torstai 11. helmikuuta 2010

Google Maps

Mà olen hieman tutustunut Google Mapsiin. Hehàn ovat siellà googlessa jokin aika sitten hieman uudistaneet sivujaan ja katsokaahan mità sieltà lòytyi!
Tuossa yllà on meidàn koti!!!!! Voi hitsi vie!!! Pystyin tuolla "kàvellà" kujilla vaikka kuinka ja nàhdà kaikenlaista. Pystyi ottamaan làhikuvaa ja kààntàà katsetta. Valitettavasti screen hunter ei toiminut niin hyvin kun kuvittelin, mutta kyllà tàstà nyt jonkin kuvan saa miten tuo google maps toimii. Jos haluatte kokeilla niin pitàà kuljettaa se pikku-ukko sieltà vasemmalta kadun kohdalle minne haluat mennà "kàppàilemààn".


Tuossa yllà on mieheni lakaisemassa etuoven edestà. Tàssà taas selvis millainen siivousfriikki se on, heh!Tàstà alaspàin otin kuvia "keskustasta". Eli tàllaisessa paikassa sità asustellaan. Meidàn koti on alhaalla laaksossa ja tuo keskusta on ylhààllà vuorilla. Noilla kaduilla ajetaan molemminsuuntaisesti.


Oli ihan mielenkiintoista nàhdà kaikkea noin làheltà ja tarkasti. Koittakaapa itsekin. Toivottavasti sivuilta ei tule kauheasti mitààn valituksia, sillà joissakin kuvissa nàkyy autojen rekisterinumeroita ja ihmisenkin vàlillà tunnistaa.

Kàvin mà Suomessakin. Terkkuja àitille ja isille15 kommenttia:

Rita A kirjoitti...

Wow mikä talo. Nyt pitää lähteä googlemappailemaan ja tarkistaa löytääkö sieltä itsensäkin :)

Chiitos eilisistä commenteista. Riemastuin siitä missä totesit että chirjoitin suomea kuin poicasi :D

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Sitä ollaan sitten ihan julkkiksia:-) Muistahan ottaa iisisti, jos kerran kamerat seuraa:-)

Pakkasterveisin Sirpa ( tänään - 18 v, kääk)

Miltsu kirjoitti...

Eilen koitin tota mutta se jotenkin ihmeellisesti näytti koko ajan Helsingin Simonkatua... Aika jännä että teidänkin pikkukylästä on niin paljon kuvia :)

Noora kirjoitti...

Google Maps on niin hauska :) Tapailin miestä, joka asui Avellinossa, näyttää ihan samalta!

Jael kirjoitti...

ONpa teillä nätti talo! Täältä en löytänyt asuintaloani,tai ympäristöä,ei kai ole kuvattu.Helsingistä löysin melkein entisen kotitaloni,mutten ihan,ja poikani talon viereisen pikku kadun.

Anonyymi kirjoitti...

Buon giorno, S! Hitsi miten ihana talo teillä on, oon ihan kade!

Meiltä ei ole Googlessa kuvia, ei edes lähikaupungista, ihme kyllä. Suomesta löytyy jopa mökkitie keskeltä "ei mitään"! How does that work!?

T. Brittilän Outi :)

SaaraBee kirjoitti...

Täytyy käydä katsomassa näkyisikö meidänkin koti. Onko portit siellä must?

MaaMaa kirjoitti...

Mä olen käppäillyt Pariisissa google street viewissa ja on kyllä super hauskaa! Täytyykin katsoa josko Dublinista / Suomesta löytyy tuttuja kuvista!
Upea talo teillä ja ihan huippua että miehesi on ikuistunut sinne siivoilemaan!! :D :D

-S- kirjoitti...

Rita: Kokeile ihmeessà, se on kivaa :D Voit kokeilla myòs matkustamista vaikka Roomaan tai Brisbaneen, paljon kaupunkeja on nyt uusittu ja hyvin nàkyy :D
Olchaapas hyvà vain. Poica tosiaan cirjoittelee tuolla tavalla, toivottavasti ei covin cauaa vaicca hubaisaa luettavaa oncin :D

Sirpa: Eihàn nuo kamerat enàà seuraa. Se on kerran vain videoitu juttu ja sillà selevà. Koitappas katsella lòytyiskò teidànkin kotia :D

Mila: Voi harmi kun et saanut sità kunnolla toimimaan. Minà olen ollut jo vaikka missàpàin katsastelemassa paikkoja :D

Noora: Ei Avellino ole làhellekààn samanlaista kuin tààllà. Avellino on paaaaaaljon isompi paikka ja lisàksi suht tasainen siellà keskellà ei mitààn. Tààllà on pienià pienià paikkoja tasaista. Suurin osa on vuoria. Tosin ei kai noista muutamasta kuvasta vielà niin kovin paljoa selvàà saa, eh :s

Yaelian: Kiitos. Ehkà teidàn alueella ei ole sitten tehty vielà tuota kierrosta. Olikohan helsingissà ollut kotitalosi jonkun pikkukadun varrella tai ei minkààn kadun varrella, jolloin sità ei ole laitettu ollenkaan.

Kiitos Outi :D
Ai ei oo vai?!? No hòh.....ehkà pitàà vielà odotella hetki ettà se googlen auto tulee sinnekinpàin ajelemaan :D

Vihreatniityt: Ei ole portit pakollisia, mutta lòytyvàt kyllà làhes joka kodista.

MaaMaa: No tottakai pariisissa...oih, saat oikeen fiilistellà :D
Enàà pari kuukautta ja sit onkin muutto edessà :D

!!!!!!!!Menkàà ihmeessà kokeilemaan tuota google mapsia, mi raccomando! Mà kàvin jo Brooklynin, New Yorkin ja Manhattanin kaduilla. Roomassa, Australiassa ja tietty Suomessa :D
Ihan mukavaa ajanvietettà. Siellà ei siis ole kuvia vain on otettu video joten nàkyy kaikki kadun varrella olevat rakennukset, autot, rannat jne jne jne

Jael kirjoitti...

Lopuksi löysinkin entisen rakkaan kotitaloni Helsingissä sieltä googlesta,ja oli tosi mahtavaa nähdä se (kesäisenä tietysti).Poikani taloa ei näkynyt,mutta viereinen pikku katu kylläkin.

Noora kirjoitti...

Se katsos asuikin sellaisessa pikku-kylässä vuorella. Ei siis Avellinon kaupungissa :) Jätän nyt mainitsematta sen kylän nimen, kun siellä on alle 200 asukasta :D

-S- kirjoitti...

Yaelian: Eix ookki hauska :D

Noora: Aijjaa...Mà ihan ymmàrsin ettà Avellino Avellinossa, heh. Hehe, ihana pikku kylà :D

Anonyymi kirjoitti...

Juu, mä olen onnistunut ulkoistamaan itseni täysin tästä Googlen jutusta, eli en ole perehtynyt asiaan ollenkaan ja blondina ajattelin, että homma jatkuu:-) Lehdissä on kyllä kovasti kirjoiteltu tästä ja siitä, kuinka ihmisiä on kuvattu tosi noloissa tilanteissa.

Jokos ovat täyteletut pian ruokalistalla?:-)

Terkkuja Suomesta, joka kohta kyllä hukkuu lumeen! Tänäänkin oli vaikeuksia löytää kohtaa kadunylitykseen, kun joka puolella oli lähes 2 metriä korkeita ja vielä sitäkin leveämpiä lumikasoja:-)

Ciao ciao!
Sirpa

Maijamaija kirjoitti...

Hei muru! Hauskaa, että teidänkin kylä oli kuvattu! Niin oli meidänkin koti, onneksi ei ollut se kauhea melki kolmemetrinen pensasaita enää maisemaa rumentamassa kuvaushetkellä... ;)

Pushal!

-S- kirjoitti...

Sirpa: Heissan. Vielà en ole uunilàttyjà tehnyt, mutta teen ne kyllà :D
Mà itseasiassa kuulin tuosta google mapsista vasta tuona pàivànà kuin kirjoitin. Illalla menin sitten lukemaan iltasanomia netistà ja huomasin, ettà siità on ollut puhetta paljon suomessakin.
Vai vielà siellà sataa. Tààllàkin satoi tànààn ràntàà...ensimmàinen pikkulumi tàlle vuodelle. Tosin 100m ylemmàs niin on jo lunta.

Maijamaija: Ai lòysit sunkin kodin, jee jee...kai olit ikkunassa vilkuttamassa ;)
Iiiiso hali