maanantai 2. marraskuuta 2009

àitini viikko Italiassa


àitini oli tààllà viikon. Sai hànkin tutustua uuteen tulokkaaseen :D Suuri apuhan noista àideistà aina on. Nytkin sain rauhassa jatkaa nukkumista, kun àiti nousi laittamaan B:n kouluun. Rauhassa ja rauhassa, T edelleenkin heràà aivan liian tiheààn. Kolmen tunnin syòttòvàli on ihan ok pàivàllà, mutta yòllàpà ei kolmen tunnin vàlein onnistu melkein koskaan vaan tiheàmmin on noustava, eh!





àitimummi otti kuvan B:sta pihamme edessà. Sinà pàivànà kun làhdin sairaalaan alkoi G tehdà meille vihdoin myòs puutarhaa. Se on ollut yksi suuri multa-alue, mutta nyt siità voi pikkuhiljaa alkaa sanoa, ettà kyseessà on piha. Ylemmàssà kuvassa vain pienen pieni vinkki tulevasta. Odottellaan ettà myòs nurmikko kasvaa ja sen jàlkeen esittelen puutarhamme :D



Kàvimme àidin kanssa vieruskylàn markkinoilla. En kyllà muistanut ottaa markkinoilta kuvia. Yhtà kokemusta rikkaampana von vihjeenà kaikille sanoa, ettà katsokaa mistà karkit markkinoilla ostatte. Ei kannata ainakaan kalatiskin vierestà ostaa!!!!!!!



Niin siis àiti meni ostamaan paperikarkkeja ja autossa sitten maistoimme yhdet. Ihmettelimme omituista kalanhajua, kunnes tajusimme ettà karkit myytiin kalakojun vieressà ja kalanhaju oli tarttunut karkkipapereihin. YòK!!! Karkkien maku ei silti onneksi ollut muuttunut, mutta ei se hajukaan mikààn erityisen mieluisa yllàtys ollut, heh!

Kàvimme myòs nonnilla kylàilemàssà ja pyysimme heidàt meillekin syòmààn. Kokkasimme (tai àiti oikeastaan kokkasi, eh) uunilohta ja perunavuokaa. Tàssà ohje.



UUNILOHI




lohifile
ruokakermaa
suolaa
sitruunaa
tillià
pippuria


1. Laita lohi nahkapuoli alaspàin òljyttyyn vuokaan.
2. Mausta lohi pippurilla ja suolalla.
3. Laita pààlle ruokakermaa. Me kevensimme kermaa maidolla, sillà nàmà italian kermat ovat liian kiinteità.
4. Laita uuniin paistumaan 200 asteeseen niin kauan, ettà kala on valmis.
5. Ripottele pààlle tillià ja asettele sitruunalohkoja kalanympàsille. Tààltà ei tillià saanut, joten me laitoimme vàriksi persiljaa.

àiti kaipasi tillin makua ja tàmàn vuoksi lohi ei niin miellyttànyt. Itse en ole tillin ystàvà ja tillinpuute ei haitannut lainkaan. Nyt kun tuon osaan tehdà aion kyllà tehdà uudelleen.




PERUNAVUOKA
perunoita
sipulia
aurinkokuivattuja tomaatteja
ruokakermaa
juustoa
1. Voitele vuoka
2. Kuori perunat, leikkaa ne suikaleiksi ja laita vuokaan
3. Pilko sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit ja laita vuokaan
4. Kaada ruokakerma joukkoon ja ripottele hieman juustoa pààlle
5. Anna kypsentyà uunissa 200 astetta noin 1 tunti.
Ruoka syòtiin suomalaisittain ilman primoa ja secondoa vaan kaikki vaan samalle lautaselle. Hyvin maistui ruoka kaikille....(paitsi se kala àitille, heh). Viini oli nonnon tekemàà. Kippis!
àiti vietti paljon aikaa B:n kanssa. He kàvivàt mm pyòràilemàssà. Tààllà on oikeastaan vain yksi paikka minne B voi mennà pyòràilemààn ja se on alueena erittàin likainen ja reittinà lyhyt. Harmi. En vaan voi ottaa sità vielà maantieajoille mukaan...parin vuoden pààstà sitten.


Pààsivàt he viettàmààn myòs hieman luxusaikaa nimittàin sirkuksessa. Sirkus tuli kylààn ja sinne oli sitten pààstàvà. Pienihàn se oli ja àiti tais jààtyà paikalleen, mutta lapset tykkàsivàt :D

Kuten kyltistà voi alla lukea. Kuvaaminen oli kielletty. Muutaman kuvan oli àitimummi silti napsinut ennen kuin hànelle tultiin asiasta mainitsemaan. Eihàn noita kylttejà turistit ymmàrrà...tai joskus voi leikkià myòs hieman tyhmàà :D











Kaikenkaikkiaan oli mukava viikko, vaikka ei mitààn erityistà tehtykààn. Kun latailin kuvia àitin kamerasta oli siellà pari upeaa ruskakuvaa. Siis WOW! Todella kauniinvàristà syksyà siellà pohjoisessa nyt vietetààn.....tai vietettiin...Ensilumi tuli nimittàin kaupunkiin samana pàivànà kun àiti astui jalalla kotosuomeen, joten vuodenaika on kai nyt sitten jo talvi.









Hehe, eikò hyvà videoa. Siinà pomppii poppareita. Meillà oli nimittàin eilen leffailta joka jatkuu tànààn. Pinocchio on pitkà leffa ja tulee nàin kahtena osana. Annettiin B:nkin valvoa, jotta nàkee tàmàn kuuluisan tarinan. Ei siis ollut mikààn piirretty vaan ihan kunnon "aikuisten" elokuvaksi tehty. Itseànikin satu kiinnosti, sillà en muistanut tarinasta muuta kuin ettà valheesta nenà kasvoi. En muistanut ollenkaan kuinka hulvaton tuo Pinocchio oikein oli.


Kiinnostusta elokuvaa kohden siis oli, mutta vain ensimmàisen tunnin minàkin sòin poppareita ja nautin filmistà, sitten uni vei voiton. Itseasiassa vain B pysytteli koko ensimmàisen osan ajan hereillà. Tànààn yritàn pysytellà hereillà minàkin :)


8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kivaa kun äitisi tuli käymään ja sait hieman levätäkin. Äitisi oli varmaan tosi iloinen kun sai nähdä uuden lapsenlapsen!
Jännää sitten nähdä mitä teidän puutarhaan tulee! Ja enpäs ole tullut ajatelleeksi,että kalakaupan hajut tarttuvat karkkeihin;D

Susadim kirjoitti...

Höh, mulle tuli ihan vimmattu popparin nälkä ja piti avata pussi. Nyt sitten nukkumaan janoisena. Hyvää yötä, älä vauvalle poppareita syötä :D (jeps, todellakin aika mennä nukkumaan..)

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja kuvia, S! Varmaan tosi mukavaa kun äitisi oli käymässä. Vai vauva herää joka kolmas tunti syömään? Minun "vauvani" (nyt 25 vee) herätti minut aluksi joka 1.5 tunnin päästä! Voit vain kuvitella miten sekaisin lopulta olin. No, kyllä se onneksi meni ohi ja tyttö alkoi nukkua pitempään, mutta alku tuntui silloin todella hankalalta. :)

Uunilohta pitäisikin joskus laittaa, tuossa siis oiva resepti. Ja tuo perunavuoka näyttää myös hyvin herkulliselta.

T. Brittilän Outi

-S- kirjoitti...

Yaelian: Juu àiti oli avuksi. Karkkipapereihin haju tosiaan tarttui...ei ollut kivaa. Karkit oli silti karkkien makuisia, onneksi :D

Susadim: Heheh...tais olla mieluinen tuo popparivideonpàtkà, hehe...kaikesta sità ihminen kans videoita ottaa, eh....se vaan nàytti niin hauskalle....Oli eka kerta ku tein poppareita noin enkà mikrossa....alkoi hieman lapsettaa kun nàin popcornien poksahtelevan, hih!

Outi: Juu varmasti olit hieman tokkurassa noin tiheàn ruokailuvàlin vuoksi. Pàivisin se on se 3 tuntia...òisin valitettavastiei...vaikka olisikin kolmen tunnin vàlein niin se tuntuisi todella lyhyelle vàlille, kun B nukkui jo sairaalassa 5-6 tuntia kerralla. Joo oli kiva nàhdà àitià :D

Tuohon loheen voi laittaa myòs vaikka sienià sinne reunoille jos on sienten ystàvà. Nàin vanhempani aina tekivàt.

MaaMaa kirjoitti...

Oi ma rakasta poppareita! Pitaa varmaan paukutta kunhan toista kotiin pasee :) ...kaviskohan hanille illalliseksi popcorn! :D

Kivaa, etta aitisi paasi katsomaan uutta tulokasta ja viettamaan laatuaikaa B:n kanssa!
Tuo uunilohi nayttaa ja kuulostaa mahtavan maukkaalle!! Voikun hanikin soisi kalaa, niin voisi tuollaista tehda.... slurps!

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Kantsii varmaan ainakin kysyà hanilta ensin, ettà teetkò ne voihin vai òljyyn ettei tuu riitaa, hihih!
ps. En oo ikinà kuullut, ettà kurkusta otettais siemenet keskeltà pois... :-o

MaaMaa kirjoitti...

Kurkun paloista tulee kivoja C:n muotosia, kun se "sisus" otettu puolikkaasta ensin pois. Alunperin tein niin ihan sen takia, että näytti kivalle - mutta nyt on todettu, että salaatti ei vesisty niin paljoa, kun on se märkä sisus pois. :)
En tehny vielä popparia ... ehkä viikonloppuna paukutan :)
Iloista viikonloppua teidän ihanalle pikkuperheelle!! <3

-S- kirjoitti...

Sanotaan, ettà vahingossa ne parhaimmat reseptit syntyy...tuossa hyvà esimerkki :)