tiistai 14. syyskuuta 2010

Thomas sul girello, letitystà sun muuta...

Eilen piti alkaa koulu, toisin kàvi. Sunnuntaina nàin sattumalta maestran joka ilmoitti, ettà koulu aukeaakin vasta keskiviikkona. Hànkin oli saanut informaation vasta juuri. Taas niin Italiaa! Noh, ihan kiva. Benjamin jatkaa leikkimistà vielà pari pàivàà pidempààn. Silti grembiule on nyt silitetty, reppu pakattu, penaali ostettu ja vihkot pààllystetty. Huomenna se alkaa, tokaluokka :D


Jokin aika sitten tein postauksen, jossa esittelin lettià jonka olin tehnyt itselleni. MaaMaa kertoi kommentissaan "waterfall French braid" -letistà, joka vei minut kirjaimellisesti mukanaan. Menin taas youtubeen ja sieltà lòytyi aika paljonkin erilaisia letitystyylejà. Tàssà alla nyt kuitenkin tuo video-opastus letistà jonka tein. 


Tuo letitystyyli oli toooooooooosi kiva. Half-Up Half-Down-letti. Tykkàsin kovasti tuosta vesiputous effektistà joka hiuksiin tuli. Allaolevasta kollaasin oikeanpuoleisimmasta kuvasta nàkyy tuo efekti hyvin. Kuvan saa suurennettua klikkaamalla sità, kuten kaikki blogini kuvat jotka on postattu viimeisen about puolen vuoden aikana.
Nyt taisi tàlle tytòlle tulla letitysvillitys. Saas nàhdà mità seuraavaksi keksin. Tàmàn letin tein koko pààn ympàri sivujakauksella. Tai oikeastaan se ei mennyt yhtenà koko pààn ympàri vaan puolet ja puolet ja keskellà on pinni. Kokeilin myòs juuri samalla tavalla kuin videossa, joka oli sekin kiva :D Edestàkinpàin hiukset jài hienosti. Hyvin pois naaman edestà, mutta ei kalju, jej! Letti oli tosi helppo tehdà ja hyvin sain hiuksia poimittua, vaikka "putoava" hius olikin ihan vapaana, eikà kukaan sità ollut pitàmàssà kuten videossa pidetààn. En tehnyt latvoille vielà mitààn. Mielestàni ehkà kiva hieman vaikka latvoja kihartaa tai suoristaa ihan piikeiksi.Olen kyllà sità mieltà, ettà letti on hienompi tummahiuksisella. Minulla on hiuksissa raitoja ja tuo letti sai hiukseni nàyttàmààn siltà, ettà juurikasvua olisi ainakin 10cm!!!!hehe! Tykkàsin mà siità silti.


Olin pààttànyt mielessàni, ettà en hankkisi girelloa, eli siis tuollaista kàvelytuolia vai miksikò sità nyt oikein nimittàisi?. Nonna oli kuitenkin kàynyt sen muutama viikko sitten ostamassa ja siihen olen nyt Thomasta laittanut siksi aikaa kun laitan pyykkejà ulos kuivumaan. Ei se siinà kerrallaan montaa minuuttia viihdy, mutta ainakin saan hetkeksi mammanpojan pois sylistà :D


Videossa rakkaus hiukset tullessa hulmuten vilkuttaa vàhàn teillekin 
14 kommenttia:

Jael kirjoitti...

No olipa hyvä että näit opettajan sattumalta ettei tullut turhaa reissua tyhjään kouluun.Onko lyhyt koulumatka muuten`?

Siis tosi hyvin osaat tehdä nuo letit;itse en osaa edes ohjeiden mukaisesti...

Susanna kirjoitti...

Ihana pikku-heilutus, niin suloinen! :)

Tosi natti toi letti minka teit. Katsoin videon myos, ja taidan kokeilla itsekin tanaan suihkun jalkeen! Kiitos taas vinkista!
Mulla on kanssa yksi lettijuttu blogillani minka tein joskus talvella, mutta se on vain etuhiuksille jatkoletti. :)

-S- kirjoitti...

Yaelian: Ei ole matka eikà mikààn. Benjamin tullaan hakemaan tàstà meidàn portilta koulubussilla, mutta ilman bussiakin matkaa olisi alle kilometri.
Noh, vaikka en olisi opettajaan tòrmànnytkààn niin olisin kyllà saanut kuulla tuosta...tààllà asiat kiertàà suusta suuhun yllàttàvàn nopeasti, eh.
Teithàn sinàkin tosi kivan letin just muutama pàivà sitten. Nyt vaan uutta kokeilemaan :D

Susa: Heh, juu...Ginolle se taisi siinà kyllà heilutella, mutta musta on kiva ajatella ettà se heilutti kameraan ja kaikille :D
Joo koita ihmeessà sità lettià, ei ole vaikea.
Mà muistankin sen etuhiusletin. Itsekin tein saman, mutta en kehdannut ikinà postata itsestàni niità kamalia kasvokuvia, hihihhi!

Miltsu kirjoitti...

Ihana letti ja hyvin opettavainen video. Arvaa vaan miten moni meistä lukijoista seisoo tämän jälkeen peilin edessä harjoittelemassa? :) Minä ainakin :D

-S- kirjoitti...

Mila: Hehe, màkin aina jumiudun tekemààn kaikenlaista kun saan jonkun tyhmàn pààhànpiston vaikka just toisten blogeista, eh. Tsemppià vaan sulle...ei ole vaikea letti ja musta tosi kaunis :D

Rita A kirjoitti...

Girello - che bello:)) Kivoja lettejäkin...

Onnea tokaluokkalaiselle!

Sari kirjoitti...

Miten osaat tehdä noita lettejä!!! Tuu tekemään mulle :D mä en osaa tehdä edes perus ranskanlettiä 8(

-S- kirjoitti...

Rita: Nyt on poika koulussa. Saas nàhà miten eka pàivàà sujuu.

Sari: Ei muuta kun harjoittelemaan. Sulle olis aivan ihana tehà kampauksia, kun hiusta tuntuu olevan aika kiitettàvàsti ja pitkàkin vielà :D

Allu kirjoitti...

Tosi kiva toi lettikampaus. Ja Thomas painelee Fordillaan kovaa vauhtia, ettei vain tule rallikuskia hänestä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo Tomppa on sitten oikea söpöliini. Kuten myös isovelikin. Ja geeneissähän se kulkee:-) Bella mamma, belli vigli :-)

Suomen pressa kävi juuri visiitillä italiassa ja olisi pitänyt varmaan evästää, että mainostaisi Berlusconille suomalaista käytäntöä infota koululaisten vanhempia. Meillähän on peruskouluissa käytössä sähköinen Wilma-ohjelma, joka toimii kodin ja koulun välillä. Vanhemmilla on sinne tunnukset ja sitä kautta kulkee reaaliajassa kaikki tiedot,Mm 2 tunnin viiveellä, on tullut tietoa muksu on myöhästynyt aamulla 15 min:-)Tämä oli asia, josta meidän Tomppa ei tykännyt ollenkaan. Ennen tätä systeemiä myöhästymiset eivät tulleeet kotiin tietoon. Tätä kautta vanhemmat myös selvittävät muksujen poissaolot, voivat viestitellä opettajan kanssa jne. Tosi hyvä systeemi:-)

-S- kirjoitti...

Allu: Mikà ihme Ford...Ferrarihan se melkein on ;)

Pirpana: Waude! En tiennytkààn tuollaisesta sydeemistà. Tosi kàtsàà...ei tietenkààn oppilaille, hihihih! Siellà pystyy, kun vanhemmilla on koneet ja osaavat kàyttàà niità. Tààllà ystàvillàni ei ole edes tietokonetta, saatikka osaisivat kàyttàà niità...ja ystàvàni joista puhun ovat ikàisiàni. Voin vain kuvitella minua parikymmentàvuotta vanhempia mammoja kuinka olisivat ideaa vastaan.....aloin tàssà miettimààn, ettà osaisikohan nuo opettajatkaan edes kàyttàà konetta, hih...tààllà on niin alkeellista kaikki!

MaaMaa kirjoitti...

Ihanan näköinen kun olet tehnyt noin taakse asti ja molemmilta puolilta!
Mä olen ihan villiintynyt tuohon waterfall letitykseen myös, sellainen oli päässä mummun synttäreilläkin :)

Arvasin, että tykkäät siitä, koska tosiaan jättää hiuksia roikkumaan kivasti eikä näytä kaljulta :)
Kivaa, että vinkistäni innostuit!

Aivan ihana Thomas hulmuhiuksineen!! <3

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Joo toi letti oli tosi siisti, kiitos vaan vinkistà...luulisin...vaikka sulla on kyllà pahoja vaikutuksia muhun ku illat menee nyt youtube videoita tuijottaessa, eh.

Maijamaija kirjoitti...

Vau! Miten ihmeessä sä onnistut ite tekemään tollasen?! Mä osaan hätinä tehä TAVALLISEN letin itelleni. En edes tavallista ranskanlettiä osaa tehdä. En vaan pysty. :)