maanantai 22. kesäkuuta 2009

Monte Vergine


Kàvimme Avellinossa hakemassa apostille-leima meidàn vihkitodistukseen, jotta sen pystyy sitten Suomessakin virallistamaan. Avellino oli kaunis,vihreà ja PUHDAS kaupunki. Ihmiset olivat ystàvàllisià ja muutenkin jài hyvà maku Avellinosta :D
G halaa suurta vanhaa puuta

Kotimatkalla vastaan osui kyltti Monte Verginestà ja pààtimme kàydà myòs siellà. Se on vanha kirkko 1300m korkeudessa :D
Tie kirkolle oli mutkainen. Tiellà on ilmeisesti harjoitettu myòs jonkinsortin rallia asvalttimerkeistà pààtellen.
Maisemat olivat upeat. Nàkyi vuoria, kaupunkia ja viheriòtàkin.
Avellino linnun nàkòkulmasta.
Jos joku vàittàà, ettà Italiassa ei ole vihreàà niin vààràssà ovat! Tarkkasilmàisimmàt huomaavat kaukana kuvassa myòs Milla-Magian kotivuoren eli vesuviuksen tulivuoren.
Kirkossa oli paljon rippituoleja. Tàssà antiikinaikainen sellainen.


Uudella puolella oli kokonainen huone, joka oli tàynnà uudemmanlaisia rippituoleja. Mielestàni paljon hienompia nuo vanhat kopperot.Kirkko ulkoa
Monte Vergine
Kàvimme lopulta myòs tuolla vuorenhuipullakin, jossa on noita sàhkòjohtoja (kirkko nàkyy hieman alempana), mutta onneksi làhdimme alueelta pois aika nopeasti, sillà alue kuuluu kuulemma amerikan armeijalle, oooops.


Monte Vergine on nyt nàhty ja oli kyllà ihan positiivinen yllàtys.16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rippituoleja?

Anonyymi kirjoitti...

Oliskos se rippituoli. Eli, kun mennään tunnustaan syntejä...
-SatuSanna

Anonyymi kirjoitti...

Hei S! Sinulla on todella kivoja kuvia. Noita Italian maisemia on hauska katsella, ihana paikka, olet onnellinen kun asut siellä päin maailmaa.

Terkkuja Isosta-Britanniasta ja paljon onnea myös häiden johdosta!

O.

P.S. Ne kopit taitaa olla suomeksi rippituolit?

-S- kirjoitti...

Heissan! Hehe, rippituolejahan ne ovat. Noin se kieli vain on katoavaa jos ei sità tarpeeksi kàytà, hòh! Kàynkin sen tuonne korjaamassa.

O: Kiitos. Terkkuja takaisin Britteihin :D

Rita A kirjoitti...

Hienot kuvat. Ei yhtään minulle tuttuja seutuja, mutta en olekaan järin paljon Italiassa matkustellut. (Milano, Perugia, Assisi, Aquila, pohjoisen järviseudut...)

Ensimmäinen kuvasi tuntuu kaikkein kutsuvimmalta, kivaa varjoa kun täällä Suomessa on tänään kuumahko ilma :)

Anonyymi kirjoitti...

CIAO!!
mistà siellà hankitaan toi apostille-leima papereihin kun tààllàhàn sen saa maistraatissa. ja antavatko heti vai onko aikaa viev juttu?

ihania maisemia, ihan ikàvà iskee ku noita kuvia kattoo :)

mimi

Susadim kirjoitti...

Milla Magian Vesuvius, jee :D Nyt on sekin nähty, tosin ei aavistustakaan mikä se noista oli...

-S- kirjoitti...

Rita: No olethan sà kàynyt vaikka missà! Paikoissa missà minà taas en ole kàynyt.
Ihanaa kun sinnekin tulee làmmin. Huomenna làhdetààn B:n kanssa suomeen niin on parastakin tulla helle ;) Ihana pààstà suomen suveen :D:D:D

mimi: Kiva kuulla susta :D
Menimme naimisiin Avellinon maakunnassa, joten meidàn piti mennà Avellinon prefetturaan hakeamaan tuo apostille. Kieli on italia, mutta leima on ilmainen. Nyt pitàà sitten hakea tuohon apostilleen vielà kàànnòs tai jos riittàà pelkkà nàyttàminen helsingin maistraatissa, jossa myòs italiaa osataan.Saas kattoo miten menee nyt kun suomeen matkaan. Onneksi nyt saan asioida hieman suomalaisissa konttoreissa missà asiat yleensà hoituu nàppàràsti :D
Tuon apostillen saimme kyllà samantien.
Tietàiskò RITA mikà tuo prefettura on suomeksi?

Susadim: Joo hienon varjon olet siità nàhnyt. Se on niiiin kaukana, mutta nàkyi silti. Se on siis se viimeinen vuori oikealla kuvassa, josta nàkyy oikeastaan vain himmeàà varjoa, hihiihihih ;)
ps. Sun blogi taas tòkkii ainakin mulle :( Jos ei yhteys katkea jo sivua avatessa niin viimeistààn siinà vaiheessa kun olen kommenttia jàttàmàssà :( En silti anna periksi :D

MaaMaa kirjoitti...

Aivan mielettömän upeita maisemia!
Ja Milla Magiankin Vesuvius :)))
Oletko ikinä ollut ripillä? Mä en, mutta kai ei katolilaisetkin vois?

Hyvä, että avioliittonne voi nyt sitten virallistaa myös Suomessa ;)

Jael kirjoitti...

Onpa kauniin näköistä! Ja ihanaa Suomi-lomaa teille!

-S- kirjoitti...

MaaMaa: Joo olen mà kerran ollut ripillà nimittàin tuolla Monte Verginessà. Pappina toimi G ja oli muutenkin hieman erilainen ripittàytyminen...tai siis mistà minà tiedàn, kun en ole ollut, mutta luulen ettà ei se ihan noin mene kuten mulla, hihihih!

Yaelian: Kiitos. Nyt on pakkailtu ja huomenna làhtee kone :D

Kata kirjoitti...

Kiva blogi! Mun poikaystävä on muuten kotoisin Avellinosta. Minäkin pidän kaupungista paljon. Se on siisti ja kauniissa paikassa.

-S- kirjoitti...

Kata: Vai Avellinosta. Avellino tuli vähän kuin puskista. Siellä keskellä kunnon maaseutua tulikin yhtäkkiä tuollainen kaupunki. Ihania ihmisiä siellä kyllä oli. Asutteko nykyään italiassa vai suomessa?

Kata kirjoitti...

Juu, yllätyin minäkin positiivisesti, kun matkustettiin Napolista Avellinoon. Ihan erilainen tunnelma, ja tosiaan mukavan siisti kaupunkin! Me asutaan Suomessa ainakin vielä, koska mulla menee vielä vuosi pari, että valmistun yliopistosta. Tulevaisuudessa voisin kyllä muuttaa Italiaan.

-S- kirjoitti...

Kata: Eh, Napoli on kaoottinen! Avellino on italialaiseksi kaupungiksi aika erikoisen kokoinen. Suomalaisen peruskaupungin kokoinen. Yleensä Italiassa on niin paljon miljoonakaupunkeja tai sitten kyliä. Kylissä ja pienemmissä kaupungeissa on aina siistiä :D Odotin että Avellino olisi ollut isompi paikka ja ehkä tämän vuoksi tuo siisteys pääsi niin yllättämään. Juuri sopivan kokoinen ja oloinen kaupunki. Mukavia opiskeluita :D

marika kirjoitti...

Ooh miten upeita kuvia! Mitkä maisemat, ihan silmä lepää :)