perjantai 30. heinäkuuta 2010

MòkkihòperyyttàTàssà tulee osa kaksi meidàn suomenreissusta :D
Suomen kesààn kuuluu ehdottomasti mòkkeily. Menimmekin heti jo tokana pàivànà mòkkeilemààn ja olimme siellà "liian" monta pàivàà putkeen eli about juhannuksen yli.

Thomas tapasi isomummonsa eli minun mummoni ensimmàistà kertaa. Thomasilla on pààllà vuoden 1982 àitiyspakkauksen haalari. Mun mielestà ihana!


Oli jotenkin outo ilma. Itse olin pitkàhihasella, àitini bikineissà, Gino paleli takki pààllà ja Thomas oli haalarissa. Aika nopeasti tuon haalarin sai kyllà riisua. Se oli vain se tuuli joka tuntui niin kovin kylmàltà.


Meidàn mòkkeilyyn kuuluu poikkeuksetta veneily. Mm rauhallinen souteleminen.


Thomaskin tuli ensimmàistà kertaa veneen kyytiin. Oli niin rentouttavaa, ettà nukahtiEi tàssà yritetà ketààn huijata vaan kuvia on otettu eripàivinà ja sen vuoksi vaatteet ja veneet vaihtuvat :D


Hieman tuli hassuteltuakin. Pyysin Ginoa soutamaan kaislikkoon niin kovaa kun pystyisi ja hàn teki  tyòtà kàskettyà. Pikkasen oli vaikeaa tulla sieltà sitten pois, heh!


Tàssà myòs pikku video tapahtuneesta.Menimme myòs ensimmàistà kertaa viemààn verkot veteen. Olenhan minà kalastanut ongella ja mennyt soutamaan, kun joku toinen ottaa kalat verkoista, mutta nyt oli meidàn vuoro tehdà se Ginon kanssa ihan itse. Olimme molemmat noviiseja.

Illalla verkot veteen.


Ja aamulla verkot ylòs. Ajattelimme, ettà eihàn tàssà mitààn. Kyllà minà pari kalaa verkoista saan irrotettua, kun tuskin sità niin kovin montaa tulee. Noh, toisin kàvi.


Kalaa tuli niin maan perhanasti. Kaksi àmpàrillistà!!!Katsokaa kollaasia. Siinà verkossa oli ihan jatkuvasti kalaa!!! Meidàn poiju-/kiviàmpàri muuttui kalaàmpàriksi. Minà opin poistamaan kalat heti kerralla kunnolla, kun ei se saalis ollutkaan ihan olematon. Liian monta lahnaa tuli, jonkin verran ahvenia ja yksi kuha, jee jee! Ikinà ei ole tullut noin paljon kalaa kerralla.
No okej, jouduin mà pari kertaa soittamaan iskàlle tòihin ja kysyà mità ihmettà nàille kaloille pitàisi tehdà. En muistanut pitikò àmpàreissà olla vettà vai ei, en tiennyt mità tehdà jos kala oli jo kuollut ja tuollaisia pikku epàròintejà joita ensikertalaisella saakin olla, eikò saakin?!? Iskà oli saanut kunnon naurut tyòkavereiden kanssa, kun oli kertonut miksi niin hàtàsesti hàntà tòihin hàiritsen, heh!

Yksi hyvà juttu oli se, ettà ilma oli tyyni. Sillàvàlin kun minà irrotin kaloja niin Gino "souti".


Nyt pààsi mies kyllà aivan liian helpolla!!!!

Meillà on kiva mòkki, kun mòkkialueella on monta eri mòkkirakennusta. Nàin jokainen saa hieman omaa rauhaa. Me nukuimme huvimajassa :D


Thomas meni mòkillà myòs ensimmàistà kertaa saunaan. Voi poijjaat ettà tykkàs.Meidàn "isolla veneellà" mentiin myòs muutamaan otteeseen ajelemaan.


Meidàn veneet on tehnyt isànisà eli mun ukki. Tàtà venettà ohjataan jaloilla!


No ei siis oikeesti, mutta se vain on ollut meidàn suvun miehillà tapana.

Merivartiosto varmasti ilahtuisi nàhdessààn meidàn veneen, ei nimittàin pysytellà kauheesti sisàtiloissa vaan just niissà paikoissa joissa ei sais.


Mòkkimme làheisyydessà on pari paikkaa, jonne on kiva veneillà.


Toinen niistà on Varppi, jossa kàvimme jàdellàJa toinen on Nabben, jossa kàvimme pizzalla.Heh, Thomasille ei oikein ruoka maitannut.


Lapset suomen isovanhempineen.


Me aikuiset nautimme kauniista maisemista, mutta lapsille se ei aina riità.
Siksi isiukki laittoikin Benzille pikkuveneen vavan pààhàn, jota hàn sai sitten kuljettaa veneen peràssà koko matkan. Hyvà idea! On kuulemma itse kuljetellut venettà samalla tavalla lapsenaJottein aina veneilty niin pelailtiin myòs paljon. Sulkkiksen peluu on hauskaa.Hularenkaillakin meillà on tapana leikkià. Pienenà keksin serkkuni kanssa erilaisia hulaesityksià, joita sitten "yleisò" joutui vàkisin katsomaan.


Mun mummokin innostui :D


Kiii-kkuu


Thomas seurasi sivusta puuhastelujamme.


Mutta olihan hàn myòs aktiivinen. Oppi mm seisomaan tukea pitkin juuri mòksàllà :DJa mòkkeilyssà mukana on tietenkin meidàn ihana pikku Nasu-possu, siis kissa ♥

18 kommenttia:

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

Voi siis tää oli niin ihana hyväntuulenpostaus, etten ole koskaan lukenut keneltäkään! Aivan tajuttoman hauskoja, kauniita ja suloisia kuvia, ihana päästä teidän kanssa vähän mökille :D Voi että tulin hyvälle tuulelle, top della top olivat varmaan Thomasin saunakuvat sekä "ahkerasti" soutava Gino samalla, kun sinä putsasit verkkoja :DDD Voi vitsit teit mageen postauksen!!!

Jael kirjoitti...

Ihania kuvia ja kollaaseja.Teillä on ollut oikea ihana Suomen-reissu,paljon mukavia juttuja.Hassut nuo kuvat,missä Gino soutaa kaislojen joukkoon;D
Ja wau mikä kalasaalis!

-S- kirjoitti...

Vera: Voi Vera sua, aivan tulee tippa linssiin sun kommentista. Sait niiiiiin leveàn hymyn mun suulle, ettà apua! Yleensà noita verkkoja hakiessa joutuu oikeesti soutamaan ettei mene vene vinoon ja ettà pààsee verkoissa eteenpàin. Tuolla kertaa oli niiiiiiin tyyntà, ettà sain verkoilla itse veneen vedettyà eteenpàin ja Gino sai nauttia auringosta loikoillen.
Sain sinulta juuri yhden niistà ihanimmista kommenteista joita olen ikinà blogiini saanut. Tààllà àssà liikuttuneena kiittelee, grazie ♥

Yaelian: Mà en osaa valita kuvista parhainta tai hauskinta tms, joten laitan ne kasaan kollaasiksi. Opiskeltavaa niissà tosin vielà on. En mà osaa tehdà kaikkee ympyrànmallisii sun muita mità sun blogissa nàkyy, mutta hiljalleen.
Koitappa katsastaa se video myòs....mà kiljun siinà krokotiilejà, hih!

Susadim kirjoitti...

Ihanista ihaninta mökkeilyä ja teillä tuntuu aina olevan niin mukavaa keskenänne Ginon kanssa ♥

Notorious C.H.I.C. kirjoitti...

Kiitos itsellesi, en varmasti ole ainoa, jolla on ollut sinun hyväntuulenblogiasi ikävä tämä tauon aikana <3 Ja on tosiaan ihana katsella kuvia Benjin ja thomasin lisäksi sinusta ja Ginosta, niistä välittyy just sellainen "mukava" (en nyt muutakaan sanaa keksi) meininki, vaikutatte aina sellaiselta just vasta rakastuneelta nuoreltaparilta, jotka nauraa kihertää yhdessä <3

-S- kirjoitti...

Susadim: Joo mòkkeily on ihanaa hyttysistà huolimatta, eh. Ginon kanssa on mukavaa, mutta osataan me riidellàkin...niità ei vain ole kiva tànne laittaa ;)

Vera: Hyvàntuulenblogi, ihana ♥
Mukava on meininki tààllà...just hyvà sana :D Yhdessà kiherrellààn, kuherrellaan ja naureskellaan, mutta toki silloin tàllòin kinataan, huudetaan ja riehutaankin. Leppoisaa, kuten teillàkin siellà ♥

Noora kirjoitti...

Ihana hula-kuva :) Ja hieno kalasaalis! Isoja ahvenia oli. Ihan eri luokkaa, kuin mun katiskalla nappaamat. Meidän järvessä ei ole kuhaa :/ oon vähän kade...

Miltsu kirjoitti...

Aivan ihania mökkeilyjuttuja teillä :)

Outi C. kirjoitti...

Ihania kesäkuvia, tulee ihan ikävä Suomen kesää ja mökkeilyä! Olisipa meilläkin tuollainen kesäpaikka Suomessa niin mikäpä siellä olisi lomaillessa. Thomasin saunakuvat on aivan vertaansa vailla, näkee tänne asti miten pikkumies nauttii saunasta. :D

-S- kirjoitti...

Noora: Tàytyypàs nyt myòntàà, ettà tuo oli ensimmàinen kuha joka meidàn verkkoon on tarttunut, joten eipà ole ihan jokapàivàinen juttu tuolla "meidànkààn" vesillà.

Mila: :D

Outi: Pianhan sà pààset Suomeen. Ja kesà on vielà silloin, joten sitten vain nauttimaan :D
Joo poika tykkàs ihan sairaasti saunasta...tai yleensàkin vedestà. Video oli aivan huippu, siinà kiljuttiin ja naurettiin. En viitsinyt sità kuitenkaan tààllà blogissa julkaista.

MaaMaa kirjoitti...

Hillitön kalasaalis! Mä oisin joutunut varmasti paniikkiin jos tollasen kasan olisin joutunut nirhimään verkosta irti :D Hyvä, että isän apu oli kännykän päässä ;)

Mä rakastan myös mökkeilyä ja venelyä, ja meidän venettä ohjataan myös enemmän jaloilla kuin käsillä :)

Onnea Thomasille, että oppi seisomaan tukea vasten ja ihanaa että hänkin pääsi kunnon saunaan :)

Sari kirjoitti...

Hei, mainitsin sut blogssani äsken! :)

-S- kirjoitti...

Sari: Vais niin menit tekemààn. Pitààpàs kàydà tsekkaamassa mità "pahaa" musta puhutaan ;)

-S- kirjoitti...

Sari: Kaunis kiitos ♥ Tosi kiva huomata ettà olen suosikkilistallasi ja vielà mainitsemisen arvoinenkin :D

Kukkahattuneiti kirjoitti...

Eksyin blogiisi, ja täytyy sanoa että tämä postaus pisti hymyilemään eksen harmaan päivän! Teillä on niin kaunis lapsi <3 ja ihania kuvia!

-S- kirjoitti...

Kukkahattuneiti: Ihana nimimerkki sulla :D
Kiva tietàà ettà sain hymyn kasvoillesi :D
Musta meillà on kaksi kaunista lasta ♥, toinen vain on jo hieman isompi :D

Allu kirjoitti...

Ihana kuvasarja, kyllä teillä oli hienot säät. Hyvä, että minä en ollut Suomessa, sillä silloin olisi satanut ja ollut vain +12C.

-S- kirjoitti...

Allu: Oli kyllà upeat sààt koko loman ajan. Viimevuonnakin toin auringon....sinàkò viet kylmàà, heh...ei kainyt sentààn :-o