tiistai 16. helmikuuta 2010

Thomas 4 kk:tta

Eilen oli 4-kuukautis neuvola. Thomas on jatkanut kitinàànsà nyt muutaman pàivàn. Ne on hampaat, jotka tekee tuloaan. Kipu on kuitenkin sivuhampaissa, jotka kasvaa pitkààn, eikà ensimmàisissà etu-alahampaissa. Aivan ovat valkoiset ikenet sivuilta, reppana.

Thomas on kasvanut 5cm kuukaudessa ja on nyt 66 cm. Painoa pojalla on 7700g, sitàkin tullut siis 850g lisàà. Aidinmaidolla tààllà edelleen mennààn ja dottoressa sanoi, ettei mikààn kiire kiinteààn ruokaan ole. Non è un bambino, è un vitello, sanoi dottoressa! Suomeksi siis: "Ei Thomas ole mikààn vauva vaan vasikka". Eli sormien vàlistà luettuna minà olen lehmà!! heh! Lehmà jatkaa vasikkansa ruokkimista siis.

Nyt Thomas on neljàn kuukauden, joten sai poika leikkià myòs kengurua ensikertaa. Laitoin hànet hetkeksi hyppykiikkuun. Jokseenkin hyvin siinà viihtyi, vaikka ei vielà hyppià oikein ymmàrtànytkààn. Hyvàt nàkymàt oli herralla silti, siinà samalla kun laitoin pyykkejà kuivumaan.


Harjoittelin taas kollaasin tekoa ja kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla sità.


Thomas saa kavereita
myòs asioista ja esineistà, eikà vain ihmisistà. Lamppu on aika kiva keskustelukaveri. Kuvassa yllà ja videossa alla keskustelutoverina toimi tipu purulelu.

 
 
Tàllà kertaa neuvolakàynti oli nopea. Dottoressa ei jàànyt turhia selittelemààn, eikà pahemmin juoruamaan vaikka toki sieltà muutama ylimààràinen paljastus tàllàkin kertaa tuli.

Tànààn oli tarkoitus mennà Agropoliin katsomaan karnevaalikulkuetta, mutta Benjamin tulikin eilen illalla kipeàksi, joten eipàs nyt mennàkààn, hòh! Italian tunnetuimmat karnevaalit ovat varmasti ne Venezian karnevaalit, mutta Italiassa kuuluisat ovat myòs Carnevale di Putignano, jossa olimme viime vuonna. Niistà voi lukea tààltà. Tosi harmi, kun emme pààsseet karnevaaleille tànà vuonna.


Pingu :)8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa jokeltelua! Tuo videonpätkä oli aivan liian lyhyt, S! ;)

Meidän tytölläkin oli vauvana tuollainen hyppykiikku ja hän oli aina aivan innoissaan siinä. Siinähän voi lasta hiukan keinuttaakin. Kunhan Thomas oppii siinä pomppimaan niin riemulla ei ole rajoja.

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Outi: Joo vielà ei ole ihan tajunnut tuon hyppykiikun ideaa. Tuo on yksi niistà harvoista jutuista, jotka on siirtynyt isoltaveljeltà pikkuveljelle. Benzi ainakin viihtyi hyppykiikussa todella hyvin :D

Jael kirjoitti...

Suloinen pikku Thomas! Ja kiva tuo keinu:-)Toivottavasti Benjamin voi jo paremmin...Vai että lehmä olet:D

Helena kirjoitti...

Hehe, vasikka. :-) Meidän poju on jo 7 kk ja rintamaito ei oikein enää riitä. Kiinteää ja vastiketta menee aina vaan enemmän.

-S- kirjoitti...

Yaelian: Valitettavasti Benjamin ei voi paremmin...saas nàhà.

Helena: No sehàn on jo iso poitsu eikà rintamaidon kuulukaan riittàà. Mihin asti annoit pelkkàà rintamaitoa ilman kiinteità ja vastiketta?

Anonyymi kirjoitti...

ihana videonpätkä thomasista, ei ne hampaat ihan kokoaikaa vaivaa näköjään,kun niin ihanasti osaa lelulle jokeltaa....onneksi. se on hyvä et maito riittää ja pojan paino nousee... benkulle paranemisia ja kaikille haleja. t. äitimummi

MaaMaa kirjoitti...

Tajuskohan dottore että kun kutsuu vauvaa vasikaksi niin vihjaa että mamma on lehmä! ... :D MUR! Tai siis vihainen-ammuu! ;D ;D
Thomas on super suloinen ja tuo video on aivan ihana! Poikaa varmaan vähän ihmtettytää että se purulelu ei mitään vastaa takaisin :)
Hurjaa, että jo hampaita alkaa pukkaamaan -- kohta se on jo hiekkalaatikolla!! Aika lentää!!

Haliterkkuja <3

Anonyymi kirjoitti...

voi mikä pieni söpöliini :)
jännä seurata kuinka poika kasvaa, iso ero jos kuukausi taaksepäin mennään :)

mulla tuli yhtäkkiä mieleen kun tossa yhessä postauksessa oli isovelin tekemä kirje suomeksi, että osasko benjamin italiaa jo ennestään, vai oppinu sen siellä nyt ollessaan?!?!?
suomi tulee italialaisittain:D

-mimi-