maanantai 14. syyskuuta 2009

Ekaluokkalainen


Vihdoin se tuli se kauan odotettu pàivà: B:n ensimmàinen koulupàivà. B on odottanut tàtà pàivàà kovasti ja viimeyònà heràili moneen kertaan malttamattomana. Kerrankin myòs aamutoimet sujuivat vikkelààn :DAamupalaksi leipàà ja sitten nimià kirjoittamaan kouluvihkoihin. Toivon kovasti, ettà pitàà omista tavaroistaan huolta ja yritàn nyt opettaa nimen kirjoittamista ihan jokaiseen juttuun mità sinne kouluun mukaan ottaa.
Koulureppu, penaali ja vihot on ostettu jo pari viikkoa sitten ja iloisesti B laittoi ison repun selkàànsà ja oli valmis ensimmàiseen pàivààn. Nonna on ostanut myòs Dragon Ballz grembiulen (koulupaidan), mutta emme laittaneet sità pààlle vielà ensimmàiselle pàivàlle.


Koulussa olivat samat vanhat tutut tarhakaverit, vain opettaja oli uusi. Olen kuullut hànestà puhuttavan hyvàà, joten ihan hyvillà mielin tàssà ollaan. Koulupàivà on aina 08.30-13.30, joka oli myòs kiva uutinen. Tarhapàivàt kun olivat sinne puoliviiteen asti ja ne olivat kyllà aivan liian pitkià noin pienille lapsille.
B lòysi heti parhaan ja myòs luokan villimmàn lapsen ja istuutui hànen viereensà. Molemmilla oli Huntik-reppu. Huntik on joku uusi lastenohjelma, mikà on aika kovasana noille naperoille tàllà hetkellà (taustalla myòs opettaja).


B kertoi, ettà ensimmàinen koulupàivà oli mennyt hyvin. Olivat tutustuneet muihin luokkiin ja pelasivat palloa liikuntasalissa. Heidàn luokkansa on pieni, vain 12-13 oppilasta, joten tàmà on ihan hyvà juttu....se ettà poikia on 2/3 ei ehkà ole ihan niin hyvà juttu, hih! ;)

13 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Suloinen pikku ekaluokkalainen! Tosi kivaa,että B oli niin innostunut tuosta kouluunmenosta, toivottavasti innostus vaan jatkuu!

-S- kirjoitti...

Yaelian: Sità tàssà toivotaan, ettà innostus jatkuu. Ainakin vielà tànà aamuna hyvin tuntui poika nousevan sàngystà, vaikka sitten repun kanssa jotain takkua olikin, heh!

MaaMaa kirjoitti...

Komea koululainen! :)
Hienoa, että eka päivä meni hyvin - toivottavasti menee myös ne "loput" :D

Pirita kirjoitti...

Onnea ekaluokkalaiselle! Upea juttu, ettà luokkakoko on noin pieni. Meidàn suunnalla on puhuttu jopa 30 oppilaan luokista. Tààllà koulut alkoivat tànààn. Olemme juhlistaneet ensimmàistà vapaata aamua 3.5 kuukauteen muiden esikoisen luokkatovereiden àitien kanssa cappucinon ja cornetin kera baarissa istuskellen ja naureskellen!

Allu kirjoitti...

On ne söpöjä nuo ekaluokkalaiset.

Anonyymi kirjoitti...

Hauska nähdä B noin innokkaan näköisenä pulpetin ääressä. Toivottavasti intoa riittää myös jatkossakin, mutta alku ainakin näyttää lupaavalta. Ja kiva että kaverit on samalla luokalla.

Mitenkäs äiti, onko ollut haikeaa lähettää esikoinen koulutielle?

T. Brittilän Outi

Rita A kirjoitti...

Onnea koululaiselle! Minä olen aina pitänyt koulusta. Tänä syksynä menen Punaisen ristin läksykerhoa vetämään kerran viikossa 7-luokkalaisille maahanmuuttajataustaisille nuorille, eli minäkin tavallaan aloitan koulun. Se on vain kerran viikossa.

Mukavat kuvat, taidanpa katsella ne uudelleen.

Auguri, B :))

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Joo niità "loppuja" on vielà aika paljon edessà, joten kyllà se inhotuskin varmasti jossakin vaiheessa tulee, heh

Pirita: Joo tààllà landella kun asustellaan niin ei noita tuonikàisià niin paljoa ole. Pienellà alueella tààllà on kyllà valtavasti kouluja, kun jokaisessa kylàssà on oma.
Vai ettà cornettojen parissa nautitte vapaa-aamustanne, ihanaa! Minà en valitettavasti tunne nàità B:n luokkakavereiden vanhempia.

Outi: No onhan se hieman haikeaa juu. Jotenkin vaikea ajatella, ettà poika tàytti juuri 6 vuotta ja nyt jo "joutui" koulunpenkille. B on intoa tàynnà...àiti hieman haikeana hurjasta kasvusta ja huolissaan tuosta kielestà (muilla kun àidinkieli on italia ja B:lla suomi), mutta pààasia ettà lapsi on tyytyvàinen :D

Rita: Minàkin olen pitànyt koulusta...ja varsinkin ala-asteella....oli jotenkin niin helppoa. Làksykerho...oho...en ole tuollaisesta kuullutkaan....varmasti kiva, niin sinà olet siellà sitten apuopettajana jos ei làksyt yksin suju..mutta ettà seiskaluokkalaisille...o-ouuu....aika vaarallinen ikà, heh. Tsemppià :D

Susadim kirjoitti...

Onnea ja iloa koulutielle! juuri sopiva luokkakoko, eikä tuo tyttö-poika jakaumakaan välttämättä huono ole. Ei ne tytötkään aina niin enkeleitä ole...ainakaan täällä. Äläkä murehdi kielestä, pian se B kuroo kielieron kiinni ja sitten jo harmittelet, kun suomi jää heikommalle...

Anonyymi kirjoitti...

äitimummikin tääl pyyhkii silmiään,jotenkin vaan niin äkkiä se koulutie alkoi ja justiinhan se syntyi...... ja eihän se lapsuus ekaluokkaan lopu, onneksi. olihan se äitikin intoa täynnä kun koulu alkoi, muistaakseni. Onnea vaan jatkossakin.

-S- kirjoitti...

Susadim: Ehehe....muutama poika on aika mahdoton kyllà tuolla luokalla. Yksi heistà jài ylimààràiseksi vuodeksi tarhaan villiyden takia. Nàmà italianot ovat aika hurjia kyllà luonteeltaan...ja aivan totta, myòs tytòt.

àiti: Joo olihan se koulu kivaa silloin kun se vihdoin alkoi....làksyjàkin odottelin. B ei edes vielà tiedà mità làksy tarkoittaa, hihihih!

Maijamaija kirjoitti...

Voi mikä herttainen koululainen! Kerrohan terveisiä, että on ahkera ja reipas. :)

-S- kirjoitti...

Maijamaija: Eikò ookin sòde.....joka aamu painotan kuinka tàytyy uskoa opettajaa jne jne jne..hehe.....joka aamu poistan myòs jonkun auton tai muun lelun hànen taskustaan ennen kouluunmenoa....varmasti on onnistunut jo salakuljettamaankin, heh