torstai 4. helmikuuta 2010

Veljesten jutustelua ja kuivakakku

Huh, kiirettà pitàà ja vàsy painaa illalla. Nyt kuitenkin tàssà taas :D

Olimme eilen Sonian kanssa markkinoilla tàssà làhikylàssà. Markkinat olivat pienet, mutta oli siellà silti kiva kàydà. Kuvassa edessà Sonia Thomasin kanssa ja taustalla vanha kirkko.



Ulkoilun jàlkeen tein kotihommia. Imuroin, pyyhin pòlyt, moppasin, pesin pyykkià ja silitin vaatteita. En tiedà mistà tuo energia oikein tuli, mutta en halunnut lopettaa, kun kerrankin intoa oli.  Thomas ei ollut yhtà innoissaan minun siivoiluistani ja silitysvaiheessa seuraa oli pidettàvà. Noh, onneksi on Benjamin joka viettàà mielellààn aikaa Thomasin kanssa. Benjamin on alkanut myòs hieman kantamaan Thomasia. En oikein tykkàà kun hàn sità tekee ja olemmekin nyt sopineet, ettà hàn saa kantaa vain jos minà pyydàn. Pitààa aina silloin tàllòin pyytàà, kun niin innoissaan on kuitenkin auttamassa. Vàlillà se kantaminen nàyttàà kyllà niin retuuttamiselle, ettà aivan Thomasin puolesta sààlittàà, hih! 

Alla kuvia "punttis-kodinhoitohuoneesta" jossa minà silittelin vaatteita Benjaminin pitàessà seuraa. Niin hyvin nàytti molemmat viihtyvàn, ettà piti kipaista hakemassa kamera ja ikuistaa hetki.





Jopa videonpàtkànkin sain otettua. Kirjauduin vihdoin ja viimein you tubeen, joten nyt sitten yritàn muistaa latailla sità kautta noita videoita niin saa ne videot sitten nàkymààn koko screenillà :-)



Olix vàhàn sòpò video? ♥♥


Taidan olla kipeàksi tulossa, koska vielà koko tuon uurastuksen jàlkeen halusin alkaa vààntàmààn kakkua. Thomasin nukahdettua tein jogurttikuivakakun. Aivan ihana resepti, koska kaikki aineet vain sekoitettiin keskenààn, eli ei mitààn kummempia pohdintoja mità ensin ja mità sitten. Ohjeen lòysin Kyòkkipiika Katin blogista.


JOGURTTIKAKKU



5 dl vehnàjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl jogurttia (itse laitoin metsàmarjajogurttia)
2 munaa
200 g sulaa margariinia



1. Sekoita kaikki aineet keskenààn


2.Paista rasvatussa vuoassa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Itse paistoin kyllà làhes tunnin.


Ihanan kosteaksi jài tuo kakku. Helppouden, nopeauden ja maukkauden vuoksi tulee kyllà varmasti kokeiltua uudelleenkin. Voin suositella!


Nyt tutimaan. Kamala vàsy ja haba kasvaa!

25 kommenttia:

Miltsu kirjoitti...

Ihanasti tulee toimeen veljekset :) Ja suomi taittuu muuten tosi hyvin! Onpas siellä jo niin keväisen näköistä, tosi idylliset markkinat ja kaunis vanha kirkko.

-S- kirjoitti...

Mila: Joo vielà toistaiseksi tulevat hyvin juttuun. Saas nàhdà sitten kun Thomas tuosta hieman kasvaa :-o

Noora kirjoitti...

B on ihan paras isoveli! Hyvältä näyttää. Eikä mua kyllä yhtään haittais olla siellä vuoren kupeessa markkinoillakaan. Ihanan aurinkoista.

Allu kirjoitti...

Katoin ton videon kahteen kertaan, kun se on niin söötti.

-S- kirjoitti...

Noora: Ylpeà on poika ISOveljeydestààn. Ottaa vàlillà Thomasta syliin ja sanoo "oot mun vauva!" Kuullut ehkà mamin sanovan jotain vastaavaa ;)

Allu: Màkin oon ihan lumoissa ♥

Jael kirjoitti...

Ihastuttavat veljeskuvat ja tuo video on kyllä huippusöpö!!

Anonyymi kirjoitti...

Ciao!

Onpa taas suloisia kuvia. Thomaskin näyttää niin tyytyväiseltä ja onnelliselta vauvelilta:-)

Sinä kun leivot paljon, niin kysyn sinulta vähän neuvoa. Olen tulossa pääsiäisenä Italiaan ystävieni luokse ja olen lupautunut leipomaan. Olen aiemminkin kokkaillut la leiponut Italiassa ja päätin, että ainakin leivinjauheen tuon Suomesta, sillä minulla on ollut vaikeuksia löytää sitä italiasta, tai ainakaan siitä ruokakaupasta, jossa olen vieraillut. Tai sitten ehkä olen etsinyt väärällä nimellä. Mutta minkälaista ja merkkistä kermaa suosittelet täytekakkuun, siis kermaa, joka myös vatkautuu hyvin? Onneksi olen saanut luvan käyttää sähköuunia, minulla on näet huonoja kokemuksia kaasu-uunista:-)

Buona giornata e stammi bene!

Sirpa Suomesta

Susadim kirjoitti...

Hyvin puhuu Benjamin suomea. Eikä taida olla mustasukkainenkaan Thomasin vuoksi?

-S- kirjoitti...

Yaelian: ♥

Sirpa: Joo Thomas on kyllà tyytyvàinen, niin kauan kun saa olla jonkun sylissà, hih!

Hehe, mua alkaa naurattamaan kun kysyt multa neuvoa leipomisissa, kun olen tàllainen kokkikolmonen, hihih! Noh, onnistuuhan mullakin joskus joku, ja toisaalta eihàn tàmà suoranaisesti leipomisapua ole vaan làhinnà sità ainesapua :D

Leivinjauhe ei ole tààllà ongelma. Se on paketti nimeltà Lievito pane degli angeli.
Vaniljasokeri on todella paljon parempaa Suomessa, joten suosittelen ettà otat sità Suomesta.
Jos meinaat tehdà jotain mihin tarvitsee kermaviilià, rahkaa tai siirappia niin ne sinun on tuotava Suomesta. Tààllà en niità ainakaan lòydà. Kermaviilià saattaa lòytyà jostakin romanialaisesta kaupasta tai vastaavasta, jos menet sellaiselle alueelle mistà niità saa. Kermaa on todella paljon erilaisia. Tuorekermaa lòytyy joistakin kaupoista niin se on aika làhellà suomen kermaa. Ne muut kermat on aika oudon makuisia varsinkin suurissamààrin esim tàytekakkuun.
Mà voisin jonkun leipomisjutun ohessa ottaa kuvia noista pussukoista ja tehdà postauksen (ennen pààsiàistà) niin nàet sitten minkàlaisia pusseja etsià.

-S- kirjoitti...

Susadim: Joo kyllàhàn Benzi puhuu. Ongelmaksi tulee nyt sitten Thomas, ettà kuinka hàn oppii suomea puhumaan, kun opettajanakin toimii tàllainen hoono soomi, eheh!
Ei ole Benjamin mustasukkainen...ainakaan vielà. Annan sen osallistua lapsenhoitoon. Tiedà sitten kuinka asiat muuttuu, kun Thomas alkaa pòllimààn Benziltà leluja jne.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa taas!

Ja kiitokset pikaisesta vastauksesta. Ja nuo pussukkakuvat olisi kyllä tosi kiva juttu, jotta sitten varmasti tulee oikeaa tavaraa ostettua:-)Varsinkin tuo kerma olisi varmaan se kaikkein tärkein. Siitä kaasu-uunista vielä, kerran tein italiassa lihapullia uunissa ja ihmettelin, mikseivät saa väriä. Ja tässähän kävi sitten tietenkin niin, että kärähtivät toiselta puolelta:-) Ystäväni kyllä kohteliaana niitä söivät buoni-kommenteilla varustettuina, tosin vähän rapsuteltiin pahempia mustia kohtia pois:-) Joten varmaan arvaat, että nyt on pikkaiset paineet onnistua.

Pistin päivällä viestiä töistä ja siellä en pystynyt tuota videota katsomaan, joten näin sen vain äsken ja pakkoa sanoa, että oli tosi suloinen. Aivan ihanaa jutustelua molemmilta. Ja mikäli kuviin on uskominen, niin Thomas on tosi paljon sinun näköinen:-)Näinköhän hänestä tulee pellavapää-hurmuri :-)

Tanti saluti per tutta la tua bella famiglia!!!!
Sirpa Suomesta

Anonyymi kirjoitti...

ihanaa et olet ottanut kuvia ja videonpätkän tuosta loistavasta veljesrakkaudesta mikä näkyy ja kuuluu..... t. äitimummi

Anonyymi kirjoitti...

hei,
ja terkkuja erittäin lumisesta Vaasasta! oli aivan ihana toi video!!!!
T: Jaana M

Perheenäiti kirjoitti...

Hei! Lopultakin löysin tieni tänne vastavierailulle ja löysin monta hyvää ruokaohjetta kokeiltavaksi. :-)

Jos haluat lastesi oppivan Suomea, yksi konsti voisi olla TVKaista netissä eli Suomen telkun katselu, Pikku Kakkoset ym. Meillä se on kovassa käytössä.

-S- kirjoitti...

Sirpa: Mà teen jonkun postauksen joku kerta, johon sisàllytàn noita pussukoita jotenkin ja kerman kans ;)
Kaasu.uunia itse en ole kàyttànyt, onneksi en ole joutunut, vaikka en kyllà aina onnistu normi uunillakaan, eh.
Mità olet ajatellut tehdà heille pààsiàiseksi?
Joo Thomas on mun nàkòinen, kaikki niin sanovat. Miettivàt vain ettà kuka mahtaa olla isà, kun on niin vaalea eikà isànsà nàkòinen heh ;)

àiti: No vàhàn sua ajatellenhan mà ton videon otin ♥

Jaana: Ihana kuulla susta pitkàstà aikaa. Ois kiva treffaa facebookissa joku kerta :D
Eix ollukki sòde video, moon inloooov ♥
Terkkuja Iinuska-serkkusellein ja Topsukalle (Muuuaaahahaha, oli ihan pakko kirjottaa Topsukka, hehehe!) ja koko poppoolle kans.

-S- kirjoitti...

Perheenàiti: Benvenuta :D
Joo mà itse kàytàn tuota TVKaistaa aika ahkerasti, joskus myòs lapsille. Kyllà ne suomea oppii, vaikka pààkieli onkin varmasti Italia.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa taas!

Olen suunnitellut tekeväni yhden oman viritelmäni, tosin hiukan pelkään, että järkyttääkö se italialaisia, jos he vaikka tulkitsevat sen Tiramisun pilaamiseksi:-) Siis kyseessä on itseasiassa täytekakun tyylinen, jossa kakkupohjaan tulee suklaarouhetta. Väliin banaania ja jotain muuta hedelmäå. Pohjan kostutan kaakaolla hyvin edellisenä päivänä,normaalia täytekakkua kosteammaksi. Seuraavana päivänä sitten kuorrutan sen seoksella, jossa on maustamatonta jogurttia, sokeria, sitruunan mehua ja Mmascarbonea. Reunoille pursotan kermaa ja päälle ehkä vielä suklaarouhetta. Ainakin suomalaiseen makuun on ollut todella suosittua, joten päätin nyt testata italaisen :-) luuletko, että passaa italialaisille ?:-))

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja tuosta Mascarbone-kaakusta kirjoitti Sirpa Suomesta. Klikkasin vahingossa viestin liian ajoissa eteenpäin:-)

Ciao ciao e stammi bene

-S- kirjoitti...

Nonni..heissan Sirpa. Jàtin tànne jo aiemmin kommenttia, mutta se ei nàkòjààn tullut kun yhteys katkesi heti sen jàlkeen. Elikkàs siis...Eihàn tuo nyt ole mikààn tiramisujuttu, ku ei siinà ole kahvia, joten tuosta on ihan turha olla huolissaan.
Mun mielestà italialaiset kotikakut ovat aika huonoja suoraansanottuna...Suomalaiset osaa leipoa paljon paremmin, joten àlà turhaan jànnità. Tuo kuullostaa jo todella hyvàltà.
Jos haluat voit antaa mulle reseptin (ciacionia@libero.it) niin voin kokeilla ja testaa italialaisille joku kerta. Tai tykkàisin kyllà muutenkin saada hyvàksi havaittuja reseptejà, joten jos vaan jaksat ja kiireiltàsi ehdit niin olisi kiva. Ymmàrràn kyllà myòs jos tuo on joku sinun bravuurisi ja nàin myòs salainen resepti, hih!

Anonyymi kirjoitti...

Ciao!

Laitoin sinulle eilen sähköpostia. toivottavavasti on tullut perille, eikä ole kadonnut mihinkään bittiavaruuteen:-)

Sirpa

-S- kirjoitti...

Ciao bella!
Kiitos, tuli perille :D Vastasinkin jo ;)

MaaMaa kirjoitti...

supersuloisia veljeskuvia ja todella hellyttävästi isoveli hoitaa pikkuveikkaa!! Videon katson myöhemmin, tämä verkko tökkii niin meillä, että mulla menee hermot!!

JA nameja kokkauksia olet tehnyt mielinmäärin ... jos ois aikaa, ie. ei ois töissä, niin kokkailisin nämä kaikki sun neuvoilla! :)

haliterkut <3

-S- kirjoitti...

Heeeeeeeei, tervetuloa takaisin MaaMaa ☺☺☺☺
Kantsii kattoo se video, mà ainakin oon ihan myyty..eh...tietty heidàn àitinà, eh :-s Toivottavasti netti alkaa nopsaa toimimaan taas.
Joo minà tààllà teen kokkikokeiluja, kun kuitenkin kotosalla olelen :D
Iiiiiso hali sinnekin ♥

MaaMaa kirjoitti...

Nyt sain katottua videon :) Liikkis!! Aivan ihanasti seurustelevat yhdessä ja jutustavat ja Thomas antaa kaiken huomionsa isoveikalle! ♥ ♥

Mäki oon kirjautunu youtubeen mutta en ole hiffannu miten videoita vois sielä julkaista niin ettei ihan kaikki youtubilaiset niitä näe ... ootko sä? Vai julkasetko niin että oikeella hakusanalla kuka tahansa voi ne löytää?

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Kun kirjauduin youtubeen niin siinà piti valita haluanko julkaista kaikille vai kenties passwordilla. Saattoi olla myòs niin, ettà tuo valinta tulee vasta sitten kun olet ladannut videon. Niinhàn se on loogisempaa niin saa sitten jokaisen videon katsottavuuden erikseen mààritellà.Vai meneex youtube jotenkin accountien mukaan, ettà jo kun kirjautuu niin joutuu mààrittàà KAIKKIEN vidoiden nàhtàvyyden? Mà en muista. Oon tàllà hetkellà ladannut vasta yhden videon, joten jos jaksat venailla niin ilmotan sitten kuinka kày toisessa videossa...taikka sitten koitat ite ladata jonkun. Se oli kuitenkin sellainen palkki jonka alta piti valita kenelle haluan videon nàyttàà.