lauantai 31. lokakuuta 2009

Vauvantuoksuista arkea


Vauvantuoksuista arkea ollaan tààllà nyt vietetty. òisin valvotaan ja pàivisin ollaan T:n vieressà, ettà hàn tuntee làheisyyttà eikà itke, eh. Uusi kotini on tàtànykyà sànkyni. T on jo nyt oikein kunnon mammona (mamman poika, kuten italianot liian usein ovat). Ei suostu nukkumaan kun minun làhellà.
Tuo pinnasànky taitaa jààdà meillà vain koristeeksi, eh. Toimii nimittàin pelottavan hyvin heràtyskellona. Sinne kun vaavin yrittàà laittaa niin heràtys viiden minuutin sisààn on taattu. Tuon vuoksi T nukkuukin nykyààn vieressàni...pàivin ja òin. Pitàisi opettaa nukkumaan tuonne sànkyyn, mutta ei se vain kày niin helposti.
B on nyt vihdoin pààssyt myòs tutustumaan omaan pikkuveljeensà. On kyllà ylpeà isoveli ja jopa òisin tuli katsomaan mità se pikkuveli puuhastelee. Se tàytyi tietenkin kieltàà ja nyt hàn hoitaa veljeààn pàivisin.Hieman on B:llà vielà hutera ote, mutta eikòhàn se tàstà hiljalleen parane.
Jonkinverran on B:nkin asioita hoidettu. Meillà oli ensimmàinen vanhempainilta. Hieman on keskittymisvaikeuksia, mutta ei tappele, kuten muut pojat kuulemma tekevàt. Ei aluksi ymmàrtànyt koulun ideaa. Jos opettaja pyysi esimerkiksi kuuntelemaan satua saattoi B sanoa, ettà ei halua vaan aikoo nyt piirtàà, eh. Nuo olivat kuitenkin vain ensimmàisen kuukauden ongelmia ja nyt kehui erittàin hyvàksi piirtàjàksi ja viisaaksikin jopa, jej :D Toistaiseksi siis koulussa kaikki hyvin :DKotilàksyjen kanssa samanlaisia keskittymisvaikeuksia on ollut havaittavissa. Kokoajan pitàà vieressà vahtia tai muuten poika puuhaileekin jo jotain aivan muuta kun sità mità pitàisi. Opettaja on joskus kirjoittanut BRAVO vihkoon, jos làksyt on hyvin tehty. Pari pàivàà sitten B teki làksyt hyvin ja sanoimmekin vitsillà, ettà voit kirjoittaa siihen bravo. Noh, B teki tyòtà kàskettyà ja jopa matki pelottavan hyvin opettajan tyylià kirjoittaa. Koulussa opettaja sitten torui B:tà, ettà ei hàn itse voi sità bravoa kirjoittaa. B vastasi sitten, ettà isi sanoi ettà voin kirjoittaa. Vàhànkò repesin kun kuulin tuosta, hih! Opettaja pitàà meità varmaan aivan idiootteina, hih.....tai siis ainakin G:tà, hihih!!! ;)Paljon on tehty asioita ensimmàistà kertaa T:n kanssa. Olimme kylàllà hieman vaunuttelemassa ensimmàistà kertaa. Mulla oli muka toppatakki pààllà, koska niin nàmà muut tààllà olivat pukeutuneina, mutta aika nopeasti se toppatakki kyllà heitettiin sivuun.
Ensimmàinen kylpykin on nyt takanapàin. Hyvin tuntui T vedessà viihtyvàn. B:lle tuli outo paniikki vettà kohtaan siinà 9kkden iàssà. Toivottavasti samanlaista pelkoa ei T:lle tule.


Myòs ensimmànen vierailu on takanapàin. Menimme nonnien luo syòmààn. Erittàin ylpeà oli nonno vaavia pidellessààn, vaikka aluksi hieman pelottikin. On ne vauvat vaan niin pienià aluksi, ettà jonkinsortin epàvarmuus ainakin miehillà tuntuu vauvoja kohtaan olevan.Myòs ensimmàinen perhekuva on otettu, jee jee. B ei kyllà tykànnyt olla kuvattavana tàllà kertaa, heh. Tàytynee ottaa uusi kuva pikimmiten.Tàllaista tààllà tàllà kertaa. Kirjoitustahti nàyttàà hidastuneen. Alkaa tulla tekstià varmasti aika epàtasaisin vàliajoin, nyt kun tààllà perheessà komentaa tuollainen pikkumies...ja on kuulkaas aikamoinen pomottelija!!! Heti eikà hetkenpààstà!! ;)

ps. Hyvàà halloweenià....En olisi tuotakaan juhlaa tàssà hàrdellissà muistanut, ellei scuolabussin kuski olisi aamulla hakenut B:tà halloween hattu pààssà. Hatussa oli suuri kurpitsan kuva. Jostakin syystà minulle kurpitsasta tuli mieleen vain eràs bloggaaja, hihih!

12 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanan suloinen vauveli ja herttaisia kuvia muutenkin! Oops, toivottavasti saat vauvelin kuitenkin tottumaan omaan sänkyynsä,ettei omi sitä teidän sänkyänne ihan kokonaan...;-) Ihanan herttaisia nuo isoveli+pikkuveli kuvat!Kyllä se B varmaankin oppii paremmin keskittymään,kun vähän tuosta kasvaa, oma poikani oli koulun alussa vähän samanlainen. Kiva kun kuitenkin jaksat tänne kirjoitella ja laittaa näitä kuviasi:-)

MaaMaa kirjoitti...

Hyvin kuullostaa arki lähteneen liikkeelle uuden perheenjäsenen kanssa. T on SULOINEN! :)
Ihanasti B pitää pikkuveljä sylissä, ja nonno :)
Mäkin pääsin pitelemään vastasyntynyttä alkuviikosta, kun ystäväni sai pienen pojan: 50,5cm ja 2910g (pitkä ja hoikka poika). :)
Hauska perhepotretti, erityisesti siksi että B on aika tuiman näköinen :D
Hauskaa Halloweenia!! :)

Sikke kirjoitti...

Olet onnekas, runsaasti mieskomeutta ympärillä 24/7. =)
Voimia vauva-arkeen!

Rita A kirjoitti...

Erittäin kiva postaus! Nautin tästä kauheasti. Vauva ja isompi poika ja kaikenlaista perheessä ja koulussa:) Saluti a tutti!

Allu kirjoitti...

Sööttejä kuvia ja kiva kun jaksat postata. Happy Halloween!

Susadim kirjoitti...

Voi nökkönen tuota vauvaa! Koitas kuitenkin totuttaa omaan sänkyyn...myöhemmin se on vielä vaikeampaa.

Normaaleihin keskittymisvaikeuksiin löytyy kyllä opettajilta keinot, joten älä huoli. Ja viimeistään teininä tulee se vaihe, että istutaan apaattisina kuin tatit paikallaan :D

Maijamaija kirjoitti...

Ihania kuvia! Isosti ikävä teitä! <3

Pushal

-S- kirjoitti...

Yaelian: Joo eikòhàn se pikkuhiljaa opi keskittymààn, kunhan oppii ensin sen koulun idean.

MaaMaa: No oli kyllà hoikka poika, mutta onneksi ei silti aivan liian kevyt :D T on aika suloinen juu. Ensimmàisen pàivàn kuvissa on poika hieman kàrsineen nàkòinen, mutta nyt jo huomattavasti parempi :D

Sikke: Heh, juu miehià pyòrii....ei se pahitteeksi olisi jos tààllà yksi naispuolinen olisi lisàà ;)

Rita: Kiva kun tykkàsit...ja tunnistit varmasti itsesi viimeisestà lauseesta, hih ;)

Allu: Juu kyllà mà jaksan postata, vaikka sitten hieman harvemmin tai epàtasaisin vàlein. On nàmà niin mukavia luettavia ja erityisesti katsottavia sitten myòhemmin itsellekin :D

Susadim: Juu, eikòhàn se opettaja keinot keksi. Nyt on laittanut poikia hieman erijàrjestykseen istumaan ja B on eturivissà, hihih!

Maijamaija: Niin suaki! <3

Anonyymi kirjoitti...

ihania kuvia uudesta tulokkaasta =) HIenoa nähdä kuinka B tulee toimeen veljensä kanssa =)
Paljon haleja ja voimia sinne kaikille!

-syrra-

Anonyymi kirjoitti...

Heips,
Kiva että ehdit kirjoittaa ja laittaa noin paljon kuviakin vielä. :) Eiköhän yö jossain vaiheessa löydy ja elämä ala siitä tasoittumaan. Ja heh, B mieluummin piirtää, jotenkin voin kyllä kuvitella. ;)

Niin, ja on muuten tosi mukavaa kun aina kommentoit henk.koht. jokaisen jättämää kommenttia! :)

t. viestittelijä

Pirita kirjoitti...

Ihana kuvia vauvasta!!! Todella suloinen. Meillà oli muuten sama nukkumisongelma esikoisen kanssa. Poika nukkui hyvin vaunuissa, mutta omassa sàngyssààn ei sitten millààn. Tààllà noi vauvansàngyt tuntuu olevan tosi isoja/tilavia. Ongelmaa ratkottiinn mm. sillà ettà pienensin sànkyà isoilla tyynyillà ja yhden tyynyn pààlle tunkesin vielà oman puseroni ;-)

-S- kirjoitti...

Hey sis, joo B on ylpeà isoveli :D

Viestittelijà: Jos mulle joku viitsii kommenttia laittaa ja piristàà mua niillà niin vàhintà mità voin tehdà on kommentoida niità. Tosin joskus jos monet kirjoittavat samoja asioita niin silloin vastaan yhteisesti. Meidàn suvun pojat vaan piirtelee eikà niin opiskelusta vàlità, eh :-s

Pirita: Joo pinnasàngyt on valtavia. Meillà on puolet sàngystà "peittojen sàilòntàtilaa" ja vaavinkin vieree on kertynyt pehmoleluja. Yritin myòs tuota "hajun sàilyttàmistà" laittamalla oman pààllà olleen paitani hànen viereen...ei auttanut sekààn. Jotenkin vaikea ajatella ettà sànky olisi liian iso, sillà nytkin poika nukkuu tyytyvàisenà keskellà meidàn parisànkyà(eli paljon on tilaa). Minà kirjoittelen tàssà puolen metrin pààssà hànestà, mutta tiedàn ettà jos tàstà nousisin niin menisi se max 10min kun T jo heràisi, eh.