keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Mukava làhikauppias :D

Muistatteko kun kerroin (tààllà), ettà olen lòytànyt kaurahiutaleita, mutta hieman liian kaukaa. Ja menin sitten làhikauppaan kyselemààn olisiko mahdollista noita hiutaleta saada. Tànààn sitten kun kàvàisn tuolla kaupassa niin heillà oli minulle yllàtys :D :D

TADAA!!!





Ihana kauppias oli mennyt tilaamaan noits hiutaleita minulle :D Jee jee...no joo, ei ne nyt vaan mulle tietenkààn ole, mutta mà nyt tykkààn ajatella niin ;) Lisàksi ostin cruscaa, vaikka en oikein edes tiedà mihin sità voisin kàyttàà?!?! hih!

Ja hei, tuolla samaisessa kaupassa on myòs jotakin kreikkalaisia jogurtteja ja....



Wasan nàkkàrià!!!! Noh, otin tietty heti puheeksi tuon Wasan ja kerroin, ettà olen itse kyseisestà maasta...kyseisestà kaupungistakin!!! ja ettà jos ystàvàllisesti voisivat tsekata listaansa joskos siellà olisi vaikka Wasan ruispaloja saatavilla tai jotakin. Kauppias tarkisti tilanteen samantien mutta valitettavasti listalta lòytyi ainoastaan kolmenlaisia Wasan nàkkàreità. Ehkà ruisleipà ei sitten ole tarpeeksi sàilyvàà tai jotain, mutta nàillà evàillà menààn...ja iloisesti :D

Etsiskelin netistà jotakin leivottavaa ja pààdyin taas omenapiirakkaan. Erilaisella reseptillà tosin. Tàmà resepti ei ollut niin rapea, kun se edellinen, mutta ihan maukas silti :D Ohjeen nappasin HerkkuKirpun blogista tààltà.
SYKSYINEN OMENAPIIRAS à la HerkkuKirppu


Pohja:
1,5 dl vehnàjahoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
3/4 dl maitoa
0,5 dl margariinia
1 muna

Siirappinen kauralisà:
1 dl karahiutaleita
loraus maitoa ja margariinia
0,5 dl siirappia

lisàksi:
omenaa
sokeria ja kanelia



1. Sekoita vehnàjahot, leivinjauhe ja sokeri keskenààn.

2. Lisàà joukkoon maito, sulanut margariini ja kananmuna.
3. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.

4.Sekoita "kauralisàn" ainekset keskenààn.
5. Kaada seos piirastaikinan pààlle. Minà olin lukenut ohjeen jotenkin epàhuomiossa kohdan loraus maitoa JA margariinia. Itse luin sanan JA sanana TAI, joten margariinia en itse laittanut tuohon kauraseokseen.


6. Kuori ja pilko omenat ja asettele ne piiraan pààlle.
7. Ripottele pààlle sokeria ja kanelia. Itse jàtin kanelit pois, koska G ei kanelista niin vàlità.


8. Paista piirasta 200 asteessa noin 20-25 min.



PS. Kaikille italiankielen faneille ja opiskelijoille tiedoksi. Arkisin klo 17.00 SUBTV:lla tulee ohjelma nimeltà Capri. Kielenà Italia ja tekstitys Suomi. Ohjelma on kuvattu kauniilla Caprin saarella, vaikkakin olen kuullut ettà kuvauksia on tehty myòs Costieralla. Ei mikààn erityisen hyvà sarja, mutta kielen ja alueen vuoksi tykkààn ohjelmaa katsella, joten miksi ei muutkin joita paikka ja kieli kiinnostaa. Ohjelma on alkanut viime viikolla, joten vielà ehtii mukaan :D

21 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Italian oppilaani minulle mainitsi tuosta sarjasta ja eilen sattumalta näin sen. Merkkasin tänään tallennettavaksi. Pitää muistaa mainostaa... :)

Jael kirjoitti...

Onpa mukava kauppias kun tilasi kaurahiutaleita ja näkkäriä!Täällä saa Finncrispiä,ja olen siitä tosi iloinen. Tuo cruscahan on vehnänlesettä ja käy hyvin esim, leivontaan,sitä voi vaikka lisätä lihapulliin, kasvispihveihin jne.
Nam,herkullisen näköinen piirakka!

Unknown kirjoitti...

munkin pitàà làhtee nàkkàreità ikeasta hakemaan :(

mut eikòs vaasan ruispalat ja wasan nàkkàrit tuu kahdesta ihan eri puljusta?

http://www.wasa.com/en/story/
(ruotsalaiset)
http://www.vaasan.com/ (suomalaiset)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjelmavinkistä, S! Minä olenkin jo katsonut sitä Capri-sarjaa Tvkaistalta. Siitä oppii hyvin italiaa kun on tekstitykset alla. Ja ah, ne maisemat! Kävimme viime vuonna Caprilla ja takaisin tekee taas mieli. :)

Herkullisen näköinen omenapiirakka!

T. Brittilän Outi

Nattuli kirjoitti...

On se aina niin ihanaa kun löytää ulkomailta jonkun muistutuksen kotimaasta! Asuimme jonkin aikaa Irlannissa ja siellä tuli niin ikävä ruisleipää ja turkinpippureita, että jokainen joka tuli meidän luona käymään Suomesta joutui tuomaan näitä tuliaisina.
Olen muuten katsonut tuota Capria ja pakko myöntää, että ohjelmana se on aika hirveä, mutta se terästää jo vähän unohtunutta italian kielen taitoa.
Onne ruisleivän etsintään!

Kootut kotimaan uutiset: http://kookas.fi/news/65

-S- kirjoitti...

Rita: Joo mainosta ihmeessà. Kielellisesti aika hyvà ohjelma. Puhuvat hyvin selkeàsti ja vàhàn murteella :D

Yaelian: Nàkkàreità hàn ei tilannut pyynnòstàni vaan nàin ne hyllyllà sattumalta:D
Jotain tuollaista mà tuosta cruscasta ajattelinkin. Ehkà puurona se ei sitten ole niin hyvà, kun vehnàà kuitenkin vain.

Elisa: Hehe,nyt kun linkkiàs katoin niin niinhàn ne taitaakin olla, oooops! Mà oon jotenkin aina mun pienessà pààssà kuvitellut ettà ne on sama. Noh, ehkà nyt kovin paljon pahaa en tehnyt vaikka otinkin tuon Wasan hieman kotiinpàin ;)

Outi:Joo maisemat ja kieli siinà onkin hyvàà. Yritàn kyllà aina katsoa jos nàen otoksia costieralta. Ystàvàni Costieralta sanoi, ettà olivat nàhneet tuotantoryhmàn siellà ja ettà osa otoksista tosiaa tehdààn siellà eikà Caprilla. Kaunista silti jokapaikassa.

Nattuli: Joo on se ihanaa on:D Kovat listat ne on mullakin aina kun joku tulee suomesta kàymààn...siihen tuskin tulee ikinà loppua, hih!
Kunnon ruisleivàn etsintà jatkuu...

Anonyymi kirjoitti...

Satutko S tietämään onko se jatkuvajuoninen vai suht lyhyt sarja? Minusta se on harmiton ja ihan OK, osittain varmaan komediaksi tarkoitettu. Lausutuista sanoista saa myös tällainen aloittelija aika hyvin selvää, vaikka ei niin ymmärtäisikään. Siinähän sitä oppii kun on käännös alla. :)

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Outi: En osaa valitettavasti sanoa kuinka kauan tàmà kyseinen fiktiosarja kestàà. Kesàllà se tuli myòs tààllà rain kanavilla, en tiedà tuleeko enàà. Jos haluat ja pystyt lukemaan sarjsta pienen briiffauksen italiaksi niin menehàn tuonne:http://www.international.rai.it/tv/programmi/scheda.php?stampa=1&id=928
Lausunta on todellakin selvàà...varsinkin itse Vittorialta :D

Susadim kirjoitti...

Kiitos ohjelma vinkkauksesta! Yritän huomenna ehtiä ja muistaa sen tsekata.

Herkkukirppu kirjoitti...

Kiva kun kokeilit piirasta. Olisko rapeempi piiras ollu parempi :D juu toi piiras tosiaan oli sellanen pehmeähkö :) ja aika makee. Mielenkiintonen blogi sulla, luin sitä aika paljon äsken! :)

-S- kirjoitti...

Susadim: No en tiedà onko se vàlttis katsomisen arvoinen, ellei sità katso nimenomaan kielen ja kauniin alueen vuoksi, heh.

Herkkukirppu: Oli maukas piirakka. En tiedà kumpi oli parempi se rapea vai tuo pehmeà. Laitoin kommentin làhinnà itselle muistiksi, ettà sitten muistan kun "reseptikirjaani" selailen :D Hehe, màkin lueskelin aika paljon sun blogia...ja kuola vaan valui, eh :-s

SannaS kirjoitti...

Heippa!
Kiitos vierailustasi blogissani ja kauniista sanoistasi! =)
Itse ostelen aika lailla ympäri maailmaa tuotteita ja juuri tuo kyseinen leimakuvafirma, jota olin kortissa käyttänyt (Whiff Of Joy) on sveitsiläinen yritys, jonka kotisivut löydät täältä (Euroopan sisällä toimituskulut vain 1,50e!!). Sitten leimakuvia voi väritellä monella monella tavalla, minä värittelen paljon juuri distress inkeillä, derwentin inktense ja watercolor kynillä sekä H2O väreillä. Distress inkkejä saa hyvin monesta nettikaupasta, esim. englantilainen Glitter pot - http://www.theglitterpot.co.uk/scripts/ on monipuolinen kauppa. Tilaan itse ennemminkin USAsta tuotteita kun ovat siellä minusta halvempia, esim. - http://www.allthatscraps.com/, myös ebay on hyvä paikka "metsästää" tuotteita.
Jos laitat mulle vaikka meiliä osoitteeseen sannaelna@gmail.com niin jutskataan lisää. =)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos S. Kyllä siitä jotain selvää sain. Ilmeisesti sarjaa on tehty kaikkiaan jotain 25 osaa.

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

SannaS: Kiitos nopeasta vastauksesta. Koitan perehtyà hieman noihin sivuihin ja kiroittelen sinulle jos tarvitsen asiantuntijan apua :D

Outi: Hyvin mahdollista. Itse vain kopioin linkin sen kummemmin lukematta...laiska mikà laiska, mutta hienoa jos sait sivusta selvàà :D

Maaret kirjoitti...

Vakiovierailijana SannaS:n sivuilla kun olen, niin sitä kautta löysin tämän ihastuttavan blogisi:) SannaS jo sulle noita ihania askartelukauppalinkkejä laittoikin, joten minä en niihin sitten sen kummemmin puutu, mutta toisaalta onhan täällä suomessakin on aivan ihastuttavia nettikauppoja, josta askartelukamaa saa mm. http://www.paperinauha.fi/, kannattaa ainakin käydä kurkkimassa :)

-S- kirjoitti...

Maaret: Oi kiitos kovasti tuosta suomalaisestakin linkistà. Huomasin myòs, ettà huutonetissà erilaisia leimasimia myydààn myòs. Minà tààllà kovasti kuitenkin pohdiskelen mikà voisi olla sellainen kiva aloittelijan paketti nimenomaan leimasimien kàyttòòn korteissa.(osaatko jopa nimetà jonkun mahdollisen aloittelijan paketin?) Voisi vaikka joulukortit koittaa tehdà leimasintekniikalla. Leimasimilla korttien teko on varmasti helpompaa kuin piirtàminen tàllaiselle piirustustaidottomalle.
Kiva kun tykkàsit blogistani...tervetuloa vain uudelleen :D

Pipaiita/Carita kirjoitti...

Hei ja kiitos vierailusta blogissa! Oletkin jo paljon saanut vinkkejä, suomalaisista nettikaupoista mainitsen vielä www.craftica.fi joka on juuri aloittanut eu-myynnin. Aloittelijalle minä suosittelisin esim. inkadinkadon kirkkaita settejä jotka ovat edullisia ja saat monta leimaa samalla. Lisäksi tarvitset akryylipalikan johon kirkas leima kiinnittyy ja värillisen leimatyynyt (tai vaikka pari, esim pieniä edullisia versafinen tai colorboxin tyynyjä) Näillä jo saa helposti nopeita joulukortteja aikaan, noita leimoja kun ei tarvitse värittää vaan väri tulee leimaväristä (siis toki inkadinkadoolla on myös väritettäviä leimoja)

Susadim kirjoitti...

Leimailukärpäsen puremana? Itse tykkään värittää leimakuvia Promarker tusseilla. Siistiä jälkeä ja vahvoja värejä. Mulla vähän into laantunut jo, kun valmiita kortteja parisen sataa...

Susadim kirjoitti...

Niin ja noita suomalaisia netti askartelukauppoja...katsopa ainakin Craftica, Heinikka ja Paperikeiju.

-S- kirjoitti...

Carita: Joo jonkinverran olen vinkkejà saanut. Molemmilta teiltà joille viestià laitoin, joten kaunis kitos siità. Nyt olen selaillut vaikka mità askartelusivuja ja pàà pahasti pyòràllà. Kiitos TODELLA paljon noista aloittelijoiden vinkeistà. Huomasin kyllà kaipaavani muiden apua tuolla selaillessa. Pian kàvàisen katselemassa noita mainitsemiasi settejà :D Kitos todella paljon vielà kerran. Ihanaa kun ihmiset nàin viitsivàt neuvomaan tàllaista tietàmàtòntà:D

Susadim: Joo joku purema on tainnut tulla. En ole leimasimilla vielà leikkinytkààn, joten nyt olisi ehkà senkin aika sitten. Sulla noit kortteja riittàà, wow!!!! Kiitos myòs noista nettilinkeistà..pitàà tutustua :D Mukavaa sunnuntaita :D

Maijamaija kirjoitti...

Voi miten ihana lähikauppias! Vau! :)