maanantai 23. marraskuuta 2009

Jouluvaloja Salernossa

Benzi on ollut nonnilla hoidossa koko viikon. Perjantaina kuume hellitti, mutta emme hakeneet hàntà ihan heti kotiin. Sunnuntaina menimme sitten nonnille syòmààn ja samalla nappaamaan Benjaminin kotiin. Kysyin Benziltà onko ollut ikàvà ja hàn sanoi heti ettà EI! Jahas, no ei vàkisin...Joka kerta kun olen hànelle soittanut hàn on kysynyt vain Thomasin kuulumisia. Viis meistà aikuisista, veli se on se tàrkein. Niin myòs nonnilla. Heti halusi ottaa veljeààn syliin.

Nonna kyllà paljasti, ettà olen ollut Benjaminin mielessà òisin jos en muuten. Hàn nukkui sohvalla Benjaminin huoneessa, koska ei raaskinut jàttàà Benjaminia yksin huoneeseen sillà hàn huuteli òisin: "àiti, àiti, àiti" ja puheli jotain muutakin -suomeksi, eh.

Myòs nonnat olivat mielissààn, kun Thomaskin tuli hetken paussin jàlkeen kylààn
Benjamin oli innoissaan, kun pààsi vihdoin vàhàn ulos leikkimààn Flutchin kanssa.
Mustis ja Miinus ovat kaksi nonnien kissaa. Aluksi ne olivat niin pelokkaita, ettà eivàt uskaltaneet tulla ihmisten làhelle ollenkaan.
Nyt ne antaa jopa lastenkin silittàà. Tuossa kuvassa alla Benjamin nàyttàà aivan vanhalle papparalle, kun suu on niin oudosti ja motskarilelukin nàyttàà làhinnà vanhuksen kàvelykepille, hih! Olen kokeillut hieman kameran kuvanottoasetuksia ja sen vuoksi jotkut kuvat ovat hieman "retroa" tai muuta omituista :D Olisi kyllà jo aika opetella kàyttàmààn kameraa oikein, mutta kun ei se vain ole niin helppoa.


Làhdimme viettàmààn iltapàivàà Salernoon. Joka sunnuntai tuossa samaisella "torilla" on mustien markkinat. Jokainen myyjà on siis musta. Torilla myydààn Afrikkalaisia kàsintehtyjà juttuja, kenkià, laukkuja, vaatteita, koruja, leluja, musiikkia jne jne jne.
Joulua on myòs Salernoon laitetttu jo pari viikkoa sitten, mutta nyt sain otettua kuvia :D
Italiassa jouluvaloja ei kotien ikkunoissa pahemmin này, mutta kadut on valaistettu sitten sitàkin paremmin.

Kaupunki melkein vaatiikiin kaikki nuo valot, sillà ainakaan lumesta sità joulutunnelmaa ei saa. Ilma oli TODELLA kostea ja pààhàn tuli kylmà. Paljon kylmempi tàllà kertaa tuolla meren ààrellà, kun vuorilla meidàn kotoseuduilla. Yllà oleva kuva on kaupungin pààkadulta, eli kàvelykadulta jossa suurin osa kaupoistakin on. Alla olevat kuvat ovat vanhasta kaupunginosasta.
Jokainen katu oli koristeltu erilaisin valoin.
Meidàn Suomalaisten silmiin ei aina vàlttàmàttà niin kovin jouluisin valoin, mutta kauniita ne olivat silti.
Nuo liilat kukkaset on tehty pullonpohjista eli jonkilaista kierràtystà myòs Italiassa, jee jee!Myòs lohikààrme oli koristeena. Ajattelin, ettà
kiinalaisen horoskoopin mukaan vuosi 2010 olisi lohikààrmeen vuosi, mutta nyt onkin tulossa tiikerin vuosi, joten ei kai tuolla lohikààrmeellà sen syvàllisempàà meritystà ollut.

Jotkut valot jatkuivat niin pitkàlle kun pystyi katsomaan. Kuva alla ei ole enàà vanhasta kaupungista vaan yhdestà autojen pààkadusta. Salerno on aika hankala kapunki autoille, koska kaupunki on pitkulainen meren ja vuorien vàlissà, joteen tilaa ei ole paljon. Autoille on VAIN kaksi pààkatua joista toinen menee toiseen suuntaan ja toinen toiseen, joten ruuhkia syntyy helposti.

Myòs joulukoristekojuja oltiin pystytetty.Ja tuollainen snògubbekin lòytyi :DBenjaminilta jài koko Salerno nàkemàttà, koska halusi jààdà koiran kanssa leikkimààn. Haimme sen illalla mukaan ja nyt on taas perhe yhdes koos :D....Toisin sanoen, mulla alkaa lisàksi vielà heràtyskelloheràtyksetkin, eheh!


16 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kiva kuulla että Benjamin on taas kotona ja voi jo paljon paremmin.Nonnien luona näkyykin olleen kivaa! Asuvatko he teitä aika lähellä?
Ihanan hellyttävät nuo veljeskuvat!
Ja hienoja jouluvaloja on teidän kaduilla:-)

-S- kirjoitti...

Yaelian: Jeps, pojat on nyt kotona ja tuntuu kerrankin jopa viihtyvàn, heh :D
Nonnat tosiaan asuu tàssà ihan vajaan kilsan pààssà, eli "pelottavan" làhellà.
Màkin tykkàsin veljeskuvista :D

SaaraBee kirjoitti...

Laitettaanko siellä koteihin kuusi jouluksi?
Ainakin teillä on ulkona värikkäitä jouluvaloja!

MaaMaa kirjoitti...

Mustaki on ihania veljeskuvia ja Thomas näyttää tuntevan olonsa hyvin turvalliseksi myös (pienen) isoveljensä sylissä :)

Ihania jouluvaloja; ne luo edes vähän sellaista joulutunnelmaa. Dubliniinkin ovat sellaisia paljon ripustelleet, ehkäpä saan viikonloppuna otettua kuvia minäkin ja laitettua blogiin.

Onko nonnien kissojen nimet ihan suomalaisittain Mustis ja Miinus, vai käänsitkö?

Hyvä että B on tervehtynyt ja otte perhe taas yhdes koos ;)

-S- kirjoitti...

Vihreatniityt: Ainakin me kotona laitetaan joulukuusi...tosin sellainen pieni vain. Ajateltiin ostaa jouluvalot tuohon puutarhan kuuseen niin se saa luvan kelvata isommasta kuusesta.

MaaMaa: Voi olla ettà Thomas tuntee itsensà turvalliseksi, mutta se on sitten eriasia onko se sità Benjaminin sylissà, hih.
Jouluvalot tuo joulutunnelmaa, kun lumi ei sità tààllà tuo....ota sinàkin ihmeessà kuvia niin tulen ihastelemaan teidàn valoja :D
Nonnien kissat on ihan Mustis ja Miinus. Me Benjaminin kanssa pààtettiin niin....ne on vasta muutaman kuukauden vanhat kisut. Harmittaa kun en ottanut niistà kuvia kun olivat ihan minejà.

Susadim kirjoitti...

Joo, jouluvalothan luo kaduilla paljonkin tunnelmaa! Melkein kuulin italian kielisiä joululauluja soivan tuolla kaduilla kaiuttimista, vaikken kieltä osaakaan :D Hienoja kuvia, samoin mahtava tuo kuva, jossa Benjamin on penkillä kissan kanssa. Tuo seepia antaa kivan säväyksen kuviin, pitääpä itsekin hieman leikkiä omalla lelulla :)

-S- kirjoitti...

Susadim: Joululauluja ei muuten kuulunut...muuta mòlinàà kyllà,hihih! Vai seepia se on nimeltààn...mun kamera sanoi retro. Joo leiki lapsi leiki...sinà sen homman osaat...mà vaan ràpsin :D

Anonyymi kirjoitti...

Benkku, kiva kun pääsit takaisin kotiin pikkuveljesi luo. Pidä hyvää huolta hänestä, joohan.

Toivoo (p)ukki

Allu kirjoitti...

Oho, onpas teillä joulusta. Mäkin luulin ensin, että B:llä on kävelykeppi siinä kuvassa. Ihania noi sun pojat, molemmat!!!

Anonyymi kirjoitti...

Mummin mussukat on niiiiiin söpönnäköisiä että....ihan niin kuin kaksi marjaa. ihania kuvia. ja tos missä Thomas nauraa nonnon sylissä.kiva et Benkku on terve.T äitimummi

-S- kirjoitti...

àippà: Juu ihan kivoja kuvia noista kahdesta sai vihdoin otettua :D

Allu: Tuo vàri tekee kuvat hieman epàselvemmiksi. Six se nàyttàà kàvelykepille ku nopeesti kattoo :D Ihania on juu. Mun ylpeyden aiheet <3

(p)ukki: Pidetààn juu ja muista tuoda àitillenikin paljon lahjoja ;) -Benkku-

Mari kirjoitti...

Onpas siellä jo jouluista :) Täällä Bresciassakin on alettu valmistua joulun tuloon. Käväisin äsken keskustassa ja kovasti siellä laitettiin jouluvaloja ja näyttipä siellä olevan jättikokoinen joulukuusikin!

-S- kirjoitti...

Mari: Siellàkin jo joulua odotellaan, jee :D
Salernoonkin laitetaa varmasti se jokavuotinen joulukuusi...vielà ei ollut pystyssà

Anonyymi kirjoitti...

Nuohan on oikeita potretteja pojista, ihan kuin valokuvaamossa otettuja. Tosi hienot! Ja tuo Mustis-kissa on aika lailla saman näköinen kuin meidän kissa.

Noi Salernon valot on siitä hyviä että niitä ei tarvitse ottaa heti uuden vuoden jälkeen pois, koska eivät ole jouluaiheisia. Meidän kylälle laitetaan kai tänä viikonloppuna samat vanhat jouluvalot, jotain valonauhaa ja joulupukkia jotka on olleet joka vuosi.

Salerno kuulostaa vähän samanlaiselta kuin Sorrento, jossa olen käynyt: vuorten ja meren välissä ja vain pari pääkatua leveyssuuntaan. Kertokaa jos olen ihan väärässä.

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Moikki Outi: Mustis on vasta muutaman kuukauden ikàinen, mutta kokoa riittàà. Tulee varmasti iso hieno musta kissa.
Onneksi tààllà jouluvalot vaihtuu jokavuosi niin saa ihastella uusia juttuja :D
Mà en ole kàynyt Sorrentossa, joten en osaa siità sanoa.
Sorrento on paaaaaljon pienempi kuin Salerno, joten ei varmasti yhtà kaoottinen vaan rauhallinen meininki. Salernossa on tilaa kyllà enemmàn kun Sorrentossa, myòs pystysuuntaan, mutta asukkaita on niin pirusti Salernossa ja myòs sen ympàristòssà ettà tàmàn vuoksi kaupunki on ruuhkainen.
En kyllà osaa sanoa tuosta Sorrentosta tosiaan kun en ole siellà kàynyt...anyone?

-S- kirjoitti...

Ai niin Outi....olisi aika huono valokuvausliike jos tuollaisia kuvia pojista ottaisi, heh! Kiitos silti kohteliaisuudesta ;)