perjantai 25. kesäkuuta 2010

7-vuotis ja 8kk:s neuvola


Meillà oli kesàkuun puolessavàlin myòs yhteinen "neuvola-aika" lapsosille. Benjamin 7 vuotta ja Thomas 8kk:tta. Taas tuli ikàvà suomalaista neuvolatoimintaa, vaikka tàmà olikin ensimmàinen kerta kun dottoressa teki jotain muutakin kuin mittasi pituuden (71cm) ja painon (9 kg).
Thomasilla testattiin lelun seuraamista, ei siis edes saanut tarttua leluun vaan piti vain havitella sità.
Lisàksi testattiin kuuloa jollakin kilikellolla. Ei taaskaan kysytty, ettà jokos kààntyy, yrittàà kontata tms. Ai niin. Kysyi dottoressa, ettà pysyykò lapsi istualleen jos teen hànelle testejà eli ehkà se jo riitti, heeh! Luulen, ettà tààllà ei mietitàkààn sità mità lapsi tekee lattialla, kun tuntuu ettà minua ihmetellààn, kun annan lapseni olla lattialla.
Mummi oli mukana ja otti kuvia. Mistà ihmeestà tuo pòtsi tulee, kun niin huonosti syò kiinteità?!?!


Benjaminilta tsekattiin pituus (126cm), paino (24.5gk), jalat ja nàkò. Selàn suoruuskin katsottiin jotenkin ihan hassusti sellaisella vatupassintapaisella. Benjaminin piti mennà kyyryyn ja siihen pààlle laitettiin se "vatupassi" ja siinà oleva pallero piti pysyy keskellà. Mità jos Benjaminista nyt ois vaan tuntunut sille ettà olis halunnut kurkottaa toista kàttà vàhàn pidemmàlle maata kohti? Olisiko hànelle todettu skolioosi tai jotain? Aika alkeellista sanoisin. 


Dottoressalla oli kuuma, ei halunnut pukea lààkàrinasua pààlle. Kysyi kyllà kuvaa ennen, ettà nytkò hànen pitàà se pukea. No eihàn nyt meidàn takia tartte!

HYVAA JUHANNUSTA!!!!!!!!!!!!!!!!


ps. Ihanaa huomata, ettà ajastin toimii. Yritàn kyllà laittaa suomestakin postausta, mutta siihen asti taimerilla mennààn.

8 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Täällä monet lääkärit ja erityisesti lastenlääkärit on ilman valkotakkia. Hyvää lomaa teille ja hauskaa juhannusta!

Jael kirjoitti...

Ihana kuva Thomaksesta! Ja mahtavan mukavaa juhannusta täällä Suomessa!

-S- kirjoitti...

Allu: Niilläkin se takki löytyy jostakin kaapin perukoilta ;)
Toivottavasti teilläkin oli mukava viikonloppu, ilmeisesti juhannusta ette viettäneetkään.

Yaelian: Mustakin se oli söpö kuva :D Hyvää juhannusta sillekin Etelä-Suomeen :D

Susanna kirjoitti...

Laakarintarkastus yhdessa pojilla, ihana :)
Myohastyneet Juhannustoittelut sinulle! :)
Ihana baby! Ja musiikki... ;)

-S- kirjoitti...

Susa: No joo, aika erikoista että molemmat pojat menivät yhtäaikaa tarkastukseen, mutta ihan hyvä näin :D
Voi oon aina vaan yhtä kade ku sulla musa toimii ja mulla ei!
Ihanaa alkavaa viikkoa :D

MaaMaa kirjoitti...

Kuulostaa aika alkeelliselta nuo neuvolatarkastukset tosiaan, mutta onneksi italiassakin on terveitä lapsia läjäpäin, niin kai se sitten toimii ;) ;D

toivottavasti tiellä on Suomessa lystiä!! <3

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

Joo, onhan noi lääkärintarkastukset välillä vähän turhia, toisaalta kyllä mä naureskelen myös kavereiden Suomen neuvolassa saamille "neuvoille" ja kehoituksille, sielläkin riippuu niin terkasta, että millainen taso on, vaikka perusjutut nyt tietty osataankin. Italiassa taas viimeksi 1-vuotistarkastuksessa lääkäri ei mitannut päätä lainkaan, koska ´kuulemma näytti normaalilta. Neidin pää kun on kasvanut syntymästä alkaen -25% käyrällä ja oisin halunnut sen tarkastaa!

-S- kirjoitti...

MaaMaa: No alkeellista onkin, mutta kyllä niitä terveitä lapsia tulee onneksi ihan tälläkin tavalla :D Ja tääl on niin kivaa, etten ehdi edes koneelle (ku ihan vaan ees taas aina parin päivän välein)! Kunnon lomaa siis :D

Vera: No joo, Suomessa voisi varsinkin yhden lapsen äiti mennä paniikkiin jos neuvolantäti katselee vain keskikäyrää ja painottaa sitä jotenkin erityisen paljon ja sitten jos se oma lapsi ei vaikka ihan heti kääntyisikään tai muuta niin tulee kamalat ajatukset mieleen.
Teillä oli kuitenkin neuvolassa jotkut käyräsysteemit, kun tiedät missä lapsesi käyrä menee....vai olikohan tämä nyt sitten sieltä internetistä luettu ja hyväksi havaittu käyrä? ;)