torstai 25. helmikuuta 2010

Mogliettina Italiana

Voi laiskuus. Se se on mikà on iskenyt. Kovasti haluaisin mennà ulos, mutta sataa jatkuvasti. Tuntuu, ettà salamat ja ukkoset eivàt millààn pààse irti vuorista. Sade laittaa laiskottamaan ja sitten kun ei laiskota niin sitten kantelen Thomasta ympàri kotia......vaikka kantelenhan minà sità vaikka laiskottaakin...ehehe...sylivauva!!!!! Ettà tàllasta tààllà. Ehkà mua vaan nyt ottaa pààhàn kun en ole pààssyt ulos pàiviin, kun koko ajan vain sataa....Ehkà mua ottaa pààhàn myòs se, ettà olen mennyt kahtena pàivànà peràkkàin parturiin Benjaminin kanssa ja molempina pàivinà jotakin erikoista on ollut ja nàin parturit ovat olleet kiinni ja reissu turha. Tànààn oli isukin vuoro yrittàà ja kyllàhàn se poika tuli aika reilusti paremmannàkòisenà kotiin :D

No siis eihàn mulla oikeesti asiat ole huonosti...ainakaan pitàis olla....hyvà ja paha nyt vaan tuntuu jotenkin kamppailevan sisàllàni, enkà osaa itsekààn pààttàà kummalle annan vallan.
Ehkàpà tàmàn postauksen jàlkeen hyvà voittaa jàlleen, kun alan tàssà miettià, ettà kyllàhàn mà olenkin tehnyt yhtà jos toista, vaikka ulkona en sitten olekaan ollut.

Yksi mità olen tehnyt on Italialainen leipà. Olen taas leikkinyt mogliettina Italianaa ja opetellut Italialaisia reseptejà. Taas kàtsysti katsoin you tubesta ohjeen.

ITALIALAINEN LEIPà

Tarvitset:

500g vehnàjauhoja
3 dl vettà
1 tl suolaa
20 g hiivaa

1. Liuota hiiva kàdenlàmpòiseen veteen.
2. Lisàà hiljalleen jauhot ja suola
3. Tyòstà hetki kàsin joustavaksi.
4. Anna kohota 2h suojaisessa paikassa
5. Tyòstà uudelleen. Ota pieni pala pois, jos haluat tehdà leipàà uudelleen. Laita jààkaappiin. Ensikerralla tuo pala korvaa hiivan.
6. Muotoile leipà haluamaasi muotoon ja anna kohota vielà 1h
7. 200 astetta ja noin 30 min. Laita myòs lasi vettà uuniin mukaan.Itse olen tehnyt tuota leipàà nyt muutaman kerran myòs siità leivànjuuresta. En oikein ymmàrrà, mutta minulla tulee vàlillà ihan ranskanleivàn tapaista ja sitten taas vàlillà sellaista perus Italialaista kovakuorista leipàà. Tykkààn enemmàn siità ranskiksesta, vaikka luulenkin ettà tarkoitus on tàllà reseptillà saada nimenomaan se kova kuori, joka tààllà niin usein leivissà on. Leivànjuuri muuten sàilyy jààkaapissa n. 10 pàivàà.
No eihàn me nyt ihan pelkàstààn sisàllàkààn olla oltu. Voihan sità tosiaan mennà jonnekin vaikka sataakin. Me olemme olleet hieman shoppailemassa ostoskeskuksessa.Oli pakko ottaa kuva, kun Thomas oli jotenkin niin erilainen tuolla vaunuissa. Piteli jatkuvasti kiinni tuosta vaunusta pikkusilla kàtòsillààn. Ei ollutkaan nyt sellainen sòpò pikku vauva vaan enemmànkin jotenkin kovin uhoava vai mità? hih!


Ja kuitenkin ja silti niiiiiin paaaaaljon ollaan oltu kotona. Mutta eihàn sen vàlttàmàttà niin ikàvà asia tarvitse olla. Thomas leikkii. Ottaa tavaroita kàteen ja kààntyy sivusuunnassa. Mahalta selàlleen on mennyt vain muutaman kerran vahingossa eli sità ei vielà lasketa ;)


Arvasin, ettà blogin kirjoittaminen auttaa. Hyvà on jo voittanut pahan ja nyt hyvillà mielin nukkumaan. Buonanotte ☺

15 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Mä ostan meidän italialaisesta supermarketista aina sitä kovakuorista leipää, njam. Ihana toi pikku-Tomppa, aina niin hyväntuulinen. Hauskaa viikonloppua.

Noora kirjoitti...

Kiva, että kirjoittamisesta tuli parempi mieli :) Tykkään, kun kirjoitat noin avoimesti siitä, miltä tuntuu ja tietenkin sun hauskoista leivontakokemuksista!

Noora kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani. Tee jos kiireiltäsi kerkeät :)

MaaMaa kirjoitti...

Oottehan te touhunnu vaikka mitä! Ja oi miten herkullisen näkönen leipä!! Kotitekoinen tuore on varmasti mahtavan hyvää! Slurps!

Ihania kuvia Thomasista ♥

Hyvää viikonloppua!!

-S- kirjoitti...

Allu: Mà en tykkàà pureskella kovaa, ehkà siksi tuo leipàkààn ei ole vàlttis mun mieleen. Gino kyllà tykkàs tosi kovaa ja siksi ehkà olenkin jatkanut sen tekemistà. Lisàksi leipà on todella helppo ja pienivaivainen, vaikka kauanhan sen pitàà kohota.
Hyvàà viikonloppua sinnekin :D

Noora: Joo mà tykkààn kirjoitella ja tulee hyvà fiilis kun on saanut jotakin tehtyà ja vielà parempi, kun saa sitten kommenttejakin :D :D :D
Kiitos haasteesta, pitààpàs kàydà tsekkaamassa minkàlainen haaste on kyseessà :D

MaaMaa: Hyvàà viikonloppua sulle ja hanillekin :D

Noora:

Anonyymi kirjoitti...

oothan sä tehny vaikka mitä ja tärkeintähän on hoitaa ne poijat, eikös vaan. thomas on niiiiiin hellunen nois kuvis, oikea hymypoika. nyt alkas viikon loma ja tääl sataa melko lailla kovaa lunta, heti kun ilma lauhtuu, niin lunta tulee lisää, ja sitähän on riittänyt. hyvää viikonloppua kaikillet.t. äitimummi

Jael kirjoitti...

Paljonhan sä olet tehnyt,vaikka mitä,hienoja leipiäkin.Eihän sille sateelle mitään voi. Täälläkin on satanut,eilen ja tänään,mikä on vaan hyvä asia,koska joka sadepisara on tärkeä.
Ihana pikku Thomas noissa kuvissa!

Susanna kirjoitti...

Hyvan nakoista leipaa!

Ihana sulonen Thomas tuolla nallejen (sanotaanko se "nallejen"...) keskella! :)

-S- kirjoitti...

àiti: Ai loma, jeee! Joo no onhan sità tehty vaikka mità nyt ku taaksepàin ajattelee. Tuolla hetkellà...tai oikeestaan ton koko pàivàn oli vaan ollut jotenkin turhautunut olo.

Yaelian: Joo teillà tuo sade on ihana juttu, kun sità on niin harvoin. Tààllà talvet on ollut ihan kamalia sadekausia.

Susa: Nallejen...hihihih..yritin miettiin nellojen, nallien...kieli meni solmuun....tuo nallejen kuulostaa tooooosi oudolle, mut en màkààn kyllà parempaa sanantaivutusta sille keksi. On se varmasti just noin kuten sanoit :D...ehkà sen voi kiertàà sanomalla sòpòsti vaikka nallukoiden tai jotain, heh ;)

Anonyymi kirjoitti...

ciao!!
miksi lasi vettä?
entäs jos sitä leipää sutis pullasudilla vedellä ennen uuniin laittoa?


-mimi-

-S- kirjoitti...

mimi: ehkà tuo vesilasi kosteuttaa vàhàn, mutta kokoajan. Jos siihen vàhàn sutis vettà niin kosteuttaisi vain aluksi. Kaippa sen vois tehdà noinkin kuten ehdotit, mà tein vain kuten ohjeessa neuvottiin :D

Pahalapsi kirjoitti...

Ompa herkullisen näköistä leipää!!

-S- kirjoitti...

Insanity: Nàkòistà juu...ja makuistakin, jos tykkàà sellaisista kovakuorisista leivistà :D

-S- kirjoitti...

Insanity: Nàkòistà juu...ja makuistakin, jos tykkàà sellaisista kovakuorisista leivistà :D

-S- kirjoitti...

Insanity: Nàkòistà juu...ja makuistakin, jos tykkàà sellaisista kovakuorisista leivistà :D