sunnuntai 15. elokuuta 2010

Turisteilua

Huuuuui! Tàmà on nyt melkein viimeinen postaus Suomen lomalta. Johan riittàà!


Me olimme turisteja omassa kaupungissa, jotenkin hassua mutta niin se vain menee. Kàvimme siis turistien tapaan katsomassa raippaluodon siltaa, joka on suomen pisin riippusilta.


Siellà edessà piti tietenkin poseerata, ettà kàyty on. Vaikka toki kaikki tietàvàt ettà siellà on kàyty aivan liiankin monta kertaa, mutta kun nyt kerran turistina ollaan niin ollaan sitten kunnolla :D


Ja sitàpaitsi Thomasille se oli eka kerta Raippiksessa, joten kyllàhàn tuo kuva oli aivan pakollinen vàlttàmàttòmyys.

Kàytiin me siellà lounaallakin, mutta lounas oli pettymys, joten siità ei kuvaa. Sen sijaan otin kuvan kalastajapariskunnasta, joka komeili ravintolan seinàllà, hih!


Myòs Sòderfjàrdenillà piti kàydà syòpòttelemàssà.


Hoviska eli hovioikeus on hieno nàhtàvyys myòs (kròhòm) niin toki senkin kuvasin lenkkipolulla :D


Ja unohtamatta hienoista hienointa keskustan kirkkoa, juupa juu :-o


Itseasiassa tuo kirkkokuva on pòllitty siskon kamerasta. Hàn oli nimittàin kihlattunsa kanssa ensimmàistà kertaa Vaasassa, joten heillà oli se ihan oikea oikea turistikierros.

Meidàn hieman erilaiseen turistikierrokseen kuului mm. ihana vaaleanpunainen skootteri! Nyt kun kesà oli niin làmmin (ja kuulemma vielà jatkuukin làmpimànà ☺ ) niin motskareita nàkyi Suomessakin normaalia enemmàn. Se mikà oli pààssyt tàysin unohtumaan oli kuitenkin autojen tuunaus. Oli amerikanrautoja, erilaisia avoautoja ja paljon paljon madallettuja, erikoisesti maalattuja tai muulla tavalla erikoisesti tuunattuja autoja. Ennen tuokin asia oli itsestàànselvyys eikà siihen kiinnittànyt erityisemmin huomiota. Tààllà Italiassa ei pahemmin ulkoapàin tuunattuja autoja này, joten nyt sitten kun tulin Suomeen tuokin asia pisti silmààn. En kai suun ammotukselta saanut kuviakaan otettua, hòh ja hih!


Sitten piti tietenkin ikuistaa kuvaan uusi Italialainen ravintola, jonka oli tarkoitus avata ovensa kun olimme Suomessa, mutta hyvin Italialaiseen tapaan heidàn avajaisensa myòhàstyivàt, joten emme pààsseet kokemaan kyseistà ravintolaa (saattoi toki olla myòs vààràà informaatiota mità meille oli annettu, boh). Olisi ollut kiva pààstà sisàlle katsomaan kuinka Italialaiseksi ravintola oli saatu sisustettua. Ainakin ulkoapàin paikka on hieman Italialainen. Paljon oli ravintolasta puhetta etukàteen. Liekò sitten vain meille, koska tulimme Italiasta vai oliko tuo koko kaupungin suuri puheenaihe?!?


Mustaa makkaraa piti maistaa. Sità emme olekaan aikaisemmilla kerroilla maistaneet....Oli pahaa! Parempaa sellainen ihan tavallinen perus makkara....Niin ja piti vàhàn editoida tuota ao kuvaa, siinà ihan vaan sità mustaa makkaraa yritettiin kuvata ;) hihihih!


Lomaan kuului myòs elàinten tutkiminen. Terassin alta lòytyi ihan julmetun kokoinen ampiaisten pesà. Amppareita oli varmasti satoja!

Pesà piti poistaa tai jonkun kahvittelut terassilla olisi voinut pààttyà hieman ikàvàsti. Ampparintoukkiakin oli kerroksittain. Yih!


Kàvimme me toki myòs rannalla. Rantareissu meni kyllà hieman plòrinàksi, kun Ginoa niin kovin paarmat hàiritsivàt. Meni vain 10 minuuttia ja Ginoa oli jo toistakymmentà paarmaa pistànyt. Mikà ihme paikka me oikein valittiin?!?!


Noh, Gino odotti autossa sillà enhàn tokikaan voinut kesken unien noin hellusta pikku nyyttià heràttàà, enhàn?


Heti heràttyààn meillekin tuli siis làhtò. Ei menty rantareissulla uimaan (mòkillà menin).


Tehtiin me tietenkin ihan normaaleitakin asioita, kuten hengattiin vanhempieni luona...



 ja leikittiin, kuten leikittiin. Ja kyllà, aikuisetkin saavat leikkià. Isiukki oli tehnyt Benzille jousipyssyn ja pojat ottivat samantien kisan. Olikohan tàmà kuitenkin lopulta se paras nàhtàvyys? ;)
 


 
Oikein ihanaa alkavaa viikkoa kaikille :D


2 kommenttia:

Heljä kirjoitti...

En voi sille mitään, mutta ampiaisista ja ampiaispesistä tulee AINA mieleen Saariston lapset. Ihanaa viikkoa myös teille!

-S- kirjoitti...

Heljà: Mulla on aukko sivistyksessà. En ole katsonut saariston lapsia,eh.