maanantai 5. lokakuuta 2009

Suklaakakku

Viikon pààstà meille syntyy vaavi, jee jee! Jos ei nyt sit jo aiemmin...tànààn on mahaan sattunut aika ikàvàsti...jos sama tahti jatkuu niin tàytyy kai sairaalaan pistàytyà. Laukut nyt on ainakin suurinpiirtein pakattu, joka on kyllà multa jo paljon :D

B ei mennyt tànàànkààn kouluun, kun sai niin kamalia yskàkohtauksia yòllà. Tànààn kàvimme dottoressan luona (tohtorin luona, kuten B sanoo) katsastamass keuhkot jne. Eipà mitààn vakavaa, mutta lààkkeità nyt kuitenkin sai.

Apteekkireissu oli aivan kamala. Juuri kun astuin apteekkiin sisààn niin sieltà meni sàhkòt!!! Aurinko on porottanut koko pàivàn, joten ei johtunut mistààn ukkosistakaan. 15 minuuttia siinà sitten odoteltiin, ettà saataisiin mm kassakone toimimaan. Mulla ehti tulla siinà sitten jo huono olo. Tuskanhiki alkoi valumaan ikàvàsti. Niin mulle kày nykyààn aina jos jouduin vain seistà. Sairaalassakin muutama pàivà sitten jouduin odottelemaan ja siellàkin sitten hiki alkoi valua.....Dottoressat dramaattisina tulivat katsomaan vointiani ja mun teki mieli huutaa niille ettà menkàà pois! Koko kàytàvà oli dottoressojen kàvàisyn jàlkeen hyvin tietoisia, ettà paikalla oli raskaana oleva nainen, joka ei kestà paikallaan seisomista, heh! Nyt se on jo ihan huvittavaa kun sità miettii, mutta siinà tilanteessa se oli aika epàmiellyttàvàà. Jotenkin niin dramaattista. Noh, takaisin siihen hemmetin apteekkireissuun...Sitten vihdoin kun sàhkòt tulivat takaisin niin maksoin ostokseni....pankkikortilla.....tai siis niin minà ainakin luulin voivani tehdà, mutta EI. Tàssà apteekissa kày vain kàteinen. Hàn ei omista pankkikorttikonetta. Siis TàH? Millàs vuosituhannella me nyt oikein eletàànkààn? Noh, minà hermostuin ja sanoin, ettà hàn ei saa sulkea apteekkia ennen kuin olen tullut hakemaan tuotteet. Kello oli siinà vaiheessa jo yli yksi (apteekki menee kiinni yhdeltà), mutta kiltti apteekkari suostui kuin suostuikin odottamaan minua. Kai hàntàkin harmitti se sàhkòjen katkeaminen ja se ettà jouduimme niin kauan odottelemaan. Kaikki tòmòepòonnisuus johtui varmasti siità, kun automatkalla apteekkin edessàni tien yli kulki musta kissa enkà sitten kyennyt autossa alkaa syljeskelemààn.... :-o


Tànààn vàànnettiin B:n kanssa suklaakakku. Saan vielà herkutella, kun masuasukkikin syò osuutensa, hih! Ohjeen pohja on kopsattu tààltà, mutta pààllinen oli vain nutellaa...laiska mikà laiska. Jos ei kuitenkaan nutellaa ole tai halua laittaa niin kannattaa katsoa tuo mainitsemani linkki, mistà myòs pààllisen ohje lòytyy.


SUKLAAKAKKU


Pohja:

100 g tummaa suklaata
150 g margariinia
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnàjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1.5 tl leivinjauhetta

Pààllinen:

Nutellaa

1. Sulata suklaa ja margariini vesihauteessa tai kattilassa.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. B sai ensimmàistà kertaa rikkoa kananmunat...ehe....hauskaa sillà ainakin oli. Sanallinen ilmaisu ei ehkà ollut sità ihan toivottua, mutta antaa mennà.


3. Sekoita kaikki jauhot ja leivinjauhe keskenààn. Ei ehkà ihan noin villisti miten B sen teki, mutta anyways.


4. Lisàà taikinaan vuorotellen jààhtynyt suklaamargariiniseosta ja jauhoja.


5. Kaada voideltuun irtopohavuokaan.

6.Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 40-50 min.

7. Kuorruta kakku nutellalla ja koristele mielesi mukaan. Itse emme ehtinet koristella, kun jo yksi pala oli jonnekin kadonnut, oooops! En edes kuvaa ehtinyt ottaa kokonaisesta kakusta.....Oli kyllà niin suklaisen herkullisen nàkòistà ettà làhes koko kakku onkin jo syòty, eh.


11 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanasti on B mukana kakunteossa;-) Toivottavasti voi jo paremmin ja voi mennä kouluun. Ja toivotan sulle oikein helppoa synnytystä!

MaaMaa kirjoitti...

Oi miten namin näkönen suklaakakku!! SLURPS!
Hyvä, että apteekkari piti puljunsa auki niin että saitte lääkkeet kuitenkin...aika uskomatonta, että on paikkoja vielä missä pankkikortti ei kelpaa... täälläkin on jotain pikkukauppoja missä ei käy. Myöskään takseissa ei käy mikään muu kun käteinen täällä. Se on tosi nuijaa, koska ois kuskillekin turvallisempaa olla ajamatta setelitukkujen kanssa...

Toivottavasti B paranee pian flunssasta ja sulle ei tule tuskanhikikohtauksia!

ISO (niin iso, että mahankin tulee mukaan) HALI! ;)

Allu kirjoitti...

Söötti toi video.

-S- kirjoitti...

Yaelian: Joo B on nyt mennyt kouluun, vaikka yskà onkin aika kova. Kuumetta ei kuitenkaan joten voiton puolella :D
Synnytys tulee varmasti olemaan helppo, kun on kuitenkin leikkaus. Hieman pelottaa vain tàmà hòssòtys sitten leikkauksen jàlkeen.

MaaMaa: Joo tààllà on paljon paikkoja joissa kortti ei kày. Oisko junakin vielà sellainen? En ole ihan varma, ehkà nykyààn heillà on jo koneet. Joo toi on kyllà aika vaarallista taxeille jos ei se kortti tosiaan kày. Onneksi he voivat kuitenkin helposti pysàyttàà asiakkaan hetkeksi pankkiautomaatille, joten maksu ei ole ongelma.
Tànààn mulle tulee varmaan seuraava tuskanhikikohtaus, kun mennààn kàymààn sairaalassa, hih!
Oi oi oi......ei sun kàdet tainnut ihan mennà mun selàntakana kiinni, mutta suuri hali sinnekin ;)

-S- kirjoitti...

Allu: Joo eikò...koko operaatio kesti kyllà varmasti ainakin kolme minuuttia, mutta minà otin videolle vain viimeisen pienen pàtkàn, heh...kyllà voi kananmunanrikkominen olla vaikeaa, mutta pààasia ettà se oli kivaa :D

Anonyymi kirjoitti...

Hauska tuo videonpätkä! :D

Minä myös toivotan oikein helppoa synnytystä! Lapsenne syntyykin hyvään seuraan, Vaa'an tähtimerkissä.

T: Brittilän Outi, jolla on tänään synttärit ;)

-S- kirjoitti...

Outi: Vai vaaka siità tulee...no hyvà..toivottavasti tasapainoinen eikà tàllainen oikku, kuten me pari kaksosta tààllà, joiden mieli muuttuu sekunnissa toisesta ààripààstà toiseen, eh....

Ylkkà mukavaa synttàrià sinne Outi. Syntsàhali!

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen tyypillinen vaaka siinä mielessä, että en koskaan osaa päättää mitään. :D Toivottavasti hänestä tulee vähän päättäväisempi kuin minä!

Kiitos, hali takaisin!

T. Outi

-S- kirjoitti...

Outi: Ai minà kun luulin, ettà vaa'at ovat niin tasaisia jollakin tavalla,mutta kiva kuulla ettà ei se ihan niin mene...ei vàlttis sopis meidàn perheeseen jos liian rauhalliseksi rupeaisi, hih.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se tasaisuuskin on tyypillistä vaaoille, minuakin on usein sellaiseksi sanottu. Ja sitten on se piirre, ettei osaa valita, on sellainen toisaalta-toisaalta-tyyppi. Pitää aina punnita ja miettiä, ihan kuin oikeassakin vaa'assa on kaksi puolta. Kummallisia nämä horoskooppimerkkien piirteet, mutta ne pitää usein paikkansa. :D

T. Outi

-S- kirjoitti...

Outi: Juu tuo yliajatteleminen on varmasti peruspiirteitànne....Punnitsette eri vaihtoehdot kunnolla.....Oon samaa mieltà, ettà horoskooppimerkit pitàvàt aika hyvin paikkansa, vaikka en niin noihin pàivàn tai kuukauden horoskooppeihin uskokaan.