torstai 12. marraskuuta 2009

1 - kuukautis neuvola


Thomas tàytti tànààn kuukauden :DEilen kàytiin "neuvolassa" ja mitat olivat seuraavat:

Paino 5 kg (syntyessà 3550g)

Pituus 57 cm (syntyessà 49.5cm)Poika on siis puoltoistakiloa painavampi ja 8cm pidempi kuin syntyessààn. Aika hurja vauhti.


Lààkàri laittoikin Thomasin dieetille!! Siis mità??? Voiko kuukauden ikàinen vauva olla muka jo dieetillà, ei mun mielestà! Pitàisi kuulemma antaa imeà vain 7 minuuttia tissillà, ja kolmen ja puolentunnin vàlein. Eheh, helpommin sanottu kuin tehty. Pitàisikò oikeasti muka kelloa katsomalla todeta, ettà nyt on aika syòdà. Ei se kyllà ihan noin vauvojen kanssa mene.

Mielestàni nuo mitat olivat myòs "vàhàn sinne pàin"-mittoja, sillà lààkàri mittasi pituuden ja painon ihan parissa sekunnissa. Painoa tuskin saa tarkasti mitattua parissa sekunnissa sellaisella vaa'alla jossa itse joudut painoa hakemaan eli siirtàà sità tappia kiloittain ja sitten grammoittain edestakaisin kunnes oikea paino lòytyy.

Tààllàhàn ei neuvolatàtià ole, vaan pediatri. Pediatri hoitaa myòs sairaita lapsia. Suomen neuvoloissahan ei kipeità lapsia ole vaan sinne mennààn vain noissa kuukausitarkastuksissa tai muissa kehityspuolen asiossa. Kuumeet hoidetaan eripaikassa. Onneksi kuitenkin tàmà meidàn pediatri ymmàrtàà kuinka vaarallinen esimerkiksi kuume voi pienelle lapselle olla ja antoi meille ajan lààkàriaikojen ulkopuolelta, joten olimme siellà ainoat :D Tarkastuksessa katsottiin samalla tavalla pituus, paino, pàànympàrys, refleksit jne jne, kuten Suomen neuvolassakin, joten tàhàn asti neuvolatoiminta on tuntunut kutakuinkin samalle kuin Suomessa.

Tààllà siis kaikki hyvin. Poika kasvaa ja sehàn on pààasia :D Nyt nukkumaan. Kello on jo aivan liikaa.

15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi tos kolmannes kuvas Thomas on ihan sun nakonen :) Noissa edellisissa nain vaan G:n nakoa mut kylla on aitiinsaki tullu! Joo voi olla ettei vauva ihan tykkais ku 7 minuttia tulis tayteen ja tissi vietais pois. Jo on kylla ohjeita! S Afrikasta

mizyéna kirjoitti...

Enpäs ole ikinä mitään noin typerää imetysohjetta kuullut :D Älä vaan noudata vaan tietty annat pojun olla rinnalla nimenomaan niin usein ja niin paljon kuin hän haluaa. Lapsentahtisesti. -neuvoo ent. imetystukiäiti :D

Onnea 1kk vauvelille!

Jael kirjoitti...

Hienosti onkin kasvanut,potra poika!
En olekaan koskaan kuullut,että rintamaidolla oleva vauva joutuu dietille!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa Thomas muuten sun näköinen tuossa kolmannessa kuvassa! :)

Vai dietille, kuulostaa tooosi oudolta. Jos vain tissimaidolla elää, eli ilman korvikkeita, niin en kyllä uskois että Suomessa noin sanottais. Kyllähän se paino sitten karisee kun poika lähtee liikkumaan. Pääasia että pikkuisella on hyvä olla!

terkuin viestittelijä :)

Anonyymi kirjoitti...

Uskomatonta tahtia Thomas kasvaa, hyvä niin.

Myös minä olen sitä mieltä, että lapsi syö tasan niin pitkään rintaa kerrallaan, että on kylläinen ja seuraavan kerran vaatii sitä sitten, kun on nälkä. Ei katso kellosta, että nyt on kulunut kolme ja puoli tuntia, alampa vaatia tisua :) Eri asia on sitten, kun alkaa syömään kiinteätä ruokaa ja pullomaitoa.

Hyvän kokoinen hän oli syntyessään, meidän "vauva" oli pikkuruinen syntyessään, 2270g. Nyt painaa yli 50kg, kyllä ne vaan kasvaa...

Jonna

Elvira kirjoitti...

Mun mielestä voit syöttää vauvaasi ihan niin usein kuin hän haluaa, jos ei mitään vatsavaivojakaan ole tiheästä ruokailutahdista aiheutunut. Usein rintaruokitut vauvat kasvavat nopeasti ja keräävät reippaasti painoakin alussa, mutta kyllä se kasvu siitä sitten ajanmyötä tasaantuu. Ei mitään dieettejä tuon ikäiselle, sanoisin! :)

-S- kirjoitti...

Hello S, No kiva et nààt isààkin pojassa....hàn kun on alkanut jo epàillà, kun kaikki nàkevàt vain mua a Benzii, hihihihih!

Mizyèna: Imetystukiàiti, hienoa! En tiennyt ettà sellaisiakin on olemassa. Olin kuullut tààllà etukàteen ettà imetystà ei kovin monet harrasta ja oletin sen olevan ei niin kannustettu juttu. Kuitenkin ilokseni sairaalassa ja neuvolassa siihen kannustettiin. Jokatapauksessa tuo 7 minuuttia oli minullekin aika omituinen uusi juttu.....ei tartte ottaa niin pilkulleen nàiden sanomisia tààllà, eh.

Yaelian: No nyt kuulit...mut se on nyt sit dietil vaan lààkàrin mielestà...tààl vàhàn lipsutaan tàstà dietistà...mut eix dietit yleensàkin mene aina pieleen ;)

viestittelijà: Joo niin se taitaa olla. Kaikki sanoo, ettà on mun nàkònen...Gino heittàà jo vitsià, ettà ehkà hàn ei olekaan se isà, kun ei kukaan nàà samannòkòisyyttà, hihih!
Joo ei noita lààkàreità aina kannata kuunnella. Rintamaidolla tààllà tosiaan vain mennààn ja ois se nyt ihan idioottia antaa toisen itkeà kun ei oo vielà tullut kolme ja puol tuntia tàyteen

Jonna: Nonni, yli 50kg jo....kyllàhàn ne kasvaa, jee jee ;) Joo màkin ymmàrràn jos syò liikaa kun on vellejà sun muita, mutta nyt kun mennààn tosiaan vaan àidinmaidolla niin aika hemmetin vaikea sità nyt on kontrolloida...ja tuntuu jotenkin tyhmàllekin.....Thomashan tekee vaan tyòtààn...syò, nukkuu ja kakkaa! :)

Elvira: No eihàn tuota nyt dieetille voi laittaa...reppana toista...kyllàhàn niità diettejà elàmàn aikana sitten ehtii harrastella, eh.....pienià vatsavaivoja on kyllà, mutta ei mitààn normaalista poikkeavaa :D

MaaMaa kirjoitti...

Mieletöntä vauhtia kasvaa! Ajattele jos vieläkin kasvettais tuollaisella tahdilla. Mä oisin jo varmaan 200metriä pitkä! :D :D

Thomas on SULOINEN! Ja dieetille äidinmaidosta on munki mielestä aivan utopistinen ehdotus!! Anna syödä vaan; ei noin pienet pidä syömistä "huvina" vaan perustarpeena. Kun on kylläinen, ei syö lisää; eli ei voi ylensyödä.

Halituksia, onnea 1kk Thomasille ja äidille ja iloista viikonloppua!

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Joo niinpà...ja ainakin kakstuhatta kiloa, apua!!!
Joo kyllà me muutkin syòdààn niin mixei Thomaskin ;)
Ihanaa viikonloppua sinnekin ja paljon haleja :D

Anonyymi kirjoitti...

ciao!!
mä muistan ku pediatralla kävin niin kehui vain kuinka vauva kasvoi niin hyvin, samaan tyyliin kun sun pienimies:)
itseaiassa imetin vain ja ainoastaan ensimmäiset 7kk, poika kasvoi tosi hyvin ja maitoa riitti.

toinen on kyllä aivan suloinen!


-mimi-

Anonyymi kirjoitti...

Joo ei dieettiä. Oman äidin maidolla elelevät kasvavat yleensä alussa nopeasti, meidänkin pojalle oli tullut kilo ensimmäisessä kahdessa viikossa ja pediatri katseli silmät ymmyrkäisinä että ihanko tosissaan et muuta anna kuin tissiä. Sitten jossain vaiheessa "tipahtavat" käyrillä (koska muuten kasvaisivat sinivalaan kokoiseksi :D ) ja pediatri hoksaa että "nyt se maito ei enää riitä. Hohhoijaa.

Mahdottoman hieno pojanjunttura, onnea vaan!

SaaraBee kirjoitti...

Ihana vauva! Anna pojan syödä niin paljon kuin hän vain haluaa. Ei kai sitä nyt kukaan nälässä halua olla. Sitten valittaavat, että lapsin paino ei ole noussut tarpeeksi!! Viikonloppuja täältä Irlannista.

Anonyymi kirjoitti...

Ei vauva voi ylensyödä, joten anna ihmeessä maitoa aina kun pikkuinen sitä kaipaa. Ihmeellisiä neuvoja sieltä saa kyllä...

Todella suloinen pikkumies teillä! :)

-S- kirjoitti...

mimi: Nonni...kiva kuulla ettà muidenkin lapset ovat kasvaneet tàllaista vauhtia..kyllàhàn se sitten tasaantuu :D


arkitehti: Kiva kuulla pitkàstà aikaa :D
Teillàkin kasvettiin siis pikavauhtia...ja sitten tasoittui vauhti. Viisaita nuo pediatrit sitten noilla kommenteillaan, eh :-s Jos meidàn pediatri alkaa jossakin vaiheessa sanomaan, ettà maito ei riità niin sitten tulee pediatrin vaihto, hihih!

Vihreatniityt: Joo annan :D Ei kuunnella liikaa lààkàreità. Terveisià Iralntiin :D

Anonyymi: Juu syòkòòn vauva....kàrsitààn me aikuiset dieteeistà ja pidetààn lapset erossa niistà :D

Anonyymi kirjoitti...

S, kuuntele vain omaa järjen ääntä, älä sitä typerää lääkäriä. Meidän tyttö oli myös iso vauva, eikä minulla tahtonut oma maito riittääkään, joten oli pakko alkaa antaa vastiketta lisäksi, kun muuten tyttö jäi nälkäiseksi ja heräili vähän väliä. On vain hieno asia, että sinulla riittää runsaasti maitoa ja lapsi on sillä tyytyväinen.

Ihana poika teillä! Kuvista näkee että hän on alkanut jo katsella ympärilleen kiinnostuneen näköisenä. :)

Terkkuja täältä myrskyiseltä saarelta!

T. Brittilän Outi