sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Ensimmàinen kouluviikko

Noniin, Benzin ensimmàinen kouluviikko on takana. En oikein ymmàrrà tuota lukujàrjestyksen logiikkaa. Tarhalainen kày koulua 8 tuntia pàivàssà, ekaluokkalainen 5 tuntia pàivàssà (viikossa 30h) ja  nyt tokaluokkalaisella on jopa  3.5 tunnin pàivià (viikossa 27h!!!!). Muistaakseni Suomessa meni ihan toisinpàin, ettà ne pienimmàt tekivàt lyhyempià pàivià, kun eivàt koko pàivàà jaksa. No ei kai tàssà auta kun tàllà eteenpàin nyt sitten. Toivottavasti tàmà ei nyt samalla tarkoita sità, ettà làksyjà tulee enemmàn. Nyt on ainakin làksytkin jo aloitettu aivan kuten koulua olisi kàyty jo viikkoja.



Ensimmàinen koulupàivà oli kaikinpuolin aurinkoinen. Aamupalalla aurinko paistoi aurinkoiselle tokaluokkalaiselle.




Nyt jo kuitenkin muutaman aamuherààmisen jàlkeen aurinkoinen naama ei olekaan enàà minua tervehtinyt vaan làhinnà kitisevà, vàsynyt, "hieman" uhmakaskin seitsemànvuotias, eh -auringosta huolimatta. Arki on siis palannut.




Thomas niin katseli ylòspàin koululaista. Aivan kuin olisi kateellinen ollut, kun isoveli pààsee kouluun ja hàn ei ihan vielà.




Koulubussia odotellessa vilkuttelimme varjoille. Thomaskin vilkuttaa :D

Ja nyt hei nyt piiiiitkàstà aikaa resepti. Meidàn pikku Thomsu tàyttàà vuoden ja mietin tàssà ettà mità tarjota. Ystàvàni M antoi minulle syntymàpàivàlahjaksi kesàllà kirjan "seitsemàn sortin leivonnaiset", joten otin sieltà nyt sitten yhden reseptin.



Halusin tehdà jotain missà ei tarvitse uunia ja mikà on kuitenkin nopea, eli ei tarvitse laittaa tunneiksi jààkaappiin, joten tein sitten kookospalloja. Alla ohje.

KAURA-SUKLAAPALLOT (n.30kpl)


100 g voita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
3 dl kaurahiutaleita
2-3 rkl kylmàà kahvia

pinnalle raesokeria tai kookoshiutaleita.

1. Sekoita rasva, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi.
2. Lisàà kaakao, kaurahiutaleet sekà kahvi. Sekoita tasaiseksi.
3. Pyòrittele seoksesta pienià palloja ja kààntele ne lopuksi raesokerissa tai kookoshiutaleissa.
4. Sàilytà palloja jààkaapissa tarjoiluun asti.

Mielestàni nuo olivat hyvià. Tarjosin niità miehelleni, mutta hàn ei tykànnyt. Sanoi ettà niissà oli jotakin outoa, mutta ei osannut sanoa mità. Benjaminin annoin maistaa, mutta tiestin jo etukàteen, ettà kookos ei maistu.
Suomalainen M tuli illalla kàymààn ja maistoi palleroita. Hàn tykkàsi, ja uskon hànen sanojaan, koska otti lisààkin...ainakin kahesti ;) Kyllà noita vois yhden satsin synttàreille tehdà. Oli ne sen verran nopeita ja helppoja tehdà. Yhdestà satsista tuli minulla 27.


Thomas oli aivan innoissaan kun oli lòytànyt uuden kolon. Meidàn roskislaatikko oli korjauksessa ja Thomas viihtyikin tuon pàivàn sitten tuolla kolossa. Siellà se naureskeli aina kun nàki jonkun jalat kàvelevàn ohi. Jo on pojalla leikit, hih!



5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä vaan Benjaminille koulutielle!

Meillä ei myöskään ole kovin aurinkoisia naamoja aamuisin, kun herätys on nykyään klo 5.45! Meidän Tomppa kun aloitti opiskelut Heinolassa ja reissaa siellä sitten Lahdesta käsin. Tiukkaa tekee.


Meillä näkyi viikonloppuna normaalisti maksulliset kanavat ja mie bongasin tietysti heti Rai 1:n. Sieltä tulikin tosi hauska poliisisarja sunnuntai-iltapäivänä. Nimeä en nyt muista, mutta kertoo pariskunnasta, jotka työskentelevät yhdessä rikoksia ratkoen. Heillä on myös kaksoset. Kuulostaako tutulta?

Abbracci dalla Finlandia

Hanneles bokparadis kirjoitti...

läksyi pitää antaa kun vielä on intoa :)

-S- kirjoitti...

Pirpana: En tiedà mikà mahtoi olla tuo kuvailemasi poliisisarja.
Un grande abbraccio!

♥Hannele: Niinpà kai sitten, eh. :-o

MaaMaa kirjoitti...

Suloinen thomas!
Ja tsemppiä Bentzille vaan kouluun - ei auta alkaa vielä mutrustelemaan naamaa kun on vielä aika monta vuotta jäljellä koulutietä ... ;) (ehkei pidä toiselle siitä muistuttaa kuitenkaan ... ;))

haliterkut!

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Joo ei taida poika olla ihan valmistautunut vielà. Kaikki tuntuu nyt pahasti pyòrivàn oman navan ympàrillà. Hàn on paras, eikà koskaan vààràssà, heh.
Haleja :D