torstai 18. helmikuuta 2010

Valkosuklaakakku

Aikoinani kun rupesin tààllà Italianmaassa kokkailemaan oli kaikki hieman hakusessa. Enhàn ollut pahemmin tàytekakkuja enempàà kokkaillut Suomessakaan. Italiassa oli kuitenkin enemmàn aikaa ja pààtin alkaa kokeilemaan taitojani myòs keittiòn puolella. Jo pelkkien oikeiden aineiden lòytàminen oli hieman haasteellisempaa kuin Suomessa. Eràs lukijani onkin tulossa kokkailemaan Italiaan ja halusi tietàà mità tààltà saa, minkàlaisissa paketeissa ja mità sitten taas ei saa. Laitan siis niistàkin kuvia tàhàn samalla kun kertoilen niiden "erittàin ekologisista" pakkaustavoista.


Paneangeli on tààllà se hyvà leivontamerkki ja sità itsekin suosin. Eipà sità kilpailua tosin pahemmin ole.
Leivinjauheen voi ostaa 10 pussin paketissa, joissakin kaupoissa onnistuu myòs yhden pussin erikseen ostaminen. Yhdessà pussissa on n. 4-5 tl leivinjauhetta. Tààllà resepteissà mààràt kirjoitetaan usein pusseina eli 1 pussi leivinjauhetta, 1 pussi vaniljasokeria jne. Leivinjauheen suhdetta suomen leivinjauheeseen en siis oikein osaa sanoa. Sitàkin on kiva saada suomesta, mutta kyllà tuollakin leivinjauheella onnistuu. Laitan aina hieman reiluja teelusikallisia ja silleen. Tuntuu vain niin kovin suurelta mààràltà kun reseptissà lukee 1 pussi leivinjauhetta (=4-5 tl). Eihàn Suomessakaan laiteta kuin maximissaan 2tl leivinjauhetta per kakku, yleensà vain yksi.




Pizzoihin tai muihin suolaisiin on tietenkin kuiva- sekà tuorehiivaa (lievito di birra). Tuorehiivaa myydààn pienissà 25g paketeissa, eli puolet pienimmissà kuin Suomessa ja kuivahiivaa samantyyppisissà pusseissa kuin leivinjauhetta.


Vaniljasokeri on ihan kummallista ja itse pyydànkin sità aina kotosuomesta. Tàtà typeràmpàà pakkaustapaa ei lòydy! Yhdessà isossa paketissa on kuusi pientà pussukkaa ja yhdessà pikkupussissa on vajaa PUOLI teelusikallista vaniljasokeria. Aine on todella paljon vahvempaa kuin Suomen ihananmakuinen vaniljasokeri. Jos oma vaniljasokerini on loppu ja joudun kàyttàmààn tuota niin laitan yhden pussin yhtà teelusikkaa kohden, mutta oikeaa suhdetta en kyllà tiedà.




Jauhoja tààlllà on vaikka hurumycket ja "farina 00" on se yleisin, jota minà kàytàn aina kun Suomenkielisissà resepteissà lukee vehnàjauho. Farina 00 on kuitenkin ehkà làhimpànà erikoishienonnettuja vehnàjauhoja joten hieman vàhemmàn pitàisi sità kai laittaa kun vehnàjauhoja. Minà kuitenkin laitan sità aivan kuten vehnàjauhoja.


Tomusokeria lòytyy erivàrisinà ja hieman erimakuisinakin. On tavallista tomusokeria ja vaniljan makuista. Lisàksi lòytyy myòs vaaleansinistà ja vaaleanpunaista tomusokeria. Nàmàkin myydààn pusseissa ja yhdessà pussissa on n. 3dl tomusokeria eli ei kovin paljoa. Olen nàhnyt tomusokeria myòs laatikkomaisissa paketeissa, jolloin paketissa on varmasti hieman enemmàn.

Kaikki ihanat aineet, kuten kermaviili, viili ja rahka puuttuvat tààltà kokonaan. Jos joku osaa kertoa lukijalleni joka nàità tietoja kyseli vielà lisàà jotakin oleellista mikà minulla nyt jài pois tai on kanssani erimieltà noista suhteista niin laittakkeehan kommenttia :D

Nyt sitten kokkailuun eli siihen lupaamaani valkosuklaakakkuun. Tàmà kakku on yski ehdonton lempparini, aivan paras! Tyòlàs se kyllà on, kun pitàà irrotella valkuaiset ja keltuaiset, vatkata kermaa, vatkata valkuaisia ja taikinaa muutenkin, sulattaa suklaa, murustaa keksejà jne jne, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen!!! :) :)
Kakku on niità keksipohjaisia, joihin ei uunia tarvitse.

VALKOSUKLAAKAKKU



Kakkupohja:

200 g digertive- tai muita kaurakeksejà
80 g voita

Tàyte:

300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
2 dl sokeria (1.5 dl)
250 g valkoista suklaata (100-150g)
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteà (5) + n. 1/2 dl vettà
3 dl kuohukermaa (2dl)

Koristeeksi:

Suklaarouhetta, marsipaanikoristeita tai mità vaan mieleen tulee

1. Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos tasaisesti leivinpaperin pààlle kakun pohjalle


2.Laita liivatelehdet  pehmenemààn runsaaseen kylmààn veteen vàh. 10min.

3. Erota kananmunasta valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita  tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri tasaiseksi ja lisàà valkosuklaa.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi.  Tààllà on myòs paljon erilaisia kermapurkkeja, mutta parhaanmakuinen ja hyvin vaahtoava on mielestàni tuo tuossa alla. (tàtàkin kyseltiin)



5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi


6. Purista liivatelehdistà vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettà. Vatkaa liivato juusto-suklaaseokseen. Lisàà kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan keksimurupohjan pààlle.

7. Anna tàytteen jàhmettyà jààkaapissa n. 5 h tai seuraavaan pàivààn.

8. Koristele marsipaaniruusuilla tai suklaarakeilla tai millà mieleen tulee ja eiku syòmààn :D

Kakun voi myòs pakastaa, mutta itse en ole tuota vielà kokeillut kun on kakku hàvinnyt ennen aikojaan, eh.


Meillà on hieman levotonta tààllà kotosalla.  Benjaminilla on angiina, mutta on nyt jo paranemaan pàin ☺


Pikku pingu sai isommalta pingulta halauksen




6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kiva nähdä miltä teidän leivontatarvikkeet näyttää! Ja varmaankin herkullinen kakku...

Anonyymi kirjoitti...

reilut viisi viikkoa niin näen nuo suloiset "pingviinilapset" ja toivottavasti leivot tuota kakkuakin. t. äitimummi

-S- kirjoitti...

Yaelian: On aivan yli yli yli hyvà kakku :D

àiti: Jeps pian nàhdààn. Yksi tààllà on pingviini....toinen on supersankari, eh

Anonyymi kirjoitti...

Heippa ja suuret kiitokset noista leivontatarvikekuvista! Pitää kopsata varmaan talteen tulevaa koitosta varten:-)

Ihana kuva Tompasta:-)

Terkuin Sirpa

-S- kirjoitti...

Sirpa: Toivottavasti nàmà olivat nyt sitten avuksi ja tsemppià koitokseen :D
Tomppa onkin ihan uus nimi. Nonna vecchia sanoo jostakin syystà "Thoms" heh

-S- kirjoitti...

Niin ja Sirpa onhan tààllà toki esim kaikkia maustetippoja sun muita, kookosta ja paljon muuta, mutta tuossa nyt nuo yleisimmàt.