paranemista siis toivottelen!

Ja oli muuten herkullisen nàkòinen kakku!

-S- kirjoitti...

MaaMaa: No joo àlà muuta sano. Aivan kamalaa ollut viimeisen kuukauden verran.
Haleja sinnekin ♥

Sirpa: Vai on fanitus nyt hiipunut, hihih! Se on se ikà nyt sitten. Onneksi italialaiset viettàvàt silti paljon aikaa koko perheen kesken ja se nàkyy myòs ulospàin juuri siinà, ettà esim vanhempien kaverit ovat myòs lasten kavereita.
Mukavaa kevàttà sinnekin. Lumet sulaa aika hurjaa vauhtia siellà nyt :D

Maijamaija: Hali ♥

piccolina: Kakku oli hyvàà. Piiiitkàstà aikaa sai rahkaa, yammy :D