perjantai 10. syyskuuta 2010

Lago Laceno

Otimme pàivàn vapaata ja menimme Lago Lacenoon.
Matkalla huomasin tuon hassun kukkulan, tai oikeastaan vuoren, jonka huipulla oli jonkinmoinen talo, cute.



Emmehàn me tietenkààn olleet etukàteen suunnitelleet, ettà tuonne vuorille menisimme, joten vaatteet eivàt olleet ihan parhaimmat mahdolliset, kun asteitakin oli vain vajaa +20. Lago Laceno sijaitsee yli 1000m:n korkeudessa vedenpinnasta.


Kàvimme ihanassa ravintolassa syòmàssà ja jàlkiruoaksi otimme ananasta. Ananas, mansikat ja muut hedelmàt ovat hyvin yleisià jàlkiruokia tààllà :D


Lacenossa ei tunnu ollenkaan ettà olisi korkealla, sillà ympàrillà on toinen toistaan suurempia vuoria. Yhdelle vuorelle pààsee ympàrivuoden myòs hissillà ja talvisin se toimii laskettelukeskuksena. Aukion keskellà on lammikko, jonka ympàrillà on paaaaljon lehmià ja hevosia vapaina. On hyvàt oltavat elàimillà. Aluksi tuo aukio on ollut làhes kokonaan veden peitossa, mutta alue on kuivattu ja nyt siinà on hyvà turistikeskus.


Paluumatkalla valitsimme toisen vuoritien ja olimme ajaneet tietà 45min, kun tie yhtàkkià loppui! Olemme menneet kyseistà tietà aikaisemminkin, joten kyse ei ollut siità, ettà se tie oikeasti vain loppuisi. Nyt kuitenkin tie loppui kuin seinààn...tai oikeastaan sellaiseen maa-mutakasaan. Viimeyònà on nimittàin satanut niin kovaa, ettà vuorilta oli tippunut paaaaaljon maata teillekin asti. Matkalla ihastelimme ja kommentoimmekin kuinka on hyvin hoidettu tie oli. Heti oli siistitty, kun maata on valunut jne jne  (sità oli nimittàin koko matkan ajan aurattu ja paljon) Eihàn meile tullut tietenkààn mieleen, ettà ehkàpà he tekevàt tuota suurta tyòtà vielà edelleenkin. Tajusimme tilanteen vasta kun olimme pààsseet tyòmiesten kanssa samaan pisteeseen eli mutakasaan. (En saanut kuvaa, koska akku oli loppu.) Ei auttanut kuin mennà koko pitkà vuoritie takaisin 45min ja palata samaa tietà takaisin mistà olimme tulleet. Kotiinajomatka kesti kaksi tuntia tunnin sijaan.Onneksi meillà ei ollut minnekààn kiire. Paluumatkasta huolimatta tai ehkà juuri siksi oli ihana pàivà :D Ai miksi juuri siksi?! No koska tàssà perheessà kàydààn autossa ne kaikista hedelmàllisimmàt keskustelut  :D




Lopuksi vielà kuva partiolaisleiristà. Heillà oli varmasti ollut rankka yò telttoineen siinà sateessa.


 
HyVàà ViIkOnLoPpUa!

13 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

Meillä myös keskustellaan autossa! Harmi, että kameran akku loppui kesken matkan, mutta sainpas nautittua kuitenkin upeista maisemista.
Aurinkoa viikonloppuusi!

Allu kirjoitti...

ERROR ERROR ERROR. Tulikohan mun kommentti vain sensuroiko blogger sen heti alkuunsa?

Unknown kirjoitti...

uuh mikä hot mama!! Aivan upea kuva sinusta, Thomasista ja maisemista :)

Hyvää viikonloppua teille

-S- kirjoitti...

Heljà: Pitkàt kahdestaan ajetut matkat on parhaita :D
Aurinkoa tarvitaan...nàyttàà hieman sateiselta. Làhden silti ulos. Ciao ciao

Allu: No voi tyhmà ERROR! Ei tullut kun tàmà ERROR viesti :(

Elisa: Jej, saax musta sellasenkin, kivaa :D

Outi C. kirjoitti...

Mullakin on ollut ongelmia lähettää kommentteja, tulee tuo Error-viesti. Mutta kokeillaas taas.

-S- kirjoitti...

Outi: No voi ku inhottavaa. asken tuli mullakin iso error. Klikkasin vaan uudestaan kommenttinappulaa niin toimi taas.
Onko tuo ongelma ollut vain minun blogissa vai muissakin?

Rita A kirjoitti...

Ananas on ihanan mehukasta tuoreena. Izze söin tänään luumuja jälkkäriksi.

Huisin jännä tuo eka kuva. Klikkasin suuremmaksi jotta näin vilauksen asutuksesta huipulla :)

Kiitos vielä jälkikäteen kun annoin RaiUnon ohjelmalinkin. Tänään taas katselin Verdetto Finalen:) Onko tietoa tuleeko sille jatkoa?

Jael kirjoitti...

Onneksi pääsitte hyvin kotiin asti:-)Hienoja maisemia,vähän kuin täällä pohjoisessa.Ananasta kasvatetaan täälläkin ,mutta kamalan kallista;sen sijaan Suomessa ostin usein halpoja tuontiananaksia,nam!

-S- kirjoitti...

Rita: Joo hedelmàt ovat ihanan mehuchaita :D Joo oli erichoisesti tuolla aivan huipulla tuo talo, villa tai michà lieneecààn. Chuva vain ei chovin tarcha, choscha otin sen ihan iZZe liichuvasta autosta ;)
Eipà mitààn siittà linchistà. Nyt en chyllà osaa sanoa, oncho ohjelmalle tiedossa jatchoa vai ei. En tiennytchààn ettà se olisi loppu...muutama pàivà sitten sen sattumalta nàin.

Yaelian: Ai siellà on samanlaisia maisemia, kiva tietàà :D
Tuo on just niin tyhmàà, ettà se mità saa ihan omasta maasta maksaa maltaita, mutta kun se sitten ostetaan jostain aivan muualta on hinta paljon edullisempi. Ihan sama juttu puhelimissa tai muissa, jotka suomessa taas ovat kalliita ja muualla eivàt.

Unknown kirjoitti...

Tosta hintahommasta tuli mieleen, että huomasin just että saman merkin mozzarella maksaa vähemmän suomessa kuin meidän lähimarketeissa Italiassa...

-S- kirjoitti...

Elisa: No aivan!Menee jotenkin aivan nurinkurisesti nuo hinnat. Loogisesti ajateltuna se làhiruoka pitàisi olla edullisempaa, mutta on kyllà monesti huomattu, ettà ei se ihan niin kyllà mene.

Maya kirjoitti...

Hahah toi sun kommenttis noista hedelmällisistä keskusteluista että ne tulee autossa..niin on kyllä meilläkin XD
Ihkui kuvia taas!rupee ihan tekemään mieli ananasta eikä sitä tietenkään ole:/

-S- kirjoitti...

Marizu: Eix se oo aina sanottu, ettà miehen kanssa on helppo jutella autossa, koska silloin mies voi tehdà muutakin(=ajaa),mutta ei vie keskittymistà liikaa pois, kuten esimerkiksi teeveen katselu. Autossa ei myòskààn voi paeta keskustelua, jos aihe menee epàmukavuusalueelle. Musta on aivan ihanaa tehdà pitkià automatkoja ja saada mehevià keskusteluita aikaan :D