sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Italiasera numero cinque / Leggiamo

Italiasera kàsittelee tàllà kertaa kirjallisuutta. Melkein tekisi mieli jàttàà tàmà postaus vàliin, koska tàmà nyt ei ole erityisen informatiivinen, eikà muutenkaan anna kovin paljoa tàhàn italiaseraan.


Olen aivan surkea lukija. Luen toooodella hitaasti ja sen vuoksi luenkin pààosin vain lehtià. Italiaksi en ole lukenut yhtàkààn kirjaa (jos ei jotain nalle-puhia, calimeroa tai muuta lastenkirjaa lasketa), lehtiàkin vain muutaman matkustellessa. Suomenkielisià lehtià tykkààn kyllà lukea kovastikin. Italiaan viittaavia kirjoja olen kuitenkin lukenut. Tàllà hetkellà luen Napolin liepeille sijoittuvaa mafioso kirjaa GOMORRA. Kirja on mielenkiintoinen, mutta en ole kyllà pààssyt vielà làhellekààn loppua ja en osaa sanoa koska pààsenkààn. Heh..Uteliaisuuteni heràsi kirjaa kohtaan ja halusin sen lukea, mutta tiesin ettà italiaksi sità ei tulisi luettua, joten ostin sen viime kesànà sitten Suomesta.

Tàhàn italiaseraan voisin kuitenkin liittàà Kirsi Pihan kirjan Medicien naapurissa.


 Olen esitellyt kirjan reilu vuosi sitten. Kirjassa kummastellaan Italialaisia tapoja jne jne jne. Oli itselleni todella positiivinen yllàtys ja luinkin kirjan viikossa, joka on minulle siis varmasti ennàtys! Kàykààhàn tsekkaamassa mità silloin aikoinaan kirjoittelin. Siellà on sitten vastapainoksi myòs italianoni ihmettelyà suomalaisista, hihih!

Ei muuta kuin klikki tàstà!!!!


ps. Italiaseraan kysellààn myòs aiheita. Minulla ei niità ole ehdottaa, mutta olisiko lukijoilla jotakin toiveita mità haluaisi italiaserojen kàsittelevàn?

11 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Mäkin olen lukenmut Gomorran. Huh, että se oli vaikeeta tekstiä, mutta kyllä kannatti. Sen jälkeen kyllä katsoo Italiaa vähän eri silmin. Sain sen aikanaan lahjaksi mieheltä, jota treffailin...

-S- kirjoitti...

Noora: Mul tuo Gomorra on suomeksi, kun tiesin, ettà kieli ei ehkà ole helpoimmasta pààstà. Kirjan lukeminen on minulle jo Suomeksikin saavutus, joten tiesin ettà italiaksi se jàisi puolitiehen....ja on se jàànyt nyt kyllà aika onnistuneesti kesken myòs suomeksi luettuna, eh. En ole lukuihminen.

-S- kirjoitti...

Noora: Niin ja todellakin minàkààn en voi oikein uskoa kaikenlaista mafiaa jota tààllà liikkuu. Katselen maailmaa aika naiivisti, mutta kyllà tuo kirja jotain opettaa :D

Noora kirjoitti...

Siis mulla se on myös suomeksi. Ei toivoakaan, että se olisi ikinä tullut luettua italiaksi. Fiksu mies, kun sen tajusi ;)

Noora kirjoitti...

Niinpä, sä taidat vielä asua siellä "ongelmien ytimessä" ainakin, mikäli tuota kirjaa on uskominen. Noh, ei se ole niin yksioikoista, vaikka pistääkin miettimään.

-S- kirjoitti...

Noora: Aijjaa...jotenkin ymmàrsin tekstin hankaluudesta, ettà se olisi ollut Italiaksi, heh. Hyvà italiano sulla :D
On tàssà Napoliin matkaa kuitenkin yli 100km. Olen kàynyt siellà vain kahdesti enkà tunne kaupunkia, mutta joo....etelàitaliaapa tàmà kaikki :D

Helena kirjoitti...

Sis mikä tuo italiasera on? Italia-aiheiset postaukset? Minua kiinnostaa ihan Italian arki, katukuvat, maisemakuvat, millaista siellä on elää. En ole vielä Italiassa käynyt, vaikka paljon olen matkustellut.

Allu kirjoitti...

Just lajittelin kirjoja hyllyssä, mm. Kirsi Pihan kirja osui käteen ja ajattelin, että kenelle lahjoittaisin sen ja meinasin kysyä sulta, mutta sulla onkin se jo.

-S- kirjoitti...

Helena: Italiasera on ryhmà, johon kuka tahansa voi osallistua blogissaan kirjoittamalla ennalta sovituista jutuista koskien jollakin tavalla italiaa. Voit nàhdà aiemmat italiasera postaukseni tunnisteesta italiasera.
Italiaseran aihe ja yllàpito tulee blogista dolce far niente. Voit lukea ensimmàisen briiffauksen italiaseraan ao linkistà.

http://davverodolce.blogspot.com/2010/01/italiasera.html

Hànen blogiaan seuraamalla selviàà aiheet ja kommenttiboxeista lòytyy myòs linkkejà muiden blogeihin jotka ovat italiaseraan osallistuneet.

Minà taas blogissani tietenkin kerron meidàn perheen arjesta tààllà etelà-italiasta, eli jos se kiinnostaa niin pysyhàn kanavalla. Kiitos kommentista :D

Allu: Voi kiitos ajatuksesta ♥ Eihàn mulla tuota kirjaa ole. Kirjastosta haettu silloin aikoinaan. Mutta koska olen kirjan jo lukenut niin en sità tarvitse. Luen niin vàhàn, ettà tuskin jaksaisin kahta kertaa samaa kirjaa lukea. Kiertoon se varmsti menisi minultakin jos se minulla olisi. Kiitos silti, ihana huomata ettà minua mietit kirja kàdessà :D

Liza in London kirjoitti...

Ah,m ihan turhaa vaatimattomuutta sulta! :) Tosi hauska postaus, ja sä kirjoitat niin pirteästi, että lukeminen on kivaaaa!

-S- kirjoitti...

Dolce: No kiva jos tykkàsit :D Seuraavaa italiaseraa odotellessa....